| Autor |
Zpráva |
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:19
- Nahlásit
Jak by jste reagovali,kdyby to někdo napsal tady?Podotýkám,že Tajgy je grey dovezený z Irska 11.7.2009Já si k tou napsala své a jsem za špatnou,tak bych ráda věděla co vy.Díky
Včera večer jsme s Tigrem byli na psím hřišti ve Vysočanech... hned jak jsem vstoupila, tak jsem si všimla, že tam je pán s paní dvěma přivázanýma stafordama.. jeden z nich visel zakouslý v pneumatice ... no, uvažovala jsem, jestli mám Tajgyho pustit, nebo ne, .. nakonec jsem ho pustila - no neměla jsem to dělat, protože mě ještě vůbec neposlouchá a samozřejmě si to zamířil přímo k tomu co demoloval tu pneumatiku -- chtěl se s ním jít očuchat a skamarádit jako to dělá s ostatními pejsky... když k němu přišel, tak se po něm ten staford ihned ohnal, Tiger se nenechal a taky něco zadržkoval -- uf, ještě že byl staford přivázaný, jinak ....
Hned jsem si Tigera běžela přivázat a začala jsem těm lidem důrazně vysvětlovat, že takoví psi sem na hřiště nepatří SAKRA!!!!!
Hřiště je tam pro to, aby se pejskové mohli navolno proběhat a spolu si hrát a ne aby tam chodili trhat nepřátele...
No chvilku jim trvalo než to pochopili (ani mi moc neodporovali), ale pak si ty svoje zabijáky vzali a odkráčeli pryč...
Já proti těm pejskům nic nemám, ale když se takto chovají, tak na psím hřišti nemají co dělat !!Nicméně pak jsem si všimla že má Tajgy trošku protrhlé ouško od toho staforda.. ale nic vážného, jen taková menší bolístka.. naštěstí
Takže i na psím hřišti si raději dávejte pozor, protože někteří lidé jsou nemožní !
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:26
- Nahlásit
jablunka
paní může být ráda, že SAKRA nedořvali majitelé stafíků ji, toť můj názor založený na soužití s jedním ne zcela ke všem kamarádským psem a jedním kamarádským ňoumou.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:28
- Nahlásit
Dasha
Vypíchla si stejné slovo co já.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:31
- Nahlásit
jablunka
"ňouma" to asi nebude, co?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:34
- Nahlásit
Dasha
"ňouma" to asi nebude, co?
No to SAKRA ne.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:35
- Nahlásit
jablunka
Přišla na hřiště později než stafordíci,pustila neposlušného psa,který šel opruzovat .Třeba staford vyjel,že se bál o svou hračku.To,že ještě dořvala majitele a pak se divila,že jim dlouho trvalo,než dané výčitky pochopili a odkráčeli svědčí o její momentální zaostalostí.
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:43
- Nahlásit
Nenapadlo by mě pustit svého psa k cizímu. Nikdy a nikde bez předchozí domluvy s majitelem. Pokud mám psa pár dnů, tím spíše NE!! Ale asi si tady plácám játra, tohle snad KAŽDEJ NORMÁLNĚ UVAŽUJÍCÍ ČLOVĚK VÍ!! Mám psa, který taky není zcela snášenlivý ke každému, ovšem, výběh, který jsme občas navštěvovali je pro VŠECHNY PSY! Ty jo! jen jsem sem mrkla a takhle se muset nas.rat!! Prosím Tě, odkud to je? Já bych paničce Tajgyho, který má "natrhlé ouško od zabijáka" nejradši odpověděla sama.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:50
- Nahlásit
Já vám sem pro objektivitu ještě zkopíruju moji a jiné reakce.
Petro máte pravdu,takovýhle psi by se tam vodit neměli,a takovýhle agresivní pes by měl nosit ještě košík!Holt o blbce nezavadíš....
Petro, myslíte to moc dobře, ale prosím, nevěřte nikomu. Lidé jsou skutečně někdy bezohlední a jejich psi mohou být různí. Naši pejsci mohou být kamarádští, milí, ale nevíte, na koho narazí. Mám mnohaleté zkušenosti s pesanama, stane se, že pejska zcela bezdůvodně druhý napadne. A mohla by být tragédie. Když se venku setkávám s hafíkem, nechávám prvně pejsky očichat, ale tak, abych mohla zasáhnout a mít je na dosah, abych viděla vzájemné reakce, mám ji na vodítku. Pak ať si klidně poblbnou. A pokud někde je můj pes volně a objeví se další, jsem ve střehu a připínám si pejska. Zvláště velkým psům a bojovým plemenům se vyhýbám. Moc a moc opatrně, některý pes může být fakt nebezpečný a psí hřiště není bohužel žádnou zárukou. Mějte se s Tajgiškem moc prima. :103:
A teď moje
Promiňte,ale na tohle mám jiný názor a klidně si mě tu ukamenujte.
Píšete:
Včera večer jsme s Tigrem byli na psím hřišti ve Vysočanech... hned jak jsem vstoupila, tak jsem si všimla, že tam je pán s paní dvěma přivázanýma stafordama.. jeden z nich visel zakouslý v pneumatice ...
Psi byli přivázaní,tudíž nebyla chyba u nich a jejjich majitele.
uvažovala jsem, jestli mám Tajgyho pustit, nebo ne, .. nakonec jsem ho pustila - no neměla jsem to dělat, protože mě ještě vůbec neposlouchá a samozřejmě si to zamířil přímo k tomu co demoloval tu pneumatiku
Průser!
samozřejmě si to zamířil přímo k tomu co demoloval tu pneumatiku -- chtěl se s ním jít očuchat a skamarádit jako to dělá s ostatními pejsky... když k němu přišel, tak se po něm ten staford ihned ohnal,
Ten pes reagoval naprosto přiměřeně a normálně......bránil si v danej okamžik "svoji" pneumatiku.
Tiger se nenechal a taky něco zadržkoval -- uf, ještě že byl staford přivázaný, jinak .... :109:
Ano vaše největší klika a zodpovědnost toho pána!
Hned jsem si Tigera běžela přivázat a začala jsem těm lidem důrazně vysvětlovat, že takoví psi sem na hřiště nepatří SAKRA!!!!!
Hlavně tam,SAKRA,nepatří nezodpovědní majitelé!A jací takoví psi???
No chvilku jim trvalo než to pochopili (ani mi moc neodporovali), ale pak si ty svoje zabijáky vzali a odkráčeli pryč... :113:
Já být na jejich místě,odkážu do patřičných mezí vás.
Vaše slušnost a hlavně zdravej rozum,by měli velet,že oni tam byli první a když nic jiného,tak za nimi zajdu a slušně se optám,jestli můžu v jejich přítomnost svého psa pustit.Psa,kterého mám chvíli a vím,že mě neposlechne.Psa,který spoléhá na mě,že vyhodnotím situaci a zbytečně ho nebudu vystavovat nebezpečí!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:54
- Nahlásit
To je pinda blbá.
Nechápu, proč by si nemohl jít člověk se svým stafem zasportovat na psí hřiště. Když ho má uvázaného. To na psí hřiště můžou chodit jen neposlušní psi, aby se proběhli nebo co? Být majitelem stafa, tak ji srovnám do latě jen to hvízdne.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 16:58
- Nahlásit
jablunka
jediná klika, že byl majitel toho stofárda slušnej a rozumnej člověk.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:01
- Nahlásit
impact
Být majitelem stafa, tak ji srovnám do latě jen to hvízdne.
Nápodobně.
Gerda
jediná klika, že byl majitel toho stofárda slušnej a rozumnej člověk.
A eště možná ten stofárd nebyl bojovej.
|
Dana2
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:03
- Nahlásit
Jojo, není nad to vybírat pro adopťáky zodpovědné, rozumné páníčky, kteří ví, co od psa mohou čekat a chovají se podle toho
(Máš málo banánů, že už jsi zas hubatá/pravdomluvná ???)
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:07
- Nahlásit
Dana2
Jojo, není nad to vybírat pro adopťáky zodpovědné, rozumné páníčky, kteří ví, co od psa mohou čekat a chovají se podle toho
Ve mě se vaří krev.
Máš málo banánů, že už jsi zas hubatá/pravdomluvná ???
Děti banány rády,tak co!
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:19 - Změnil/a: kinta
- Nahlásit
impact
To je pinda blbá
Lépe bych to nevyjádřila.
jablunka
Ve mě se vaří krev
Ve mně se vaří žluč!
Upřímně řečeno, když jsem "zachránila" Bruna z útulku, taky jsem byla blbka blbá a každej den děkuju za to, že Bruno je jakej je, že mi dovolí se na něm za pochodu učit, ale TOHLE by mě nikdy v životě nenapadlo. Taky jsme měli konflikt s paní, která bez zeptání se štěnětem malé rasy vlezla do výběhu, kde se proháněl Bruno s kamarádkou stafbulkou. Byli oba samozřejmě na štěně zvědaví a štěně z nich bylo silně nervózní (bylo na vodítku). Paní to zachránila tím, že štěníka si vyhoupla do náruče stylem jojo a začala ječet, že si máme ty psy uklidnit. Jo a to předtím, když šla, jsem ji upozornila, že mám divokého psa. Tak jsme dostali čočku, že výběh není jen pro nás.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:19
- Nahlásit
Pokud vím, tak psí hřiště jsou všude po světě instalována proto, že jinde se s pejskem bez vodítka nesmí a toto je místo, kde se pes může proběhnout volně - i ten, který neposlouchá (ale není agresivní!). Od toho je to oplocené.
Hříště mívají velmi přísná pravidla, jedno z prvních je to, že pes nesmí být agresivní.
Nikdo se tam nikdy neptá, jestli psa smí pustit navolno nebo k druhému psovi a všichni psi tam běžně oběhávají ostatní psi a zkoušejí se kamarádit. Pes, který by se nedej bože ohnal, by byl bez pardonu vykázán. Ať už je na vodítku nebo ne.
Uvázaný agresivní staford nemá na psím hříšti co dělat, protože znemožňuje volný pohyb ostatním psům, kteří by se s ním přišli očuchat.
Přímo na stránkách MČ je napsáno toto:
Na hřišti je povoleno volné pobíhání psů, na pozemek může pouze pes zdravý, očkovaný a neagresivní s doprovodem osoby starší osmnácti let.
Mám zkušenosti z psího hříště v USA, kde s nimi mají velkou zkušenost, a opravdu to tam funguje takto.
Staford se nemá co ohnat jen proto, že k němu ten pes přišel.
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:20
- Nahlásit
No nic, tohle fakt není pro mě. Mám slabý nervy.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:27
- Nahlásit
LucieS
Uvázaný agresivní staford nemá na psím hříšti co dělat,
A jak víš,že byl agresivní????Seš vědma???
Pes si hrál s pneu a vlítl k němu jinej ,tak stofárd vrknul,ale i chrt si hlasový projev neodpustil.Pes s vlastním balónkem,nebo klackem by mohl reagovat stejně.Já mámpsa naprosto nekonfliktního,ale běda,když by mu cizák chtěl sebrat jeho balon.
Možná,že kdyby blbka nepustila psa kterého ještě nezná a nic neumí,šla se zeptat,pán stofárda sundal a taky si klidně mohli spolu zaběhat!!!!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:27
- Nahlásit
LucieS
No, pokud já vím, tak psí hřiště jsou instalována proto, že mají po městě zakázaný volný pohyb a jelikož je to bráno jako týrání psů, musí města tyto hřiště instalovat.... Nikde není psáno, že se sem můžou dostavit pouze psi neposlušní a neagresívní. Ten staford byl uvázaný a tudíž zcela pod vlivem majitele.
A pokud lezu na psí hříště a VÍM, že mě pes neposlouchá a VIDÍM hrající si uvázané stafordy, tak musím být totálně blbá, abych svého psa vypustila a on mohl vzít čáru za nima.
To naprosto odporuje zdravému rozumu...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:29
- Nahlásit
kinta
Pinda je mé nové oblíbené slovo. Pár měsíců se mě bude držet.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:29
- Nahlásit
kinta
To, co tu všichni píšete, platí pro veřejná prostranství.
Ale psí výběh (oplocený a definovaný jako psí výběh) je něco jiného - to je místo primárně určené k VOLNÉMU POHYBU NEAGRESIVNÍCH psů.
Chodit tam se psem na vodítku je přece zbytečné, na vodítku může běhat kdekoliv.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:31
- Nahlásit
LucieS
Možná ho neměl mít na vodítku a byl by klid.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:32
- Nahlásit
LucieS
Ale psí výběh (oplocený a definovaný jako psí výběh) je něco jiného - to je místo primárně určené k VOLNÉMU POHYBU NEAGRESIVNÍCH psů.
Řekl kdo? Podle mě je to tak, jak říkám já...
Chodit tam se psem na vodítku je přece zbytečné, na vodítku může běhat kdekoliv.
Ano, zbytečné bylo, aby ten staf byl na vodítku.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:33
- Nahlásit
impact
Ještě jednou, jakýkoliv pes který vrkne na příchozího psa nemá na psím hřišti co dělat.
Že pes vezme čáru za jiným psem je úplně jedno, to může, pokud ji nebere s úmyslem se porvat.
Mimochodem, platí zde jakýsi provozní řád a jak už jsem psala nahoře, přímo na webu městské části je uvedeno, že je určeno neagresivním psům.
Mimochodem, v USA je v pravidlech třeba i to, že tam psi nesmí mít hračky. Právě proto, aby se zamezilo rvačkám o hračku.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:35
- Nahlásit
Řekl kdo? Podle mě je to tak, jak říkám já...
To je primární určení každého oploceného psího hřiště po celém světě.
A to "neagresivní" je i v pravidlech městské části.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:35
- Nahlásit
LucieS
Mimochodem, v USA je v pravidlech třeba i to, že tam psi nesmí mít hračky. Právě proto, aby se zamezilo rvačkám o hračku.
Mimochodem,možná sis nevšimla,že nejsi v Jůesej.
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:37 - Změnil/a: Pink
- Nahlásit
LucieSMimochodem, v USA je v pravidlech třeba i to, že tam psi nesmějí mít hračky. Právě proto, aby se zamezilo rvačkám o hračku. No a zde myslím naši soudruzi udělali chybu!!!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2009 17:39
- Nahlásit
LucieS
No když už nic, tak jsem se teď aspoň zasmála.
|
Kniga
Člen |
- Nahlásit
Pro LucieS jezkovy oci! Vem si tohle! Byla jsme ve psim vybehu, cekala jsme na kamaradky, ze pujdmee vencit, byla tam jedna ostrejsi vlkodavka, krizenec bigla, jack a kamoska s labradorkou. DOsla kamoska co ma staforda, vesla do vybehu, sotva do nej vesla vrhla se na Benika ta vlkodavka a hned bigl i jack. Jeste stesi, ze mel Benik kosik! Vlkodavku pan odehnal, pro bigla si panicka vystartovala taky hned, majitelce jacka to zatracene dlouho trvalo... NO Kamosky vysly z vybehu, ja mela tam na lavicce voditko a batoh, sem si proto sla a majitele tri agresivnich psu si spolecne notovaly o tom, proc sme jako leze s takovym psem! Pritom Ben byl naprosto v pohode a kdyby na nej ti tri nezautocili!
Do vybehu maji v prvni rade chodit lidi se zvladnutym psem. Kdyz jdu do vybehu a vidim nekoho koho neznam nejdriv se seznamime, pak az pustim Spoty na volno a to mam fenku bigla, naprosto pratelskou a submisivni!
|
kinta
Člen |
- Nahlásit
No ale zas na druhou stranu, ten pán měl stafordovi vysvětlit, že ta hračka je tam pro všechny. A kdyby to udělal předem, což určitě neudělal, tak by mohlo být všechno v pořádku, ne? Takhle má psa nejen agresivního, ale ještě hamouna. A kdoví, jestli staford nebyl kupírovanej.
impact
Pinda je mé nové oblíbené slovo
My jsme s kámoškou v práci jednou hledaly slovo, který bysme používaly v těch nejhorších situacích a nebylo by sprostý, jako aby si někdo nemyslel, že nejsme dámy. Jsme vymyslely "lunda"
|
jablunka
Člen |
- Nahlásit
Pink
No a zde myslím naši soudruzi udělali chybu!!!
Ježíš a já do dneška žila s vjedomím,že chybu udělali soudruzi v NDR.
|