Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Prosím o vaše názory
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 13:39
- Nahlásit

Kniga
Co každý den? Jezdit za město? Jo,když jsme bydleli v Praze,tak až na opravdový výjimky jsme každý den naložili psiska a jeli venčit do přírody.
Hele já vůbec neodsuzuju výběhy,ani lidi,co do nich chodí,tím méně tebe,tak se tak nevztekej,nemáš důvod Já v prvé řadě reagovala na tu tvojí větu o socializace, což,abych se tě nedotkla "ve dvou pražských výbězích" ve správné formě nepřipadá v úvahu. Každej můžeme mít jiný zkušenosti a taky jiný představy o venčení. Pokud to někomu vyhovuje,super,ať tam chodí, je to každýho věc. Btw taky vycházej z toho,že ty máš jednu malou čubu,je to něco jiného než když máš víc velkých psů.
můžu tuho sedět a číst si, protože i když se začtu a neuhlídám SPoty tak mi stejně nezdrhne.
No,nevim,možná je tohle základ. Já bych si teda na venčení nikdy knížku nevzala a nezačetla se.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 13:45
- Nahlásit

ta ženská je fakt na palici...na to hřiště do Vysočan s Ernym chodím, ty stafordy znám a znám i paní s tím greyem znám také a to jak reagovala mě vůbec nepřekvapuje...Prý by tam neměli ty své zabijáky tahat no to mě opravud pobavilo...Pokud vidím, že má hračku psa bych tam nepustila, Erny se s nima o hračku přetahuje normálně, jo párkrát se kvůli tomu štěkli ale tohle říct by mě o nich nikdy nenapadlo

Jsme se o tom bavili u stafordů a hele.

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 13:57
- Nahlásit

jana33 mno jo já se občas vyletím jak čertík z krabičky, mi to prostě přišlo... že to právě brala tak že to berete šmahem, že výběhy jsou špatný...
S tou knížkou jen si prosim nepředstavu, že pustím psa do výběhu a začnu číst to ne. Já sebou tahám knížku celkem často, SPoty totiž strašně ráda drtí klacky, takže když prostě jdeme ven, tak se třeba v půlce prochajdy sednu někde a já si čtu zatímco Spoty drtí klacek za klackem a šišku za šiškou. A nebo když se snažím SPoty vysvětlit, že na tom jednom fleku prostě těch deset minut bude ležet. Prostě mě se tam neche deset minut stát jako pako, tak ji odložím a chvilku si čtu, ale to není každou vychajdu, to zas SPoty potřebuje řádně utahat.
každý den to smekám. Pro mě to prostě ale není realizovatelný. Já potřebuju společnost psů a to na každý den venčící smečku neseženu.

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 14:14
- Nahlásit

Kniga
No,já to beru tak,že když jsme si do Prahy pořídili tři ne zrovna malý psy,tak jim holt musíme to každodenní venčení v přírodě zajistit. Výběh a cizí psi by jim nestačili.
Já potřebuju společnost psů a to na každý den venčící smečku neseženu
To je ale jednoduchý - člověk bere psy na velkou procházku po práci,takže plus mínus ve stejnou dobu,takže i když jezdíš do přírody,tak potkáváš stejně postižený,co končí stejně v práci a dorazí na místo plus mínus taky jako ty. Takže jdeš sama,ale během procházky potkáš dvoje,troje známý, buď jdete kus spolu nebo se zastavíte a necháte psiska vylítat,pohrát. Plus samozřejmě potkáš i někoho novýho a podle situace se psi seznamují nebo neseznamují zblízka Ale jinak je fakt,že mě nejvíc vyhovuje,když za ty dvě tři hoďky nepotkáme nikoho Na celodenní řádění mají psiska srazy a víkendy,kam jezdíme s kamarádama a jejich psiskama. A samozřejmě sebe navzájem

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 14:17
- Nahlásit

impact
Jsme se o tom bavili u stafordů a hele.
A my o tom bavili včera mezi normálníma chrtařema a hádej?

impact
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 14:23
- Nahlásit

jablunka
Je mi to jasný.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 17:23
- Nahlásit

Tak to sem asi nějak nepobrala..já měla zato,že je to nějako oplocenej spešl prostor..a vono asi né.Tady na 6 je to pořešený asi tak,že je tam cedule Volné pobíhání psů povoleno..to jako myslíte teda?Průběžně vyfotim louku u Obory,kde to je,ale to je fakt obrovská louka,která ale slouží k naprosto všemu a všem a není nijak ohraničená kvůli psům.Pouze smějí volně pobíhat.Pak je to ještě park u Břevnovského kláštera,zase normál v zástavbě,nijak ohraničené,choděj tam běžně lidi,haranti,co vás napadne.Pokud je to ve Vysočanech stejnej model,tak pustit tam greje za takovejch okolností může akorát magor.

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 17:45
- Nahlásit

davidkova renata
Nee,ve Vysočanech je to oplocenej pozemek

Zany
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 18:07
- Nahlásit

Kniga
Naštěstí se ještě tady můžeme venčit normálně , i když různé zákazy se množí . Už nemůžeme do lesa a koupat se v rybníce. 8 let , co mám psy to šlo a najednou se to nesmí. Ale výběhy tu nejsou a já si to opravdu nedovedu představit.

Zany
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 18:14
- Nahlásit

Gabifi

Já jsem z Prahy a zatím nemusím . Mám pocit , že tu jsou dva . Jeden plocha trávy, ale žadné oplocení nebo něco takového se značkou se psem. Ale nikdo tam nechodí a druhý je někde u cvičáku, a co jsem slyšela , tak tam je naprosto neupravená plocha , kde se valí různé harampadí typu zrezivělých plechovek apod. tak tam by mně nikdo nedostal.
Upřímně , já ani nevím, co se v takovém výběhu dělá. Moji psi jsou zvyklí na procházky nebo na sport a tady by asi nevěděli , co si počít.

LucieS
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 18:24
- Nahlásit

Konečně je to trošku konstruktivní .
Celým svým příspěvkem jsem chtěla říct, že pokud mám psa, který na cizí příchozí vrčí a nebudu ho moci s nimi pustit bez vodítka, pak moje přítomnost v psím výběhu je proti veškerým pravidlům slušnosti, o kterou tu všichni tak bojujete.
Jak psala tuším gabifi, pokud takový pes ve výběhu zrovna je, všichni ostatní tam radši nejdou, což mi přijde jako pitomost, aby kvůli jednomu psovi (který je ke všemu na vodítku) se ostatní psi nemohli proběhnout.
Pravidlo "kdo dřív přijde" je v tomhle případě trochu mimo.

Mimochodem moji psi chodí s košíkem, to považuju za základ.
A bohužel jsem zatím našla asi tak jedno promile majitelů, kteří by svého psa s nimi nechal proběhnout, i když mají ten košík.
Takže my se vyřádíme se psy, které znám, nebo na srazech plemene, ale do psího výběhu prudit lidi nelezu.
Uznávám totiž, že např. pro majitele bíglů, psů z útulku, štěňat atd. atd. rádi využijí možnost nechat psa proběhnout v oploceném prostoru, kde mohou cvičit přivolání, aniž by se museli bát, že jejich pes přiběhne k nějakému agresivnímu na vodítku, který je pokouše.

kinta
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 18:27
- Nahlásit

Zany

V takovém výběhu se třeba skáče přes překážky, zkouší "revír", hází aport. V dalším výběhu máme kladinu, tak tam třeba můžeme zkoušet kladinu. Jinak si tam pes přečte spoustu zpráviček od ostatních. Můj pes teda jo, protože tam chodíme sporadicky, tak se vždycky těší. Nebo se stane, že potkáme večer na čůrací prochajdě kamaráda, tak tam ještě na dvacet minut zaběhneme a kluci si to užijou.

Zany
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 18:27
- Nahlásit

To je ale jednoduchý - člověk bere psy na velkou procházku po práci,takže plus mínus ve stejnou dobu,takže i když jezdíš do přírody,tak potkáváš stejně postižený,co končí stejně v práci a dorazí na místo plus mínus taky jako ty. Takže jdeš sama,ale během procházky potkáš dvoje,troje známý, buď jdete kus spolu nebo se zastavíte a necháte psiska vylítat,pohrát.

To ale předpokládá, že pracuješ každý den stejně a do dost málo hodin, jinak si nedovedu představit , jak bys to stihla, hlavně v zimě, kdy je ve 4 už tma.

Zany
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 18:33
- Nahlásit

kinta

tak takové s překážkama tu opravdu nemáme .Trénovat chodíme na cvičák, i když takový volně ložený slalom by se mi docela hodil.
Zprávičky jsou všude , na to není třeba zvláštní plocha. Třetí věta souhlas, ale muselo by to být rychle dostupné a aby tam zrovna nikdo nebyl.

kinta
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 20:09
- Nahlásit

Zany

Mně se právě líbí, že u nás vidím, za co platím poplatek ze psů. Výběhů je na sídlišti několik, jsou v nich překážky a lavičky, pravidelně sečená tráva, všude jsou koše se zásobníky, kam se pravidelně doplňují pytlíky. Ale nad sídlištěm máme les, je to pěkná prochajda minimálně na hodinku. Teď už do výběhu chodíme opravdu vyjímečně, ale ze začátku, vzhledem k tomu, že mám psa z útulku, jsem za ně byla vážně vděčná. Bruno se totiž tvářil, že zavraždí všechno, co má čtyři nohy a štěkací mordu. Takže jsem s ním šla do výběhu, zajistila vchod a mohli jsme blbnout.

datura
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 20:41
- Nahlásit

Jestli vás zajímá názor chrtaře - jednoznačně je na vině majitelka greje.Když má psa krátce a neposlouchá tak je vážně idiotské ho pustit na volno mezi ostatní psy.Nemuseli tam být stafordi, ale třeba jork nebo malý pudl a grej je mohl klidně slovit.
Normální by bylo, se psem NA VODÍTKU dojít na doslech k majiteli stafů (ale týká se i jiných psů) a zeptat se, jestli bude problém když psa pustím.
mezi slušnými lidmi domluva možná je a podle zadání majitelé stafů slušní byli.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 20:59 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

datura
Normální by bylo, se psem NA VODÍTKU dojít na doslech k majiteli stafů (ale týká se i jiných psů) a zeptat se, jestli bude problém když psa pustím.
Přišlo by mi kapánek ujeté, přijít do prostor určených k volnému pobíhání psů a obcházet tam přítomné s otázkou, jestli jim nevadí, když si tam psa taky pustím. No a jestli můj pes bude dělat problém nebo ne, bych měla vědět já, ne oni.

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 21:18 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Zany
Existujou svítící obojky Jak píšeš,tma je ve čtyři,takže je vcelku jedno,jestli končím v pět nebo v šest - já končila většinou okolo té páté, domů jsem to měla docela blízko,takže okolo půl šesté, šesté jsem byla doma a v půl sedmé jsme byli venku. Pravda je,že v zimě jsme chodili tak na hoďku, hoďku a půl. Nějak nechápu,co je tma za problém při venčení psů?
Btw lidi,co jsme potkávali, taky nějak neřešili,že je tma.

datura
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 21:19
- Nahlásit

No a jestli můj pes bude dělat problém nebo ne, bych měla vědět já, ne oni.

Správně.Někdo kdo má doma třetí týden dospělého psa,který ho neposlouchá,by měl přinejmenším předpokládat že problém bude.Proto by ho neměl pouštět dokud nepozná jeho reakci na ostatní psy.
Mmch - co myslíš že by se stalo, kdyby tam místo stafů na vodítku pobíhala šicka nebo jork? Byl by vejpůl než by grejovi který celý život běhal za chlupatou návnadou došlo že přežvejknul kolegu.
Zkrátka dokud pes nemá alespoň nějaké přivolání, nemá co dělat na volno ani ve psím výběhu.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 21:26
- Nahlásit

datura
Kromě poslední věty naprosto souhlasím. Pokud neví, jak se pes chová k ostatním psům, nesmí ho takhle pustit. Kor greye, který, co vím, žere malý pejsky.
A k té poslední větě: puštění psa bych neodvíjela od jeho přivolání, ale od jeho agresivity.

datura
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 21:30
- Nahlásit

Jenže to že chrt loví, není agresivita ale přirozenost a u těchto psů taky letitý trénink.Takže u chrta to o přivolání je - nebo alespoň o přibrždění, aby si stačil uvědomit že to za čím se řítí není návnada ale taky pes.

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 22:45
- Nahlásit

datura
Všichni ostatní tě tu pochopí,jen Aren ne,protože Aren a její a její psi si žijou svůj diskopřípěh..

datura
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 07:42
- Nahlásit

No já bych psa který je natolik nevychovaný že na mně vůbec nereaguje nepustila navolno nikde.je to nebezpečné pro nej,pro ostatní psy a je to hrubá nevychovanost majitele.

mac1
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 08:43
- Nahlásit

datura
Normální by bylo, se psem NA VODÍTKU dojít na doslech k majiteli stafů (ale týká se i jiných psů) a zeptat se, jestli bude problém když psa pustím normální je, že pes ke psům na vodítku prostě nejde, pokud neposlouchá ( což v tomto případě je i celkem pochopitelné ) , tak ho majitel takhle nepustí , tedy je-li normální majitel

Steph
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 09:41
- Nahlásit

datura
s tim lovenim jorku, jsem to tady uz psala, znama mela taky dotazeneho chrta - jednak nejdriv probehl cvicak a pilovala poslusnost a presto, kdyz uz ho mela "osahaneho", hlavne co se privolani tyce, poustela ho na volno jedine s kosikem, hlavne uz mela chrta predtim a ma dost zkusenosti. Zajimalo by me zda-li dotycna uz mela nejake zkusenosti s vychovou psa jakehokoli.

datura
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 10:40
- Nahlásit

normální je, že pes ke psům na vodítku prostě nejde, pokud neposlouchá ( což v tomto případě je i celkem pochopitelné ) , tak ho majitel takhle nepustí , tedy je-li normální majitel

No on i takový pes se potřebuje vyběhat.Já bych se prostě zeptala, jestli když ho pustím, bude malér nebo ne.
Tady jde o to, že v tomto případě k žádnému dotazu nedošlo. Jinak by třeba majitelé stafů řekli že malér bude a buďto by odešli, nebo dali psům koš.Napřed by se měli dohodnout lidi.

Jinak - mně na tom vadí že majitelka greje píše "tihle zabijáci" či co. Právě proto že mám chrty nesnáším paušalizování.
To je - chrt = blbec, staf = zabiják.
Pes je takový, jak si ho majitel udělá. Moji chrti, když dostanou šanci si jorka očuchat, nebudou ho lovit.Nejsou agresivní,ani blbí.A věřím že i vychovaní Bull psi nemusí být a priori zabijáci.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 10:45
- Nahlásit

datura
Já nejvíc nesnáším,když mě někdo potká s čubou a povídá, to je rotvajler? To je to bojový plemeno, že? To my vzteky vstávaj vlasy na hlavě. Někdy se jim snažím dokázat, že to není pravda, ale občas mě to tak naštve, že řeknu: ,,jo je, tak bacha!!!

Zany
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 12:33
- Nahlásit

Jana33

Tma problem neni pokud je verejne osvetleni. Do lesa apod. bych treba ja za tmy nesla.

LucieS
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 12:40
- Nahlásit

Pes je takový, jak si ho majitel udělá

Ne zas tak úplně. Stejně jako ty počítáš s tím, že chrti byli vyšlechtěni k běhu, hledání kořisti očima a samostatnému lovení chlupatic, majitelé stafordů musí počítat s tím, že jejich psi byli vyšlechtěni k boji s jinými psy.
A zařídit se podle toho.
Nic víc, nic míň.

Zany
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2009 12:42
- Nahlásit

LucieS

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání