Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Ajsí
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 11:18
- Nahlásit

Čau ve spolek! Pečete? Já jo, hrnkyUž mi z toho fakt bolej ruce. V sobotu jsem si byla "odpočinout" na výstavě a včera jsme měli malou příhodičku s dvouma nalezenýma pesanama.Vzali jsme je k naší mamce a já rozjela pátračku.. A jelikož vesnice je vesnice, ráno to jedna pani řekla jedný pani, která to řekla další pani až to dorazilo k pani, která pracuje v místě bydliště pesanů a šla ráno do krámu, kde to řekla jedný pani, která vyskočila radostí a řekla " Jéžiš, my je hledáme celej den a noc" Takže všechny pani si zaslouží protentokrát pochvalu za precizní služby drbárenské

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 11:22
- Nahlásit

Ajsí
pochvalu za precizní služby drbárenské
tady je vidět, že všechno má i svou pozitivní stránku

gabifi
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 18:56
- Nahlásit

Hezké svátky všem!

Jimmi
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 21:59
- Nahlásit

Tak po dlouhé době sedim u PC.
Nic nestíhám a nic nového k napsání nemám.
Duševně se připravuji na svátky. Každým rokem se mračim čím dál víc a modlím se, aby už to bylo za mnou.
Fakticky začínám nesnášet vánoce.

Takže hezké a veselé svátky přátelé!

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2009 09:19 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

pokus o přidání fotky zvláštně zbarvené šeltie nevyšel

Koumadla
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2009 23:16
- Nahlásit

Dneska se povedlo našemu expertovi zrzavýmu utrhnout si přední dráp. Má to do masa. Jakou používat mastičku či co jiného vyzkoušeného na to nacpat a co mu na to dát na ven? Nějakou botku nebo jiný lepší nápad? Ponožka a pytlík nefunguje, pořád je ztrácí.

Dasha
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 09:42
- Nahlásit

Koumadla
zkuste podkolenku, udělat do ní nahoře dírky a nima protáhnout obvaz a ten omotat kolem těla-krku. Vypadá to sice hrozně, ale na ven to vydrží dýl.
asi potírat betadinou

Dasha
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 09:45
- Nahlásit

teď jsem si teprve všimla, že jste se ptala ještě vedle no já jsem psovi dráp vždycky nějak chránila, kor teď když je všude na chodnících chemie, doma volně, venku podkolenka

Koumadla
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 09:59
- Nahlásit

Dasha
přivázání není špatný nápad, v poledne vyzkoušíme,a že to vypadá blbě........ když se podívám co na sobě nosí některý psiska za oblečky, tak nějaká přivázaná podkolenka.....

Dasha
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 10:08
- Nahlásit

Koumadla
ideálně dětská velikost, aby to pěkně sedělo
snad vám to pomůže

Koumadla
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 12:01
- Nahlásit

Dasha
Dětská velikost by se snad našla, ale nesmím mladýmu sebrat oblíbený se Spidermanem

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 12:14
- Nahlásit

Holky je tu někdo kdo ví něco bližšího o white faktoru? Vyskytuje se to i u šeltek, nebo jenom u borderek? Nemám čas teďka sedět u gůglu tak se rovnou ptám na osvědčených místech

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 13:05 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Biluška
white faktor se u šeltek vyskytuje, šeltie s bílými znaky na nepovolených místech (záda atd.) se rodí běžně. Bohužel, většinou je white faktor skrytý = na psovi ho není vidět, ale pes ho předává dál. Pokud dáš dohromady pár, kde jeden z rodičů bílý faktor má a druhý ne, výskyt bílého faktoru u potomků bude 50%.

Koumadla
ahojky, naše kolie chodila po amputaci vnitřku jednoho prstu (kameny zaražené u kosti) téměř půl roku s chráněnou nohou. Byl to očistec, zkoušeli jsme botky všech vzorů, ale na noze mu vydržely vždy jenom pár metrů. Nakonec jsme zůstali u obvazu, dětské ponožky a dvou pytlíků upevněných náplastí - tahle konstrukce vydržela kratší procházku na vodítku.

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 13:10
- Nahlásit

Biluška
tady máš tabulku barev pro golije, šoltyje se mi hledat nechtělo
URL

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 13:34
- Nahlásit

gabifi
Uf, to je teda složitá tabulka. Ale dík, jak budu mít chvilku času tak se na to vrhnu a prostuduju.

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 13:59
- Nahlásit

Biluška
bílý faktor to je ten bílý flek v kožichu, je to až ke konci tabulky, všechny kombinace studovat nemusíš, jenom ty s bílým flekem

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 14:34
- Nahlásit

gabifi
Bílý flek v kožichu jsem u šeltek potkala zatím jenom jednou. U těch štěňat od Hydry, céčkový vrh.
Zato u borderek to vídám často. Má to teďkonc ten borderáček z děcáku co ho tu mám. Je to nějak moc na závadu? Kdyby ho chtěli uchovnit tak to půjde, nebo je to vada vylučující z chovu? U border? U šeltek vím že je. Ale border s tím potkávám fakt docela dost
Jenže u těch borderek je prý jedno jak jsou zbarvený, tam se na to nehledí. Tak jak se pozná essi je to vájtfaktor, nebo essi je to normální?

gabifi
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 09:19
- Nahlásit

Biluška
jestli se u fleku doopravdy jedná o white faktor poznáš až po štěňatech. Znám fenu s bílým flekem, která dala spoustu štěňat a všechna plnobarevná. Naopak znám plnobarevné feny s flekatými štěňaty - je to pěkná pakárna. U šeltek jsem se s white faktorem setkala nejenom u Hydry, bylo to i u vyhlášených CHS. Prostě bílý faktor v populaci je a pochybuju, že zmizí. Jak je to s povolenýma barvama u bordelek nevím. Na zdravotní stav nemá white faktor žádný vliv. Trošku problém je, že pokud dáš dohromady dvě zvířata s faktorem, můžeš pak najít ve vrhu strakáče. Strakáč bývá v tabulkách pro dědičnost barev namalován jako bílá kolie/šeltie s barevnou hlavou, ale tahle varianta bílé se získává pečlivým chovem. Z náhodného chovu vznikají spíš strakáči u kterých nikdy nevíš, kde fleky budou a jaký bude podíl bílé.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 09:34
- Nahlásit

gabifi
A u těch strakáčů co vzniknou z white faktoru je problém pouze v nepovolené barvě, nebo to nese nějaká zdravotní rizika?

gabifi
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 09:56
- Nahlásit

Biluška
A u těch strakáčů co vzniknou z white faktoru je problém pouze v nepovolené barvě, nebo to nese nějaká zdravotní rizika?

chovatelé bílých kolii a šeltii říkají, že žádná rizika nehrozí, nechovatelé říkají, že můžou být potíže se sluchem. Nejhorší kombinace je prý merle strakáč s bílou hlavou. Potíže se sluchem nikdy nejsou oboustranná totální hluchota = bez testů se na zvířeti stejně nepoznají, tudíž z praktického hlediska bych to vůbec nebrala do úvahy.

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 10:17
- Nahlásit

gabifi
. Nejhorší kombinace je prý merle strakáč s bílou hlavou.
Nejhorší kombinace je hluchá Puma, tu už mám, už mě nemůže nic zaskočit . Hluchá šeltka nebo golja, musí být proti tomuhle procházka růžovým sadem Bych chtěla někdy nějakého strakáče vidět na živo, zatím jsem potkala jen pár fotek a některé se mi fakt docela líbily.

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 13:56
- Nahlásit

Právě si čtu na dogfoře celý téma o koliích, píšou o typu moderním a klasickém, přičemž klasický se tu moc nevyskytuje. Právě sem si řikala, že se mi kolie teď zdají nějaké menší, takové jakoby roztomilé, s kulatýma hlavičkama, že vypadají skoro jako přerostlé šeltičky. Víte tu někdo o klasických typech?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 16:04
- Nahlásit

Gerda
máš pravdu, ted´ už jdou kolie jako šeltičky trošku větší. já mám ještě klasickou je jí už 12let CHS od lobkowiczů, už bohužel neexistuje

gabifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 18:10
- Nahlásit

kejtlin
mam 11 letou seltii a ma hlavu jako klasicka kolie. Mi se proslaply stopy a medvidkovsky cumacky nelibi.

Gerda
klasicky hlavy v Cechach najdes u kratkovlasych

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 18:22
- Nahlásit

gabifi
klasicky hlavy v Cechach najdes u kratkovlasych
jo to mi tak přišlo, když sem lozila v tom tématu, že jediný hezký hlavy jsou ty krátkovlasý. Dávali tam srovnávací fotky klasiky a moderny - opravdu se v tom vůbec nevyznám, jen řeknu, co se mi líbí - starší fotky, resp ti psi, vypadali mnohem elegantněji, ne jen jako huňatý medvíďátka. Tim neříkám, že se mi moderní kolie nelíběj vůbec, určitě se dá najít kompromis, jen že dřívější verze se mi líbí víc. Sem ráda, že se mi to jen nezdálo, že dřív byly kolie větší )))) A taky tm píšou, že v americe maj tyhle klasiky pořád a že nejhezčí kolie sou ve skandinávii.

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 18:23
- Nahlásit

kejtlin
dáš sem fotku pani?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 18:53
- Nahlásit

Gerda
kdybych to uměla tak jo.

leila
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 19:31
- Nahlásit

tuná m,áte goliji od kejtlin

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 19:33
- Nahlásit

leila
díky

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 23:04
- Nahlásit

leila
kejtlin
díky, je to ale pěkná golyje!

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání