Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 21:45
- Nahlásit

želva
Leilin dědeček chová jezevčíky, bígly a křepeláky. Leila bude mít pumáka, prasynovce od mojí pumice a na bíglech si na něj piluje nervy

benda2
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 21:48
- Nahlásit

davidkova renata
Biluška

nazdar, co to je jaký problém se psy ??? to nechápu ale vím že do takových podmínek Bendu nepustím páč by dopadl hůř než v sobotu

prace vožra.....

Biluška
když davídková píše RD tak myslí Renatu Davídkovou a ta nosí šutr tak akorát na to aby tím praštila NYNY po hlavě.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 21:54
- Nahlásit

benda2
když davídková píše RD tak myslí Renatu Davídkovou a ta nosí šutr tak akorát na to aby tím praštila NYNY po hlavě.
Jo tak to jo , to mi spadl šutr ze srdce

Jak to myslíš, že nepustíš Bendu? Teďkonc když jsem Akéle zatrhla toho borderáka a slíbila jsem jí miminka s Bendou?

želva
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 21:56
- Nahlásit

Biluška
dík, já myslela Borderku

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:00
- Nahlásit

benda2

Ty taky fšecko vykecáš!!
Biluška
eliminovat veškerý její styk s vnějším světem
No to si myslím zrovna nebude to pravý.
hele,já tě i chápu a o pastevcích moc nevim(sem přes drajvový NO),ale můj názor je,že zkurvit něco jde děsně rychle,ale náprava bývá zdaleka ne tak rychlá.Ta čuba potřebuje čas a zavíráním či eliminací to nevyřešíš.Musí se s ní nějak komunikovat a pracovat.Když už si jí z toho pekáče v podstatě vytáhla,tak jí dej šanci a dopřej jí čas se srovnat.Jinak nemělo cenu jí odtamtud brát.Když to nepůjde nebo neuvidíš pokroky,můžeš uvažovat co dál.Ale vzdávat to předem a očekávat téměř s jistotou a strachem to nejhorší je cesta do pekla.Prostě jí dej příležitost,bud jí využije nebo ne,ale nenechávej to na ní,není toho schopna,musíš jí pomoct ty..
Tě neodsuzuju,abys jako nemyslela,jen že když jsi řekla á,musíš říct i bé..

benda2
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:00
- Nahlásit

Biluška
Jak to myslíš, že nepustíš Bendu?
no hele sem si myslel že s pumou vyšlechtíme plemeno co přivede všechny do blázince a proto už kupuju akcije psychických léčeben ale tady sem jentak letmo čet že snad by jako měl i štěnata s fenkou co žere i vlastní tak se vobávám abych se ráno neprobudil a KUSY co splodíme mě ve dvou týdnech nevokusovaly jako pirani

benda2
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:02
- Nahlásit

davidkova renata
davídková přestan radit velkej kynolog sem snad já

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:03
- Nahlásit

benda2
už kupuju akcije psychických léčeben
To je rozumný,bo jako většinovej vlastník třá budeš mít nárok na polstrovanej pokoj a značkovou svěrací kazajku třá značky Puma

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:04
- Nahlásit

benda2
davídková přestan radit velkej kynolog sem snad já
neradim,bo nejsem zkušenej výcvikář,sem napsala co si myslim,to je rozdíl..ty velkokynolóógu

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:08
- Nahlásit

davidkova renata
Snažím se jí "socializovat" co to dá. Ale od samého začátku mi na ní něco nesedne. Nedokážu to pojmenovat ani popsat, ale něco je tady děsně blbě . Každopádně už se nehne z kotce bez náhubku, no a časem uvidíme jak se to vyvine dál. Smiřuju se s tím, že potrestat ji prostě nesmím. Na jakoukoliv fyzickou sílu odpovídá taky silou. Přitom manipulovat se sebou bez problémů nechá (koupání, stříhání drápů a tak. Je taky vidět, že se bojí, ale neútočí).

benda2
S pumou samozřejmě taky. Ale to by byl jenom jeden vrh, v průměru 7 štěňat, max. 2x do roka ( a to někdy puma hárá jenom jednou,sfiňa). To bysme nezbohatli. Jelikož musím zaplatit hypotéku tak se budou muset přičinit i ostatní feny v okolí, to se nedá svítit.

želva
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:09
- Nahlásit

nestíhám vás číst, pomalu prosím,děkuji ....

Smečka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:11
- Nahlásit

Je to ze strachu, alespoň já jsem o tom přesvědčená.
Biluška
Ze strachu a hlavně ze stresu,musela mít z těch zážitků nervy jak špagáty.Vždyť nikdy nic podobného nezažila.

želva
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:13
- Nahlásit

Biluška
pro koho se hodí puma? kolik potřebuje pozornosti a dá se stím něco dělat? jako nějakej psí sport?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:15
- Nahlásit

Biluška
Ale od samého začátku mi na ní něco nesedne. Nedokážu to pojmenovat ani popsat, ale něco je tady děsně blbě
No jo vzpomínám,žes to psala..
miřuju se s tím, že potrestat ji prostě nesmím. Na jakoukoliv fyzickou sílu odpovídá taky silou.
No právě!Tohle nebude ta cesta.Agrese zas v ní vzbudí agresi.
no hele,kdybys třá nááhodou jela směr Praha,můžem na ty Ovčáry zajet.Já ti to fakt nevnucuju,samo že můžeš hledat pomoc i jinde,ale je mi tý čuby prostě líto,lidi jí zničili život a nedostala na výběr.Nebo zkus třeba Tchoře ..
Nic,du chrnět,drajvovej pes mě vysílil u krmení,asi s tim přestanu,nevede to taky nikam

želva
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:16
- Nahlásit

Biluška
jo a jinak:
v utulku troja je jeden Šarpej, ale jestli kluk nebo holka tak to ti neřeknu, koukal na mě přes venkovní kotec

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:17
- Nahlásit

želva
pro koho se hodí puma? kolik potřebuje pozornosti a dá se stím něco dělat? jako nějakej psí sport?
PŘESTAŇ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VO KAMŽITĚ!!!!!!!!!!!!!!

Smečka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:18
- Nahlásit

Smiřuju se s tím, že potrestat ji prostě nesmím.
Biluška
Ono to také není řešení.Může to fungovat u člověka - lépe řečeno spíš chlapa,který bude mít fyzicky výrazně navrch,ale bude to fungovat jen s ním a to v podstatě jako respekt ze strachu - což je dost nespolehlivé řešení.

benda2
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:19
- Nahlásit

Biluška
ty máš vážně problém se psem ??? Radit ti nebudu ale co to je za psa ? či fenu

želva
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:19
- Nahlásit

davidkova renata
se jenom ptám, víš že já psy s PP domu nepřitáhnu, já raději voříšky

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:20
- Nahlásit

benda2
No ta čuvačka co jí Biluška škrtla z jídelníčku nepřizpůsobivé menšině.

želva
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:22
- Nahlásit

dobrou noc

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:22
- Nahlásit

Smečka
Ona je jinak naprostý flegmoš a kliďas. Zničeho nic zareagovala úplně neadekvátně .

želva
musí se s ní něco dělat. Jinak ti zdemoluje byt i nervy. Dá se s ní dělat cokoliv, při čem je hodně pohybu - coursign, agility, caniscross. Nejlépe všechno naráz. Potřebuje majitele hodně akčního, hodně bohatého (aby platil veškeré škody co způsobí), hodně vnitřně silného - člověk, který si není pevně jistý sám sebou pumu neustojí - nejlépe fyzicky dost zdatného (není podmínka, ale je to výhodné). Určitě se nehodí pro klidného člověka, který chce po práci sedět u televize a o víkendu zajet na chalupu. Dokáže se snést s malými dětmi, ale je hodně dominantní a snaží se v hierarchii dostat nad ně, takže je lépe pořídit jí děti starší. No a určitě to není vhodný pes pro začátečníka.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:27
- Nahlásit

Davidkova Renata
Dík za nabídku, já RD sice nevěřím, ale možná že časem změním názor. Zatím jí určitě utrácet nebudu, ale má důtku s výstrahou, takže by si to měla uvědomit.

benda2
JJ, už jsem vyzkoušela všechny finty fň, všechny triky i cviky. Ta fena je prostě divná. Fakt nedokážu říct co s ní je, připadá mi, že občas jí rupne v kouli.

Lola1
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:35
- Nahlásit

Biluška
budete muset přijet taky do Práglu
to určitě, už umíte tak krááásně cestovat.
Gerry taky včera na návštěvě zamořil byt manželově sestřenici, ale ta je holka ze mlejna a jen prohodila, že je to přece jen zvíře.

Smečka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2007 22:36
- Nahlásit

Biluška
Ona je jinak naprostý flegmoš a kliďas. Zničeho nic zareagovala úplně neadekvátně
Nejste zžité.Netrávíte spolu moc času a ona nemá v podstatě důvod ti nějak zvlášť důvěřovat i když od tebe nic špatného nezažila,stále tě testuje.
Má špatnou socializaci,nedovede vyhodnocovat kritické situace,reaguje nedůvěřivě a já se domnívám,že ze svého úhlu pohledu k tomu má i důvod.
Pastevci nejsou nijak extra společenští psi,ona žila v podstatě jen sama pro sebe a nemá důvod změnit za pár týdnů celý svůj dosavadní pohled na svět.

Ta fena je prostě divná.
Myslím,že na to má právo

leila
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2007 07:16
- Nahlásit

želva
budeme mít jezevčíky a bíglíky jak píše Biluška křepeláky máme jenom psy nevím jestli si nervy piluju na bíglech nebo na křepelácích či na jezevčících.

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2007 07:31
- Nahlásit

Smečka
Jasně, že na to má právo. Já ji naprosto chápu. Jenom si nejsem jistá, jestli si můžu dovolit takového psa mít. Jestli si vůbec někdo může dovolit mít takového psa. Přežiju když pokouše mě, zase se to zahojí. Ale hodně nerada bych se za pár měsíců či let dostala do situace, že pokouše moje dítě, protože tam by ty následky mohli být mnohem tragičtější. Kdybych neměla děcka, nebo byli už velcí tak se na to budu dívat zase jinak. Ale je jim teprve 8 a 5, čili v podstatě budou vyrůstat vedle Akély. Mám právo je takhle ohrožovat? Včera odpoledne jsem mluvila s několika lidmi, kteří byli ve stejné situaci. Jedna z nich je hodně podobná té naší. Paní se psy pracuje x let, má spoustu zkušeností. Skončila u ní fena SAO, tříletá, rovněž týraná a pak strčená do útulku. Z útulku si ji vzala jiná paní, její psi se nesnesli s touto fenou, takže pokračovala dál. Kolegyně se několik let snažila alespoň o ten základ, o který se teď pokouším já. Jenom o to, aby se ta fena naučila žít se svými lidmi. Nepodařilo se jí to. Její SAO několikrát zaútočila na jiné psy (vražedně), dodnes chodí pouze na vodítku, dodnes žije pouze v kotci. A to nemá malé psy a malé děti Moc bych si přála aby Akéla pochopila jak se má chovat a mohla s námi žít dál. Nechci po ní zázraky, nechci s ní skládat IPO ani běhat agility. Chci aby na mě neútočila, aby mi neutíkala při každé příležitosti (ať už z kotce, nebo z vycházky) a aby pochopila povel "fuj" (nežrat sajrajty, nečůrat v bytě, nepřekousávat vodítka a podobně).

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2007 08:28
- Nahlásit

Biluška
Já to chápu a když mám mluvit na rovinu,nikdy bych si podobného psa právě z důvodů,které popisuješ ( mám podobně staré děti ) domů nepořídila.
Jestli ses k tomu odhodlala, měla bys udělat všechno proto, aby k podobným situacím prostě nemohlo docházet.

Když budeš mít barák,snad se řešení najde?

Nechci ti tu mluvit do duše či hrát si na nějakou přechytralou výcvikářku,protože máš jistě také mnoho zkušeností,ale něco podobného cos včera popsala se dalo očekávat.Dokonce jsem před časem v podstatě o té samé situaci psala,pamatuješ?
Ta fena reaguje přesně tak,jak se dalo v jejím případě očekávat.
Mám právo je takhle ohrožovat?

Ohrožovat je rozhodně nesmíš.

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2007 08:48 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Biluška
Našla jsem to.Je to v podstatě přesně to,co popisuješ.
Smečka
Člen # Zasláno: 25 Bře 2007 17:45
Citát

Biluška
Ještě se vrátím k tomu vyskočení ti na záda.To nepodceňuj.Není to žádné přátelské gesto,ale to asi víš.Hlídej si jí a snaž se něčemu podobnému předejít.Ona je z chování,z pobíhání volně puštěné smečky nejspíš dost nervozní,všechny ty emoce se v ní hromadí a pokud na ní "sáhneš" ve chvíli,kdy se projeví agresivně k některému ze tvých volně se pohybujících psů,vrátí ti to.Pokud jí neusadíš v odpovídajících mezích,může se razance její obrany začít stupňovat,a fakt tě může kousnout.Rozhodně jí dávej pro začátek koš,budeš klidnější a budeš moci bezpečněji zasáhnout v podobné situaci.Znovu se přimlouvám - choď s ní individuálně,max.ještě s jedním psem.

ten pes podle mě potřebuje hlavně vytvořit nějaký stereotyp a klid.

Anu
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2007 09:08
- Nahlásit

Biluška
sory že se vám sem do toho pletu.Nemám tak fyzicky nebezpečné plemeno jak ty,ale to co popisuješ znám taky z chování z mého psa (taky ho nemám od mala a něco si zažil).Původně jsem si řikala to samé jak ty typudpustím ti všechno (že se nedá kloudně vycvičit,že nemůže být na volno apod) ale neodpustím mu že na mě vyjede a bude vrčet....takže jsme několikrát dostali do sporu.Teď už vím,že to je blbost.Na sebemenší nátlak na něj reaguje napadnutím-a v podstatě mu je úplně jedno jestli na mě nebo na psa.Jen příklad,původní majitel ho nechával u hospody uvázaného.On nesnáší uvazování a ponechání ho osamotě-to znemená,že když odcházím a snažím se mu zabránit aby šel do dveří-rupne mu v bedně a napadne mě.Kouše mě naprosto vážně,je to malý pes,takže to není taková tragédie,ale v jeho očích,je lepší mě pokousat než zůstat osamotě.Když ho nechám v autě samotného a v kufru byl druhý pes,napadnul "za trest jeho" neumí se s tím prostě vyrovnat.Když ho čapnu za to že cení zubiska na psa a začnu na něj vyvyjet tlak,okamžitě se jeho agrese přesune na mě.Naučila jsem se to přehlížet a místo alfarolingu a podobných nesmyslů ho uklidňuji a zjištuji že to je mnohem lepší.Ty psi opravdu útočí ze strachu a když ho vyzveš k boji,tak v jeho očích ten pes bojuje na život a na smrt.Ty psi jsou tak naučený jednat sami za sebe,že tímhle se to jen zhoršuje.Neřikám psa netresta ale vážně né fyzicky.Náš vztah to jenom po takévé akci zhoršilo:Teď vím,že když chci odejít tak ho prostě oblbnu,nenechám ho osamotě s jiným psem,nesnažím se ho "mydlit"za napadnutí na psa,ale tichou domluvou a můžu ti říct,že to pomáhá.Když se po tobě ožene "zkus ji paralizovat" aby tě nemohla kousat,ale zároveň ji nijak útok nevracet a tiše na ni mluvit.....je to fakt na dlouho,mám ho skoro dva roky a stále dělám chyby...držím palečky

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání