Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Věrohodnost reportáží
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:25
- Nahlásit

Garfield
počítačovým hrám bych to moc nepřičítala ...ani filmům , je to především rodina a pak společnost a pak možná někde v dálce ty počítačové hry

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:28
- Nahlásit

Garfield
šikana byla, jen byly jiné prostředky... mě, vyvrheli třídy, to vykládej...

jasne, maspravdu, ze je toho cim dal vic, ale samotne pocitacove hry za to proste nemuzou... Selhalo toho vic, rodina, spolecnost jako takova... Kdyz opomenes pocitac, mas tu televizi - co ja vim, tak nejdesivejsi detektivka mych mladych let byla "Smrt stoparek". A kde ty decka travi vic casu? U pocitace nebo u televize?

Vis, posralo se to cele v dobe, kdy jsme zacli mit pocit, ze ke kvalitnimu zivotu je ptoreba penize. Rodice prestali mit cas na deti i prarodice, deti si teda hledaji vzory tam, kde jich vidi nejvic... v televizi vetsinou, protoze pri nejlepsi dobre vuli se priserkou z dooma neztotoznis...

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:30
- Nahlásit

mac1
je to především rodina a pak společnost
ale prave proto, ze selhava rodina (a potazmo spolecnost), nastupuje ta televize a ten pocitac...

otazkou je, kdy a proc se spokojeny zivot rodiny zmenil za rodicovskou honbu za pokladem... a mit vic a drazsi...

Meta
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:31
- Nahlásit

Garfield
On v tom zas tak velký rozdíl není. Naše generace utíkala od reality pomocí knížek a ta dnešní utíká do virtuality počítačové.
A jako matka puberťáků přiznám, že se jim zas tak moc nedivím. Dnešní globalizovaný svět je fakt divně nastaven.
Nám říkali uč se, snaž se něco umět a budeš mít jistotu, že se vždycky protlučeš, co umíš, ti nikdo nesebere. Dnes se lidem otlouká o čumák, jak se musí vzdělávat a učit a v praxi je to tak, že ten co něco umí je buď za blbce, který všechno odře (neumí to prostě odfláknout), nebo v horším případě je šikanován flákači, kteří nic neumí a proto to řídí a mají strach, aby jejich blbost nebyla zas tak moc vidět. Kolikrát fakt nevím, jestli těm dětem nekazím život, když se je snažím držet u těch klasických morálních hodnot. Vždyť je pak v realitě sežerou zaživa

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:33
- Nahlásit

wami
A přemýšlím, jestli jsou rodičové, kteří se nad tímhle tématem zamýšlejí jako my teď, lomí rukama a říkají si, jak je to možné? jak se to může stát? no ještě že ten náš Pepík, tatínku... a fakt jsou to inteligentní, citliví lidé, kteří do dítěte investují čas, vůli, lásku, obětavost a spravedlnost a pak jednoho dne zjistí, že jejich Pepík skoro znásilnil Marušku a když to na něj chtěla říct, pro výstrahu uřezal jejímu moráčtku hlavičku a hodil jí ji při obědě do polévky... To pak Pepíček skončí v pasťáku a rodiče na psychiatrii.

Kreis
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:37
- Nahlásit

Garfield:wami: Já si myslím že svádět všechno na virtuální realitu jak je dneska zvykem. Spoustu věcí je způsobeno rodinným zázemím, ale já si myslím že velký podíl je v tom, že děti nejosu vedeny k odpovědnosti za své činy. Myslím si, že než ty děti provedli něco co šlo do medií a udělali spoustu věcí, které jim prošlo, které za ně někdo vyžehlil, za které je nikdo nepotrestal, u kterých nebyly vyvozeny důsledky....
když jsem byla malá, tak jsem hrála Maria a nikdy jsem neměla chuť pošlapat žádný zvířátka, ani ty ošklivý...

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:37
- Nahlásit

Meta
akorat ze ty knizky prece jen nebyly tak drsne,jako ta dnesni virtualni realita...

z druhy strany, protoze chapu touhu mladych po prozitcich, po "velkych" vecech a tak, strasne fandim vsem tem drevarnam a LARPum a tak. Kdybych byla mladsi, hned se na to vrhnu...

Je to unik od reality, to ano, ale na vlastni kuzi. Ty lidi musi neco umet, holky sijou jak zjednane, kluci vyrabi zbroje a mece... a pak se pobijou (kupodivu vetsinou bez zraneni), doma si osetrej modriny a jsou radi, ze ty mece byly jenom dreveny... Fascinuje me, ze to byvaji akce pro nekolik desitek lidi, ale v televizi nejsou, proc asi - nedelaji kraval jako na techno party, po sobe si uklidi... Neni to zas tak mala cast mladych, tak si rikam, ze nejaka nadeje, ze aspon cast spolecnosti zustane tak nejak normalni, tu prece je...

Kreis
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:39
- Nahlásit

wami: peníze a pocit rodičů stejnej jako já mám u Ar, aby byly děti šťastné a neměli žádné starosti, to si myslím, nedostatek pozornosti. Ono v podstatě když dítěti řeknete nekopej do pejska a on se zeptá proč? A vy řeknete protože jsem to řekla, tak já jako dítě bych šla zjistit co se stane když do toho pejska kopnu, když mi rodič neřekne proč, jsem zvědavá...

Kreis
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:41
- Nahlásit

wami: Mám spoustu známých co se tomu věnují a když zrovna někam nevyrážín přemýšlí jaký kostýma výzbroj pořídit, vylepšit...

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:41
- Nahlásit

Kreis
Ono v podstatě když dítěti řeknete nekopej do pejska a on se zeptá proč? A vy řeknete protože jsem to řekla, tak já jako dítě bych šla zjistit co se stane když do toho pejska kopnu, když mi rodič neřekne proč, jsem zvědavá...

mac1
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:42
- Nahlásit

wami
no ony pohádky taky často bývají pěkná saďárna , taková Němcová, Erben ......to jsou krváky ,kdyby je někdo realisticky zfilmoval ,

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:42
- Nahlásit

Garfield
jsou to inteligentní, citliví lidé, kteří do dítěte investují čas, vůli, lásku, obětavost a spravedlnost
jenze takovym se to vetsinou nestane...

Vetsinou se to stane tem, kteri o tom jenom mluvi, a az zavrou Pepicka do pastaku, pobreci si na tema "my na tu dovolenou k mori vazne meli jet, vzdyt uz mu to slibujem 10 let" a pujdou vydelavat prachy dal...

Kreis
ale k odpovednosti je vede zas jenom rodina... To, ze absentuje role rodiny coby spravneho vzoru pro chovani cloveka jako takoveho, pak jenom otevira moznost vlivu virtualni reality, nejlepe te krvave... Nesvadi se to "jenom" na to - ale na tu virtualni realitu jako na vinika je snadnejsi ukazat prstem a spokojit se s tim, ze teda prece zanem pricinu... Protoze poukazovat na rozpad spolecnosti znamena vetsinou ukazovat taky na sebe...

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:44
- Nahlásit

Já znám lidi, co jsou hódně bohatý a vydělávání peněz jim zabírá strašně moc času, ale děti vychovávají naprosto úžasným způsobem, každý čin má důsledek a to okamžitý a v plné míře, nic se neomlouvá, nic není zadarmo, co se slíbí, to se musí splnit, za sebemenší lež jsou ukrutné tresty, zvířat mají hafo, ale úplně všechno kolem nich musí zastat sami děti, jinak o zvíře nenávratně přijdou. Prostě bomba, úžasný, ty děti fakt žeru a přesto ze dvou sourozenců je jeden malý sadista, na kterého je potřeba božská trpělivost a bezmezné omýlání všeho dokola a druhý je malý anděl, ze kterého bude skvělý člověk.

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:45
- Nahlásit

Kreis
Ono v podstatě když dítěti řeknete nekopej do pejska a on se zeptá proč?
vis, ale normalni dite vychovane v idealni rodine se nezepta, protoze ty mu to ani nereknes. Jeho to ani nenapadne. Dite, vychovane v rodine s uctou k zivotu, nemusis cilene vychovavat ve vztahu ke zviratum, nemusis je upozornovat, ze po psu nema hazet kamenama a nema do nej kopat. Nemusis, protoze jeho samotneho by to ani nenapadlo. A v tom je zakopany pes.

Meta
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:45 - Změnil/a: Meta
- Nahlásit

wami
Chodí k nám často partička "pařanů" - spolužáci našeho staršího z gymlu. Když jako matka, soukromí pak takřka nemaje, žbrblám, že nechápu, proč se vlečou pět kiláků z města k nám na ves, proč se neslézají u někoho ve městě, když stejně sedí zalezlí u počítače, dozvím se že je to proto, že máme doma zvířata (psa, kocoury, korelku a křečka) a že je to bezva. Tak nevím, asi pařit s kocourem na klíně je lepší?
Oni jsou stejní jak my a dokonce myslím, že ledačems budou lepší.

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:49
- Nahlásit

Kreis
nesrovnavej psa s clovekem, pes si netvori zebricek hodnot, clovek ano. I kdyz nevedomky. Pes nema vzory, clovek ano. A napodobuje je. Atd. atp.

mac1
co Nemcova a Erben... ale cetlas Grimmy? Jako ja u casti pohadky, ve ktere had nedostal svuj pravidelny denni prijem mlicka, a proto si rozmlatil hlavicku o schod, nechapave pofnukavam doted... Ale je fakt, ze krecci maji vodu i zradlo kotrolovane kazdy den. (takovy vychovny efekt to melo! )

Garfield
a přesto ze dvou sourozenců je jeden malý sadista
myslis, ze pod vlivem virtualni reality? nebo proste ma jinak nastavenou osobnost a je potreba v jeho vychove pusobit jinak?

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:52 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

wami
On virtuální realitu takřka nezná. Má jen hry sportovního charakteru. Prostě to má v sobě - malý vzteklý drzý rváč a násilníček. Vychováván je stylem, sebedestruktivně si třeba rozbij hlavu o schod hade, ale dokud se neuklidníš, neomluvíš a neuděláš, co máš, nikdo s Tebou nepromluví slova.

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:55
- Nahlásit

wami
Mimochodem Grimmové - dodnes nechápu, že mi to dali k Vánocům, ty vole je mi 28 let a já dodnes nenašla odvahu tu knížku dočíst. Ale pozor - zlomyslně jsem si zvala menší kamarádky a předčítala jim to před spaním, aby se taky bály

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:56
- Nahlásit

wami
ale jo, ja vim, co tim myslis... ale ty deti mimo comp chodi do skoly, mlatej se se spoluzakama, vi, ze to boli... nejsou tak odtrzeny od reality, jak to vypada...
s tím souhlasím..a pokud s nima rodiče mluví tak i tyhle děti vědí co je dobrý a co ne..ale pokud mají kompa jako náhražku lásky rodičů dopadne to blbě

Meta
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:57 - Změnil/a: Meta
- Nahlásit

Garfield
Je to dítě, kterému prostě výše uvedený popis výchovy těžce nesedí. A ani se mu nedivím, z takové výchovy bych se opupínkovala taky. A víš co je nejhorší? Že taková výchova končí dvěma způsoby - buď vzpourou (dítě uteče v 16 z domova) nebo se nechá zlomit (přizpůsobí se požadavkům rodičů a bude se tak přizpůsobovat celý život)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:58
- Nahlásit

abych tuhle vasi vaznou debatu trochu odlehcil:

wami
ze po psu nema hazet kamenama a nema do nej kopat
A v tom je zakopany pes
jen bych rad podotknul, ze po zakopanym psovi se spatne hazou kameny a kdybys do nej chtela kopat, musis ho nejdriv vykopat, coz je fyzicka prace a to ty haranty vetsinou odradi ....

sarax
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:01
- Nahlásit

Meta
když sejně sedí zalezlí u počítače, dozvím se že je to proto, že máme doma zvířeta (psa,
u nás pařej taky...páč jim u toho pes skáče na hlavu

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:04 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Meta
Proč myslíš? Ono to možná vyznělo jak kázeňské vojenské zařízení, ale je to naprosto svobodomyslná demokratická rodina, kde jsou na děti hodní, vlídní, věnují se jim, sportují s nima, ale prostě mají určitý pravidla ve smyslu - každý má své povinnosti a ty se plní, pokud ne, musí být důvod a vysvětlení, pokud ne - oko za oko, jak ty ke mně, tak já k tobě. A když se neplní a ještě se lže, tak je to zlý. Děcka dělají hafo sportů, které je baví, ale prostě škola je na prvním místě, uklizený pokoj, obstaraný zvířata a pak až zábava a přesto nejede vlak. Drahé dárky anebo vrcholy módních výstřelků typu nový mobil, nové kolo, on-liny, nový compl apod. ano, ale pouze k narozkám, k vánocům nebo za vysvědčení. Určo né, pojď vemem kreditku a koupíme.

A to se mi líbí.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:07
- Nahlásit

Garfield
on-liny
co to je?? to jsou brusle, ktery brusli on-line???

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:08
- Nahlásit

Jirikovo
Hňupe!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:13
- Nahlásit

Garfield
Jirikovo
Hňupe!

no a to te prekvapuje?? vzdyt jsem tvuj bratr.
mimochodem, hezky priklad vychovy z naseho mladi. takto na verejnosti oslovovat bratra ....

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:13
- Nahlásit

Jirikovo
Mládí máme teprve před sebou. Zatím jsme dzedzi.

Kreis
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:14
- Nahlásit

wami:
Bylo to srovnání - já chci aby Ar měla šťastný bezstarostný život a asi to budu chtít i u dětí, jako i jiní rodiče....Sem to jako myslel, sposuta rodičů měli v dětství spousto starostí, poviností a chtějí aby jejích děti měli lepší dětství, je to přece věk nevinnosti, nejšťastnější období v životě tak proč ho zatěžovat starostma, odpovědností a jiných věcí? Mí rodiče mi nemohli koupit co jsem chtěl a tak makám abych svému dítěti mohl koupit novej mobil, protože jinak bude nemožnej a děti umí být zlý. Mě se smáli že ještě nosím kalhoty do zvonu, protože rodiče mi nemohli koupit nový. To je právě to nejhorší, ve snaze nahradit věci, které nám v dětství chyběli rozmazlujeme své děti a tím je sami vedeme k násilí...

Meta
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:15
- Nahlásit

Garfield
Rodiče staví dětem vysoké laťky a nutí je být ve všem super.
To je strašlivě traumatizující, protože takové děti dělají sport - protože musejí, učí se dobře - protože musejí. Dávají dětem lásku - podmíněně! Teoreticky všechno krásné - ale ty následky...
Mimochodem, tys taky dala psu to nejlepší - a jak se ti odvěčil...Ta paralela tu trochu je...snad proto se ti tahle výchova líbí.

Kreis
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:15
- Nahlásit

penězi nahrazujeme pozornost....Nesnesitelná lehkost bytí.....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání