Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 12:26
- Nahlásit

davidkova renata
TEleskopickej prut? Tak to jsme fakt pěkně v loji paní . Musíme jít fofrem někam na školení a dohnat to. Kde se to probírá?
Kdysi v dobách pravěku když byla puma štěňátko tak jsem ji seřezala slepeckou holí. Čučela jak puk . Ona se naučila odhadovat kam dosáhnu a když byla o pár cenťáků mimo dosah tak s klidem páchala bligule. Než jsem k ní přiskočila tak mrskla prdelí a smála se mi o tři metry dál. Jednou jsem vzala na závody slepou kámošku. Pumice si začala žrát něco v příkopě, já jsem vytrhla Ádě hůl, práskla pumu přes hřbet, zaječela FUJ JE TO, puma vytřeštila oči jak je možný že jsem ji praštila, když to měla tak přesně spočítaný a od tý doby nežere sajrajty po příkopech. Anebo počítá pečlivěji

Pentas
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 12:27
- Nahlásit

isdpch
já bych si dovolil tvrdit,že tenhle bude nějakej takovej elektrickej

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:07
- Nahlásit

Lidi pomoc, já se na to kvajznu. Posekala jsem trávu vyšší než já a v rohu zahrady jsem našla další višeň. Čtvrtou . Pochopitelně taky absolutně obsypanou. Mě už se o těch hnusných červených bobulích i zdá . A ještě k tomu mě začalo příšerně bolet v krku. I když teda nevím jestli to nemůže mít nějakou souvislost s tím, že mám jít odpoledne do práce

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:20 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

želva
jak ted chodíš do práce o prázdninách?
Jinak,většinou dopol.
Pentas
Biluška
isdpch
Kolegové,tato nejnovější pomůcka byla krátce zmíněna v časopise Pes přítel člověka(opravdu výstižné ) a to v článku Cvičíme ÍÍÍÍPO,jehož autorem je pan Mach.Dlužno ale podotknout,že tak nějak vyplynulo z textu,že jím není až tak nadšen.Budiž mu to ke cti.
No budem to muset nějak uvést do praxe,bo nejnovější trendy v kynologii je nutné sledovat.Pod proudem to snad bude,jinak to nemá ty grády.Nevim kde se to kupuje,zkusim to u nás f Elektru..ale mít to musíme,se slepeckou holí sme už sto let za vopicema..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:37
- Nahlásit

Biluška
když teda nevím jestli to nemůže mít nějakou souvislost s tím, že mám jít odpoledne do práce
To je tzv. přímá uměra,je to vědecky podložený
isdpch
počkej, jak se používaj pruty na ííípo
Hele ,mám mezery...pučila sem si ten časák v pátek a ted do toho číhla.Je tu úvaha "Západ" náš vzor,kde pan Mach mimo jiné pravíídíme se po tom,kdy máme zmáčknout tlačítko na vysílači elektrického obojku,kdy psa seknout teleskopickým prutem,atd...Nic jinýho o tom není.ale je jasný,že musí EXISTOVAT!!!A já ho cíííííí!!!

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:41
- Nahlásit

davidkova renata
[i]kdy psa seknout teleskopickým prutem

Tak to nebude elektrika,ale vystřelovací.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:45
- Nahlásit

davidkova renata
...Nic jinýho o tom není.ale je jasný,že musí EXISTOVAT!!!A já ho cíííííí!!!
To je jasný, to musíme mít. Hned zavolám odborníkovi přes vyjetej olej jestli to dokáže sehnat. Nebo v některým e-shopu co se zabývají výcvikem by to třeba mohlo být. Takový můjpes je docela dobře zásobenej. Ještě mě napadá pan Barret, nebo tak nějak.Ten mi před měsícem poslal moc krásný mailík, ve kterém mi nabízel abych se stala dealerkou elektrických obojků. Byla tam tůze zajímavá marže, takže jsem to chvíli zvažovala, ale pak jsem akorát objednala větší množství pro naše línije. Panu Barretovi jsem jasně vysvětlila, že obojky musí být extra účinné, jelikož máme extra obludné obludy. Na zásilku stále čekám MOžná by nám mohl sehnat i tu tyč.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 13:58
- Nahlásit

isdpch
myslím, že když budeš chodit po Oboře s Nyný a prutem, tak než sekneš si u bendy v Bohnicích

Myslíš něco jako K Bendovi snadno a rychle???
No já fakt nevim!Sem to slyšela poprvý..speciální bude,to dá rozum.Co založit téma?Zkušení výcvikáři by nám to mohli vobjasnit.Nebo číhnout do kynologickej pomůcek.Ale tudle sem tam brousila hledajíc tu misku,nic takovýho sem nenašla,to by mi neuniklo!!!!!

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:13
- Nahlásit

Shan Liang, profi-bazar.cz
Prodám teleskopický prut SHAN LIANG lenght:4,50m , section :9 , action ... Máte štěně nebo dospělého psa a nemáte čas nebo si nevíte rady s jeho výchovou ? ...
netridena-inzerce.profi-bazar.cz/inzerce/shan_lian g.html - 53k - Archiv - Podobné stránky

Ale nějak se na ně nemůžu dostat,na ty stránky,třeba budete mít někdo větší štěstí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:18
- Nahlásit

jablunka
Máte štěně nebo dospělého psa a nemáte čas nebo si nevíte rady s jeho výchovou ? ...

To snad ne??!!!Bylo by to k smíchu,kdyby to ovšem nebylo k pláči...to je fakt neuvěřitelný!!!

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:20
- Nahlásit

davidkova renata
Jóó,I takhle to tady chodí.Pořídím psa,nemám čas,pořídím tyč.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:35
- Nahlásit

Jo pane, nová doba navíc jasně říká, že je potřeba inovovat, dnes už traverzou ani okovanou špičkou psa nic nenaučíte. To je překonaný. Elektrický teleskopický prut tak může klidně brzy zastínit i celotělové ostnaté puppy kšírky, pokud nebudem před západem o krok napřed. Teď nesmíme nikde udělat chybu, vřele doporučuju začít hned nakrejvat, kastrovat eště nenarozený feny a tomu kynologickýmu úspěchu trošku pomoct inovativním způsobem použití elektriky.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:36
- Nahlásit

all
kurňa snažim se najít tu novou ííípo pomůcku, ale je to asi eště tajemství..
tak aspoň vám sem dám návod, jak naučit pesy aportovat, je to teda z loveckýho fóra, ale si myslim, že když si pořídíte správnej ííípáckej proutek, půjde to stejně dobře, ne-li líp..
kdyby se vám třeba v línijích poblbly geny a nechtělo se lemrám aportovat..

Chtěl bych se ještě zeptat jaké volit tresty při neuposlechnutí povelu. Já občas použiji proutek. Vím ,že spousta lidí to odsuzuje,ale mě se nikdy nestalo,že by pes zakňučel nebo kviknul,že ho to bolí. Spíše si uvědomil co dělat má a co nemá.

u proutku jako takového nejde ani o kontakt psa s proutkem,ale o zvuk samotný. šlehnutí proutkem nebo bičem je pro psa nepříjemné po stránce zvukové. V žádném případě psa nemlátit, chcete přeci aby práci vykonával s radostí.

Pes , který nepoznal , že ho proutek taky může štípnout nebude mít nikdy z něj respekt. Spíš to bude brát za nějakou hru a vytrhne ho z ruky nebo ho překousne. Je spousta zastánců použití proutku,především z řad myslivců, kteří jej využívají k výcviku a většina z nich psa prutem nemlátí, ale jednou švíkne za použití gestikulace a rozlobeného hlasu.Jde totiž o jednu důležitou věc . Třeba při nácviku aportu to psa moc nebaví, aport nevoní ,nehýbá se ,není zajímavý a přesto pes musí brát aport jako svoji psí práci, tzn.aport vždy hbitě přinést a dobře odevzdat.Myslím si tedy , že myslivecký výcvik formou cukru(pochvaly,odměny) a pepře (pokárání,proutku) je možný.Samozřejmě je třeba brát v úvahu povahu psa. Na bázlivou fenu se stačí možná zamračit a dělá co potřebujete. U tvrdších psů nevím jak to jinak udělat.

no vidíte to??stačí psa sešlehat proutkem a máte aportéra

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:42
- Nahlásit

eva od jondy
A funguje to i na jiné živočišné druhy??Já bych to ozkoušela u dětí.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:48 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

jablunka
určitě by to stálo za vyzkoušení si myslim, že by se to dalo dobře zpeněžit :

Jak naučit vaše ratolesti utírat nádobí, luxovat a vynášet koše??
Nechcete se dívat na jejich otrávené obličeje?!
Nemáte čas nebo si nevíte rady s jeho výchovou ?
U proutku jako takového nejde ani o kontakt dítěte s proutkem,ale o zvuk samotný. Šlehnutí proutkem nebo bičem je pro dítě nepříjemné po stránce zvukové. V žádném případě dítě nemlátit, chcete přeci aby práci vykonávalo s radostí.
Kupujte nové děstké teleskopické proutky 500Kč/ks

dobrý,ne??

Pentas
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:49
- Nahlásit

jablunka
to jako učit děcka lítat pro aportek?Třeba džbánek točenýho?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:50
- Nahlásit

eva od jondy
kurňa snažim se najít tu novou ííípo pomůcku, ale je to asi eště tajemství
Taky sem to nenašla,třá to maj jen vyvolený
stačí psa sešlehat proutkem a máte aportéra

Nač se s tim crcat ne?To by měl číst autor článku,bo tam popisuje jak míval problémy s aportem.Spočívaly v tom,že po donesení aportu psovi nabídl pamlsek.Musel prý prostudovat všechno možné,než na to kápnul(jako reflexy ,nerv. soustava atd.).Brzo došlo k tomu,že čokl aport vyflus už dva metry před ním.No,fakt se nechci chlubit,ale tohle mě napadlo přesně v momentě,když jsem jí aport začla učit.Znám tu prožranou mrchu a není nic jasnějšího,než že přesně k tomu dojde!Krom toho aport sám má být ta odměna..Kdyby on věděl vo prutu,moh si ušetřit obnos za odborné knihy

Pentas
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:53
- Nahlásit

tak nějak zjišťuju,že téma "pro paní Davídkovou je na tomto fóru asi nejvděčnější,neboť se zde řeší převážně důležité kynologické problémy ne jako jinde ,kde pokud má člověk jen trochu odlišný názor ostatní se na něj vrnou jak vosy

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:54
- Nahlásit

davidkova renata
no jo, když ty nemáš ten správnej ííípáckej přístup, to voni to zas musej fšecko mít načtený z kantýny, to neni tak jednoduchý!!
už jenom to, že vykoumali, že normální prut se asi dost brzo vo hřbet přerazí a vocelovej zas divně klopí záď..

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:55
- Nahlásit

eva od jondy
To je přesně ono a NOU HAU je přece nejdůležitější.Máš to už na patentovém uřadě?
Pentas
Další plus.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:56
- Nahlásit

jablunka
eště ne, ale dovečera tam skočim, lidi sou dneska svině zlodějský, někdo mi to načóruje a mě pak zbyde v ruce teleskopickej prut a voči pro pláč

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:00
- Nahlásit

Pentas
tak nějak zjišťuju,že téma "pro paní Davídkovou je na tomto fóru asi nejvděčnější,neboť se zde řeší převážně důležité kynologické problémy ne jako jinde ,kde pokud má člověk jen trochu odlišný názor ostatní se na něj vrnou jak vosy

to si řek moc pěkně a hlavně naprosto přesně!
už jenom to, že vykoumali, že normální prut se asi dost brzo vo hřbet přerazí a vocelovej zas divně klopí záď..

no to musela bejt šichta,ti povim...a ty ztráty!!Jako na prutech teda..
jablunka
Máš to už na patentovém uřadě?
Pentas

dobrá otázka,už nám vyfoukli nafukovací Andulu pro čokly a eště něco,to sem už zapomněla..

Shelticka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:02
- Nahlásit

nevíte proč mi tu nejdou dát fotky? jako nahrát do galerie hodí mi to, že stránku nelze zobrazit

Shelticka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:04
- Nahlásit

a když jsme u toho novýho vymýšlení pomůcek, mamka vymyslela nový psí sport frisball, ale ještě nevíme jak se to bude hrát, nějaký nápady?

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:07
- Nahlásit

eva od jondy
Vzít prut sebou a hnet jim názorně ukázat jak funguje.A pak s ním rovnou do parlamentu.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:07
- Nahlásit

Frisball - to je zkratka od fridge bottle - donést z lednice pííívo, či jinou hodnotnou láhef.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:09
- Nahlásit

Shelticka
nevíme jak se to bude hrát, nějaký nápady?
ale jistě.Psa postavíš na elektrickou podložku(to fakt existuje,používá se k dokonalému pouštění při obranách),nasadíš ostnáč,hned vedle elektrického obojku a zmáčkeš fšecky čudly.Jak sebou bude pes škubat a rafat kolem sebe,počítá se kolikrát chytil do zubů talíř

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:10
- Nahlásit

Gerda

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:11
- Nahlásit

To se pleteš máti, to je jiný sport, to je electric frisbee

Shelticka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2007 15:13
- Nahlásit

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání