| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:59
- Nahlásit
Kreis
Mám taky staršího sourozence a prali jsme se.A zkus číst,co jsem napsala Jestli tys šla jen tak ke kamarádovi a kopla jsi do něj,tak já ne.On je rozdíl v tom kopat a kopat
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:02
- Nahlásit
brut
Pokusím se Ale asi vím,jak to myslíš.Doufám.Nebo to řeknu takhle,když plánuješ rodinu,tak myslíš i na takovýhle věci.Říkáš si,co bys udělal a tak.Ale pak vidím,jak se někomu narodilo nemocné dítě,mělo úraz,mozkovou obrnu.....pak tií takové věci příjdou jako kravina.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:08
- Nahlásit
abby
Ale asi vím,jak to myslíš.Doufám.Nebo to řeknu takhle,když plánuješ rodinu,tak myslíš i na takovýhle věci.Říkáš si,co bys udělal a tak.Ale pak vidím,jak se někomu narodilo nemocné dítě,mělo úraz,mozkovou obrnu.....pak tií takové věci příjdou jako kravina.
nejen to, používám malinko neortodoxní metody a nerada bych je popisovala, dají se docela dobře překroutit a nechci se tu s nikým dohadovat...jen jedna malá ukázka: měla jsem strach, aby se z holky nestala v pubertě anorektička, takže jsem dopředu vyhledávala názorné ukázky a výsledky anorexie, holka je viděla na živo, slyšela o tom holky mluvit atd.
S tím postižením...záleží jak se k tomu postavíš a co vlastně pak chceš...znám lidi co postižené dítě dovedli svým přístupem k naprosto "nemožnému" a jiné, kteří se tak děsili všeho okolo, že dítko s lehčím postižením skončilo v ústavu, kde se jeho stav ještě zhoršil
ale výchova ani v tomto případě není kravina, jen se musí trochu pozměnit přístup a upravit možnosti
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:22
- Nahlásit
brut
Počkej,ale my mluvíme o odlišných věcech.Já dítě nemám,takže jediné,co mě teď trápí je,aby se narodilo zdravé.Až ho budu mít a budu ho vychovávat,tak jo,ale proč se dopředu trápit výchovou,když ji není na kom praktikovat.Takhle jsem to myslela.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:28
- Nahlásit
Já nevím,tady přece nejde jen o chování ke zvířatům.Nikdy by mě nenapadlo někoho kopnout,uhodit,prostě to mám v sobě zafixované výchovou.Naši se chovali slušně ke mě a já se slušně chvala k nim i k ostatním.
abby
Jelikož jsem se prala se sourozenci, musel být někdo kdo byl první koho napadlo někoho kopnout, uhodit..... Stejně jako jsem nejednou uhodila bratra jen proto že byl drzý.....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:31
- Nahlásit
abby
Ale vždyť já mluvím o tom, co si představuješ ( nebo plánuješ) ještě než budeš mít svoje dítě a pak o té chvíli, kdy zjistíš, že je realita trochu někde jinde...... to je přesně to, co jsem psala předtím, že přes net se o všem o hodně hůř diskutuje
Neříkej mi, že jsi si nikdy neřekla....tohle nebudu dělat, až budu mít svoje děti ( když jsi něco zažila, co se tě dotklo nebo se ti nelíbilo)...a i tohle je plánování si výchovy
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:32
- Nahlásit
Kreis
přesně tak. . . boje mezi sourozenci jsou běžné.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:39
- Nahlásit
brut
souhlasím s řešením za "pochodu" on žádnej manuál k výchově není a zkušenosti sou nepřenosný
.tohle nebudu dělat, až budu mít svoje děti ( když jsi něco zažila, co se tě dotklo nebo se ti nelíbilo)...a i tohle je plánování si výchovy
a kolikrát si říkám že sem někdy jak moje máti
hrůza
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:40
- Nahlásit
Kreis
My se prali z legrace.Prostě jsem se škádlili.Ale nikdy to nebylo hrubé.Přetlačování,lechtání..... Viděl nějaký film o karate a chtěl to zkoušet.Ale jakmile to začalo bolet,tak toho nechal.
Já uhodit bráchu,tak si to vypiju od našich.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:44
- Nahlásit
brut
Jo,však jo.Ale nepřemýšlím dopředu o problémech s výchovou.Tohle se dá fakt řešit až za pochodu.Každý děcko je jiný.Spíš,když vidím feťáka,tak si říkám,aby tak nedopadlo moje dítě,.....
Ale v poslední době si s dětma říkám jen to,že jim zakážu styk s prarodičema nebo my to strašně rozmazlej
Já mám ve výchově obrovskej vzor u rodičů.Tak to chci dělat.Ale chci mít hodný děti po Zdendovi a ne zlobivce po mě.Já bych to musela mláti jako žito
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:45
- Nahlásit
sarax
taky si to kolikrát říkám ... a děsím se
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:47
- Nahlásit
Mám kamarádku, která absolutně nechápala, že nemám na různé aktivity čas ani náladu a strašně se divila, když jsem jí řekla, že děti mi zaberou hóóódně času. Z těch jejích pohledů, bylo vidět, že mi nevěří, ale. . . jednoho dne se jí narodilo miminko a sama mi řekla, že už malilililinko chápe o čem jsem vlastně mluvila, tak jsem jí řekla, ať se nebojí, že bude ještě hůř , že zatím miminko jen leží v kočárku. . .
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:48
- Nahlásit
abby
Já chci taky hodný děti
Taky mám vzor, ale pro změnu, jak to nedělat...snažím se ho držet, i když někdy sklouznu do toho negativa, protože nic jiného nezbývá
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:49
- Nahlásit
Tady se bavíme o výchově, ale já smekám před mým otcem, který se na mě dívá z nebe, který vychoval mě a ještě moje dvě ségry, lecjaká žena - matka by se od něj mohla učit. Být mámou - tátou v jedné osobě, to je asi teprve záhul.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:53
- Nahlásit
Nahoda
, že děti mi zaberou hóóódně času.
jj tomu se kamarádky taky diví..se slovy vždyt nejezdíte na vejlety,tak jak ti zaberou čas..je fakt že jak sou větší nechávám jim svobodu rozhodování,ale stejně ta starost je..měli by zavést post profimatky jako zaměstnání počet dětí aspon 3+
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:56
- Nahlásit
Nahoda
sarax
však zaberou spoustu času a nejen při výchově, ale i ten úklid po nich atd.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:57
- Nahlásit
brut
A v tom mám podle mě výhodu.Já mám vzor,jak to děla.Samozřejmě s drobnýma změnama.
Já to mám naplánovaný Budou celej Zdenda,jen vlasy budou mít po mě.A ještě po zdravotní stránce budou po mě.Když ne,tak je vrátím tam,kde si je koupím
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:01
- Nahlásit
brut
u thajců bych asi s tebou souhlasila, ale u u čechů ne....myslím, že tam bude procento vyšší ( sice ne o moc, ale bude
hmmm )) tak asi z neceho soudis...no prat se proto s Tebou dnes vyjímečně nebudu...možnmý to je i když nemyslím, pokud tedy do toho nepočítáš jedince, kteří nejedí maso obecně...já myslel jen ty, kteří prostě ostatní maso jo, ale hovězí ne...pochopila jsi mne predtim nebo jsem to zas napsal jako vzdy blbe? ))
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:02
- Nahlásit
abby My jsme se taky neprali před rodičema, Ti byli věčně v hokně a nebonzovali jsme na sebe, ale některý bitky byly fakt dost zlý.....
|
Jimmi
Člen |
- Nahlásit
sarax
a kolikrát si říkám že sem někdy jak moje máti
děti jsou noční můry,piraně nejhoršího kalibru no a proto...nekupte to kdo nemusí trochu toho adrenalinu, tak ať do toho vůbec neleze
|
brut
Člen |
- Nahlásit
abby
... hele nevěříš taky jako blanulinka1 na vrány a čápy ...včera mi psala, že by ráda, aby se jí vrána ještě chvíli vyhýbala .... jo a budou děti po tatínkovi pít zelenou?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:03 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
brut
abby
Vy jste tak vážnééééé
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:06
- Nahlásit
fatdog
pochopila jsem tě hned.... třeba u nás doma se nejí hovězí a vím o dalších lidech, kteří jsou na tom stejně ( ostatní maso ale jíme...vepřové sice minimálně, ale jíme)
To jsi hodný, že se se mnou nebudeš prát, by jsi byl ve výhodě...hopsám doma o berlích
Jimmi
já jim říkám "hadi" ty "piraně", ale vyjde to nastejno
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:07
- Nahlásit
Kreis
Fakt si myslím,že tobě to nevysvětlím
brut
Né,že mi to zase zkazíš.Jako včera s tou adopcí.Jestli mi řekneš,že se děti nekupují v obchoďáku,tak ze sebe vydoluju ty agresivní sklony (nebo si je půjčím od Kreis) a bacím tě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:07
- Nahlásit
Jimmi
jak vážnééééé ...... to snad nééééé
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:09
- Nahlásit
abby
Né,že mi to zase zkazíš.Jako včera s tou adopcí.Jestli mi řekneš,že se děti nekupují v obchoďáku,tak ze sebe vydoluju ty agresivní sklony (nebo si je půjčím od Kreis) a bacím tě
a budeš chtít Baby Borna klasického nebo už upraveného?
..... jinak děti přece nosí čáp a vrána
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:16
- Nahlásit
brut
Ty seš jako moje mamka.Všechno musíš zkazit.Jako malá jsem si myslela,že se děťátko vykaká do záchodu.A ona,že prej ne.Mám z toho trauma ještě teď
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:21
- Nahlásit
abby
Jako malá jsem si myslela,že se děťátko vykaká do záchodu.A ona,že prej ne.Mám z toho trauma ještě teď
jako malá jsem se zeptala dědečka, jak se rodí miminko....jeho odpověď byla naprosto převratná ( předtím jsem se samo zeptala babičky a ta mně tvrdila, že děti nosí čáp a vrána) ...děti se rodí maminkám z bříška. Pak jsem chodila ke každé těhotné a okukovala jí břicho, děda se chlubil, jak mně tak důležitou věc vysvětlil
Nejsem jako tvoje mamka .... vždyť jsem ti nabídla Baby Borna nebo vránu s čápem
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:24
- Nahlásit
brut
pochopila jsem tě hned.... třeba u nás doma se nejí hovězí a vím o dalších lidech, kteří jsou na tom stejně ( ostatní maso ale jíme...vepřové sice minimálně, ale jíme)
To jsi hodný, že se se mnou nebudeš prát, by jsi byl ve výhodě...hopsám doma o berlích
a jo mas pravdu, to nebyl sikovnej pripad...mel jsem tam dat, kolika lidem ceskejm prijde normalni toho psa jist nebo stahovat za ziva z kuze...to by uz sedelo...takhle jsem to nedomyslel...
hele, ale bifteky jsou dobry...zbytecne si kazis zivot ))))
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:28
- Nahlásit
abby
Fakt si myslím,že tobě to nevysvětlím
No je fakt, že na základě toho co jsi psala, tak ty jsi byla rozmazlené dítě, které rodiče udusali přímo dálnici do života, zatímcoKreis si tu svojí pěšinu musela vybojovat.
Proto se v tomhle asi nedomluvíte.
Trocha zdravé agresivity nikdy neškodí. Je dobré mít vyzkoušené, že jsi schopna dát něku ránu do nosu nebo do koulí
|