| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2013 20:30
- Nahlásit
tak mám zprávy z Vlašimi - prej je to tam mnohem horší než při 2002, teta má chatu pod vodou (měla jsem tam za pár dní jet, abychom s Adamem přečkali rekonstrukci) a ve sklepě v baráku vodu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2013 20:35
- Nahlásit
birma
Hruza vsude.
A pritom rosnickari predem dost durazne varovali - ale tohle asi malokdo cekal. Si myslim, ze ty maly vesnicky a mestecka vsude ruzne to vodserou nejvic. Achjo, nejak nemam, co rict. Snad jen prifoukat mraky nad nas, daleko od reky, do placky, kde se voda vcucne do poli.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2013 21:57
- Nahlásit
Rumštajn,
tak máme mamču doma, všechny králíky doma, slepice co pochytala má mamča na půdě.
Odjížděli jsme, když byla voda z Berounky před zahradou a voda z Vltavy (asi, páč připlula skrz kanalizaci) před barákem cca 30cm.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2013 22:08
- Nahlásit
kachna_
tak máme mamču doma, všechny králíky doma, slepice co pochytala má mamča na půdě.
Huuf, tak to bylo tak akorat asi. Slipky to tam zvladnou, hlavni, ze je mamina u vas.
Snad voda klesne co nejdriv. Znama taky nespala vcera, dneska bude dalsi bezesna noc asi, voda par cm pred barakem, sklepy zatopeny, veci vystehovany do patra...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2013 22:52
- Nahlásit
kachna_
když byla voda z Berounky před zahradou a voda z Vltavy (asi, páč připlula skrz kanalizaci) před barákem cca 30cm.
notyvole
a něco pro odlehčení:
Aktuální novinky:
- Národní divadlo uvádí nově nastudovanou Vltavu. Vstup zdarma.
- Stavba tunelu Blanka je v plném proudu.
- Sudetští Němci se radují z navráceného majetku, který je jim posílám po Labi do Německa.
- Prezident republiky pověřil náčelníka hlavního štábu nalezením vhodného kandidáta pro pozici viceadmirála linek MHD za účelem obnovení plynulosti provozu metra.
- Magistrát města Prahy odhlasoval zrušení městské policie. Nahradí ji Pobřežní hlídka.
- Neukázněným řidičům, kteří špatně parkují v oblasti Karlína, bude policie udělovat místo botiček kotvičky.
- Příští stanice - Flórenc. Prosíme, nadechněte se
- Zprávy pro vodáky: „Všechny západočeské silnice jsou sjízdné!”
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2013 23:11 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
birma
Jestli odlehceni pomuze...
- Vydra na Vltavě
U Dětského ostrova v Praze žije vydra. Naše zpravodajka Petra Pospěchová z místa hlásí, že díky velké vodě dosáhne na větve vrby a zdá se povodní nadšena.
- Situace v Praze je vážná. Podle očitých svědků se vylila nejen Vltava, ale taky Iveta Bartošová a Miloš Zeman.
A preju vsem pobliz vody noc bez nervu, klesajici hladinu toku a zadny skody!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2013 23:22
- Nahlásit
birma
taky moc pěkný a odlehčení dobrý
u nás už teda voda opadá, ze dvora jí už máme pryč a je jen na zahradě, ale prej má začít k ránu zase pršet, tak aby nebyla zase rychle zpátky, doufám, že ne, co jsem koukala na web, tak náš potůček, v kterým je normálně po kotníky vody, vystoupal za 4 hodiny o 3 metry.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 07:26
- Nahlásit
Tak jak válčíte a jak to jde? Ste všeci v pořádku a má kachna_ doma maminku v pohodě?
v rádiu říkali, že hladiny kulminují, tak doufám, že už to aspoň nebude v nejbližší době stoupat a brzo to padne... ty záběry, to je fakt síla.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 07:38
- Nahlásit
Zdravím ve spolek....
ani snad nemám náladu psát dobré ráno, ikdyž vám ho přeju
Máme firmu těsně u potoka, bohudík, pořád ještě drží....
Ale chčije bez přestávky, neustále....
Doufám, že jste všechny okej.
cernej caj
no já mám astma, myslím že to peří ve spacáku bohužel nic pro mě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 08:20
- Nahlásit
denyk
no tak to bych si zjistila o tom vic info - to je 100% vycistene peri, podle me by ti nemuselo vadit - peri je vycistene a zasite ve spacaku, ty mas hlavu venku na cerstvem vzduchu.
(mam lehke astma, ale u me to neni alergicka vec, takze tezko rict, zda bys to mela stejne jak ja
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 08:28
- Nahlásit
cernej caj
okej, jasně to peří je myslíš lepší než nějaká ta dutá vlákna atd ?
U mě to astma taky není nic hrozného, že ho mám vlastně zjistím až když si třá 14dní nefouknu a začínám kašlat.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 08:33
- Nahlásit
Tu leje
CO Ešusáci??????????????
birma
a něco pro odlehčení:
Aktuální novinky:
ty lidi udělaj ze všeho takovou koninu
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 08:40
- Nahlásit
Rumštajn ve spolek, poslušně hlásím, že jsem opět zde....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 08:44
- Nahlásit
vlk
ve spolek, poslušně hlásím, že jsem opět zde....
co u vás ? neplavete?
Jste byli zase bez netu? Všecko OK?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 08:48
- Nahlásit
Fajka
Tu leje
pro změnu
je tu kluk, kterej byl o víkendu "na vodě" Bavorsko to prý taky totálně odneslo, prej "jé hezkej rybniík" a pak zjistili, že z rybníku čouhá kukuřice
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 08:49
- Nahlásit
Fajka
co u vás ? neplavete?
u nás relativně dobře... sice chčije, ale jen tak občas, zatím jsme tedy v suchu, snad nám to vydrží...
Jste byli zase bez netu? Všecko OK?
nee, byla jsem pečovat o dědu neb si vyvrtnul kotník, ale fest a vůbec se nemoh postavit. Takže jsem se mu starala o zvířectvo i o něj.... naštěstí huš to rozchodil a je zase soběstačnej, tak jsem doma....huf to je pohoda....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 08:54
- Nahlásit
denyk
ja mam k peri prakticky jednu vec - pri stejnym tepelnym komfortu s dutakem je peri vyrazne lehci a mene objemne. Kdyz porovnam svoje dva spacaky, z nichz u peri spim v pohode v 6ti stupnich a v dutaku ve 12ti - dutak 1.7kg/peri 1.1kg, objem dutaku 50% kestrel 48l (nevim presne rozmer) objem peraku (a to nemam ten kompresni obal, ve kterym ho stahnes jeste vyrazne vice) je 50% dutaku, takze do batohu strcim na vysku karimatku, vedle nej spacak, nad spacak nacpu zbytek veci a vubec nemusim mit karimatku pri 2-3dennim vandru na baglu, coz s dutakem musim.
Dutak hreje i kdyz je mokrej, to si u peraku musis sakra hlidat a poradne vysusit, v pripade dlouhodobe mokryho pocasi mas riziko, ze proste s mokrym perakem se rozhodne nevyspis. skladovat se oba musi stejne (jinak ztratis loft) a tim padem tepelnej komfort...
na druhou stranu perak je minimalne 2x-hodne krat drazsi nez duty vlakno a sou lidi, co nedaj na duty vlakno dopustit. Ja ten perak koupila prave v ty vyprodejovy akci, protoze sem se bala ze v mym dutaku umrznu na slapanickyho vlka v breznu a abych tak mela 2spacaky do sebe na zvyseni tepelnyho komfortu... no ten velkej a tezkej dutak uz me ani nehne se zkusenostma s perakem tahat na zadech, leda autem nekde... a tim ze jezdim jen po cr a to max ten patek - nedele, tak ja se vlhkyho spacaku nebojim, v pripade hodne extremni predpovedi nejezdim nebo si hledat rozumny mista s tim, ze mam aspon celtu a vzdycky muzes vlezd do hospody ci jak vyleze slunicko na 15minut spacak roztahnout aby doschl... za me ma oboji proste nejaky vyhody, ale pro me je dulezitej nejen komfort spaci, ale i vaha baglu... ale zase ja mam problem s ledovejma nohama a hodne mam problem usnout i v lete kvuli tem ledovejm noham a kdyz su unavena, tak pocituju vyrazne vetsi zimu na organismus, takze ono zase pokud s teplem umi tvoje telo hospodarit dobre a nejsi v dobe spanku zmrzlik jako ja, tak ti zas staci spacak s horsima vlastnostma coz zase u dutaku muzes mit o neco lehci/mensi nez mam ja a pak se treba muze ztracet ta vyhoda, ze peri je lehky a skladny
ja mam treba tuhle primujenze za me musim rict, ze ta teplota max je dle me takova pohodova teplota na spani ale koupila sem ho v akci snad za 2t... ale novej bych za ty prachy (normal cenu) nikdy nekoupila kdyz doprodejovej viking 600 stoji 3000 a muzu v nem do nizsich teplot pohodlne...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 08:56
- Nahlásit
vlk
sme radi, ze si opet mezi nami a ze i deda je v relativne dobrem stavu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:08
- Nahlásit
vlk
nás relativně dobře... sice chčije, ale jen tak občas, zatím jsme tedy v suchu, snad nám to vydrží...
tak super!
pečovat o dědu neb si vyvrtnul kotník, ale fest a vůbec se nemoh postavit
tak to jo, už jsme měly obavy co je s váma
denyk
kterej byl o víkendu "na vodě" Bavorsko to prý taky totálně odneslo, prej "jé hezkej rybniík" a pak zjistili, že z rybníku čouhá kukuřice
děs běs...se toho právě bojim firma, kterou zastupujem je z Bavorska, obávám se že zboží na který čekaj naši zákazníci a samo že spěchá plave někde ve vodě a bůch ví kdy příjde ...
ale co už vem pozdní dodávky ale co ty zatopený lidi jestli bude takovýhle léto tak to nemaj šanci vůbec vysušit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
DEEEEEEEEPEEEEEEEEEEEEEEEŠ
MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD!!!!!!!!!
IŠ BIN CURÝÝÝK!!
tam někde je Koláče, Brtnik a Starej
Davidkovi to zasejc moc slušelo
a došlo i na vohníčky
[imgs]https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/ p480x480/970299_10152863800230497_1292569872_n.jpg [/imgs]
a pozor!!! BYL DOKONCE JEDEN KYNOLOGICKEJ KLÍÍÍÍP !!
A kdo v něm byl? kDO??? no VIŽLÁÁÁ, VIŽLÁÁ PŘECE. A taky perdel, a taky rotvík a taky akita leč nebyla pruhatá, byla vobyčejná - z toho ofšem obrázky nemám,
Měli jsme neuvěřitelný , fakt neuvěřitelný štěstí, protože ač jsem byla mokrá hned cestou mezi barákem a autem, ač u Plzně bylo peklo, ač u Regensburgu - neboli Nomen Omen - to bylo peklo a před Munichem scalo jako blásen, tak co?? tak Koláče pokorně poprosilo o to, aby na ten koncert nepršelo, nebo pršálo málo a............. TY VOLO VONO TO ZACEJC KLAPLO, max. chvilku mžilo, takže pláštěnek netřeba a rozpšelo se a vítr se zvednul až po koncíku. Koncert byl vynikající,, trochu hůř se mi hovoří, ale nic hroznýho, jen tak zrána, než se rozmluvím. BYLA TO PROSTĚ ZASE BOMBÁÁÁÁÁÁÁ, BOMBÁÁÁÁ!! (mimochodem, když jsem tam viděla se pohybovat takový podivuhodný policajty, kapek mě zadrbalo v zádech, jestli se něco nečeká .)Jsem ještě kapek miimo, hlava mi realitu nebere.
Ovšem to co jsem viděla cestou do Municha v germánsku, to mi říkalo, že to dobře nemůže dopadnout, louky, pole někde neexistovaly, jen jezera. A pršelo furt,, furt a furt i cestou zpátky. Ale když to pak přijde, člověk stejně jen čumí. Ségra je taky pod vodou - zatím ne v domě přímo, jen garáž, sklepy.
Vlk
- na Tebe jsem myslela, jestlil vás to bahno nesmetlo, když jsem viděla cestou, jak se to valí z polí Jak jste na tom?
kachna_
aspoň, že jste mámu stihli dostat k vám a zabezpečit základní. Držím moc palce.
A JAK JSOU NA TOM OSTATNÍ??
A HNED DÁVÁM DOTAZ NESPÁCHÁME NĚCO?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:11
- Nahlásit
kuva proč mi to nevokazuje vobrásky???
taková pěkná reportáž!!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:17
- Nahlásit
PetraK
uf to jsme rádi že jste OK zurück!
HNED DÁVÁM DOTAZ NESPÁCHÁME NĚCO
já dneska asi samovraždu
Jinak pro odlehčení, jak jsem byla včera nakupovat tak jsme byli v železným Brodě kterej je taky na řece a dost často ho ukazujou jak bejvá při povodních zatopenej... market v kterým dycky nakupujem je asi 3 metry od řeky a včera jsem zjistila že market je vždy připraven v aktuální nabídce bylo:
1) boty do vody
2) neoprénová obuf pro potapěče
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:17
- Nahlásit
PetraK
akita leč nebyla pruhatá, byla vobyčejná - z toho ofšem obrázky nemám
jééé fáákt?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:23
- Nahlásit
Fajka
ééé fáákt
neke - hele
http://video.search.yahoo.com/video/play;_ylt=A2KL qINcQ6xRlHMAkcH7w8QF;_ylu=X3oDMTBrc3VyamVwBHNlYwNz cgRzbGsDdmlkBHZ0aWQD?p=depeche+mode+munich+2013&vi d=96d8658ebf749886f6223b3d55e8fcea&l=6%3A58&turl=h ttp%3A%2F%2Fts4.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DVA.4159603 36979%26pid%3D15.1&rurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.c om%2Fwatch%3Fv%3Dvv_d_ohPb6g&tit=Depeche+Mode+-+Pr eview+-+Munich%2C+Germany+1.6.2013+%28M%C3%BCnchen +...&c=17&sigr=11aiajbjl&age=0&&tt=b
uf to jsme rádi že jste OK zurück!
ještě jednou díkuju za předem nabídnutou pomoc, musela jsi v noci škytat, když jsme se řítili tmou a stěrače nebraly. Ještě že jsme jeli audinou. byla sice nestylově bílá...... ale doobrý auto, dobrý..
já dneska asi samovraždu
vopovaž se !!
jsem myslela směrem k těm povodním - jeslti třeba nezjistit útulek kterej to vzalo nebo tak něco.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:27
- Nahlásit
PetraK
protoze tam mas asi to https a ne http
ale supr reportaz, takze spokoejnost, jo?
Fajka
a nakoupili ste?
sem slysela i "vtip", ze florenc je pul metru pod vodou, tak by si melo davat pozor i brno, pac je jenom jednu zastavku autobusem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:27
- Nahlásit
a ftipnej byl hošiku, když zastavil písničku - kterou hráli sválně oproti jindá v příšerně pomalým urouraným aranžmá a hodil s publikem rozhovor, jestli se to bude hrát pomalu, nebo rychle.
http://video.search.yahoo.com/video/play;_ylt=A2KL qIEnRaxR5CYAjEr7w8QF;_ylu=X3oDMTBrc3VyamVwBHNlYwNz cgRzbGsDdmlkBHZ0aWQD?p=depeche+mode+munich+2013&vi d=39f53efb6bcdc99e7c5b969234e1eabd&l=8%3A21&turl=h ttp%3A%2F%2Fts3.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DVA.3472443 97662%26pid%3D15.1&rurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.c om%2Fwatch%3Fv%3DQSk5OzdjEuY&tit=Depeche+Mode+-+Pe rsonal+Jesus+-+Munich+2013&c=4&sigr=11agc454f&age= 0&&tt=b
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:29
- Nahlásit
cernej caj
ale supr reportaz, takze spokoejnost, jo?
jo bylo to boží, jen ten dojezd zpátky a střet s tím co se děje, tak nějak kus tý euforie sebral.
Já jsem si fakt říkala, že to nebude prča, když jsme tím projížděli, páč tady to ešče tak hrozný nebylo, ale prostě stejně člověk pak to vnímá jinak.
myslím, že jsme navíc měli fakt ze zadele kliku, nejen že teda na koncíku nepršelo, ale že jsme se dostali tam a hlavně i zpátky. a to bez potíží.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:32
- Nahlásit
PetraK
neke - hele
já se na to juknu až v práci, doma mě to nejde
ještě jednou díkuju za předem nabídnutou pomoc,
hele není nad to když čék takhle někam vyráží a měl by nedej bože problém tak aby věděl že je někdo kdo může eventuelně přispěchat na pomoc a není ztracenej a vzhledem k tomu že jsme dva řidiči a oplýváme trochou té němčiny a po německu jsme zvyklý se pohybovat nebyl by to problém ...ale jsme rádi že nic takového nebylo třeba i když teda situace tenhle víkend jste snad horší mít nemohli
směrem k těm povodním - jeslti třeba nezjistit útulek kterej to vzalo nebo tak něco
jestli něco zjistíš nebo něco tak to sem dej, přidáme se ale bohužel nemám čas nic moc už sledovat musím dělat nabídku do Ruska. Má to čtyři části, zatím mám jednu část a dělala jsem jí celej víkend a jen ta jedna část má 35 stránek
Je to tak velký že vím že to stejně neklapne a nemá to smysl dělat jenže si nemůžu dovolit říct že nabídku dělat nebudu, že to stejně nevýjde... kdyby se to dověděli Němci tak mě zabijou..tak halt nad tím musim sedět
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:35
- Nahlásit
cernej caj
nakoupili ste
zatím ne.. nechám je potřebnějším
"vtip", ze florenc je pul metru pod vodou, tak by si melo davat pozor i brno, pac je jenom jednu zastavku autobusem
voe ten je taky dobrej !
PetraK
ze zadele kliku, nejen že teda na koncíku nepršelo, ale že jsme se dostali tam a hlavně i zpátky. a to bez potíží
vidíš jak se ty kliky vobčas hoděj !
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2013 09:35
- Nahlásit
PetraK
A JAK JSOU NA TOM OSTATNÍ??
no maya se nehlásí
|