| Autor |
Zpráva |
Denisa
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:35
- Nahlásit
Tchor
wami
obdivuju vaši svatou trpělivost...
já když tady čtu některé kydy... ale nemá to podle mě cenu něco těmto lidem osvětlovat, tak ať si v těch bludech žijí dále...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:37
- Nahlásit
Tchor
...petistovku zabilo to ze byla piskana jako IPO
suhlas, a bohuzial, nielen 500bodak ... Aj ked niektore zmeny v poslednej verzii vasho NZR som priznam nepochopil. Inak, ak vsetko dobre pojde tak by sa mal buduci rok u nas 500bodak ozivit jednym pretekom ale predsa ...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:38
- Nahlásit
Garfield
teď jsem si vzpomněla, jak se nám doma zaběhl křeček, já našemu nadějnému stopovači řekla Hledej, on se na mne zhnuseně podíval, něco jako Hledej si sama, když si zapomněla zavřít klec, a odešel nevzrušeně do pelíšku
A ještě k agility: na své cestě po cvičácích a závodech jsem pár věcí, které se mi nelíbili viděla. Dělat z něj ideální a dokonalý sport nebudu. Ale taky nebudu souhlasit s názorem, že vrcholové agi je na psychiku nenáročné.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:39
- Nahlásit
wami
Hele, deset lidi ti napise, ze se to dela dneska docela jinak, a jeden, ze se ta buzerace jeste pouziva, a hned z toho mas dojem, ze je to tak vsude...?
Nedělám si obrázek z toho, co mi kdo napíše, ale z toho, co vidím. Bohužel zatím jsem nic jiného než tu buzeraci neviděla. Alespoň v tom našem zapadákově ne
Ale prijdes mi nespravedliva v tom, jak tvrde odsuzujes komplet vsechny, co tu sportovku delaj.
Promiň, to jsem nechtěla aby to vyznělo, že někoho odsuzuju. Vážím si každého kdo se psem cokoliv dělá. A když to někam dotáhne tak tím líp. Odsuzuju jenom ty, co to dělají tím bičem a buzerací. Věřím tomu, že jsou i jiní. Třeba právě ty, nebo Tchoř.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:43
- Nahlásit
gabifi
Hm, mě jeden nakousl na ulici. Zakážeme jim tam vstup? Víš, zrovna tohle opatření mi připadá, že tak nějak docela vypovídá o hlavním povahovém rysu těch sporťáků. Jasně, může se stát, že někdo nemá psa vychovaného. Tak prostě řeknu" Franto, tvůj pes tady na všechny vrčí, nebo štěká na ostatní, nemůžeme v klidu posedět, dej ho do kotce" , ale nebudu kvůli tomu vyhazovat všechny,ne?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:46
- Nahlásit
sněhule
u agi ti co jsou na špičce, anebo se tam chtějí dostat, také vystřídali pár pejsků, případně by se nerozpakovali méně zdatného zbavit a jít do nadějnějšího jedince.
Ty někoho takového znáš? Už se teda v agi pohybuju pěkných pár let, ale nikoho takového neznám. Díkybohu. Nadějnější jedinci se pořizují neustále, ale nikdo kvůli tomu nedává pryč ty staré. Díky tomu každý vrcholový agiliťák má alespoň dva, většinou více psů
JInak tu klubovnu vám teda závidím, často se to nepotká
|
slony
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:50
- Nahlásit
Biluska
je vela dovodov, preco mam nazor ze pes do klubovne nepatri (hygiena a cistota, riziko hoc aj neumyselneho konfliktu a zranenia, nesustredenost psovoda ked sa riesia klubove veci, stiesnenost priestorov vacsinou, atd ...) Ale spytam sa inak - preco by mali psi do klubovne chodit ?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:51
- Nahlásit
Biluška
Vím o konkrétní dívčině, která se zhlídla (...a už jsem nasraná!) v trestání "velkých zlých psů", takže jedině takové trestnání je dnes správné a jedině tak bude i ona nadále trestat svého psa. Vůbec jí nevadí, že to co viděla se týkalo 45 kg hovada s agresívními sklony a snahou dominance nad vlastní smečkou a že ona má pidipejska (12 kg), který je naprosto hodný klidný velmi submisivní, jen ho nikdy nikdo necvičil, celý život nemusel nic dělat a tak zkrátka neposlouchá.
Další věc je, že holčina vyděla vycepované vyposlouchané psy, co šlapali, jak švýcarské hodinky a jakmile její pes nebude šlapat do 7 dnů úplně stejně, tak mu nedá nažrat a zřejmě ho vyhodí z 6. patra.
Ještě chvíli počkám a pak holčině naliskám na drzou mladou pusinku.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:54
- Nahlásit
Ke vstupu psů do klubovny - nás můžou bez problémů štěňata a v zimě krátkosrstí bytoví psi. Měli jsme členskou schůzi tam padl návrh pes v klubovně a téměř všichni byli proti. A zajímavé bylo že zákaz kouření v klubovně odsouhlasili i kuřáci
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:54
- Nahlásit
Garfield
to jsi psala o mě?taky mu slibuji výlet z okna,ze života
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:59
- Nahlásit
odkládačky... třeba jeden takový "nicotný" důvod pro sporťáky je ten, že mezi obranama a cvičeníma si jde pes do odkládačky odpočinout...
Biluška
taky by mě zajímalo proč ti tak záleží na tom, aby psi mohli do klubovny?! nevydrží ti v odkládačce? nebo máš pocit, že ti psi to bez tebe chvilku nevydrží, nebo je to opačně, že ty nevydržíš chvilku bez nich?
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:00
- Nahlásit
Denisa
Já teda naopak děkuji všem, kteří se (i po přečtení "kydů") snaží lidem něco osvětlovat. Protože ne všichni, kteří v této diskuzi jsou, jsou tady proto, aby zde neustále opakovali svoji "pravdu" a pokud s ní někdo nesouhlasí, tak začnou tvrdit, že jsou všichni blbí a nemá smysl s nimi diskutovat. Jsou i takoví, kteří jsou vděční za zkušenosti a názory jiných. A když se názory druhých neshodují s mými názory? To přece nevadí. Od toho je diskuze, abychom si navzájem sdělili, co si o daném problému myslíme ne?
Takže já naopak děkuji uživatelům wami, Tchor, Biluška, gabifi ... a mnoha dalším, kteří se o své zkušenosti dělí, nezatracují nás neznalé, předkládají argumenty a umožňují mi utvářet si názor na jednotlivá odvětví kynologie.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:02
- Nahlásit
Garfield
Uf, to jsem ráda, že nemluvíš o mě. Já Belině celý život slibuju maďarský guláš
Nalískej jí hned, u takových exotek nemá smysl čekat. Bohužel mi jich taky pár prošlo oddílem Taková, co trpasličího špice nutí skákat 80 cm (výš ty skočky díkybohu dát nejdou), nebo ta co zmlátila toho pudlíka. MImochodem, na tu s tím špicem se mi osvědčilo vzít agi-áčko, postavit ho na co největší výšku, celý oddíl nechat nastoupit a před nastoupenou jednotkou jsem ji nutila přeskočit to áčko. Nevím jestli to pomohlo (přestala pak chodit), ale snad si to alespoň uvědomila.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:07
- Nahlásit
slony
Denisa
možná tomu nebudete věřit, ale i v agi mezi jednotlivými běhy psi odpočívají. Každý jinak a každý tak jak to potřebuje. Ale třeba večer po závodech si ráda posedím i se svými holkami na klíně. Nevím proč by už v tu dobu měli být zavřené. Stejně tak, když si během závodů jdu do kantýny koupit minerálku nechápu proč by tam nemohli vlézt se mnou. Proč je mám přede dveřma odkládat? Zvlášť pumice je na to háklivka, je to závislačka a kdykoliv není se mnou tak "šíleně trpí". To je naše věc a nějak se s tím srovnáme. Ono diskutovat o tomto je asi vážně zbytečné. Prostě holt ty psy beru trošku jinak než vy.
Mimochodem, u nás můžou psi úplně všude a žádné problémy s tím nemáme
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:16 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
wami
ano a o tý lenosti jsem vlastně mluvila, proč to teda dělaj?? Pak na psa řvou, že nečuchá tak jak by měl a že ta účková stopa neni za 100 bodů, pes jde schlíple, ohlíží se ....k čemu je tohle. Protože hodně lidí zabývající se sportovní kynologií, tohle rozhodně nedělá kvůli tomu, že to baví psa, protože když pak skládají zkoušky a pes jde schlíple vedle nich, ocas a uši ztažený, s bázní hledíc stále nahoru .... o tomhle mluvím, tohle pro toho psa radost není
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:17
- Nahlásit
Biluška
u nás zase jsou psi v odkládačkách když jsme v klubovně a taky nikdo nemá žádný problém...
no a ty máš důvod, že pumici se to nelíbí...
Prostě holt ty psy beru trošku jinak než vy. No já mám městského pejska co umí stolovat i v restauraci, chlap mu dává papu z vidličky a doma mi spí na gauči, akorát teda na cvičáku úplně normoš umí udělat ze sebe i kotcového psa...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:20
- Nahlásit
Denisa
puma to umí taky. jenom se jí to nelíbí a já nechápu proč ji do toho mám nutit když jsme vlastně mezi pejskařama. Pochopím, že ji s sebou nemůžu vzít do Kauflandu, ale nechápu pejskařskou klubovnu. Právě proto, že tam vlastně mají všichni psi rádi, že? Nebo, že by ne?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:21
- Nahlásit
Kalliope
bázní hledíc stále na horu ....
čertvíproč taky potkávám většinou tyhle
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:28
- Nahlásit
Biluška
no a o tom to je. Pro radost psa a naši to děláme takhle my, ale ti co se touhle oblastí zabývají třeba delší dobu a chtějí v tomhle oboru něčeho dosáhnout a to často za každo cenu, třeba i toho, že střídají psy, protože Venca neaportuje a Maruška se bojí figuranta, tak je vystrčim z baráku a pořídím si jinýho. Když mu pes pak nesplní povel a on ho zkope do kuličky, nebo když jde na stopě pomalu a loudavě, tak ho nakopne do zadku aby ho nastartoval.....tohle už prostě není o radosti, jenže co mě děsí je to, že to není jeden nebo dva lidé, takových je bohužel o dost víc
|
slony
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:28
- Nahlásit
Biluska
Prostě holt ty psy beru trošku jinak než vy
... vsetkych psov co som mal, som bral z utulku. Vsetci boli drzani v byte. Terajsi pes ("chudak" drezurovany sportak ) bol vypiplany zo zacerveneho stenda, nevymenil som ho ani ked si zlomil hnatu a beha po svete s polkilovym zelezom v nohe alebo ked mu skolaboval mechur a uz druhy rok ho dvakrat denne cievkujeme ... ako inak beries psov ty ?
Proč je mám přede dveřma odkládat? Zvlášť pumice je na to háklivka, je to závislačka a kdykoliv není se mnou tak "šíleně trpí"
..kazdy mame svoju pravdu psov obecne a mojich extra mam rad, ale keby som im vsetko podriadoval daleko nedojdem
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:29
- Nahlásit
Biluška
...třeba se jim to nechce uklízet pak... chlupy a tak... já fakt nevím, nikdy jsem se na to neptala, zkusím se zeptat třeba u nás co mají za argumenty! ale myslím si, že prostě jen chtějí předejít možnýmu zranění zvířat, lidí a prostě nechtějí dělat vyjímky a pak řešit spory... přece nikdy nemůžeš říct nikdy... jako že by tvůj pes se třeba nedal do křížku s jiným... tak tomu prostě předchází...
to je jako na akcích např. na pobytovce na coursingu... tam měli mít všichni bez pardonu koše v hotýlku a venku u posezení, mimo areál pak už ne... a přece organizátorka nebude řešit: víte můj pes nikdy nikoho nekousl, že nemusí mít koš... takových zas já znám hodně co ve výběhu třeba nemají koš, neb jsou prý hodní a najednou raf raf a majitelé, jé to on nikdy neudělal ještě... ha hááá to známe...
já taky radši spoustě věcem předcházím...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:38
- Nahlásit
slony
trefil jsi to, každý máme svoji pravdu. Kašli na to, hlavně když je máme všichni rádi. Jsem ráda, že se najdou ještě i normální lidi, kteří nedají psa pryč protože "je úplně blbý".
Kalliope
bohužel se jich čím dál víc objevuje i v agility. Tunel se přece nejlíp trénuje tak, že psa posadíš před něho a pak dobře nakopneš tak, aby zastavil až na konci (
Denisa
Máš pravdu v tom, že v té klubovně by bylo hodně psů na stísněném prostoru. Tam bych možná nějakému urazu i věřila. Mezi ovčáky a podobnými plemeny určitě. V agi přece jenom převládají šeltie a bordery a ty k tomu sklony ani trošičku nemají. Možná tím mám nějak poznamenané vnímání světa.
tam měli mít všichni bez pardonu koše
ať přemýšlím jak přemýšlím, fakt jsem snad ještě neviděla aby do sebe agi-psi vjeli. Když už se k něčemu schyluje tak stačí řev jednoho z majitelů a jdou od sebe. Je tam pár vyjímek, ale to majitelé vědí a většinou je drží bokem. Možná to prostě bude těmi plemeny, možná tím druhem výcviku, ale fakt jsou tam nějak snášenlivější psi. Možná je to něco ve vodě
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:41
- Nahlásit
Biluška
Ty někoho takového znáš?
S agi právě začínám, takže ano, máš pravdu, že neznám a zatím jsem ani moc vrcholových agiliťáků nepoznala. Ve svém příspěvku píšu, že si to myslím, je to tedy můj názor vytvožený na základě životních zkušeností v různých jiných oblastech. Lidi jsou jen lidi a všude bych řekla stejní...
Ani ty je ovšem neznáš všechny a prostě nevěřím, že bys za ně za všechny mohla dát ruku do ohně.
Nicméně chtěla bych věřit tomu, že máš pravdu a jestli to tak skutečně je, pak jsem jen ráda, že jsem se pustila do tak čistého sportu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:49
- Nahlásit
sněhule
To bohužel není. Stejně jako jinde tady fungují pomluvy, závist a tak podobně. Prostě mezilidské vztahy. Ale fakt je ten, že agiliťáci skutečně nedávají pryč neperspektivní psi. Vyjímky se pochopitelně najdou, naštěstí jich není moc. Většinou tak každý agiliťák má dva a více psů. Ti vrcholoví čtyři a více psů je tam nějaký ten důchodce, nějaký vrcholový a nějaké štěně co se zaučuje
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:50
- Nahlásit
Biluška
dva roky jsem na cvičáku sdílela malinkou klubovnu s nevycválanými azavaky a basendžíky. Azavaci kousali do lidí, basendžíci vyhledávali spory "jenom" se psy. Když jsem si chtěla dát kafe, jednou rukou jsem držela svého psa a druhou odstrkovala ty ostatní, jejich páníčci neměli čas, pili přece kafe a povídali si. Protože na mnoha cvičácích by rozdělování na dvě skupiny, kdo do klubovny se psem může a kdo ne, dopadlo stylem: stará garda ano, nováčci ne, mám radši demokratický přístup, a to zákaz pro všechny, než řešit, čí pes je vychovaný a čí ne, kdo se víc kamarádí s instruktorem, předsedou atd. atd.
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:55
- Nahlásit
No jo, všude je něco.
My se budeme současně prát i s loveckým výcvikem, takže zřejmě žádných špičkových výsledků nedosáhnem, ale zatím nás to baví a o tom to je.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:56
- Nahlásit
gabifi
Za takových podmínek asi radši ten zákaz vstupu, máš pravdu .-( Předpokládala jsem alespoň minimální toleranci ze strany všech lidí, ale je fakt, že to se dneska nenajde v žádném oboru
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:00
- Nahlásit
gabifi
může se zeptat jaký basenjíci jak se jmenovali? Né že by to byla vyjímka spíše pravidlo.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:09
- Nahlásit
Anu
poznas ich? link
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:11 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Anu
jejich papírová jména neznám, ale byla to síla Když vidím inzerát v novinách na dokonalé bytové pejsky, krátkosrsté, nesmrdící a neštěkající, docela se tlemím. Vychovat z basendžího přijatelného společníka chce opravdu celého člověka, zejména pokud jde o psa - samce. Vždy, když čtu tvé příspěvky o kočce, soucítím s tebou a bavím se...vím o čem je řeč
|