Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Biluska prosi o pomoc - ztrata seltky pri nehode - Kravare u Hlucina - muzete tam nekdo jet?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 21:29
- Nahlásit

impact
Fajn, to tě vzbudí, až přijde.
Ty jsi teda optimistka. Musela by po cestě projít Opavou a Krnovem, to by byl záhul pro sebevědomého psa, ne pro takového plašana jako je Bonbon

impact
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 21:34
- Nahlásit

Biluška
Tak je obejde. Bude jí to tím pádem trvat dýl a možná ji málokdo uvidí, ale dojde. Věř jí. Musí trefit. Nemá to zase tak daleko a je cestovatel. Ví, kudy se vrací domů...

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 21:49
- Nahlásit

impact
Nemá to zase tak daleko
Padesát kiláků po silnici.

a je cestovatel
Pěšky nebyla v životě dál než přes tři vesnice. Cestujem jenom autem, to přece pěšo nemůže poznat.

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 21:51
- Nahlásit

Biluška
Zkus jí trochu víc věřit.

impact
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 21:53 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Biluška
Ale může, neser mě.
A věř jí trochu a vem letáky i po trase. A nechápu, proč by to nemohla poznat autem a musela to chodit pěšky.

Edit: Já už to poslala i na Krnov.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:06
- Nahlásit

impact
Právě to s Mášenkem řešíme. Podívej se na mapu, z Kravař do Malých Hoštic šla podle řeky. V Opavě teče řeka takovým zeleným korytem uprostřed města (jako kdyby velký zelený kanál se spoustou místa po stranách, běžně tam lidi chodí na vycházky a venčí psy). To by dokázala proběhnout. Teoreticky to časově vychází tak, že by tam byla v noci, takže ji nikdo nemusel ani vidět. Pokud se pořád dál drží řeky tak ta jde víceméně mimo civilizaci až ke Krnovu. Krnov míjí po jeho okraji, taky nikde nejde centrem. A dostane se až do M.Albrechtic. Pak je otázka jestli včas pochopí, že se má pustit řeky a vzít to přes les domů. Ale to je pochopitelně jenom jedna z hypotéz. Možná kolem řeky vůbec nešla, možná se lekla města a zabočila někam do polí na Polsko. Možná někde v Opavě zůstala...možné je prostě všechno.
Možné je i to, že se před Opavou zastavila a vzala to podél řeky zase zpátky...

brut
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:10
- Nahlásit

Biluška
stále držíme palce, Bonka to zvládne, uvidíš
Jinak Barča mejlík potvrdila a poslala dál

worick
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:13
- Nahlásit

Sleduju to od počátku a je mi z toho na nic, ale pomoct nepomůžu, neb jsem daleko, tak jsem se ani nezapojovala. Teď jsem přijela z Bratislavy, kouknu a pořád nic Ach jo.
Jenom - někdo se ptal, jestli rozhodit letáky i v Brně - řekla bych klidně. U nás se totiž stalo, že k nám ze Slovenska přes hory přeběhli dva huskouni a majitele nenapadlo hledat tímhle směrem. U nás se to hlásilo taky rozhlasem, i v okolních obcích a nic, tak si je někdo, kdo neměl psa vzal. A až po půl roce ti Slováci někde prohodili, že ztratili psy a byl tam zrovna někdo odsud a ten si vzpoměl, že ty psy má někdo doma
Strašně bych Bilu přála, aby feňulka byla u někoho doma a on se o Bilušce dozvěděl dřív, než tedy za půl roku

impact
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:13
- Nahlásit

Biluška
Já se na mapu dívat nemusím. Vím to od té chvíle, co jsem zjistila to s tou dečkou. Mám mapu dávno nastudovanou. Proto jí věřím.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:14
- Nahlásit

Biluška
pes má instinkt, když i kamarádčina hloupá číňanka-je fakt hloupá se vrátila z 20km vzdálenosti kde nikde nebyla a tam jela autem, přišla teda ke mě, nešla domů, ale po třech dnech dorazila a byla to asociálka, měla ji tehdy asi 2 měs a kupovala ji v 5ti měsících věku a lekla se čuvače, kterej přišel a rozehnal celou naši smečku, všichni přiběhli jen ona pelášila jak o závod pryč.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:19
- Nahlásit

Aha, Bilu ještě nespí....tak držím palce, ať už je do rána doma My takhle hledali sousedovic howavarda - nijak malý pes, projela jsem vesnici snad 4x sem a tam autem, oni celá rodina pěšky, na kolech - a pokaždé jsme se s tím psiskem museli někde míjet, i když jsem nechápala kde - v tak malé vesnici! Našel se unavený (je starý) jenom o jednu ulici mimo, vzdušnou čarou snad 200m

pawLINka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2010 22:21
- Nahlásit

Biluška
Posílám ti moc energie. A nejen tobě, ale i Bon, aby ji nebolely pacičky, protože teď zrovna utíká směrem domů.

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 04:53 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Holky, prosím vás, rozšiřte pátrání směrem na Krnov a dál na Město Albrechtice. Rozhodli jsme se věřit téhle verzi.
Potřebuju, aby někdo:
1. informoval měšťáky i státní v Krnově.
2. útulek Slezské Pavlovice (vozí se tam z Krnova i z celé té trasy Opava-Holasovice-Úvalno-Krnov.
3. všechny obce po trase požádat ať to vyhlásí rozhlasem a vyvěsí letáček (pokud to budete dělat telefonem pošlete účet, proplatím to)
4. Aktualizovat leták, smazat dečku, kterou už ztratila a dopsat tam, že se může pohybovat kolem řeky v jejich oblasti.
5. Předat tuhle info na další fora a poprosit lidi, kteří to rozesílají svým známým ať zapojí i známé z Krnovska a Albrechticka.
Jdu vyvěsit tu polskou verzi letáku a obeslat pejskaře kolem řeky.
Díky všem.

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 05:02
- Nahlásit

Ještě mě napadla polská plemenná kniha a polský klub chovatelů šeltií. Mohl by na ně někdo sehnat kontakt? Když tak někdo zavolejte paní Svobodové (chs z Ďáblovy studánky), ta ví o šeltkách naprosto všechno, mohla by vědět i tohle. Já to nestihnu hned po přednáškách poletím zase k té řece, tentokrát to zkusím v protisměru - od nás k Opavě.

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 05:18 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Zgubiona suka szeltii

W sobote 20. marca 2010 po południu wydarzyl sie koło Velké Hoštice (gm. Opawa, Czechy) wypadek samochodowy, przy którym z samochodu z powodu szoku wybiegla suczka szeltii kolor trikolor (przewaznie czarna z białym kołnierzykiem). Suczka ma 3 lata, ma tatuaż nr. 6893.
Prosimy wzystkich z okolicy, którzy albo znalezli suczkę, albo mają ochotę pomóc przy jej szukaniu, żeby zkontaktowali właścicielkę p. Kotkovou – nr. komórki +420 602 658 685.
Dla znalazcy wielka nagroda.

Polská verze plakátu. Neumím to dát jako jpg tak alespoň takto.

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 05:55
- Nahlásit

Úplně jsem zapoměla - Impact, nebo někdo kdo bude mít čas - můžete plís poslat echo veterinářům na Krnovsku a v těch dědinách kolem řeky? V Krnově jich moc není - MVDr.Galuszka starší a mladší (ti znají Bonku osobně, řekněte jim když tak, že je od Kotkové z agility), MVDr. Jahnová a MVDr.Hynar, ale ten má ordinaci i v Opavě, takže už o ní nejspíš ví. Ale jistota je jistota, klidně to může vědět znova. Pak je tu ještě někdo na Ježníku, ten je spíš přes koně,ale má i ordinaci pro malé zvířata. Ale za boha si nevzpomenu jak se jmenuje.

laguna
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 06:54
- Nahlásit

Drž se Bilu snad už se dneska najde teď jsem koukala na čt1 a bylo to i tam, že jí hledáš.Držím palce.

alda
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 06:59
- Nahlásit

Biluška
Na Ježníku je to MVDr.Kryzstek,jinak Město Albrechtice MVDr.Rusinský,k MVDr.Jahnové to můžu hodit odpoledne a zkusím to rozhodit na krnovské a albrechtické cvičáky.

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 07:58
- Nahlásit

Biluška
máš to na šeltiím portalu, co se na něj odkazují sheltie.cz a na sheltie.pl a na plemence (resp. na sekretariátu polského svazu. Ale co jsem volala na naší plemenku, tak to přes ně také šlo ).
(když jsem hledala polské weby, tak klub kolií a šeltií Praha ti to dal na úvodní stranu)
na http://www.sheltie.pl/ jsem taky našla Linki Oddziałów Związków Kynologicznych w Polsce, možná, že tam bude něco poblíž hranic, ale to by chtělo někoho, kdo trošku rozumí polštině. Je to v sekci "links", pod fotkama.

impact
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 08:17
- Nahlásit

Jdu volat Schulzovi do útulku, beru si ty dědiny a obecní úřady. Fora, kam jsem to věšela, doplním o info a jdu na ten leták.

S těma veterinářema - já to brala z gruntu celeje Moravskoslezskej kraj, když jsem je obesílala.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 08:19
- Nahlásit

Biluška
Držím palce ať se Bony najde.
Mě ještě napadá, jeslti tam jsou nějaký minivesničky, kde nemají ani rozhlas, tak jestli to tam není jako u nás, že o toulavém psovi lidi vědí, i letáky čtou, ale nikdo nic neudělá, pak by to chtělo se tam vyptat lidí osobně, jestli jí neviděli.

impact
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 08:27
- Nahlásit

Tak pan Schulz z Pavlovic to ví. Ani jsem se nemusela představovat, mám furt moje číslo krz Mouliče. Kdyby něco, hned volá.

Jdu na si vypsat te. čísla na policajty a obvolám to během prochajdy.

impact
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 08:43
- Nahlásit

Tu je.

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 09:43 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Slezská ostrava, chovatelské trhy, má cenu kontaktovat? je to v okruhu dosahu? Budou v neděli. Na opavu jsem se ptala, ale prý to nejsou trhy, ale jen sraz chovatelů, asi deseti.

Nori
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 10:12 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Biluška
Poslala jsem původní letáček bratránkovi, studuje v Opavě VŠ a slíbil, že to rozešle spolužákům...

Veřím, že se najde.

petl
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 11:34
- Nahlásit

s dovolením jsem tu polskou verzi vyvěsila na polské kolií a šeltií fórum, snad se někdo chytne

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 11:44
- Nahlásit

Byla jsem od soboty pryč a doufala jsem, že jak se vrátím, bude už Bonka doma Je potřeba ještě něco vypsat nebo něco, co můžu pomoct na dálku? Tak si myslíte, že má cenu lepit letáky i v okolí Olomouce? Ale budu tam až o víkendu, tak to už Bonka bude doma

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 13:28
- Nahlásit

Tak máme další stopu. Píšou mi, že ji viděli v neděli mezi Chlebičovem a Hošticemi, ještě prý na sobě měla dečku. Čili ji ztratila až v pondělí u Malých Hoštic. To ovšem mluví proti teorii, že jde podle řeky domů, spíš pobíhá tam někde po okolí. Takže pátrat budeme tam i tam

Díky všem za pomoc, hledá ji tolik lidí tak se snad proboha musí najít.

V Blesku to vyjde zítra, rozhovor s novinářem klapnul.

makrel
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 13:29
- Nahlásit

Biluška
Najde se, důležité je, že pobíhá a neleží někde.

leila
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2010 13:31
- Nahlásit

Biluška
ahoj tak jsem online tak v kolik kde? do Krnova se dostanu v 15 nebo az 16:15 - lepsi by to bylo do Opavy, tam se mam jak dostat co pulhodiny ;)

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 14 . 15 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání