| Autor |
Zpráva |
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:17
- Nahlásit
Přece když nebude mít dítě čím zaměstnat hlavu začne ji mít přístupnou k nežádoucím vlivům....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:17
- Nahlásit
Garfield
Mládí máme teprve před sebou
no nevim, po vcerejesku se citim jako ze spis mam mladi daleko za sebou a pred sebou jenom jednu zubatou (a to samozrejme nemyslim Alenu )
Kreis
dětství, je to přece věk nevinnosti, nejšťastnější období v životě tak proč ho zatěžovat starostma, odpovědností a jiných věcí
protoze tu odpovednost se nekde naucit musi a musi se ji naucit ve sve rodine. pokud se ji nenauci, bude z nej rozmazlenej parchant, kterej nepochopi, ze je za vsechny sve ciny odpovedny ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:19
- Nahlásit
Kreis
Vidíš a já naopak mám pocit, že všechno dobrý co ve mně je, má svůj původ a základ v tom špatným, co jsem v dětství zažila. Naopak mě každá starost a obava a odpovědnost zatěžovala, brzdila v rozletu a nutila zapnout mozkovnu a dělat věci s rozvahou a vědomím, proč je vlastně dělám. Spratci, kteří měli život jak ze žurnálu, zadarmo a hned, bez starostí bez nutnosti přičinit se byli parchanti tehdy a hajzlové jsou z nich i dnes, pokud se neufetovali k smrti.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:20
- Nahlásit
Meta
Děcka dělají hafo sportů, které je baví
tohle psala Garfield a ty na to:
takové děti dělají sport - protože musejí
nejak mi to hlava nebere, ale Lenka psala o jedne konkretni rodine, kterou zna. ty to zobecnujes na nejaky prumer, ktery tady je a zaroven u toho rikas, ze ta vychova v ty jedny rodine se ti nelibi. znas je??
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:20
- Nahlásit
wami: jinak samozřejmě kopat do psa by dítě nemělo, ale prcka co jsme hlídala jsem musela už ve dvou letech učit, že se pejsek do očí nepíchá, netahá se za ocas a jak se k němu má chovat. Jenže oni doma psa měli...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:23
- Nahlásit
Garfield
co ritalin? pac na toho kluka, co pises... no, mela jsem moznost potkat taky jednoho takoveho, ale s tezkou LMD, vychovou to nebylo mozne zvladnout (maly arogantni, manipulativni spratecek), pokud ale bere ritalin, je relativne v pohode...
Meta
znelo to mozna blbe, ale jinak myslim, ze s takovym typem deti toho jinak moc neporidis... protoze s projevenou laskou manipuluji a nechat je rust jak drivi v lese taky nejde... myslim, ze pevny rezim a stanovena pravidla spolu s tim, ze se jim rodice aktivne venuji, je dobry pristup...
Kreis
rozmazlovani jeste nevede k nasili, prece... a to, co pises, taky mylsim nepalti o vetsine rodicu, protoze jen malo lidi se vysvihne od kalhotu do zvonu k pume jen tak - vetsinou maji jejich deti veci od tamanu a taky se s tim musi naucit zit...
spis s tou rozmazlenosti souvisi jemerycky styl vychovy ve smyslu: zadna odpovednost, vse povoleno. Jenze jemerycani nejsou blbi, vetsina z nich decka v 16 vykopne z baraku a starej se sam... to my neumime, my sice zvaltame cosi o "osobnostech" deti, o tom, jak maji mit svobodu a bezstarostny zivot, ale pak kolikrat jeste ve triceti zivime drzy spratecky, ktery jsou si jisty, ze na ne papinek s mamá budou vydelavat do 40...
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:23
- Nahlásit
JirikovoGarfield: To si nemyslím já, to si myslím, že si myslí někteří rodiče....
Jinak jsem si samozřejmě v dětství taky prožila své a naučilo mě to samostatnosti, jelikož jsem byla dítě, které nosilo domů nejlepší známky, tak se smenou nikdo neučil, byla jsem bezproblémová a tudíž jsem měla nejmíň pozornosti a více odpovědnosti....ale bylo toho víc....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:24
- Nahlásit
Meta
Jak říká Jirka, oni dělají sport, kterej si vytoužili a vyprosili, je to hodně drahej sport a je k němu potřeba nových trendů a jít s dobou, aby byli děti mezi kamarády "cool" a to stojí hafo peněz, ale nemají to automaticky. Sport ano, nový trendy ano, ale neflákat školu, ve sportu nemachrovat novým modelem, ale dobrým výkonem a až po dobrém výkonu může přijít trendový model. Prostě se to blbě popisuje, ale líbí se mi to.
Přístup ke psovi jsem změnila. Už to není hodný, hodný, ani oko za oko, zub za zub, už je to hliníková lopata ať už hodný jsi nebo ne. Prevence musí být
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:25
- Nahlásit
Jirikovo, Garfield
heeej, ale ona Kreis ty spratky neomlouvala, spis jen hledala vysvetleni, proc je ty rodiny tak rozmazlujou a k cemu to vede... prave, ze ta odpovednost a starosti jsou potreba... aspon ja to tak od ni pochopila...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:27
- Nahlásit
Kreis
to, ze nekdo ma psa doma, prece neznamena, ze ma uctu k zivotu... pes v domacnosti je dneska stejny standard, jako televize, ale jeste to neznamena, ze se k nemu umi lidi chovat...
nevim, ja aspon synovci s neteri akorat vysvetluju, ze na povely si musi par let pockat a kdyz Deny ukaze zoubecky, maji se sbalit a zmizet a nechat ho na pokoji...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:29
- Nahlásit
Kreis
To si nemyslím já, to si myslím, že si myslí někteří rodiče....
no musel jsem si tu vetu precist trikrat, nez jsem pochopil jeji vyznam ....
v tom pripade ano, to jsem rad, ze jsem reagoval tak mirne, protoze jsem chtel byt v reakci na tu odpovednost ostrejsi....
aspon ja to tak od ni pochopila...
jenze ty jsi prece wamgistra, zatimco ja a moje sestricka jsme obycejny nevzdelany povl ....
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:29
- Nahlásit
wami: základ je podle mě v té odpovědnosti a bezstarostnosti, jen jsem se snažila pochopit myšlení nastávajících rodičů (některých a jejich myšlenkové pochody). Myslím každého z nás nejvíc v mysli zaměstnávají problémy a starosti, ve chvíli kdy jsem bezstarostná, mám čas vymýšlet blbosti....Nebude mít co dělat - bude se chtít jinak zabavit, třeba menšíma lumpárnama. Měli jsme na ulici kluka, který byl se sociálně slabší rodiny, která měla vela dětí a nechala je růst jak dříví v lese, tehdy rozhodně neměli ani počítač ani vidoehry, dělali si co chtěli, vše jim prošlo. Z kluků oba podpálili půdu vlastního doma, je vykradl pár obchodů (16 let) a mladší už asiod 8 týral kočky (zapaloval je benzínem, věšel na strom, zavřel do kýblu a posílal z kopce)....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:30
- Nahlásit
wami
a kdyz Deny ukaze zoubecky, maji se sbalit a zmizet a nechat ho na pokoji...
ja se teda psu absolutne nebojim, ale kdyby na me Deny ukazal zoubecky, tak ja snad nebudu ani balit a mizim okamzite ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:32
- Nahlásit
Kreis
mladší už asiod 8 týral kočky (zapaloval je benzínem, věšel na strom, zavřel do kýblu a posílal z kopce)....
...to je ale čistý zájem o kočkologii... Četl, že má mňauka devět životů a tak to postupně zkoušel - samozřejmě s úmylem jí ten poslední ponechat a pustit na svobodu.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:34
- Nahlásit
wami: Děti jsou taky obrazem svých rodičů, pokud ten vztah nemá rodič, nemůže ho mít ani dítě. úcta k životu neúcta, když od malička slyšíš bacha pes, fuj pes, tak budeš mít strach a ze strachu můžeš ubližovat, když je rodič co psem opovrhuje.....dokonce jsem zažila ženskou která nenáviděla psy, protože její rodiče psy milovali a věnovali se jim víc než jí....a ta je fakt ze psů hysterická....
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:35
- Nahlásit
Garfield: O opakovanými testy dokazoval, že tato lidová pověra je nepravdivá.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:36
- Nahlásit
Jirikovo
jenze ty jsi prece wamgistra (nech si to uz, joooo...? )
kdyby na me Deny ukazal zoubecky, tak ja snad nebudu ani balit a mizim okamzite ...
taky nejsi dite, deti maj sanci i na to sbaleni...
Kreis
no ja nevim, bezstarostnost jeste porad neni nuda... Z nudy se delaji kraviny...
ale co se tyka podobnych rodin, osobne bych tento problem resila tim, ze bych jim vratila jejich zpusob zivota... Kone, vuz a za rok na stejnem miste cau... Porad lepsi par slepic v kotliku, nez ty problemy, ktere jsou jinak...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:36
- Nahlásit
Kreis
Holt hledal tu správnou kočku.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:38
- Nahlásit
Jirikovo: Díky bohu že mě rodiče k odpovědnosti vedli, poslední bratříčka až tak ne a taky tak dopadl...doufám že esli budu mít děti, tak je zvládnu vychovat s odpovědností a láskou ke zvířatům....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:38
- Nahlásit
Kreis
ale to je to, co jsem psala... ze kdyz nekdo ma psa doma, jeste to neznamena, ze se k nemu umi chovat, ze tu uctu k zivotu ma...
jinak - tkhle jsme zas u toho zacarovaneho kruhu... nemaji-li uctu k zivotu rodice, nemuzou ji predat detem. Ale proc ji nemaji oni? zrejme je taky nekdo nejak vychoval... kde je ten zlom?
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:40
- Nahlásit
wami: Tahle rodina neměla původ v kočovnických rodinách.....
Garfield: Většinou je hledal v řadách "rodinných koček", jednou když se nám narodila koťata přišla jeho máma, jestli by jsme ji jednu nedalia my že né, tak si nám postěžovala, jak jí všechny kočky mizej, že se o ně stará a ony vždycky po měsíci zdrhnou
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:41 - Změnil/a: Nahoda
- Nahlásit
Taky se přidám s troškou do mlýna. . .
Mám dvě děti, synátora 19 let a dceru 17 let. Od malička jsou vedeni, že zvíře je živý tvor, který má své pocity, nálady atd.
K zvířatům jsou vedeni od malička, protože já si svůj život bez nich ani nedokážu představit. Na koních jsem aktivně (závodně) jezdila 10 let, teď už pouze rekreačně a psy mám dalo by se říct odjakživa.
Když byl syn cca dvanáctiletý, tak byl na rybách a nějací machýrci mu zbalili kapra a zabili ho tak, že s ním mlátili o kmen stromu a pak ho pohodili na zem a odešli. Syn byl úplně psychicky vyřízený. Já tenkrát ty zmetky dostat, tak je zadupu do země. Fakt je, že se tenkrát synátor nemohl bránit, ale dnes by s ním měli hošánkové véééélkéééé problémy.
Před 19 dny jsme s dětma asistovali mojí feňuli při porodu. Fena rodila prvně a já a moje děti jsme porod u feny také viděli poprvé, ale lépe sehranou partu jsem si nemohla přát. Synátor střihal pupeční šňůry, dcera zapisovala váhy a vybírala mašličky na označení štěňat, fakt nám to šlo od ruky.
Sakryš jsem se nějak rozepsala vlastně jsem jen chtěla říct, že hóóóódně věcí člověk může ovlivnit výchovou, pokud chce a záleží mu na tom, jací lidé vyrostou z jeho dětí. . .
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:42
- Nahlásit
wami: Věřím že chabé procento rodičů k tomu dospělo samo, jinak viníka bych hledala někde u Adama a Evy
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:42
- Nahlásit
wami
Zlom přijde až jednoho krásného dne zvířátka spapají nějaký radioaktivní spad a vyrostou do 100ti násobných rozměrů a pak na ošklivých dětech budou zkoušet tytéž pokusy analogicky.
(...tak přemýšlím...100x větší...Garfield...jak daleko jsou Dukovany?)
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:43
- Nahlásit
Nahoda Souhlas, jinak gratuluju, že se Ti podařilo dobře vychovat děti.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:44
- Nahlásit
Kreis
díky, ale mě to přijde úúúplně přirozené, vždyť jim při mém vztahu ke zvířatům ani nic jiného nezbývá
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:45
- Nahlásit
wami
(nech si to uz, joooo...?
naaaahodou, dlouho jsem s tim byl hodnej ....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:50
- Nahlásit
Kreis
viníka bych hledala někde u Adama a Evy
tak to ja ne... ono dokud zvire bylo pomocnikem k prezti, clovek si ho fakt vazil. Podivej se dodneska na vetsinu prirdonich narodu,koukni na eskymaky, jakou maji uctu k zivotu. Zvirata nepolidstuji, a kdyz uz musi zabit, zvireti za to podekuji... Kdysi takova byla i nase spolecnost...
Ja ti presne reknu, kdo je vinik. Rene Descartes. Od doby jeho "Myslim, tedy jsem." - a z toho se tahnouci filozofie toho, ze clovek je nad zviraty, protoze ma dusi, a tudiz se zviraty muze delat co chce (a nastalo slavne obdobi vivisekci a jinych prasarnicek). A od te doby je vsechno v hajzlu...
Nahoda
nejsi sama... par lidi, kteri jsou takovi a tudiz takhle dokazou vychovat sve deti, znam... jste super a pro me nadeje, ze se nekdo dobry jeste najde.
ale vetsinou to maji takhle vychovane deti prece jen tezsi...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:58
- Nahlásit
....uff celý jsem to pročetla a ....nic
zase nejsem moudřejší, jenom mám trochu připomínku k Jenze jemerycani nejsou blbi, vetsina z nich decka v 16 vykopne z baraku a starej se sam... to my neumime, my sice zvaltame cosi o "osobnostech" deti, o tom, jak maji mit svobodu a bezstarostny zivot, ale pak kolikrat jeste ve triceti zivime drzy spratecky, ktery jsou si jisty, ze na ne papinek s mamá budou vydelavat do 40...
já svoje děti asi vykopávat v 16 nebudu, páč budu doufat, že budou studovat, ale po škole jim už bydlení a stravu poskytovat zadarmo nebudu
P.S. výchova dítěte je jako ozvěna, ty do ní hulákáš a ona se ti celá pokřivená vrací.......tak bacha na to děvčata a chlapci
jo a jinak vy teoretici, nechcete začít spíš výchovu praktikovat?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:01
- Nahlásit
Jimmi
Zvláštní, že většina diskuse je vedena samými teoretiky, že?
Jojo, jsme chytří jak rádia a za patnáct let se potkáme v Bílém kruhu bezpečí prchající před vlastními ratolestmi
|