| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 17:07
- Nahlásit
Shelticka
Vidíš, když u vás takhle známkují tak čeho se bojíš?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 17:37
- Nahlásit
Biluška
no to říkal jeden učitel a on je takový trochu mimo, on miluje Marii Terezii a chtěl by žít za doby francouzské revoluce a nesnáší přírodu - o tom se vydrží bavit celou hodinu Na písemce to všichni opíšem ze sešitu nebo z taháku a on je strašně rád, že v těch písemkách čte svá vlastní slova a že má celá třída jedničku - ho máme na občanku.
Ale v jiných předmětech to není takovej med
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 18:19
- Nahlásit
Čus přátelé
sem fčéra nestíhala a dneska sme byli u našeho božstva,před chvílí jsme přijeli.
Biluška
očešu jednu větev, ráno tam přijdu a ona je zase úplně obsypaná.
Zkus na ní večer přidělat pětistovky ,to by nemuselo bejt marný .Nebo aspon jitrnice jako v Pandrholovi..
Funguje ještě výkup ovoce?
Mám za to,že jsem loni slyšela,že výkup sice funguje(nevztahovalo se to ale na jabka,páč se jich urodilo moc ),ale ceny jsou tak nízké,že se vyplatí ovoce zaorat
Já si u matury připadala jak ta buchta ve Vrat se do hrobu,co při ruštině furt vopakovala - já guljáju v párke .Sem maturovala z němčiny,dostala jsem Goetha(nějak sem se k němu nedostala ),takže jsem řekla,že mě Goethova tvorba neoslovila,ale za to mám ráda Remagua.Mlela sem celou dobu jen vo něm a dostala za 3,páč prej sem se vodchýlila vod tématu
Shelticka
Např. v dějepise: prej "z jakou písní přišli vojáci z Marseil?" (mělo to být Marseilasa - nevim jak se to přesně píše...) a ta holka řekla "kdož sů boží bojovníci" apod
1-mluví celou dobu ve smysluplných větách, 2-mluví a s pomocí učitele to má i smysl, 3-mluví, 4-přijde
Pak má ta budoucnost národa k něčemu vypadat!
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 18:46
- Nahlásit
Biluška
výkup jablek tu funguje a fungoval i loni je to na přilepšení naším snědým spoluobčanům,kteří to třesou u cest cena byla 1,20 za kg/vozí se to do Rakous tam to moštují a ten sajrajt s olovem nám prodávají zpátky/
Pokud dořešíme dopravu prodáme ti přebytky v Br. na plácku stejně jsme tam na podzim každý den s kytkama a takovym zbožím.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 19:03
- Nahlásit
Pentas
vozí se to do Rakous tam to moštují a ten sajrajt s olovem nám prodávají zpátky/
Jak jinak
Hele a co ty tvoje čubky lííínijový,už si je nakryl???A jak to děláš s tim žrádlem?Dáváš chleba nebo vodu?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 19:26
- Nahlásit
Já bych potřebovala dát do výkupu višně, třešně, rybíz, jostu, jeřabiny, švestky, jabka a hrušky .
Haranti tu mají na návštěvě haranty z vesnice. Upekla jsem rybízovou buchtu a drze jsem ji předložila děckám na večeři. Návštěvní haranti si vzali pouze ze slušnosti a moji začali nadrzo řvát, že to jíst nebudou a jestli musí absolutně ve všem být rybíz. Odpověděla jsem jim, že nemusí a že zítra budou na oběd třešňové knedlíky. Inka pravila, že se pozvrací a Lála se zeptala sousedčiné holky co se bude vařit u nich a jestli by nemohla na oběd k nim. Ten systém se mi zalíbil . Kdyby s sebou vzali k sousedům i Tomáše tak bych nemusela ztrácet čas s vařením Jenom doufám, že sousedka bude vařit něco co moje děti uznají jako poživatelné. ABych naopak neměla doma i její děcka
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 19:29
- Nahlásit
Biluška
Ten systém se mi zalíbil
Ten systém je vynikající .Domluv se nenápadně se sousedkou a můžeš místo vaření dřepět celej den na netu nebo trhat třešně
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 19:53
- Nahlásit
davidkova renata
no chleba jim moc nejede,tak zkoušim tu vodu ta by zatím fungovala.Dumám nad tím,jak to udělat,aby háraly aspoˇn 4x za rok to by byl přímo revoluční vynález
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 20:07
- Nahlásit
Pentas
tak zkoušim tu vodu ta by zatím fungovala
Tak to je bezva,ale moc to nepřeháněj,aby nebyli přežraný!!
nad tím,jak to udělat,aby háraly aspoˇn 4x za rok
no zkus jim domluvit traverzou..Kdyby to nepomohlo,třeba by se to dalo řešit tak,že bys jim nechal voperovat eště jednu dělohu a vaječníky,čímž by ses moh na ty 4 hárání dostat..
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 20:18
- Nahlásit
davidkova renata
voperovat eště jednu dělohu a vaječníky
to by byly dvě feny v jedné a kdyby to podědily štěňata, tak by hodně stouply v ceně, v dnešní době je to hit "dva v jednom"
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 20:27
- Nahlásit
Shelticka
dnešní době je to hit "dva v jednom"
No dyk vim ne??
A dneska jsme na free sobotě vymysleli bezva věc!Teda přesněji Gerda.Drbali jsme amíky,páč to sou blbci a neznaj nic jinýho,než zvíře vykastrovat.Používaj to v každý větě.Isdpch si koupil(vůl jeden ) nějakou knížku(vod amíků) a tam je věta:utekl vám váš pes?Jistě jste zalitovali,že jste ho nedali vykastrovat! .Pak tam zas nějaká holka líčila situaci,kdy známá přišla s nějakým zdrav.problémem na veterinu (v USA) s chovnou fenou a von povídá,že vykastrovat.Ona mu říká:ste blázen nebo co,dyk vám říkám,že to je CHOVNÁ fena????a von povídá:no dyk říkám,vykastrovat! No a Gerda,patrně pod vlivem Neurolu ,povídá,že prej kastrovaný feny budou mít klidnější štěňata!
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 20:43
- Nahlásit
davidkova renata
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 22:00
- Nahlásit
davidkova renata
povídá,že prej kastrovaný feny budou mít klidnější štěňata!
Paní, jsem si smíchy cvrnkla do trikotu
Pentas
Traverza nepomáhá. Oni teda krvácí, to jako jo. Ale nějak to není to správný krvácení
davidkova renata
Na třešeň jsem zkusmo pověsila dvacku, uvidíme co to do rána udělá. Pro jistotu tam na noc přivážu pumu, jak znám svoje spoluobčany tak by tam ráno jinak nebyla Akinka dneska zapoměla, že je v podmínce. Dokonce dvakrát. Poprvé když se děcka na zahradě o cosi pošťuchovali, Ludra bleskově vyhodnotila, že ten cizí chlapeček ubližuje jejím dětem a šla ho zabít. Naštěstí jsem zrovna byla venku, takže ho stihla jenom shodit na zem. Za trest šla na samotku do koupelny, aby věděla, že děti se nežerou, ani když ji se.....u (mě tady a zabít je nesmím, tak proč by to mělo procházet jí). Podruhé na večerní procházce v lese. Projížděl kolem nás nějaký pán na terénní motorečce (takové té motokrosové nebo jak se to jmenuje). Před psama slušně zastavil a počkal až si to pochytám. Akince se líbil a šla si ho očichat. Zrovna když byla u něho tak se s klidem rozjel. A to ji naštval, protože ho neměla očuchlýho a očuranýho. Tak po něm chňapla, aby jako zastavil. Pán neměl pochopení a přidal. Takže přidala i Akéla, v těsném závěsu se přidala i Lilly (protože Akéla je pro ni Nadbůch, Modrej a Manitou v jednom). O tisícinu vteřiny později vyrazila puma. Ona normálně motorky nehoní, ale když utíkají ty sfině tak přece musí zjistit kam běží, že jo? Zaječela jsem "stůj, ke mně" tak strašlivě, že se chlápek na motorce povážlivě zakymácel Ale koťátka moje se vrátili. Chtěla jsem jim dát piškotek, ale pak jsem si vzpoměla na skvělé rady z fóra a mírně jsem je zmlátila traverzou, jako pochvalu
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 07:46
- Nahlásit
Biluška
no určitě jsi nemohla celou noc spát a chodila kontrolovat,tak se nám svěř co se vlastně urodilo?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 09:09
- Nahlásit
Pentas
no určitě jsi nemohla celou noc spát a chodila kontrolovat,tak se nám svěř co se vlastně urodilo?
letěla jsem tam ještě v županu sotva jsem vstala. Visí tam moje dvacka a asi metrák nových třešní Evidentně to na nich jiného než na třešně nefunguje. Zato jsem za višní našla v trávě maskované ostružiny Já se snad půjdu oběsit. Ale né na třešeň, protože nebudu riskovat, že bych se tam naklonovala
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 09:12
- Nahlásit
Biluška
to je zasmáníčko po ránu
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 09:19
- Nahlásit
Biluška
Mamka říkala, že to máš otřepat do beček a udělat třešňovicu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 09:24
- Nahlásit
Shelticka
Už jsem nad tím taky uvažovala, ale u nás nikdo nepije a když si spočítám kolik dám za vypálení tak bych to mohla ohrát. To už to fakt radši rozdám jako ovoce. Jenže on to nikdo nechce Mimochodem, máte raky?
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 10:00
- Nahlásit
Biluška
Mimochodem, máte raky?
Vtipe vylez! Už ty mrchy nemůžu ani vidět, černý rybíz dáváme do mrazáku rozšťouchaný s troškou cukru a v zimě to jíme. Koláč z červenýho jsme měli včera i dnes, bublaninu předtím. Dnes mě čeká odpeckování višní ve starých plavkách na zahradě, protože potom mám též barvu višní.
Moji haranti jsou naštěstí už z domu, ale marmelád taky moc nejedí. Na příští rok se musím zařídit. Pošlete mi, prosím, nějaké rady, jak nahlodat stromečky a rybízky.
Ale bude to pokračovat plynule, můj mužskej je velkopěstitel, budou rajčata, papriky (lečo do mrazáku a protlak), červená řepa, špenát je už v mrazáku, jedině hrášem mě těší.
Takže zdravím "kolegyně".
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 10:48
- Nahlásit
Lola1
Nic tak nepotěší jako zjištění, že nejsem v tom neštěstí sama
|
aren
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 11:46
- Nahlásit
Lola1
Pošlete mi, prosím, nějaké rady
Vodorovný přímý řez pilou ve výši cca 5cm nad zemí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 12:06
- Nahlásit
Biluška
Lola1
Tak já takový starosti nemám Rybíz tu stojí asi 50 kč 10dkg a třešně sem viděla košíček(asi 250 max.500g za něco přes 60kč.)Takže doma nemám nic ze zmíněných zplodin.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 12:17
- Nahlásit
davidkova renata
jsem včera natrhala pár malin a zadarmo
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 12:50
- Nahlásit
davidkova renata
písni adresu, pošlu ti tak tunu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 12:56
- Nahlásit
Biluška
písni adresu, pošlu ti tak tunu
no nevim,si fspomeň,jak si posílala něco tudle poštou...Se vobávám,že mi přijde džem..ale nakonec ten taky nebude marnej,aspon se s tim nemusim zavařovat!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 12:58
- Nahlásit
davidkova renata
to je fakt. Tak já to nacpu rovnou do skleniček, pak už to jenom zavíčkuješ . I když jak znám naši poštu, budeš to mít plné střepů
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 13:03
- Nahlásit
Biluška
Tak já to nacpu rovnou do skleniček, pak už to jenom zavíčkuješ
Jo to je rozumný a navíc ušetřim,bo skleničky taky nejsou zadara
budeš to mít plné střepů
Aspon to bude mít říz
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 13:10 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
Biluška
ráčky nemáme, ten velikej už pošel A doufám, že nikoho už nenapadne tu havěť dom zase dotáhnout Jo nechcete někdo morčátka? Kámoška má jsou pěkný, nevím jak se to nazývá, ale jsou krátkosrstý a vím, že rozety (to jsou ty vějířkový že?) to nejsou. Má takový světlý béžový s bílým a tmavší s černým. Až se vrátí z dovolené, tak je můžu nafotit
Však to nemusíte pít, to prodáš a vyděláš. Za vypálení platíš, ale vrátí se ti těch zlaťáčků jednou tolik a věř že to budou lidi kupovat víc než brát ovoce i když je zadara
A prej ti mám vzkázat, že má mamka ráda třešňovou marmeládu a babička letos nedělala, protože se jí nechtěly vybírat červíci
|
želva
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 13:11
- Nahlásit
Shelticka
a jsou s pp nebo bez PP ty morčátka?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 13:14
- Nahlásit