| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 13:05
- Nahlásit
Zany
Tak do lesa bych ve tmě taky nešla,ale pole,louka atd.,kde to znám klidně. To by se psiska celou zimu přes týden nevyběhala
LucieS
Naprosto souhlasím. Pokud lidi budou respektovat, na co byla jednotlivá plemena šlechtěná, nebudou se pak divit, co se to děje. Vždycky zuřím,když se někdo začne na netu divit, že ten jejich teriér se snaží zamordovat kočky,co se mu nachomejtnou na zahradě a ptají se,jak je "zkamarádit". Stejně tak, když se majitel dvouletého pita diví,že pes se přestal kamarádit s každým psem na potkání, bígl když chytne stopu neslyší atd. atd.
|
datura
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 13:11
- Nahlásit
Ne zas tak úplně. Stejně jako ty počítáš s tím, že chrti byli vyšlechtěni k běhu, hledání kořisti očima a samostatnému lovení chlupatic, majitelé stafordů musí počítat s tím, že jejich psi byli vyšlechtěni k boji s jinými psy.
A zařídit se podle toho.
Nic víc, nic míň.
Podívej.Chrt je vyšlechtěný ke štvaní a já s tím samozřejmně počítám.Proto ho nepustím, když se někde na obzoru mrdolí bišon.dojdu k bišonovi, psa s ním seznámím a pak ho neštve.Nebyl totiž vyšlechtěný ke štvaní kdečeho.Když ho ale nevychovám a k něčemu nepovedu, může mi klidně za chvilku štvát pobíhající děti.
Jestli ovšem byli stafordi vyšlechtění k tomu, aby napdali psi na potkání a neposlechli povel který v útoku zabrání dřív než začne tak to je jiná, žejo.
|
datura
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 13:16
- Nahlásit
Aby bylo jasno. Mám chrty už přes třicet let.Měla jsem feny, které aktivně běhaly dostihy a přesto se na poli nechaly odvolat, když vystartovaly za zvěří. Za starého ruska, když se s barzoji jezdilo na hony, psi si nesměli ani všimnout domácích zvířat.To ale také neměli vrozené.To se taky museli naučit.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 14:21
- Nahlásit
aren
panenkomarjá ty seš z Olomouce...?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 14:48
- Nahlásit
datura
Aby bylo jasno .
Co udělá tvoje chrtice, když se jí ten bišon vyřítí zpoza rohu tři metry před čumákem?
Co udělá staford, když mu do obličeje vrkne (byť ne s úmyslem rvačky) cizí pes?
Co udělá asiat, když na mě chmátne drzý okolojdoucí?
A proto lidi vynalezli košíííík .
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 14:56
- Nahlásit
jbat
Jojo.
|
datura
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 17:52
- Nahlásit
Aby bylo jasno .
Co udělá tvoje chrtice, když se jí ten bišon vyřítí zpoza rohu tři metry před čumákem?
Co udělá staford, když mu do obličeje vrkne (byť ne s úmyslem rvačky) cizí pes?
Co udělá asiat, když na mě chmátne drzý okolojdoucí?
A proto lidi vynalezli košíííík .
No a o co se tu dohadujeme? Vždyť já říkám totéž.Neovladatelný grej se neměl co přiřítit ke stafovi co si hrál s pneu.
Majitelka greje se napřed měla dohodnout s majitelem stafa a ten mu mohl dát košík.Už jsem to tu psala.
|
datura
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 17:53
- Nahlásit
Jinak - tam kde hrozí nebezpečí že se vyřítí bišon chrtici nepouštím.Alespoň ne dotud, dokud se s bišonem neseznámí
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2009 21:14
- Nahlásit
No a o co se tu dohadujeme?
Třeba o tom, že lézt s agresivním psem na vodítku do prostoru, primárně určeného k volnému pobíhání psů, je zbytečná pruda těch, kdo tam toho psa opravdu chtějí volně pustit.
Ale to bychom tu jeli zase dokola.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 07:25
- Nahlásit
LucieS - precti si vyse prispevek od Impact zkopirovany ze stafordu o onech zminovanych staffech na voditku - branit si hracku jeste nedela ze psa agresora, jejich pan si byl vedom jejich reakce a proto se zachoval korektne. Park je zajiste dost velky, aby se vsichni rozumni domluvili, ale to Jitkam nevysvetlis!
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 09:31
- Nahlásit
LucieS
jak píše Steph, obrana hračky a agresivita není jedno a totéž a pak i když mám psy na volno, tak to přeci neznamená, že budou lítat, kam je napadne , když vidím psa na vodítku a tím spíš, když se zabývá nějakou aktivitou, tak přeci mého psa nenechám k němu letět, ale zavolám ho a pošlu na druhou stranu nebo dopředu , ne ?
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 09:46
- Nahlásit
LucieS
vsetko je to o ludoch a pravidlach, ktore respektuju. Ked v USA plati, ze do vybehu pre psy sa agresivne psy nevodia, a funguje to, tak je to super. V CR ziadne taketo pravidlo neplati a preto to ani nemoze fungovat. V Brne je kopec vybehov pre psy, chodim tam so svojim psom pravidelne a nikdy som nemala problem. Ak tam idem a niekto tam uz je, vezmem athosa na voditko, dam mu kosik vstupime dnu a opytam sa, ci ma psa, alebo fenu a ci mozem svojho psa pustit. Ak je to fena, kosik skladam, a psa pustam, ak je to pes, radsej sa ideme prejst inam. Ak som tam ja sama a pride niekto novy, psa odvolavam a cakam ako sa prejavi prichozi. Absolutna vacsina ludi, ktorych tam stretavam sa sprava podobne.
Myslim ze kazdy z nas ma jazyk a dokaze sa cesky (resp. slovensky) dohovorit s inym majitelom psa a vzajomne si vysvetlit, co si ich stvornohy milacik moze, ci nemoze dovolit.
Psi vybeh je sice urceny k volnemu pobiehaniu psov, ale to neznamena, ze sa tam vsetci budeme spravat ako totalni ignoranti a potom riesit pripadne konflikty a vzajomne sa obvinovat, kto za to moze.
Moj pes je vrcivy, na kazdeho sa jezi. Nikdy po nikom nevystartoval (dikybohu). Je agresivny??? Mozem alebo nemozem s nim ist do vybehu?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:02
- Nahlásit
Mika
vsetko je to o ludoch , včera jsem šla se psy na volno , cca 30m před námi slečna s dvěma NO , feny seděly na volno kousek před ní a ona na nás zavolala, že její fena hára, přivolala jsem si psy k noze, prošli jsme kolem nich a pak zase dostali psi volno , slečna mi poděkovala, že jsem si psy přivolala, já poděkovala jí, že mi včas řekla, že fena hára a spokojenost byla na obou stranách ...je to o lidech, ale to bohužel právě často je ten problém
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2009 10:21
- Nahlásit
mac1
slečna mi poděkovala, že jsem si psy přivolala
Nedávno jsem šla s Brunem na vodítku po úzkým chodníku a proti nám pán se dvěma jorkšíry taky na vodítku. Mám zkušenost, že většinou ti mrňousi štěkají na Bruna jak šílení, tak jsem ustoupila mimo chodník a řekla "Bruno čekej". Pán kolem nás prošel a vůbec mi nepoděkoval. Řekl jen: "Děkujeme, pane Bruno"
Jj, všechno je to o lidech a o jejich vychování.
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 14:19
- Nahlásit
jablunka
Já mám podobnou zkušenost se zlou fenou Rhodéského ridgebacka. Byla jsem s mojí roční čubinou vendéeskeho basseta - http://vendeesky-basset.jmnet.cz na procházce v přírodě v Praze Písnici, kde jí pouštím na volno a ona si to tam báječně užívá. Ovšem tentokrát se jí procházka změnila v peklo. Vystartoval na ní ten ridgeback a mordoval jí jak divou zvěř, a ta moje chuděra jen křičela a naříkala. Běžela jsem k nim a křičela na pána toho zlého psa ať si ho chytí. Představte si tu laxnost toho pána. On si s klidem četl knihu i když věděl, že jeho pes napadl jiného psa. Nechal by tu mojí chuděru tím jeho bastardem v klidu zakousnout. Nechápu to!!! Můj pes je dobrák a milovník všech lidí a zvířat, ona by nikdy nikomu neublížila, ale kvůli takovým psím zabijákům, které nechají páníčci volně běhat, bude muset být na vodítku. Vůbec se mi to nelíbí
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 16:56
- Nahlásit
jessiie
Vystartoval na ní ten ridgeback a mordoval jí jak divou zvěř
a bylo to opravdu napadení? Mám RR a vím, že si hrají opravdu jinak než jiní psi. Pro neznalé to vypadá, jako pořádná rvačka
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 18:30
- Nahlásit
MaggieM
hrají opravdu jinak než jiní psi. Pro neznalé to vypadá, jako pořádná rvačka
no jo,ale i kdyby ..neni to nakonec jedno?Přece si nemůže hrát s druhým psem tak,že mu způsobí trauma?!Ne každej pes je tak silnej v povaze i fyzicky aby to ustál.Čuba je taky krapet drajvovější ,ale páč to vim,dá se tomu snadno zamezit,určitě bych jí teda nenechala tohle dělat žádnýmu cizímu psovi,já bych se hanbou propadla teda
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 18:40 - Změnil/a: jessiie
- Nahlásit
MaggieM
Ne to tedy hra nebyla. Moje čubina byla od zubů toho psa pohmožděná na žebrech a pod přední packou. S jiným ridgebackem si už hrála a to vypadalo úplně jinak. Správně poznamenala davidkova renata, ta moje chuděra z toho měla trauma. Běžela ke mě s očima vyděšenýma a strašlivě naříkala. Hrůza...
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 18:43
- Nahlásit
davidkova renata
jako jasně máš pravdu. Jen jsem reagovala, jestli to bylo opravdu "to" napadení
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 18:46
- Nahlásit
jessiie
ta moje chuděra z toho měla trauma. Běžela ke mě s očima vyděšenýma a strašlivě naříkala
hm,to je děs.Ale hlavně jí v tom nenech a sama se musíš uklidnit a snažit se jí ukázat,že ne všichni psi jsou takoví,pokud to ustrne v týhle fázi,můžete mít problémy i nafurt,jestli je trochu labilnější.Hezky se to řiká,já vím,ale udělej všechno proto,aby se to už nikdy neopakovalo a zkus jí pomocí vybranejch,klidnejch a hlavně vychovanejch psů ukázat,že se nemusí bát všech.Vybírat je holt musíš cíleně,no..
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 18:46
- Nahlásit
jessiie
Ne to tedy hra nebyla. Moje čubina byla od zubů toho psa pohmožděná na žebrech a pod přední packou
ok já jen, že mají RR opravdu jiný smysl pro hru
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 19:28
- Nahlásit
davidkova renata
dík za radu, ale já nemám s čubinou problém, že by se bála psů, nebo byla labilní. Ba naopak, ona jde ke každému, no a právě tady naletěla. Mám ale obavu, že to pro ní nebylo ponaučení a zase půjde ke každému psovi. Ona je prostě dobrák, který není zlý a útočný a tak také ke všem psům přistupuje. Měla by se naučit se bránit, ale to prostě nemá v povaze. Jen mě štve, že do Písnice na procházky na volno už chodit nebudeme. Musím hledat jiné místo. Doneslo se mi, že ten ridgeback tam vážně pokousal psa, bylo to prý ošklivé - na šití na veterině.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 19:37
- Nahlásit
jessiie
já nemám s čubinou problém, že by se bála psů, nebo byla labilní
no tak to je fajn.
půjde ke každému psovi
jenže tohle bych já jí nedovolovala..nikdy nevíš co ten pes je zač,může jí sejmout a je to zbytečný.Bud se aspon zeptej majitele nebo jí pust až bude z projevů psa zřejmé,že je přátelský,takhle si akorát naběhneš..je to zbytečný
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 20:21
- Nahlásit
davidkova renata
tak přesně na tomhle pracujeme. Horší ale je, když se odněkud nečekaně vynoří pes, jako tenkrát ten ridgeback. To je pak malér. Zítra jedeme na týden na Šumavskou samotu, tak tam se holka moje vyběhá. Už se móóóc těšíme...
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2009 20:52
- Nahlásit
jessiie
ale já nemám s čubinou problém, že by se bála psů, nebo byla labilní. Ba naopak, ona jde ke každému, no a právě tady naletěla
to je, ale největší problém. Každý pes není zvědavej, že za ním někdo běží. Je dobře, že na tom pracuješ, ale na druhou stranu s tím musíš počítat, že se může něco stát, když ti běhá za cizíma psama....
|