| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:11
- Nahlásit
pigie
to je ale faraonský pes ne basenji
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:11 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Anu
Viem, len ma zaujimalo, ci ich nepoznas ved mate k sebe blizko
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:14
- Nahlásit
gabifi
no naštěstí sem nechodí lidi od basenjíků ale já velkou většinou lidí lehce "pohrdám" a nemám je ráda. Ono to není psema ale lidma.Mýho psa teď napadl basenji a paní mu neudělala vůbec nic a ještě ho obhajovala že má košík tak proč se zlobím,když mu neublížil.když si dovolil můj vrknout tak dostal takou pumelici že paní mě označila za tyranku.že její vlastní pes napadá ji,manžela,děti,psi ji nevadí,ale běda jak mu skřiví vlásek.Oni to svádějí na plemeno ale není to tak.Anub byl asociál a je se psi relativně v pohodě a rozhodně neútočí se zábavy jako ostatní basenji.Znám bohužel jen 3psi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!který nenapadají a můžou být na volno a z toho je jeden můj.Tyto psi si prostě pořizuje lidi s jistou mentalitou a podle toho ti psi vypadají.dělám rozruch s vycvičeným basenjim a štve mě to.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:19
- Nahlásit
Anu
s tou mentalitou majitelů basendži jsi trefila hřebík po hlavičce. Ten, kterého jsem zažila já, byl hodně "nad věcí". Pravda je ale taky to, že na snesitelném basendžim se nadřeš daleko víc, než na snesitelé šeltii.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:22
- Nahlásit
gabifi
na snesitelném basendžim se nadřeš daleko víc, než na snesitelé šeltii.
samozřejmě o tom žádná:je to více než problematický pes a nepatří do nezkušených rukou.Rozhodně pes pro začátečníka jak vyšitý.Může si být jistý,že ho na 200% nezvládne a stane se z něj řádový basenji-tedy napadající psi,lidi,zvířata,který neumí sedni a pustit ho z vodítka je sebevražda- k tomu přičti pána nad věcí,který už dávno kapituloval.Někdo to unese,jiný ne.Když ne,hledá se nový majitel....a tak to je dokola.O výcviku nechce nikdo ani slyšet.Já s mým psem těžko budu dělat sportovní kynologici ale každým cvikem mu dávám najevo svoji autoritu a jeho místo...a to oni potřebují. Kamarádka (a co má toho jednoho vychované)byla na závodech a prý se styděla co tam ty lidi předváděli s basenji,napadli,chrčeli na sebe a všichni se tomu jen smáli.....todle mě štve.Není to psem ale lidma. Divím se jim,že jim to nevadí
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:27
- Nahlásit
pigie
já se o tyto psi moc nezajímám.Je pravdo že jich je ještě míň než basenji,ale není to pes mé krve (stejně jako basenji).
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:30
- Nahlásit
Anu
to je těžké, oni vlastně většinou hledají krátkosrstého, skladného, bezproblémového mazlíka a chovatel jim ho v klídku prodá. Je to asi jako s bíglama. Potkat psa navolno a navíc, aby nebyl skrmený jak prasátko, je skoro nemožné. Ještě že basendžíci mají sportovní figuru od přírody
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:32
- Nahlásit
gabifi
ale taky trpí nadváhou.S bíglama to je to samé.Jenže právě se divím ten chovatelům,že ho prodávájí s takovým klidem jak je to vlastně ideální pes.Je fakt že kdyby měl povahu ja zlatý retrívr či labrador tak je to nejoblíbenější plemeno,protože je fakt,že mám psa,spís s náma v posteli,na sedačce.Krom toho že u nás nenajdeš jeden jediný chlup ( a není to úklidem) tak vůbec nesrmdí psovinou (to myslím v dobrém) když si pak hladím jiné psi tak si to uvědomuji jak řiká můj přítel ty "mudí" a pak má ideální velikost,a jsou zdraví (né jak můj blb co žere jedy). No ale tím to končí.Bohužel o povaze ani v knihách nic nepíší
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:39
- Nahlásit
Anu
nevýhoda basendžíků je taky v tom, že jsou moc roztomilí na pohled...kdo by takovému štěňátku odolal? Já jsem jim všechny lotroviny taky odpouštěla strašně dlouho, právě kvůli tomu jejich nevinnému pohledu. Pokud jde o mne, nejsem si jistá, že bych dokázala psa tohodle typu vychovat a tolerovat.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:43
- Nahlásit
gabifi
taky jsem měla občas depku.Ale teď je už relativně v klidu a zbožňuji ho.On (ale je opět vyjímka)mi je strašně oddaný-více než minulý pes.Plní mé dětské sny a jsem s ním spokojená.Už jsem se sehráli a dostali na stejno vlnu.Ale příští pes rozhodně nebude basenji.Když ho máš odmala a udržíš jeho povahu na uzdě tak se to fakt dá. Ale netvrdim,že nás -celou rodinu-to nestálo kýble nervů,probrečených nocí a chutí jít se oběsit...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:52
- Nahlásit
Anu
jestli tě to uklidní, depku jsem měla občas i z šeltie a kolie. Vztek se taky párkrát dostavil (ne tolik, jako při výchově dcery :biglol
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:59
- Nahlásit
Anu
Já mám hodnou, klidnou, mírnou, lehce ovladatelnou šeltičku. Byla jsem hloupá, nevážila jsem si toho, co mám. Pořídila jsem si pumi.Líbilo se mi jak jsou odvážní, temperamentní,rychlí, učenliví a vůbec prostě nej. Tři roky jsem toho nepřestala litovat (kecám, zbožňuji ji, ale je to záhul). Je to prostě "maďarský Hajzlteriér"). Zatoužila jsem zase po té krásné nudě na parkuru s šeltií. Ta starší už je v důchodu. Pořídila jsem si další šeltii. Má tři měsíce. Nevím jak, ale asi mi do ní nějak přikřížili tu pumu ( Je to všechno, jenom ne šeltie (povahou teda). JÁ CHCI NORMÁLNÍHO PSA, béééééééé
gabifi
ani s těma dcerama nemám takové nervy jako se smečkou - puma a štěně pumi maskované do šeltiího kožíšku
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:03
- Nahlásit
Biluška
JÁ CHCI NORMÁLNÍHO PSA
Ja bych chtěla aspoň toho psa a ne Veverku
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:07
- Nahlásit
Eimy
no, nevím, jestli je puma lepší než veverka Jestli chceš tak se ti zeptám kdy u pumátek plánují další štěňata
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:08
- Nahlásit
Biluška
Hele, jako neřikej dvakrát Eimákovi se puma líbila A vzhledem k tomu, že je to tuším pes, kterej moc nelíná (nebo řikam blbosti?), tak mám strach, aby mu nehráblo a pumu si nepořídil. I když oni by se k sobě možná hodili
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:09
- Nahlásit
Biluška
Hajzlteriér
Já se na procházkách s dokonalou šeltii taky nudila, a proto jsem zvolila krátkosrstou kolii. Hledala jsem dlouho, chtěla jsem hodně akční kousek...no tak ho mám. Nelíbili se mi totiž pejsci, které před běháním museli páníčci nejdřív pořádně rozvášnit (aby se ze startu vůbec odpíchli). Já rozvášńovat nemusím...potíž je v tom, že musím tlumit, a to dost. Jsou mu 4 roky a nelepší se to Holt nemůžu mít všechno.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:12
- Nahlásit
Biluška
jojo člověk si neváží toho co má.Já měla taky klidnou fenečku na agility.....taky jsem chtěla něco živějšího co do všeho jde po hlavě,temperamentního....to jsem netušila že budu denně po lese lítat přes 3hoďky jak divoženka abych ho utahala. Abych si celý šatník předělala kvůli jednomu čoklovi a změnila celý svůj životný styl..ale nestěžuji si.Naplňuje mě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:12
- Nahlásit
Eimy
Puma nelíná, puma svou přítomnost v bytě vynahrazuje jinak . A malé pumátko, co mělo původně být šeltií mi dneska během mé, zhruba hodinové, nepřítomnosti sežralo Harryho Pottera a prince dvojí krve a následně ho vyzvracelo do mé postele, pokakalo se pod oknem (alespoň se to rychle větrá ), počůralo za dveřma (abych do toho mohla šlápnout), rozcupovalo přetahovací uzel (jsem teda myslela, že je to trvalejší) a sundalo všechny ručníky, které visely na sušáku (přetahování je fajn zábava). Prodám ji a koupím si PSA.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:14
- Nahlásit
gabifi
rozvášňovat před startem? To teda vážně neznám . Naopak výhružky "sedni, sedni, sedni, já tě přerazím" znám moc dobře Koukám, že pohnutky k volbě plemene byli stejné . Jenom nevím, proč teď, když jsem chtěla klidnou šeltii mám zase hajzlteriéra, jenom maskovaného
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:17
- Nahlásit
Biluška
No jak to nelíná, je to dobrý U nich to totiž vypadá, že vadí jen chlupy Ale oni jsou aktivni rodina, jeho maminka trenuje atletiku, von je taky sportovec, skoro furt je u nich nekdo doma No, bylo by to zajimavy, zkusim to navrhnout Problém bude v tom, že pro jeho mamku by puma nebyla pes
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:18
- Nahlásit
Biluška
jestli ty máš hajzlteriéra tak já mam hajzlkočku....co je horší?a navíc bezpáteřní.No je toto možné aby takhle pes ležel?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:22
- Nahlásit
Anu
jsem na tom líp, hajzlteriér páteř má a umí ji parádně nastavovat, takže kdykoliv dostává výprask tak si narazím klouby o její vystrčené kostičky
Eimy
vřele doporučuju, ať si nachystají peněženku na ty kvanta věcí co pumice dokáže zničit. Jo a nervy je lepší nalít do kyblíku a odnést do úschovny. Při pečlivé domestikaci s z toho kolem třetího roku stává docela skvělý pes
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:25
- Nahlásit
Biluška
no já jsem se pokoušela lehnout jak on ale musím příznat že jsem si málem zlomila vaz a už to nezkouším.Je to jeho oblíbená poloha mít hlavu do jinéh úhlu než celé tělo...sež na tom fakt líp...ach jo.Už jsem si myslela že mám konkurenta
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:28
- Nahlásit
Anu
Uklidnim tě, Veverka občas podobný polohy taky zaujímá a hrozně se jí v nich líbí, ale je fakt, že to není moc běžný, ale občas se zadaří
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:30
- Nahlásit
Meta
to je zajímavý, že se Jana nezbaví svého dítěte (je po mateřské) také jistě není dokonalé. Tedy to je síla! Asi si lidé na psech léčí své mindráky.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:31
- Nahlásit
Eimy
a taky ti spí ve skříni?
dokonce si nás tak vycvičil,že už tam má i polštář s peřinou aby ho dno skříně netlačilo
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:32
- Nahlásit
Anu
takhle šíleně pokroucené spávají obě šeltie. U té starší jsem si myslela, že je to tím, že má problémy s kloubama, že je jí takhle prostě dobře. Ale ta menší má tři měsíce a kroutí se taky. Většinou mají hlavu otočenou o 90 stupňů, pak rovně záda a úplně na druhou stranu o 90 stupňů vykroucené nohy. Nebo si lehne na záda a uprostřed těla se zlomí do pravého úhlu. Nechápu jak to dělá. Kámoška z ní mívá srandu, že je Hessince zima tak si lehá do 90 stupňů Asi je šeltice blondýna
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:34
- Nahlásit
Anu
Nespi, ale když jsem ji vyklízela, rozhodla se ji prozkoumat, normálně je skřín zavřená, ale ve skříní spává babiččin starej hafan a spávala tam strejdova jezevčice...
V té skříni jsem ji i vyfotila, ale vzhledem k tomu, ž tam byl neuvěřitelnej čurbes, je ta fotka nezveřejnitelná
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:36
- Nahlásit
Biluška
no jo to je fakt to mě nenapadlo,že to dělá kvůli teplu....tak jsem ráda že není nějaký "divný" on je teda divný v hodně věcech,ale jsem ráda že aspoň v jedné ne...ale ta skříň mě též štve.On je ochotný tam být furt. a když ho zavřu tak mu to vůbec nevadí
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:38
- Nahlásit
Anu
Veverka má svoji malou skříněčku (rozuměj přepravku ) a tam ji taky nevadí být zavřená I když ji tam teda nezavírám, jen když frčí v kufu v autě, tak tam je zavřená...
Ale do velké skříně spát nechodí no... Ale hodně psů fakt jo. To u babičky, když tam měla i strejdovu jezevčici a ja tam přišla s Veverkou, měli potom štěkající a vrčící skříň (neměly se holky moc rády)
|