Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Prosím o vaše názory
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 09:15
- Nahlásit

Biluška
majitelka je taková Jitka, že to ani nepoznala
a to je důvod, proč se se svými psy takovým místům radši vyhnu obloukem. Předpokládám, že koncentrace Jitek ve výběhu bude o něco větší, než v přírodě. Pro pejskaře ve velkých městech návod nemám, budou se muset na tom svým plácku nějak dohodnout. Pojem agresivní pes je stejně relativní jako pojem pravda. Takže asi hlasuji za pravidlo Gdo dříf přinde, ten dříf mele.

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 09:23
- Nahlásit

gabifi Jop bude na chvilku zavříno, vždť píšu, že se dá prostě jít na prochajdu a dojít tam o něco později, slušně se domluvit. I ti piti mají na ten výběh nárok. Ale ani ti piti tma nebudou nonstop!
Psí výběhy jsou super!
Navíc Psi, kteří od mala chodí na psí výběhy a louky jsou daleko více socializovaní! Daleko lépe spolu vychází atd.
Nikdo vás do nich nenutí chodit, ale je fajn že jsou a že se budují třeba i další!
Ve střehu myslím musíš být pořád, když máš psa na vodítku, stejně musíš koukat zda ve městě není někdě nějakje sajrat!

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 09:28
- Nahlásit

gabifi právě že nevím jak v Praze, ale u nás v Brně vidím propastný rozdíl mezi lidmi venčící jen kolem paneláku nebo ve výběhu.
Mám solidní výběh 30 minut chůze od paneláků, pro mě to není problém, pro většinu lidí ano. Ve výběhu jsou lidi solidní, dá se snima povídat, když přichází nový pes, chytají si pséky atd. znova píšu vědí, kdo s kým se snese a kdo ským ne! Takže podle toho chodí venčit, když prostě jdou psi, kteří se nemsuí obě strany si je automaticky volají k sobě! Právě proto, že jejich pséci zanjí aspoň trochu pohyb navolno a ve smečce jsou na tom daleko lépe. Ti lidi vědí co si musí hlídat a zároveň z jednoho zavrčení nedělají vědu!
Narozdíl když venčím kolem paneláku tak 75% lidí ani nedovolí své fence aby se očuchala s mojí (klasický nesmysl dvě feny dva psi se nesnesou atd). Jsou hysteričtí, když jejich psík otravuje NO a to jen výchovně zavrčí a strčí do otravy hlavou!

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 09:39
- Nahlásit

Kniga
Nikdo vás do nich nenutí chodit, ale je fajn že jsou a že se budují třeba i další!
já vím, že nás nikdo nenutí. Ani by se mu to nepodařilo. Člověka, který bydlí na vesnici nebo na kraji malýho města, jako já, o výhodě parků a výběhů ve velkým městě nepřesvědčíš. Já to beru tak, že Brňák nebo Pražák z centra holt nemá na vybranou a psí výběhy používat musí.

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 11:38
- Nahlásit

gabifi ael nemusi, rekla bych je ze vyuziva docela mala cast. Bohuzel. Zas na rovinu rikam, ze bych se ja zblaznila kdyby vybeh nebyl. Coz o to sednu na bus nebo salinu a nejpozdeji do hodiny jsme mimo civilizaci amuzu padit po lese (nejblizsi mam asi deset minut autobusem) jenze kdyz chci vencit Spoty stylem, ze se poradne vylita s psekama, coz jako pro bigla je pro ni strasne dulezite, tak kdyz ji pustim u nas na poli tak se mi okamzite vykasle na kamose a vali za zajochama. Kdyz bych ji nechala takhle v lese, musim ji furt hlidat a orvavat Nesmis! a hrozi ze ztrhne sebou selou bandu kdyz uciti zver... Takze naopak pro me je venceni v oplocenem vybehu uplne uzasny. Nemusim se rozhlizet abych pripadnou srnu ci zajocha uvidela driv nez spoty, nemusim pozorvat Spoty abych vystihla ten presne mmoment, ten jeji pohled ktery signalizuje A co kdybych se sla podivat tamhle? Nebo zvazovat kde je silnice, kde jsou koleje a nebo kdyz ji pustim u nasich panelaku aby se vylitala s tema psekama co do vybehu nechodi tak furt koukala kde je policajt, abych nemusela platit pokutu...

¨Neni to o tom, ze bych ve vybehu travila kazdou prochazku, to ani nahodou, chodim do nich tak prumerne 2-3 tydne. K tomu obcas cvicak vychazky do lesa, nebo ted jezdime k rece, kde sni taky byvaji psi kamaradky. Jinak ve vybehu s ni i cvicim a tak. Je prima ze v nekterych byvaji prekazky atd.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 11:54
- Nahlásit

gabifi
koncentrace Jitek ve výběhu bude o něco větší, než v přírodě

hele lidi,já bych tam teda nevlezla a navíc sem to nikdy ani neviděla..jak velkej je cca ten výběh a co v něm jako je?

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 11:57
- Nahlásit

Navíc Psi, kteří od mala chodí na psí výběhy a louky jsou daleko více socializovaní! Daleko lépe spolu vychází atd.
Tak o tomhle si myslím sakra svoje a právě proto,aby se moje štěně umělo chovat bych do "výběhů" a "psích parků" nikdy nechodila. Když jsme bydleli ještě v Praze,zažila jsem dva, pokud se tam sešla parta rozumných lidí,tak to bylo fajn,ale ta se tam sešla jen když jsme se nějak domluvili. Jinak tam většina lidí chodila s tím,že u vrat vypustili psa a bav se jak umíš. Případně jim sem tam do chumlu hodili nějakou hračku, vechol byl,když si tam jednou paní přinesla srnčí spárek Psi byli jak puštěný ze řetězu, při hrách se valchovali navzájem,takže pokud tam byl nějakej slabší článek neo štěně,tak dostávalo pěkně na frak. Jemu to v ten danej okamžik ani vadit nemuselo,niméně za A to na vyvíjející se kostru není nic moc a hlavně za B se nenaučí hrát ohleduplně a až trohu povyroste,bude dusit zase ty mladší a slabší. Do toho se samozřejmě s pravidelností objevil nějakej pruda,co na všechno buď vrčel,nebo si něco přivlastňoval - hračku,cizí fenu atd., případně všechno ojížděl. A pánečci si v klidu krafali a nechali psy,ať si pěkně hrajou. A když došlo k nějakýmu konfliktu,tak jen hystericky ječeli.Takže suma sumárum vzhledem k tomu,že naše smečka má nějak nastavený pravidla a snažím se,aby i ve hrách a ve styku s cizími psy pravidla dodržovali, musím zároveň zabezpečit,aby pravidla platila i pro druhou stranu a jedině ti moji nebyli "buzerovaný a opravovaný". Což ve výběhu,kde je dalších deset,patnáct psů,jejichž majitelům je jedno,co jejich pséci dělají, dost obtížné a o nervy. A jak jsem psala, z mého pohledu se tam štěně naučí jen to nejhorší. Každá psí společnost, není dobrá společnost a to,že si štěně nějak hraje s dalšími psy, ještě neznamená,že se správně socializuje. To jsme radši psy naložili a vydali se venčit za Prahu,kde jsme je nechali vyhrát si s pesany, které jsme potkali a jejichž majitelé byli rozumní, my jsme se k tomu prošli a pesani vylítali.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 11:57
- Nahlásit

Kniga
Jo, psí výběhy jsou moc fajn, já jsem za ně vděčná. I když teď bydlím na vesnici a mám zahradu, při cestě do Olomouce rádi do výběhu zajdeme. Právě pro ten pocit bezpečí a společnost pohodových psů a pohodových lidí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 11:58
- Nahlásit

jana33

aren
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 11:59
- Nahlásit

davidkova renata
jak velkej je cca ten výběh a co v něm jako je?
Tam, co chodíme my, to je pás podél řeky cca 50metrů široký a asi 1km dlouhý, je tam pěšina po hrázi a pěšina po břehu a jinak nic, pár keřů a stromů.

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:00
- Nahlásit

gabifi
Já to beru tak, že Brňák nebo Pražák z centra holt nemá na vybranou a psí výběhy používat musí.
To fakt nééé, když nechceš,tak není jedinej důvod, proč tam chodit. I v Praze a v okolí je spousta míst,kde se dá v přírodě pohodově venčit

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:05
- Nahlásit

aren
Tam, co chodíme my, to je pás podél řeky cca 50metrů široký a asi 1km dlouhý, je tam pěšina po hrázi a pěšina po břehu a jinak nic, pár keřů a stromů.
a to jako teda voplocený?

aren
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:08
- Nahlásit

davidkova renata
Z jedný delší strany je ta řeka, z druhý ploty zahrádek. Ty užší konce oplocené nejsou.

aren
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:11
- Nahlásit

jana33
... ve výběhu,kde je dalších deset,patnáct psů,jejichž majitelům je jedno,co jejich pséci dělají, dost obtížné a o nervy...
Jak pro koho, ti psi si to nadšeně užívají a to je pro mně docela důležité.

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:15
- Nahlásit

aren
No tak to už je věc názoru. Většina pitů by si asi nadšeně užila,kdyby se mohli servat s cizím psem, náš skorojagdteriér by si nadšeně užíval,kdyby mohl rozcupovat deset koček denně. Jen si nejsem jistá,jestli to je ten důvod,proč jim to umožnit

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:17
- Nahlásit

aren
Z jedný delší strany je ta řeka, z druhý ploty zahrádek. Ty užší konce oplocené nejsou.
takže mluvíš ne o ofiko "psím výbehu" zřízeném městem,ale o normál kousku přírody někde..
ti psi si to nadšeně užívají a to je pro mně docela důležité.
tak hlavně esi si to užívaj i ti vostaní co je ti ,jejichž majitelům je fuk co dělaj , všemožně votravujou

aren
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:24
- Nahlásit

davidkova renata
takže mluvíš ne o ofiko "psím výbehu" zřízeném městem,ale o normál kousku přírody někde..
Nee, mluvím o psím výběhu zřízeném městem a definovaném v příloze městské vyhlášky zde:
http://www.olomouc.eu/magistrat/vyhl_narizeni/2005 /vyhlasky/psi20050621.pdf
ten náš má konkrétně číslo 2.
Lidé sem přicházejí s plným vědomím toho, že jde o prostor určený pro volný pohyb psů, a komu to vadí, tak (nechť) sem neleze.

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:26
- Nahlásit

davidkova renata Jak ktery
Muj nejoblibenejsi je na delku jak dva panelakove bloky (kazdej o peti vchodech) a mezi nima jeste mezera. Navic je to pekne clenite. Takze opravdu solidni velikost. Neni oploceny dokonale, ale je to nejbezpecnejsi misto pro trenink privolani. Pokrok v privolani mam jen diky tomuto vybehu. Jen tam ji muzu pustit bez stopovacky (ktera stejne nema u nas v privolani vyznam, nosi ji jen abych ji mela sanci chytit) a schovavat se ji. nebot sance ze se ztrati je minimalni atd. Kdybych vencila ji jakou malou tam mo¨zna bych ted s privolanim tak nebojovala - ja tehdy vencila stylem polni cesta a pseci navolno si litali a hrali... ale to je nepodstatne ted. U tohohle vybehu nikdy nevis kdo je venitr, presto se da existovat bez problemu!
Na kamenym vrchu jsou podstatne mensi vybehy nicmene jsou v solidni blizskosti hned tri, takze kdyz je v jednom nekdo kdo mi nesedi mohu jit do jinych. Je tma treba tunel, dve tri skocky, jinde je treba kladina. Na Kravi hore je dokonce acko, stul, slalom (sice ne uplne vyhovujici) a kruh! Jasne pokud mas zahradu tak si muzes prekazky skakat na dvore,a le lidi z panelaku?

jana33 jasne, ale to je zase jen o lidech, kdyz vidim ze jde ve vybehu Debbie - ktera mi prave taky masakruje Spoty - tak si SPoty zavolam, panicka si zavola Debbie a projdeme kolem sebe a pak si kazda na jednom konci vybehu hrajeme, pseky k sobe proste nepustime! Kdyby se u nas ve vybehu objevovali takovi magori tak bych tam s nima nechodila, ale je to jen o lidech a ani ti otrapove tam nejsou porad. Psala jsem take o podobnych debilech a co se stalo kamosce jen proto ze je Benik staford.

Ale proste nelze vybehy jen tak zavrhnout.
Nekomu vyhovuje, nekomu ne. Já si nemyslím a nemám takovou zkušenost, že by byli výběhy horší než tradiční paneláková pejskařská většina. Ano nejideálnější je venčit s bandou kámošů mimo město, někde kde si pséci v klidu pohrají a nebude tam žádný neznámý prudič a je jistota, že si každý psa ohlídá a při nesprávném jednání usměrní! Jo to je ideál a když můžu tak chci taky tak hle venčit, ale to nejde každý den,! A spousta lidí ani takhle venčit nemůže...

aren
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:28
- Nahlásit

jana33
Nedělej blbou. Pokud si to s radostí užívají všichni zúčastnění, je to v pořádku.

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:33
- Nahlásit

davidkova renata ale takový dementy potkáš všude nejen ve výběhu. Prostě posmívat se výběhům jen proto že se tam může vskytnout dement, kterýho můžu potkat než dojdu z paneláku na autobus 5*!

Spoty je děsně kamarádská, přesto se naprosté většiny lidí se psi ptám (když je vidím poprvé) jestli si SPoty smí čuchnout, kdž jo tak se očuchají, když ne tak holt táhnu za sebou kačera, co nechápe proč ji panička nechce pustit k té úžasné pitbullce co tak hezky vrčí a určo by si moc ráda hrála
Prostě v tom výběhu kde chodím nejčastěji je to opravdu o tom, že hele jde Debbie, chytim si Spoty, hele jde ten dobrman a paní co má stredaka knira uz sveho vola k sobe, projdou kolem sebe a pohoda.
Na hristatku se hazi balonek skupince sesti psu (labradori, bigl, kokr a jack) Jde li kolem pan s malinakem tak se na chvili balonek prestane hazet. Jde li kolem pani s malym kniracem tak dojde za nama a pohoda...
Proste je to jen a jen o lidech a o toleranci!

aren
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:35
- Nahlásit

davidkova renata
Ty jo, díky Tobě jsem se pořádně podívala na tu mapku, a vidím, že ten náádherný parčíček, na který smutně koukávám při cestě kolem je místo určené k volnému pohybu psů (9)
Díky

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:38
- Nahlásit

jana33
tak je jasný, že když jsou tam debili, že tamnepůjdeš nebo když tvého psa bude někdo otravoat, že prsotě si to s jeho páníkem vyříkáš. Že jsou debili co vypustí psa do výběhu a pak si sednou na lavičku a půl hodiny tam kouří a pak jdou domů to vím taky. A taky za nima nechodím. Ale přesto kvůli nim nepřestanu výběhy používat.

Jednou jsem si tak šla po polní cestě Spoty na volno, házím ji balonek pohoda, najednou psisko - bernak krizeny asi NO - a hnal se po Spoty, sice si chtel jen hrat, jenze u toho stekal, SPoty kvuli nemu vzala draka... Na te stejne polnacce asi pred mesicem sla pani s vipetkou, za zatackou vysla smecka ctyrperuanu a dvou asi NO nebo CSV (to pani nevi, rikala vlcaci) jeji vipetka taky zdrhla, pseci ji honili.... Mám kvůli tomuhle zavrhnout venceni na poli?

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:40
- Nahlásit

aren
pojedu do Olomouce na dogfrisbee seminar tak se tam zajdu mrknout treba kdyz bude cas

aren
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 12:50
- Nahlásit

Kniga

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 13:01
- Nahlásit

Kniga
njn, ty máš bígla, já kolii a šeltii. Uš mi je to jasné. Pro nás je lepší les a pro vás výběh.

all
před asi týdnem jsme na prochajdě potkali labrouše, psa. Já mám taky psy. Majitel bez problémů a bez dovolení nechal psa přiběhnout k těm mým. Klucí nijak nadšení nebyli, ale obešlo se to bez potyčky. Druhý den ta samá situace, akorát že labrouš šel hodně napřed před svým páníčkem a opruzoval tak dlouho, až z toho byla rvačka. Můj pes má zraněnou rohovku. Majitel labrouše byl přesvědčen, že jeho pejsek si chce hrát. Já a mí psi jsme byli přesvědčeni, že je vlezlej jako pitralon, i když o něj nikdo nestojí a že majitel je naprostej blbec.....řešit tohle každý den s několika majiteli v oploceném výběhu holt nemám chuť.

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 13:11
- Nahlásit

řešit tohle každý den s několika majiteli v oploceném výběhu holt nemám chuť
Přesně tak. Podle mých zkušeností je takovejhle existencí ve výbězích většina,protože se navzájem přitahujou když je mi jedno,jak se chová můj pes,tak mi bude jedno,že jinejm lidem je to taky putna.
aren
Jasně,všichni si to užívaj až na toho chudáka,kterej je středem zábavy,což bývá logicky ten nejslabší nebo nejmenší

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 13:13
- Nahlásit

jana33 kurnik ze ja tohle u nas neznam. U nas pokud se nehazi balonek se vetsina psu rozdeli do dvojic, ktere si spolu blbnou.. Holt mám asi fakt neksutecny stesti a vybeh je uzasnou vyjimkou mezi vsema, ktere jsou jinak plne prudicu a nevychovanych psu...

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 13:20
- Nahlásit

Kniga
Asi nebo to je výsada těch pražskejch, protože "normální" pejskaři se snaží s psékama vyrazit někam do přírody, prostě ven z města. Nevim. Každopádně teď máme "výběh" všude okolo vesnice a protože je nás hodně,tak nám ani nevadí,že tu nepotkáváme další psy,protože si vystačíme

impact
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 13:28
- Nahlásit

Bože... Já vyjdu ze dvora (jsem vytažena smečkou ) na ulic, projdu kolem pěti domků, zatočím za roh, dojdu na konec krátké uličky a jsem na poli. Všude samá pole. Nebo to vezmu pět minu kolem trati, vlezu zpátky do města, sejdu půlku ulice, jsem u rybníka, pak přes cestu, jsem u druhýho rybníka, u řeky a v lese. Mrdup nějaký výběhy.

Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 13:31
- Nahlásit

jana33 každý den? Podívej já se snažím a musím se SPoty taky vyrážet pryč, ale teď neberu víkendy, prostě má dlouhou procházku na celé odpoledne do lesů tak 2* týdně. mno a třikrát chodíme odpoledne jen na plus mínus dvě-tři hodiny a na to mi přijde ten výběh ideál (zvlášť když tam jdeme půl oďky a půl hoďky zpět) a samy si nevystačíme. Spoty prostě chce psí kámoše a chce snima blbnout, jo jasně je ráda, když si sní hraju, ale stejně psí kámoši jsou psí kámoši a ano je moje chyba, že nemohu Spoty hrát si na volno třeba v tom lese (tedy když si hraje se mnou tka to jo, to si ji uhlídám, ale blbnutí s jiným psem prostě nemám šanci)

Já vás nenutím tam chodit, jen se mi nelíbí jak strašně výběhy a lidi tam odsuzujete. Dle mě je to ideální vě pro město, když prostě si můžu psa vzít a jít si sní zablbnout na překážky, když prostě můžu trenéovat odložení a můžu tuho sedět a číst si, protože i když se začtu a neuhlídám SPoty tak mi stejně nezdrhne... Pokud váš pes nevyžaduje psí kámoše tak je jasný, že je vám výběh skoro na nic, kromě tedy třeba možnosti cvičení,a le to se zase musí vychytat čas kdy tam není nikdo jinej. Ale pokud si chce pes hrát, je to nejbezpečnější místo. A na blbce narazíte kdekoliv ať ve výběhu nebo mimo něj. Já osobně musím řešit víc blbů mimo výběh.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání