Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Věrohodnost reportáží
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:02
- Nahlásit

Garfield
za patnáct let se potkáme v Bílém kruhu bezpečí prchající před vlastními ratolestmi
ty tam budes podstatne driv a to prchajici pred svou slepicou ...

Nahoda
Člen
- Nahlásit

wami
jsou to úúúúúplně normální puberťáci i s tím PC v pokoji i s víkendovejma pařbama a kmarádama. . .

wami
Člen
- Nahlásit

Jimmi
ale oni si privydelavaj uz v tech 16 k tomu studiu, teda nekteri... vetsinou taky sami bydlej, maj vlastni auto a vubec se vcelku snazi...
takje pravda, ze taky nekteri...

jo a jinak vy teoretici, nechcete začít spíš výchovu praktikovat?
nejlepsi antikoncepce je vychovavat cizi deti...

ale co se me tyka, ja spis premejslim, do jakyho sveta bych ty svy vlcata privedla... a zatim nejsem presvedcena o tom, ze jim dokazu dat tolik sily, aby se tomu svetu ubranili...
takze buhvi, jestli nakonec dobrovolne nezustanu u teorii, vychovavani deti cizich a smecky psu...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:03
- Nahlásit

Garfield

no možná to tak vypadá, že trošičku rejpu, ale já vám jinak strašně držím palce, aby vám to vyšlo

fatdog
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:03
- Nahlásit

wami
ritalin
tohle se bere na free sobotách...překlad je Řiťalín ...

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:04
- Nahlásit

Nahoda
tak to je super... v tom pripade to teda beru tak, ze jsem byla asi fakt divna jenom ja, odrodila rodine i spolecnosti...

toz to bych radsi ty deti ani mit nemela...

Nahoda
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:10 - Změnil/a: Nahoda
- Nahlásit

wami
ono to tak horký nebude, že nééé. . .
Teď si užívám klidu se svojí feňulí a 4 vousatými mimči
Dětičky mám na táboře, synátor dělá vedoucího (říká, že je to nejlepší antikoncepce) a dcera je jako praktikantka. . . to je klííídek

Jimmi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:11
- Nahlásit

wami

ale oni si privydelavaj uz v tech 16 k tomu studiu, teda nekteri... vetsinou taky sami bydlej, maj vlastni auto a vubec se vcelku snazi...
takje pravda, ze taky nekteri...

to co popisuješ a ještě navíc s autem je jiný styl života a jiný styl vyučování než je běžné v evropě, tady ti nikdo řidičák 16 letému dítěti nedá, srovnáváš nesrovnatelné
moje dcera chodí na brigádu už teď a je jí v září 15, přesto jí do žádného života vykopnout jaksi nemohu že?

ale co se me tyka, ja spis premejslim, do jakyho sveta bych ty svy vlcata privedla... a zatim nejsem presvedcena o tom, ze jim dokazu dat tolik sily, aby se tomu svetu ubranili

jsem za tebe ráda, že tvý rodiče tu odvahu našli

klidně o výchově dětí napiš knihu, to někteří lidé dělají, když se něčeho bojí

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:14
- Nahlásit

Nahoda
synátor dělá vedoucího (říká, že je to nejlepší antikoncepce)
vidis, ze mam pravdu...

ono to tak horký nebude, že nééé. . .
ja nevim... tu svou nenormalnost jsem si musela na svete vydupat, nevim, jestli jsem dobry clovek, ale je fakt, ze situaci tridniho vyvrhele bych svym detem neprala. Ja sice mela dost sily na to, aby to skoncilo tichou nevrazivosti a mela jsem dost sily na to, se uhajit... ale co kdyby moje deti ne...?
A jak jim mam predat neco, co sama neumim?

fatdog
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:16
- Nahlásit

wami
nevim... kdy se ztratila ta ucta k zivotu? tvrdite, ze za to muzou rodice... ale nekdo je vychoval, takze za to muzou prarodice... ale ty taky nekdo vychoval...
nekde musi byt zlom, a pokud se nekdo BAVI trapenim zvirat a jeste svuj hrdinsky kousek vyvesi na internet, tak ten zlom holt ja vidim u nich. Jejich prarodice mozna byli jenom lhostejni, jejich rodice mozna ublizili, ale oni se tim bavi. To uz je zvracene...

Kde se ztratila coooooo?
Úcta k životu??????
Promiň, ale přijde mn to směšné.......jakože takové stejné klišé jakože láska ...... já bych to spíše viděl tak,, že evolucí jsme dospěli tak daleko, ž v některých z nás se projevuje něco, co by se tou úctou k životu dalo nazvat...ty vycházíš z opaku, že to tu bylo a ztratilo....tohle si nemyslím.....leda tak lidé toho začlki mít plné papule...úcty k životu, humanity a podobných Scifi ......já bych spíše ady v tomhle notoval s Garfieldem.......IMO úcta k životu je něco nového, co se někteří z nás stačí praktikovat v životě a vést k tomu své potomky .... rozhodně se nevytrácí...ber to totiž tak, že žijeme stále ve svým způsobem svobodnější společnosti a tak ten metr na nás je čím dál kratší....takže již není ani tolik kárajících prstů, které by nás nutili halekat kolem sebe, jak si vážíme života apod.....

Nahoda
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:18
- Nahlásit

wami
člověče, asi píšeš o mě, že jóóóó, tohle znám, ale můžu ti říct, že mi to dalo tolik síly do života a děti mám i tak. . .

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:18
- Nahlásit

Jimmi
ja to neobhajuju, jen poukazuju presne na to, co ty... ze je nesmysl v nasi spolecnosti zavadet jejich system vychovy, protoze u nas proste nemuze fungovat... proto jsem to psala...

jsem za tebe ráda, že tvý rodiče tu odvahu našli
me si uhajila mama pred tatou, puvodne jsem tu vubec nemela byt a tata s tim ani nesouhlasil... nez zjistil, ze jsem holcicka... tatinkova...

klidně o výchově dětí napiš knihu, to někteří lidé dělají, když se něčeho bojí
knihu od teoretika bych necetla...
ale ne, clovek se vyviji, ja taky, od striktniho "nikdy" k "mozna", a jen zalezi, jestli to "jo" neprijde moc pozde... taky nemladnu...

No a kdyz uz ne, tak snad bude mit stastny zivot aspon par psu...

wami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:21
- Nahlásit

fatdog
precti si to o tom Descartesovi, co jsem psala o kus dal...
Bohuzel se neucta k zivotu vazne odviji az od tehle "novych" myslenek... a neni to jen nazor muj, coz je ti asi k sipku, kdyz ty ty vedecky kapacity v oblasti humanitnich ved tak nejak neuznavas...

Nahoda
a děti mám i tak. . .
to zni jako drsna rezignace...

fatdog
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:23
- Nahlásit

wami
a taky jak Gaf si myslím, že počítačové hry, akční filmy a jiné podobné jsou fakt pro mladé velice škodlivé, tedy mohou být.....jak píše Gaf, je to svět, kde nic není reálné, ale přitom je to tak snadné a dosažitelné.......a hele co myslíš........???.....hrála jsi někdy třeba nějaký moderní hry?? Já tedy jo )) sice trochu pozdě vzhledem ksvýmu věku, ale u mnohých se nestačíš divit........vubec se nedivim, ze pro decka, ktera timhle projdou aniz by jim rodice a jina okolni spolecnost prvni natloukla realitu do hlavy, tak ze pro tato decka neni problem treba rozsekat zvire...dyt to v tolika hrach je zakladni prvek, zvirata jsou hlavni nebo jedni z hlavnich nepratel a poku jich nezahlusis mraky, tak proste neziskas body a tvuj hrdina nema sanci na postup v dejove linii ...... a to na ta decka pusobi.....asi stejne, jako kdyz mladej Thajec vidí od mládí chov psu jako uzitkovej zvirat...taky mu to neprijde divny stejne jako tobe neprijde v podstate divny jist hovezi....

Nahoda
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:24
- Nahlásit

wami
ale prd velebnosti, žádná rezignace

Jimmi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:25
- Nahlásit

wami

máme štěstí , že se můžeme svobodně rozhodout
a heslo : "nikdy neříkej nikdy" znám velmi důvěrně i díky svým dětem
krásný život může mít člověk i bez dětí a právě protože dva poboše mám, tomu věřím na 300%

fatdog
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:26
- Nahlásit

wami
kdyz ty ty vedecky kapacity v oblasti humanitnich ved tak nejak neuznavas...
ano, tak nějak....

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:29
- Nahlásit

taky přispěju svojí troškou do mlýna

Nezáleží na tom, jestli dítě stráví celý den u počítače nebo televize, pokud ví ( a to od rodičů, prarodičů, příbuzných), že se jedná pouze o hru nebo dočasnou záležitost. V dnešní době hraje velkou roli nadměrná zaměstnanost rodičů, nedostatek času na výchovu, "kupování" lásky dětí atd. Taky spousta rodičů začala cestovat a užívat si dříve "zakázaného ovoce" , nejsou v rodině nastavené hodnoty....a dalo by se pokračovat dál.

Těch slušných a dobře vychovaných dětí není málo, jen nejsou tak moc vidět, jako ty s pokřiveným smyslem pro život.
Dřív taky byli kluci, kteří zkoušeli, co kočka vydrží, jenže existovala "páka" na potrestání...byť jen v rodině. V dnešní době by člověk neměl dát dítěti ani pohlavek, protože už jen to je problém ( a mohlo by se jednat o začátek týrání) a stále narůstá. Pokud dítě zjistí, že za provedenou věc nebude potrestáno ( a to nemluvím o domluvě, protože v mnoha situacích je domluva na nic), tak bude pokračovat a samozřejmě zvyšovat své "úsilí".

Navíc se stále víc potýká naše společnost s obrovskou leností, takže dřív bylo na každém plácku sposta dětí, kluci hráli fotbal, holky skákali gumu atd. V dnešní době je to ojedinělý jev. A to nemluvím o posměváčcích ve školách ( úspěch v něčem není brán jako výhra, ale prohra), když chce dítě něco dokázat, tak se musí mimo jiné potýkat se spoustou problémů od spolužáků, učitelů ( některých), ale i od dospělých.
Jako příklad můžu dát fotbal:
Byla jsem svědkem trenéra, který učil malé kluky ( přípravku) jak mají fixlovat pády, vysvětloval jim taktiku "boje" ....a co je vlastně učil? Že podvodem se dá získat víc...a máme tu základ problémů....někomu to hlava pobere tak, že je to nefér a dělat nikdy nic takového nebudu, ale jiný se toho chytne a provozuje to i v pozdějších letech mimo stadion.

Na každém dítěti se podepíše nejen vztah rodičů k sobě, k němu, k okolí, ale i to čeho je svědkem a jaké se z těhle situací vyvodí důsledky. A v mnoha případech se jedná i o nejbližší okolí...školky, hřiště, sousedi, školy.....

Opravdu může dojít k situaci, kdy se dítě chová celý život normálně, ale pak se dostane do stresu, strachu a pod. a situaci neustojí ( ublíží, zabije....), rodiče nechápou, omlouvají se, hroutí. Ale není to běžné....

Jinak každé dítko je jiné...i mezi sourozenci a v dnešní době se objevuje hodně dětí s LMD ( lehkou mozkovou dysfunkcí) - prý na to má vliv prostředí, životní styl rodičů, chemikálie v jídle a půdě + spousta dalších faktorů; z vlastní zkušenosti mohu říct, že tyhle děti nejdřív konají a pak myslí, jsou více meně nezvladatelní ( až zlí). Mnoho dětí je nejprve milováno, pak nenáviděno rodiči či příbuznými.....co si asi tak odnese s sebou do života, pokud není silnou osobností, která tohle všechno přežije? Koho tyhle děti zajímají, pracuje s nima někdo?

Kreis
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:32
- Nahlásit

wami: myslela jsem spíš s tou špatnou výchovou než vztah - pes x člověk

Jimmi Mý rodiče živili moji sestru asi ještě 5 měsícu, než jela do Anglie, protože pracovat je pod její úroveň a ona už má zařízenou Anglii, takže 5 měsíců seděla doma a čekala až odjede....

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:37
- Nahlásit

wami
nepřemýšlej nad tím, jestli máš nebo nemáš sílu na výchovu....pokud by jsi se zeptala budoucích mamin ( prvorodiček), tak ti většina z nich řekne, že ještě nedávno si myslela, že tu sílu nikdy mít nebude...ono tě změní až dítko a budeš hned od začátku vědět co a jak

fatdog
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:37 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

brut
Nezáleží na tom, jestli dítě stráví celý den u počítače nebo televize, pokud ví ( a to od rodičů, prarodičů, příbuzných), že se jedná pouze o hru nebo dočasnou záležitost.
heh takže záleží, protože když tam tráví pravidelně třeba 5 hodin a mnohdy více denně, tak je jasný, že ten zbytek (tedy to, co pises, ze by melo vedet od rodici) proste nevi, protze kdybyho vedelo a kdyby mel o nej nekdo zajem, tak by tam nemohlo pravidelne takhle dlouho sedet......jiste...pricina vseho je ve spolecnosti, ale to se pak uz neni o cem bavit, nebot to muzes napsat vzdy...ze je to spolecnosti.....

LucieS
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:38
- Nahlásit

brut a Kreis
Naprostý souhlas.

Děti dokážou být velmi kruté, neznají míru, nemají mantinely. Je na rodičích, aby je usměrnili. Jestliže dítě něco provede a rodič ho půjde krýt a zažaluje učitele, co mu jednu vrazil - tak to dítě si pak myslí, že může všechno. Stejně jako pes potřebuje mantinely, hierarchii a jistotu, stejně to potřebujou děti.

Znám skvělou dvouletou holčičku, máma se jí věnuje, je opravdu příkladně vychovaná a jde to tam tak nějak samo. Ale i ona (protože neví, co to obnáší, dítě žádnou zafixovanou úctu k živým tvorům nemá, musí si ji vytvořit) si zkusila kopnout do kočky, prostě co to udělá. V tu chvíli musí nastoupit rodič a dítěti to vysvětlit. Když to neudělá, je na průšvih zaděláno.

No a pak jsou ještě takové matky, co jsem viděla dnes v autobuse. Dítě se běžně ptalo "proč tohle a proč tamto", docela milý kluk, a matka na něj furt řvala, že v autobuse se nemluví a "okamžitě přestaň" "protože jsem ti to řekla". No tak to je fakt na ránu.

Nahoda
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:44
- Nahlásit

Já jsem zastáncem vysvětlování a příkladů, když se něco nedělá, tak proč se to nedělá a néééé jen bezmyšlenkovité zákazy, to asi nikam nevede.

Kreis
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:44
- Nahlásit

LucieS: No ono když má dítě proč období, tak jsem musela nastřádat všechnu svou trpělivost, abych to zvládla.

Problém není v otázce proč, ale protože se ptá kolikrát na složité, těžko vysvětlitelné věci, jenže po první větě přestane poslouchat a už už se chce zeptat na dlaší proč Takže neříkám že ej to nemožný,ale období proč? je dost náročné....

Kreis
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:48
- Nahlásit

Nahoda: To je pravda, ale zas na druhou stranu se tím spousta věcí kopmlikuje. miláčku nemůžeš se drbat na veřejnosti mezi nožkama.... Proč? No, víš ono je to tak....a zaplítáš se do složitého vysvětlování které dítě těžko pochopí...

to neznamená, že si myslím že se dětem nemají věci vysvětlovat, jen že je to složité a když má člověk plnou hlavu starostí a sám si neví rady, tak je jednodušší říct proto nebo protože jsem to řekla. Neříkám že jednodušší znamená lepší....

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:50
- Nahlásit

fatdog
heh takže záleží, protože když tam tráví pravidelně třeba 5 hodin a mnohdy více denně, tak je jasný, že ten zbytek (tedy to, co pises, ze by melo vedet od rodici) proste nevi, protze kdybyho vedelo a kdyby mel o nej nekdo zajem, tak by tam nemohlo pravidelne takhle dlouho sedet......jiste...pricina vseho je ve spolecnosti, ale to se pak uz neni o cem bavit, nebot to muzes napsat vzdy...ze je to spolecnosti.....
no nemyslím, že bych svoje děti vychovávala nějak špatně, mají nastavené určité mantinely, ale u počítače mi budou sedět klidně půl dne. Oba vědí, že ve hrách jde jen a jen o iluzi, otloukám jim to o hlavu v podstatě denně, ukazuju jim následky nezodpovědného chování, jednání, násilí atd.
Ale příčina je opravdu ve společnosti....společnosti lidí!
A mluvit se o tom musí, protože jinak i ti zodpovědní nakonec rezignují a bude to tu jak v nějakém hrůzném filmu

Nahoda
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:50
- Nahlásit

Kreis nemyslím zrovínka takové krajnosti, ale jiné situace. . .

brut
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:52
- Nahlásit

Kreis
ve vysvětlováním souhlasím s Nahoda, musíš vysvětlovat, stále, dokola a všechno....samozřejmě úměrně věku, ale musíš, jinak dítě nebude vědět co a jak....a zakázané ovoce nejvíc chutná

fatdog
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:54
- Nahlásit

brut
jasně Brut, ale Tvý děti asi nesedí u toho PC zaboření do her "celé dny"...nebo jo??? to bys pak byla docela unikát ještě k tomu je zvládnout vychovat.....

Nahoda
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:56
- Nahlásit

brut
přesně tak, občas jem si připadala jako flašinet, pořád dokola, ale musím to zaklepat, zatím to vypadá, že se zadařilo. . .

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání