Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / útulky....
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 17:13 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Možná by pomohlo, kdyby to nic-neudělání bylo organizované, jako stávka nebo tak něco.
I když mám své pochyby, jestli by výsledkem toho, že nikdo nebude dělat nic, páč nemůže změnit systém a děláním by ho podpořil, byl stav vynucující si řešení - jestli by výsledkem jednoduše nebyl jen o něco horší svět.

(To myslím absolutně všeobecně, nejen na problematiku psů.)

Pokud to nic-neudělání ale bude individuální, tak se ptám, jaký je rozdíl v egu člověka, který najde psa uvázaného v lese a nechá ho tam zmrznout a bude mít dobrý pocit (?), že nepodpořil systém, a člověka, který bude mít dobrý pocit, že ho někam "umístil"... Koneckonců oba to udělají nebo neudělají, aby vyhověli svému žebříčku hodnot, že... akorát že ten první je má nastavené pohodlněji...
A mám popravdě sklon si myslet, že ten druhý je přece jen lepší člověk, ale to už jsou zas moje pocity, pardon

Edit: Nemám na mysli pomahače, kteří si tím samozřejmě něco řeší, to je zas jiná kapitola.

Otázka, co je lepší pro psa, navíc je-li volba útulek nebo smrt... to se podle mě nedovíme nikdy. Třeba bysme se divili, kdyby zvířata mohla promluvit.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 17:14 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

radkah
by zákonodárci vymysleli zákony, po kterých tak dlouho "voláme"
Nestraš! Já tedy nevím, ale neznám jediný obor, kam by ty paka uvrhly zákon, po kterým bylo voláno a který je rozumný, nemá milion chyb a miliardu výjimek. A to lze říct i o zákonech daňových, které (jak jistě všichni chápou) jsou jedny z nejdůležitějších.
To, že některé útulky lze úspěšně považovat za vyhlazovací tábory a s tím spojené tunely na peníze, ještě neznamená, že budeme odsuzovat všechny, že ne?

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 17:14
- Nahlásit

radkah

Je fakt, že pokud by se po ulicích měst potulovalo několik stovek psů, tak by zákonodárci vymysleli zákony, po kterých tak dlouho "voláme"....možná

Jako třeba, že pes není věc? Větší ochrana proti týrání nebo jaké zákony myslíš konkrétně?

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 17:19
- Nahlásit

Ještě jeden dovětek... To trpící zvíře má vesměs stejně silný pud sebezáchovy v každé vteřině jako to netrpící zvíře.
A rozhodovat, co je pro ně lepší, protože máme víc "rozumu" a vidíme, co je na výběr, mno... Měli bychom si připustit, že jde každopádně o volbu, co je lepší prostě pro nás lidi, co to máme řešit, (aby nás nesežrali).

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 17:21
- Nahlásit

Vero
Otázka, co je lepší pro psa, navíc je-li volba útulek nebo smrt... to se podle mě nedovíme nikdy. Třeba bysme se divili, kdyby zvířata mohla promluvit.
Smrt je krajní řešení. Velice krajní a musí se s ní šetřit. A co se týče útulků, pak jsem dala své psy do útulkových hotelů. Dvakrát. Jednou na Bouchalku a to už neudělám. Podruhé do Lanškrouna (www.caniscentrum.com) a vypadalo to, že se mnou snad ani nepůjdou domů, jak se jim tam líbilo. Zdálo se mi, že v podobné pohodě byli i útulkáčci.

Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 17:42
- Nahlásit

Vero
Možná by pomohlo, kdyby to nic-neudělání bylo organizované, jako stávka nebo tak něco.
I když mám své pochyby, jestli by výsledkem toho, že nikdo nebude dělat nic, páč nemůže změnit systém a děláním by ho podpořil, byl stav vynucující si řešení - jestli by výsledkem jednoduše nebyl jen o něco horší svět.

(To myslím absolutně všeobecně, nejen na problematiku psů.)

Pokud to nic-neudělání ale bude individuální, tak se ptám, jaký je rozdíl v egu člověka, který najde psa uvázaného v lese a nechá ho tam zmrznout a bude mít dobrý pocit (?), že nepodpořil systém, a člověka, který bude mít dobrý pocit, že ho někam "umístil"... Koneckonců oba to udělají nebo neudělají, aby vyhověli svému žebříčku hodnot, že... akorát že ten první je má nastavené pohodlněji...
A mám popravdě sklon si myslet, že ten druhý je přece jen lepší člověk, ale to už jsou zas moje pocity, pardon

Edit: Nemám na mysli pomahače, kteří si tím samozřejmě něco řeší, to je zas jiná kapitola.

Vnímám to stejně, včetně dovětku.

radkah
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 19:30
- Nahlásit

to že není věc je prioritní, chovatelství jako podnikání -se zdanitelným přijímem, .....proti týrání tady už zákony máme...a potom bych dala povinné základní zkoušky poslušnosti-pro každého majitele psa..omezení počtu zvířat na osobu/ případy 10čoklů v pražských bytech../...ale já myslím že jsem to psala výše..... Příklad nálezu uvazaného psa v lese-to už je trochu vyhrocený, je jasný že ho tam člověk nenechá. Já jsem v původním příspěvku psala o situaci v některých útulcích a azylech-a jejich podporování.
Tady v obci na kopci udělali psí výběh a babka v samoobsluze pravila, že to tedy neví, dyť přece každej pes se s jinýma nesnese. Měla jsem chuť jí říct, že takovýmu pejskovi je obrazně řečeno potřeba řádně nakopat prdel... tedy slušně řečeno, je třeba mu ukázat, že se agresivně chovat nesmí. a tady je vidět kolik lidí by třeba psa mít vůbec nemělo...pak vezmou nějakého psa, který si je "osedlá" a je tu další adept na hledání nového domova

Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 19:41
- Nahlásit

radkah
to že není věc je prioritní, chovatelství jako podnikání -se zdanitelným přijímem, .....proti týrání tady už zákony máme...a potom bych dala povinné základní zkoušky poslušnosti-pro každého majitele psa..omezení počtu zvířat na osobu/ případy 10čoklů v pražských bytech../...ale já myslím že jsem to psala výše.....

Jo, to všechno bych brala, akorát si právě nejsem jistá, že by se toho docílilo tím, že se zruší útulky (nebo většina útulků) a psi budou volně lítat po ulicích - obávám se, že by se šlo tou snazší cestou - stříleli by se nebo trávili jako např. v Řecku (co jsme teda nedávno někde četla, ověřené to nemám...), a jinak by se nic moc nezměnilo...
Neber můj dotaz jako napadání - je mi jasný, že tě k podobným úvahám vede smutek nad situací...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 19:43
- Nahlásit

akorát si právě nejsem jistá, že by se toho docílilo tím, že se zruší útulky (nebo většina útulků) a psi budou volně lítat po ulicích - obávám se, že by se šlo tou snazší cestou - stříleli by se nebo trávili jako např. v Řecku
tož taky nevím..ti psi se tam prostě naučili žít na ulici,téměř jako divocí a jsou tam stejně,v tom řešení taky nevidim..

radkah
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 19:46
- Nahlásit

davidkova renata
...a to píšeš teď dyž mám mour na štuku

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 19:57
- Nahlásit

davidkova renata
tož taky nevím..ti psi se tam prostě naučili žít na ulici,téměř jako divocí a jsou tam stejně,v tom řešení taky nevidim..

Ale působí na mě tak nějak spokojeněji, i přes hroznou srst, než mnozí u řetězu u boudy...
Tím neříkám, že to má být řešení.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:00
- Nahlásit

radkah
a to píšeš teď dyž mám mour na štuku
tak mám počkat až vyleješ třá nějakej kýbl???
Vero
Ale působí na mě tak nějak spokojeněji, i přes hroznou srst, než mnozí u řetězu u boudy...
jí ti nevim..von takovej život nebude nic moc taky..úmrtnost bude vysoká a věk nízkej..řešení to teda rozhodně není,to mi přijde jako krok zpátky než dopředu

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:08
- Nahlásit

Vero
působí na mě tak nějak spokojeněji
No, tak ti Italští byli velmi nedůvěřiví, ale chodili ve smečce, takže si troufli se dost přiblížit. Ale to zase jsem nebyla tak ráda, protože jich bylo třeba 10 a víc, vedla je vlčačka (tak zhruba), která ale měla štěně. Evidentně nebyli zdraví, byli vyhublí. A když se člověk shýbl, tak zdrhali, protože byli naučení, že po shýbnutí lítají kameny.
Do takových psů je zvyk kopak, například. V Řecku je opravdu střílí a tráví. Na Sicílii je zase v poslední době zábavou je na ulici upalovat zaživa.
Takže já tohle taky nevidím jako řešení - nehledě tedy ke klimatickým podmínkám. Množili by se jak o život, zdivočeli by a napadali by kde co by se hýbalo, protože by měli hlad.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:09
- Nahlásit

Psíček
tenhle szpůsob komunikace je možná srozumitelnej v kolektivu nádražních štětek
A taky je srozumitelný tobě, jak se ukazálo v tvých minulých mnoha příspěvcích, takže ti to taky tak srozumitelně pro tebe píšu.

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:15
- Nahlásit

to že není věc je prioritní, chovatelství jako podnikání -se zdanitelným přijímem, .....proti týrání tady už zákony máme...a potom bych dala povinné základní zkoušky poslušnosti-pro každého majitele psa..omezení počtu zvířat na osobu/ případy 10čoklů v pražských bytech../...ale já myslím že jsem to psala výše..... Příklad nálezu uvazaného psa v lese-to už je trochu vyhrocený, je jasný že ho tam člověk nenechá. Já jsem v původním příspěvku psala o situaci v některých útulcích a azylech-a jejich podporování.
Tady v obci na kopci udělali psí výběh a babka v samoobsluze pravila, že to tedy neví, dyť přece každej pes se s jinýma nesnese. Měla jsem chuť jí říct, že takovýmu pejskovi je obrazně řečeno potřeba řádně nakopat prdel... tedy slušně řečeno, je třeba mu ukázat, že se agresivně chovat nesmí. a tady je vidět kolik lidí by třeba psa mít vůbec nemělo...pak vezmou nějakého psa, který si je "osedlá" a je tu další adept na hledání nového domova

v tom případě bych asi byla mimo zákon, mám víc jak 10 psů na osobu a dokonce se někteří moji psi opravdu venčit v parku se smečkou vořechů nemůžou

občas tedy jen zírám nad tou snůškou mouder...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:23
- Nahlásit

Psíček
Myslím, že se ti uleví.
Neuleví. Ty mě nijak netížíš, jsi mi totiž "volnej".

Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:31 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Psíček
Chceš odchovat vrh? Jasně, proč ne.? Složíš 15000 za každé narozené štěně a až naplníš určité podmínky, penízky přijdou buď z části nebo komplet zpět ...

Tohle bych brala, ostatní nač jsem se tě ptala jsem buď blbě pochopila nebo odvodila z tvých starších příspěvků (nemyslím v tomto tématu).

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:34
- Nahlásit

Vlcackova

tedy slušně řečeno, je třeba mu ukázat, že se agresivně chovat nesmí.

ukazete mi, jak se to dela, slecno vlcackova?

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:36
- Nahlásit

a vubec, seru na vas, jdu domu - jo a za dva roky ze me bude nejbohatsi cech, takze kdybyste pak nekdo neco potreboval, tak mate smulu, pac bohati lidi jsou strasne lakomi.

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:38
- Nahlásit

Psíček
Btw ty by jsi měla deset psů, kdyby zde psí otázka byla taková, že by nadbyteční psi skoro nebyli?
to záleží na okolnostech, kdybych chtěla jezdit se spřežením, tak asi jo, ale to je jen taková odpověď na okraj, že nic není černobílý, pro mě třeba není 10 psů zas taková zátěž, vzhledem k podmínkám, který mám

Pořizovala by jsi si deset psů od chovatelů?
ne

Já osobně bych to všechno zas řešil přes ty penízky, to funguje nejlíp.
Drazí pejsánci a velké pokutičky
Chceš odchovat vrh? Jasně, proč ne.? Složíš 15000 za každé narozené štěně a až naplníš určité podmínky, penízky přijdou buď z části nebo komplet zpět ...

asi máš pravdu, člověk pořád doufá v nějakou odpovědnost, ale tu lidi už dávno nemají

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:40
- Nahlásit

argosek
Těžko, argosku, těžko. Mám s tím malé úspěchy u útulkového Vlčáčka. Ale pokroky děláme. Už se nesnaží ukousnout nos každému psovi většímu o cm než on, ale jen většině.

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:40
- Nahlásit

argosek
já bych to taky chtěla ukázat

a vubec, seru na vas, jdu domu - jo a za dva roky ze me bude nejbohatsi cech, takze kdybyste pak nekdo neco potreboval, tak mate smulu, pac bohati lidi jsou strasne lakomi.
jéje vy se máte...a proč až za dva roky

laguna
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:42
- Nahlásit

Docela dobrý, ale tohle se týká jen psů s PP protože vrhy bez PP nejsou evidovaný.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:45 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

A co psi bez PP a kříženci? Podle mě nejsou největším problémem chovatelé PP zvířat. Útulky jsou plné zejména kříženců a psů bez PP hlavně momentálně moderních plemen. Neříkám, že se do nich nedostávají PP zvířata, jistě, že ano, ale drtivou většinu dle mého názoru a zkušeností tvoří právě kříženci - pokud se mýlím opravte mě.
Sankcemi za tu "drzost" odchovat vrh PP štěňat mi nejpřijde jako rozumné řešení, především u chovek, které odchovají 1, 2 vrhy ročně. Hlavně si myslím, že to problematiku přeplněnch útulků a nechtěných psů nijak nevyřeší.

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 20:59 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

K těm "jižním" psům, dyť já neříkám, že to je dobrej život.
Ale že ve srovnání s některými prizorními (a nemyslím ty exemplárně vyloženě týrané) na mě působí většina tamtěch pořád nějak líp... A možná to v té smečce zas tak hrozný není, když to nesrovnáme s gaučem a cvičákem, ale s divočinou, kde jsou zas jiná nebezpečí a tvrdosti než kopance.

Ale samozřejmě v tom nevidím ani náhodou řešení. To jen k té představě, co kdyby nebyly útulky.

Jinak - pokud se to nebude řešit tam, kde psi vznikají, tak je celkem jedno, nakolik kdo "podpoří systém" na konci, když si vezme psa holt z útulku...

Edit: Jinak mě docela překvapilo, že jsem např. v Istanbulu nebo v Aténách neviděla ani jednou kopat psa, zato docela často hladit psa, místníma lidma. Takže možná to taky někam pomaloučku směřuje,... i když samo, byla to náhoda.

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 21:01
- Nahlásit

Eldoguero
já si myslím, že to nebylo myšleno na chovatele s PP, ale na všechny, samozřejmě to předpokládá přísnou evidenci všech psů, nejen s PP, což je taková celkem utopie...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 21:06
- Nahlásit

Vero
Jinak - pokud se to nebude řešit tam, kde psi vznikají, tak je celkem jedno, nakolik kdo "podpoří systém" na konci, když si vezme psa holt z útulku...
To jistě, ale jen minimum štěňat se dostane do útulku přímo od "chovatele". Většina psů se tam dostane až v pozdějším věku, tedy ne od "chovatele", ale již majitele.
Pochopitelně, že by bylo za potřebí řešit nekontrolovatelné množení zejména kříženců neurčitého původu (těch je zdaleka nejvíc), ale i čistokrevných psů bez PP, tam je problém hlavně u těc moderních plemen. Na zvýšenou oblibu pochopitelně doplácí i PP psy, to je jasné.
To jen k té představě, co kdyby nebyly útulky.
Dřív, když nebyli útulky se nechtění psi převážně stříleli a pojídali

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 21:08
- Nahlásit

Ebony
To bohužel je utopie, nejsem naprosto schopna si představit, jak např. někdo vymáhá peníze z komunity "těch, o kterých se nemluví" za narozená štěňata a jak jim vůbec někdo dokazuje, že fena je jejich Pochopitelně, že to není problém jen této komunity, ale v našich končinách jsou velkým ´problémem proto je zmiňuji.

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 21:13
- Nahlásit

Vlčáčková

Těžko, argosku, těžko. Mám s tím malé úspěchy u útulkového Vlčáčka. Ale pokroky děláme. Už se nesnaží ukousnout nos každému psovi většímu o cm než on, ale jen většině.

pak nechapu, proc jste chtela slecne prodavacce oponovat? vzdyt mela pravdu a vy to, podle toho, co ted pisete, vite i z vlastni zkusenosti.

Ebony

.a proč až za dva roky

protoze muj budouci predchudce - soucasny nejbohatsi cech - ma (alespon podle nedavneho clanku v casopise tyden) cca 50 miliard kc a to se na me nezlob, ale poctivou praci si tolik clovek drive nez za dva roky vydela jen velmi tezko.

laguna
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2010 21:13
- Nahlásit

Asi se Vám nebude líbit co napíšu ale já bych prostě psy v útulku nechala kastrovat.Je to drsný a problém to nevyřeší.Ale aspoň o pár psů míň co by se mohli množit.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání