| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 08:44
- Nahlásit
...kdykoliv se stane nějaká "novinářsky žádoucí trága" nevycházím z údivu, jak jsou schopni reportéři konkrétní skutečnost popsat a uvést na veřejnost. Platí to zejména u klasicky předsudkových situací, kdy "pes sežral pána" "pes ukousl dítěti hlavu" "pes napadl důchodkyni" "pes sepsul psa" apod. Navenek udělají ze zvířete krvežíznivou stvůru, která napadla nebohého chlapce, ale že pes vyrůstal jak dříví v lese, byl bit, byl trápený hlady a dítě si na něm léta vybíjelo své komplexy až to jednoho dne nevydržel, to neřeknou (až bude reportáž o holčičce z Karlštejna, která dřevěnou latí mlátí uvázaného ovčáka po hlavě - tak jí osobně ještě přijdu naliskat). Ale proč to píšu, včera bylo ve zprávách, že nějaká jednadvacetiletá holka uvázala koně za motorovou čtyřkolku, nasedla na ni a nastartovala s úmyslem, že koně "odvede" uvazáného za řvoucí smradlavou motorovou bestií. Kůň se splašil, čtyřkolku převrátil a podupal a holku při tom zabil. Polovina rodičů z jezdecké školičky odvolala dětem hodiny po zbytek prázdnin...
Já sice vím, že o mrtvých jen dobře a úcta a pieta a tak, ale když tohle udělá dospělej jednadvacetiletej člověk, skoro mám chuť říct, jestli to přišlo dnes nebo by si to vykoledovala zítra...
Áchjo.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 08:51
- Nahlásit
Garfield
evoluce no ...... vlk, co si jde očuchat medvěda, taky možná nemusí dopadnout dobře, natož, kdyby ho chtěl lovit, že jo.....prostě blbej vlk má problém přežít větší než chytrej vlk...no jak píšeš, je to smutný......a relativní....na druhý straně děláme kopance i větší a mnohým to projde bez problémů.....myslím, že tady seš osobně hodně zaujatá, tak to vnímáš, jak to vnímáš....aspoň teda u mně to funguje tak, že jsem kolikrát po čase zjistil, že jsem musel bejt uplnej mongol, když jsem to či ono dělal....
|
west
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 08:54
- Nahlásit
Jo jo, někdy lidi nepřemýšlí o následcích svýho jednání. U malých dětí je to celkem pochopitelný i když na druhou stranu by měly být pod nějakým dozorem ale 21 to už je i v našem státě dospělost.
Mě třeba zaráží že cca 10-15 let zpátky když malý dítě nebo jakýkoliv dítě vidělo pejska nebo jiný zvířátko tak většinou z toho mělo radost, chtělo si je pohladit, v některých případech i odvézt domů a dneska, když se štěndem potkám cizí dítě tak se třeba jen podívá v horších případech se mi stává že dokonce berou šutry a po psovi to hází, to je dycky ženu sviňskym krokem potvory jedny.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 08:55
- Nahlásit
fatdog
že jsem musel bejt uplnej mongol, když jsem to či ono dělal....
Ale jo, to taky znám a asi to občas vnímá každej a jen měl to štěstí, že ho "evoluce" poslala do dalšího "levelu", aby si nabil rypák později a jinde. Typickým úkazem je třeba řízení motorových vozidel. Ale on je rozdíl v tom pokoušet osud s možností úspěchu "padesát na padesát" a se stoprocentní jistotou "OFF".
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:01
- Nahlásit
west
noooo a to je tim, ze je tu psu tolik...nema smysl si nalhavat, ze zvirata jsou pro nasi spolecnost neco jineho nez predevsim obchodni artikl, proste zbozi, co mnouka, hafe syci a tak...navic to ma i nejakou inteligenci...myslim, ze ta zvirata zachrani jedine technickej pokrok, ktery vytvori robotky, ktery budou stejny jak pes, ale budou na elektiku a nebudou kadit a curat a nebudou mit zadne naroky...proste, kdyz panecek nema zajem, pejska vypne a da do skrine...jinak ta zvirata sanci nemaj....
Garfield
no OK, ale říkáš kůň, čtyřkolka ....no ne každej to v 21 má tohle že...tak nějak si říkám, že prostě si slečna myslela, že když po nastartování poslouchá čtyřkolka, musí i ten kun...pochop, že spousta lidí ta zvířata nebere jako živý s vlastními potřebami...něco co se snažím popsat v přdešlém příspěvku myslím....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:02
- Nahlásit
Trochu mimo psí a zvířecí reportáže, ale já si něco o přirozeným výběru myslím vždy, když mluví o lidech popálených vysokým napětím, kteří lezli na železniční vagóny. V televizi to bylo asi 100x, x lidí potom zařvalo, ale ještě stále se najde idiot, kterej to jde zkusit taky. To si pak myslím, že ten člověk nemohl být normální a že by stejně zažval jinde...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:04
- Nahlásit
Hafina
hele vidíš...já to třeba nikdy v bedně neviděl.....a o tom to je.....no...ale nelez bych tam, beztak by se mi zatočila hlava totiž ))))
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:07
- Nahlásit
fatdog
No tak dobře, ale třebas bylo to i v novinách, no a taky třebas kdo má základní školu tak by to taky vědět moh, ale to máš fuk, já tam taky nepolezu, se svou šikovností bych to pravděpodobně ani nezvládla...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:10
- Nahlásit
fatdog
Hafina
Jako každej malej špunt leze po stromech co nejvýš to jde a prolízá každou strouhu a otevřenej kanál a já jako děcko šplhala na televizní vysílač až úplně nahoru a tam kouřila cigarety, ale to je trošku jiný kafe u blbých malých děcek, kteří se štengrují a rozum jde stranou. Pak se to dozvěděli rodiče a vařeka lítala po celé kuchyni.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:15
- Nahlásit
Garfield
Jasně chápu, taky jsem byla dítě, jen bych chtěla říct, že ne všichni zuhelnatělí byli malé děti.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:17
- Nahlásit
Hafina
dyž já ani noviny nečtu......holtkdybych byl trochu akčnější, asi jsem odkázán k usmrcení vysokým napětím )))
Garfield
ja nelez po stromech, či jsem opice ))))
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:18
- Nahlásit
fatdog
Tobě se nic stát nemůže přeci, dyť seš Nadbůch, nééé?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:21
- Nahlásit
Hafina
jasně nooo, ale abych docili většího pochopení od vás smrtelníků, maskuji se za člověka...přece nemůžu tady napsat, že bych si z tý elektřiny ještě dobil svatozář...no kdo by mi věřil??
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:21
- Nahlásit
Garfield
řekla bych, že ta holka přeci koně musela znát , na ranči vypomáhala , nemohla být přeci začátečníkem, co se týče koní, možná občas na tom ranči někdo dělal frajírka a koně takhle odvedl , jinak by ji to asi nenapadlo. Oni také říkali, že jednoho koně vedla a druhého přivázala ke čtyřkolce a to mi tedy věrohodně nepřipadá
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:23
- Nahlásit
mac1
...a vodítko třetího si omotala kolem krku a pátého vzala do zubů...
No ještě že byla plnoletá, jinak by to někdo velmi ošklivě odnesl.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:32
- Nahlásit
Garfield
Kraviny dělá každej,platit je smrtí je smutné.
Já předevčírem sundaval ze stromu máminu kočku,která na něj prchla v panické hrůze před mými psy.Já blb po kočce šmátla aniž bych psy odložila v bezpečné vzdálenosti a kočky se tak cítila aspoň trochu bezpečněji.Následovaly dva zákusy kočky do mě.Nejprve přímo do obličeje,poté do ruky.Oba měli razanci smrtelného stisku (z kočičího pohledu).
No jak jsem stará,tak jsem blbá.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:38
- Nahlásit
Smečka
Oba měli razanci smrtelného stisku
to jsme radi, ze nejsi velikosti mysi!
by tu uz psal leda tvuj duch...
Garfield
za blbost se plati, ale je fakt, ze smrt je prilis tvrdy trest i za tu blbost... Ta holka byla mozna jenom hloupa, ale myslim, ze po svete pobiha spousta jinejch, kteri by si to zaslouzili vic... Treba ty haranti, co upalili kote zaziva....
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:44
- Nahlásit
wami
máš zcela pravdu
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:44
- Nahlásit
wami
Jsem trošku podrážděná, protože v poslední době permanentně narážím na lidskou blbost, která končí zraněním či smrtí zvířete a člověk vyleze neškrábnut a nepoučen.
Smečka
Přijeď na Lobeč a budeš vděčná nejen za kousanec máminou kočkou, ale i za středně velkého grizzlyho oproti čičintě, která tam žije a vládne pevnou rukou.
Mmch. včera Gaf šel objevovat koťátko spící v kolečkách..., po prvním přiňufnutí prosil nadbůcha o kozlí útok.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:45
- Nahlásit
wami
Treba ty haranti, co upalili kote zaziva....
jakoze smrt, ze b vic zalouzili? no myslim, ze tu bychom naopak zaslouzili my, ze vytvarime takovou spolecnost, ktera profiluje jiz z mrnousu takovy zrudicky...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:47
- Nahlásit
Garfield
permanentně narážím na lidskou blbost...včera jsem nahlédla na jiná fóra ....."Prosím chovatele o radu,mám fenečku ze spojení 0/0 a 2/2,ráda bych aby čubinka měla alesponˇ2/2,můžete mi prosím poradit jak na to?Do 8 měsíců jsem jí vodila na vodítku,omezila jsem pohyb na minimum,krmím superpremiové granule,dávám Alavis 3,můžu udělat ještě něco?, vím že lidská blbost je nezměrná a nesmrtelná a stejně občas žasnu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:48
- Nahlásit
Garfield
ja nejsem podrazdena, ja jsem v trvale depresi. Dostalo se mi do rukou nekolik cisel casopisu "Zivot so psom" - uzasny casopis, vazne premyslim o tom, ze si ho predplatim. Vydava ho slovenska UVP (delaji mimo jine utulek v Kosicich). V kazdem cisle je jeden, dva clanky o lidske bezohlednosti a krutosti. Slzy uz vyschly na slany prach...
Tak mi pripada, ze blbost je jeste porad toiu lepsi variantou. Protoze to delas v nevedomosti, nemas za cil ublizit. Ale pri predstave, ze to nekdo dela UMYSLNE, mam pred ocima cernou diru. A jsem rada, ze po ruce mam akorat tak poplasnak, a ne devitku. Bylo by hur...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:50 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
fatdog
Souhlasím. Jakože haranti jsou zvědaví, vyžívají se v pokusech, že by se ani Mengele nemusel stydět, je jedna věc. Ale že jejich morální a citový základ osobnosti jim dovolí zacházet takhle daleko, to je chyba rodičů, zas*aných počítačových her - kde je vše "realitou" a přitom neškodné, idiotských filmů a absolutní absence pocitu strachu o někoho.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:56
- Nahlásit
Garfield, fatdog
nevim... kdy se ztratila ta ucta k zivotu? tvrdite, ze za to muzou rodice... ale nekdo je vychoval, takze za to muzou prarodice... ale ty taky nekdo vychoval...
nekde musi byt zlom, a pokud se nekdo BAVI trapenim zvirat a jeste svuj hrdinsky kousek vyvesi na internet, tak ten zlom holt ja vidim u nich. Jejich prarodice mozna byli jenom lhostejni, jejich rodice mozna ublizili, ale oni se tim bavi. To uz je zvracene...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:06 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
wami
Já srovnávám svoje dětství a jejich wami.
Já jako malá holka žila sice v panelákové džungli, ale "zakčňovala" jsem si život pajtlováním třešní a ořechů v chatové oblasti, ve vysoké (nikdy nesekané trávě) machrovala, kdo udělá lepší "hvězdu, roznošku a stojku", skákala jsem gumu, hrála vybíjenou, lozila po stromech. Chytali jsme motýli, abychom je zase pustili, odchytávali jsme kočky, abychom jim doma ukradli misku s mlíkem a piškotama. Žrala jsem lupínky z jeteliny a "chlebíčky", přála si tak dlouho psa, až jsem ho dostala a žila jsem v reálným světě, kde se střídaly 4 roční období, byl tam živej hmyz, živí savci, živí děti. Když mě někdo udeřil, bolelo to, když jsem někomu ublížila já, viděla jsem důsledky na vlastní oči a poučila se tím. City byly vopravdický, přátelství, nenávist i dětský rozbroje byly skutečný a jen únosnost citová a práh bolesti nás všech určovali mantinely, kam až se dá zajít.
Dneska tráví děti život na complu na Internetu ve vysněné, vymyšlené a zprofanované realitě. Tráví život u ku*evsky drastických her, kde kosí stovky lidi, střílí do všeho co se hýbe, stříkají tam litry krve, ozývá se ukrutný řev ze všech stran, je to masakr a je to hrozná prdel, protože je to jenom jako. Jenže ono to jako, když v tom ty děti vyrůstají náhle získává jen ten rozměr "jako" a pak při pohledu do reálnýho světa už neumí rozeznat "jako" od "doopravdy". Vše je imaginární - mobily, počítače, hry, internet a z reálnýho života ochutnávají školu a ti normálnější paintball a ti nejnormálnější vědí, co je fotbal.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:16
- Nahlásit
wami
To máš když malý chlapeček v Afganistanu od mala vidí týrání lidi, střílení, mučení a k mrtvolám přičichne už v kolíbce a pak mu ve 12ti letech vrazí Kalašnikov do ruky a běž kluku, ani se nepozastaví nad tím, že jde do vedlejšího baráku a Barunce vodvedle ustřelí hlavu, protože..., protože.
Malí kluci vocaď to mají sice na monitoru, ale do krve to dostanou taky ve smyslu, že je to normálka, naopak je to nutí vyzkoušet v reálu, jestli to bude to samý jako v té hře. Ostatně zrovna včera se dva šestnáctiletí kluci zastřelili na zahradě rodičů jednoho z nich ostře nabitou zbraní.
Nejbrutálnější scéna jakou já viděla jako dítě bylo, když Čertík Bertík omylem spadl Štěpánce ze stolu ) a pak jsem viděla scénu ze "SEKERY" aneb "....toho dne byl otec nezvykle klidný a podivně se kýval..." a zdálo se mi o tom tři dny. Dodnes se bojím studní.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:17
- Nahlásit
Garfield
ale jo, ja vim, co tim myslis... ale ty deti mimo comp chodi do skoly, mlatej se se spoluzakama, vi, ze to boli... nejsou tak odtrzeny od reality, jak to vypada...
Pulka pubertalnich "paricu" ma u hrani na kline kocku.
Ano, veda jim nahradila motyly (ktere uz dneska skoro nepotkas), tresne (za ostnatym dratem) a kamarady (kteri ti slapnou do obliceje, protoze chteji byt vys) pocitacem, hrama, krvi... Ale neni to porad u vetsiny spolecnosti, nevim, delala jsem se spoustou deti a vetsina z nich byla normalni... Jenze kde dneska najdou louku s motylama, tresne a kamarady, se kteryma si muzou hrat?
Ta krutost, baveni se nad smrti cehokoliv ziveho, je porad stejne zvracenou vyjimkou, jako by byla pred lety... Protoze je v nas jeste porad zakoreneny strach ze smrti a bolesti, a kazdy jednotlivec ve spolecnosti pred tou smrti ci bolesti (byt zpusobenou jinemu) couvne...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:21
- Nahlásit
Garfield
muzem tu vytahnout stary tema o tom, kdo si co pamatuje...
Ale rekni mi jednu vec - my jsme tak mlady, deti vetsinou nemame, nebo u nasi generace jsou jeste zatracene maly... Rodice tech, co jsou ted ty bezcitni haranti, vyrustali jeste vic v tom "nevinnem" prostredi, nez my... Nikdo z nich by neco takoveho svemu diteti netoleroval.
Ta bezcitnost a krutost neni jen diky virtualni realite, nekde hloubeji v korenech rodinneho prostredi je lhostejnost ke vsemu zivemu, neucta... Jen v jejich detech povolily zabrany.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:22
- Nahlásit
wami
Já sice nejsem pedagog ani nepracuji v žádné oblasti sociologie, ale stačí mi, když občas něco zaslechneš o šikaně na základních školách - to je masox, čeho jsou schopní. A to, jak ti tři kluci brutálně zabili (palicí po hlavě, pak pobodat, pak rozdupat hrudník) tu přítelkyni jednoho z nich..., ty vole že ten jeden byl úchylák a sadista a ještě těžkej asociál (dejme tomu) fajn, ale co ti kamarádi, kteří na tom nebyli vůbec nijak osobně zainteresováni (citově ani společensky), jen se přišli "kouknout na smrt" a "zkusit si bodnout"...., ty vogo, hustý, hustý a naprosto nepochopitelný.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:24
- Nahlásit
Garfield
Nejbrutálnější scéna jakou já viděla jako dítě bylo, když Čertík Bertík omylem spadl Štěpánce ze stolu )
No mě vzali do Národního jako děcko na Čert a Káča...mi byly snad 4.Někdo,asi nějakej hajzl,urval tomu čertíkovi ocas,což teda bylo ve scénáři a já spustila takovej řef,že jsme museli odejít.Vidím to jako dneska
|