| Autor |
Zpráva |
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:56
- Nahlásit
brutNahoda: Ano musíš vysvětlovat neustále,a le zrovna tady byl uveden jeden příklad v autobuse a víme my, jaká ta žena měla starosti, jaká jejejí situace, jen jsem chtěla říct, že dokud si to nezažije člověk na vlastní kůži, neměl by odsuzovat lidi z jednoho setkání.....
Když jsem hlídala prcka, měl tendenci si hrát se svým nádobíčkem, koukal na televizi a tahal se za něj, žmoulal ho, někde jsem četla, že se to nemá zakazovat, že se rozvíji sexualita a kdyby mu bylo zakazováno hrát si s ním, že by ho to mohlo traumatizovat, tak jsme tu nezakazovali, ale návštěvy byly dost rozpačité....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:00
- Nahlásit
fatdog
co si představuješ pod pojmem celé dny?
Ve škole kluk chodí do počítačové třídy, doma dodělává věci do školy na počítači, hraje hry, je na ICQ
Holka má v bledě modrém školní výuku, i když nechodí do počítačové třídy....ale doma si dodělává věci na počítači, hraje hry (ovšem už přišla na to, že je to jen ztráta času a otrava, takže značně omezila svůj herní potenciál), je na ICQ
Do toho mají samozřejmě další zájmy, povinnosti a starosti, takže ne, nejsou na počítači celý den, ale dost značnou část ano
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:02
- Nahlásit
Nahoda
taky klepu....snad vše padlo na úrodnou půdu ( ovšem mladej má teď těžkou pubertu a zkouší kam až může zajít a to je teprve síla)
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:07
- Nahlásit
brut
jinak...myslím děti, pro který je ta game-realita vlastně live-realitou...odkroutej si tech par hodin ve skole, vsechny prestavky resej s kamosema, jak projit tenhle level nebo jak nejlip upgradovat svuj tank ), domu jedou s kmosem a proberou kde stahnout torrent na tu novou strilecku od Novalogic, doma hodej aktovku do rohu a hrajou tak dlouho, nez je od toho vyrazi otec, co se zrovna vratikl ozralej z knajpy a potrebuje v klidu namlatit mamce neboli spise nejde ani o to jak dlouho, ale co to pro ne znamena...ale cim vic nekdo hraje, tim logicky vic to pro nej znamena...nebot pokud to nekdo nebere jako realitu nebo neco podobnyho nema zapotrebi byt do toho zaborenej treba pravidelne 10 hodin denně a naopak, tedy ten, hlavne jdeli o dite nebo mladeznika , kterej je do toho zaborenej tech deset hodin tak pro nejs e to realitou nejspis stane....nekomu staci deset jinymu treba tri hodiny denne a je to.....
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:19
- Nahlásit
brut
tak budeme (nebo se budeme), klepat spolu, ju???
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:19
- Nahlásit
fatdog
jo, v tomhle máš tak trochu pravdu...ale podívej se na spoustu lidí závislých na automatech v hernách a hospodách ( nemluvím o dětech, ty by k nim neměly mít přístup)...tohle jsou dospěláci, někteří z nich nikdy neměli doma počítač, pochází z dobrých rodin, kde se jim věnovali, ale stejně se stanou závislý...... jedna z teorií je, že vlastně každý člověk je nebo bude na něčem závislý ( od cigaret přes počítače až po drogy), v mnoha směrech záleží na výchově, kultuře rodiny, ale na druhé na tom jednom člověku, na jeho vůli, pocitu zodpovědnosti a dalších aspektech a tohle všechno už v sobě má dítě...... s tím se narodí, společnost ( rodina, škola, kamarádi....) už ho jen formují
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:22
- Nahlásit
Nahoda
jj, budeme ...taky mám teď robátka na táboře, holka ještě jako vedoucí nemůže ( je jí 17,5), praktikantkou být nechtěla, takže je ve speciálním oddíle nad 15 let ( a klukovi bude 15, takže je tam taky)
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:24
- Nahlásit
Tak jsem to celé přelouskala.Celkem se bavím.
Jsem naprostý rozmazlenec svých rodičů.Můj přítel snad ještě větší.A jsem asi lidská zrůda Představte si,že mi nikdo nevysvětlovaj,jak se chovat ke zvířatům a vím to To je věc
Měla jsem naprosto pohodové dětství jehož výsledkem je,že jsem slušný člověk,mám s rodiči vztah,jaký mi zavidí všechny kamarádky a nemám problém říkat věci jako mám tě rád.
Rozdíl je v tom,že si mě nikdy nenechali rodiče přerůst přes hlavu.Vždycky jsem věděla,kde je moje hranice.
Nevím,jak budu vychovávat svoje děti a narozdíl od vás se spíše děsím zdravotních problémů než problémů s výchovou.Ty se totiž ovlivnit nedají.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:25
- Nahlásit
brut
Byla jsem svědkem trenéra, který učil malé kluky ( přípravku) jak mají fixlovat pády
ježíš, nestraš, nech mi aspoň iluze o nižší lize sportu,
jinak souhlas a jsem ráda, žes připomněla i to LMD, protože tyto děti se nálepkují grázlíkama natošup a málokdo se nad tím zamýšlí
Sama se ve výchově snažím inspirovat "výchovou kočky " - ta se mi zdá být ideální matkou - počínaje péčí o slepá koťata, jejich učení příkladem a konečně osamostatnění (to asi bude nejtěžší - vypustit děti do světa a nekafrat jim do toho)
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:31
- Nahlásit
Meta
mám obě děti LDM, ale naštěstí se neprojevuje agresivitou. . . ale klasicky problémyse čtením a psaním. . .
brut
to klííídek, že jóóóó
|
fatdog
Člen |
- Nahlásit
brut
jj závislost tam také můž vzniknout, ale to není jediná možnost...druhá možnot je prostě ta, že děcko hraje hry a i když mu maminka říká, že je to jen fikce, tak ono to na něj stejně působí...prostě zvířata jsou nepřátele a je třeba je likvidovat...zcela běžný herní princip...co si z toho to děcko vezme? myslím, že mnohým můžeš říkat o tom, že je to fikce, jak chceš a je to fuk....záleží totiž, jak má to děcko nastavený hodnoty...pokud již ví, že zvíře je hodný a ne nepřítel a má to tak zažitý a potuplovaný vlastní zkušeností, tak OK, ale tomuhle děcku b pak taková hra měla spíše vadit...mě to třeba vadilo ...furt jen zabíjet všechno, co se pohlo, prostě jak svět naruby....a zřejmě tohle hraje spousta děcek....a samozřejmě to nejní jeno zabíjení zvířat, ale taky lidí....záměrně vynechávám různá monstra, tam je ta škodlivost snad o trochu menší....
nevím no, ale asi bych se zdráhal nechat svý třeba 10 nebo 12letý děcko střílet byt na obrazovce PC nekolik hodin do lidi....proste to na to dite zapusobi...at chceme nebo ne....
|
brut
Člen |
- Nahlásit
abby
no já tak idilické dětství sice neměla, ale ani mně nikdo nemusel vysvětlovat, že se do zvířat nekope
Jenže některým dětem vysvětlovat musíš i tohle a ukázat jim, co všechno se může stát.
Meta
ježíš, nestraš, nech mi aspoň iluze o nižší lize sportu,
můžu pokračovat, bohužel
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:32
- Nahlásit
abby: Tady nikdo neříká že dětství nemusí být pohodové, aby z Tebe vyrostl slušný člověk. Třebas můj otec má tak přirozenou autoritu, že stačilo, že něco jednou řekl a to protě platilo. taky semnou rodiče nechodili a neříkali mi, pejska musíš hladit, ale prostě mjěl otec loveckého psa o kterého se staral a vážil si ho a já jsem to převzala příkladem. Měla jsem svoje povinnosti: Domácí úkoly, uklidit místnost dle služby, občas uvařit, vyvenčit psa, nakrmit psa atd. atd. pak jsem měla volno....a myslím že jsem slušný člověk......
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:34
- Nahlásit
LMD to je pro naprostou většinu pedagogů problém.Přitom tyto děti jsou de facto indigovými dětmi http://rodina-deti.doktorka.cz/indigove-deti/
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:34
- Nahlásit
Jimmi
jo a jinak vy teoretici, nechcete začít spíš výchovu praktikovat?
no jo..máš tak nějak pravdu
Meta
žes připomněla i to LMD, protože tyto děti se nálepkují grázlíkama natošup a málokdo se nad tím zamýšlí
jj fakt je ža takový děti sou prostě hajzlíci a lidi se nerozpakují je pomalu ukamenovat
vypustit děti do světa a nekafrat jim do toho)
tak na to se netěším...straší děti mám samostatný dost:ú ale to vypuštění bude asi fakt těžký...ale když sem je od mala vedla k tomu aby nebyly na mě tak děsně závislý a tak,tak se spousta kamarádek divila..dneska se jim směju..ve 13 jim děti nejedou na tábor neb nemají maminku za zadkem....
jinak u nás obecně funguje "svoboda",pokud máš výsledky ve škole,splněny povinnosti(úklid..aspon jednou denně venčení atp),pak se stavte na hlavu..pokud to snesu
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:39
- Nahlásit
Nahoda
to klííídek, že jóóóó
a jaký
fatdog
Já vím, jak to myslíš ..... určitá část dítěte to vnímá jinak ( tak nějak realističtěji....teda doufám, že jsem se vyjádřila srozumitelně), ale nikde není psáno, že tyhle děti budou jednou zabíjet nebo týrat zvířata, popř. lidi
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:44
- Nahlásit
Erin
myslím, že tohle je daleko realističtější a pravdivější...odkazů ti můžu dopřát povícero....pokud budeš chtít a osobně jsem se s těmito dětmi viděla naposledy v pátek
http://nemoci.doktorka.cz/lmd---lehka-mozkova-dysf unkce/
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:45
- Nahlásit
brut
Já nevím,tady přece nejde jen o chování ke zvířatům.Nikdy by mě nenapadlo někoho kopnout,uhodit,prostě to mám v sobě zafixované výchovou.Naši se chovali slušně ke mě a já se slušně chvala k nim i k ostatním.
Nebudu tvrdit,že jsou všichni takový a chápu,že jsou děti,kterým to i přes to musíš vysvětlit.Ale určitě to nebude většina.A od toho je tady rodič.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:46
- Nahlásit
sarax
jj, není nad samostatnost ( občas až příliš velkou)
pak se stavte na hlavu..pokud to snesu
jj,a že toho sneseme hodně, že
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:47
- Nahlásit
brut
psáno to nejní no, ale jaká je pravděpodobnost, že čech bude odmítat hovězí? nebo třeba thajec psí maso?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:48
- Nahlásit
abby
já netvrdím a ani jsem netvrdila, že jich je hodně, ba naopak jsem říkala, že většina je dobrá , jenže o těch se nemluví....do popředí se dostanou ti grázlíci, stejně jako se nemluví o dobrých, vychovaných psech, ale o těch "zabijácích"
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:50
- Nahlásit
brut
nemluví o dobrých, vychovaných psech, ale o těch "zabijácích"
Asi tak Já prostě takové věci zatím neřeším.Až bude,bude.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:51
- Nahlásit
fatdog
psáno to nejní no, ale jaká je pravděpodobnost, že čech bude odmítat hovězí? nebo třeba thajec psí maso?
pravděpodobnost fakt nevím a ani netuším
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:51
- Nahlásit
brut
já netvrdím a ani jsem netvrdila, že jich je hodně, ba naopak jsem říkala, že většina je dobrá , jenže o těch se nemluví....do popředí se dostanou ti grázlíci, stejně jako se nemluví o dobrých, vychovaných psech, ale o těch "zabijácích"
njn ale zde je dobrý si uvědomit to, že existuje určitá skupina potencionálníách"zabijáků"......neboli, že většina jich je nevychovaná, ale nastesti jen u nekterych se to az tak vyhroti...ale to je dano jiz prilezitosti...shodou nahod apod....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:52
- Nahlásit
abby
já vím, taky jsem neřešila, teď se snažím řešit "za pochodu"
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:54
- Nahlásit
brut
pravděpodobnost fakt nevím a ani netuším
hmmmm...no jááá si teda troufnu tvrdiit, že to bude hluboko pod 1%
|
abby
Člen |
- Nahlásit
brut
Já ti ani nevím,jak se na takový věci připravit.V životě tě potká tolik úskalí a problémů.To se asi dopředu řešit nedá.
|
brut
Člen |
- Nahlásit
fatdog
jo, to přirovnání je dobré, zrovna tak je to u dětí a lidí......neboli, že většina jich je nevychovaná, ale nastesti jen u nekterych se to az tak vyhroti...ale to je dano jiz prilezitosti...shodou nahod apod....
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:56
- Nahlásit
abby:A to já sjem se řezala denně Dobrou průpravu mi dali straší sestry, které se rozhodly, že jsou starší, silnější a tudíž mají právo rozhodovat a když to nešlo po dobrým, pamatuju jak jsem se jednou prala se sousedovic klukem a naše sestry nám fandili, bylo to opravdu ošklivé.....a ve škole jsme se sem tam taky dolepali....třeba mě to příjde normální a myslím že skoro každému, kdo má strašího sourozence
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:58
- Nahlásit
fatdog
hmmmm...no jááá si teda troufnu tvrdiit, že to bude hluboko pod 1%
u thajců bych asi s tebou souhlasila, ale u u čechů ne....myslím, že tam bude procento vyšší ( sice ne o moc, ale bude )
abby
nevím, jak ti to takhle popsat, aby to vyznělo přesně tak jak myslím ...... připomeň mi tuhle debatu, až se uvidíme, popíšu ti mojí "přípravu" a realizaci
|