Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 15:36
- Nahlásit

kam patřej čivavy? taky do šeltii a kolií?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 15:42
- Nahlásit

brezen2008
klidně, mezi nás krásně zapadněš

rendik
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 15:45
- Nahlásit

Gerda
..budeme mít vejvááárek v naší firmě na orgány
už aby to bylo, já chci bejt bohatááá

Jimmi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 15:46
- Nahlásit

brezen2008
něco o Čivavách
Země původu: Mexico

Datum publikace originálu platného standardu: 24. 3. 2004

Klasifikace F.C.I.:
Skupina 9 - Společenští psi a pokojoví psi/toy plemeno
Sekce 6 - Chihuahueňo
bez pracovních zkoušek

Stručný historický přehled: Chihuahua je považována za nejmenšího plemenného psa na světě a nese jméno největšího státu republiky Mexiko (Chihuahua). Předpokládá se, že tito psi žili divoce a v době civilizace Toltéků byli odchyceni a domestikováni tamními obyvateli. Zobrazení pokojového psa zvaného “Techichi” žijícího v Tule se používala jako ozdoby městské architektury. Tyto sochy jsou velmi podobné dnešním psům rasy Chihuahua.

Celkový vzhled: Tento pes má kompaktní stavbu těla. Velice důležitý je jablíčkový tvar hlavy a jeho mírně dlouhý ocas, který nosí vysoko vztyčený – buď ohnutý nebo zahnutý do půlkruhu se špičkou směřující k bedrům.

Důležité proporce: Délka těla je o něco větší než výška v kohoutku. Žádoucí je téměř kvadratické tělo, zvláště u psů. U fen je vzhledem k březosti přípustné nepatrně delší tělo.

Chování, povaha: Hbitý, ostražitý, živý a velmi odvážný.

Hlava:
mozkovna -
Lebka: Pěkně zakulacená jablíčkovitá hlava (charakteristický znak plemene), nejlépe bez fontanely, malá fontanela je přípustná.
Stop: Dobře zřetelný, hlubší, široký, protože čelo je klenuto nad nasazením nosu.
obličejová část -
Nos: Povolená je jakákoliv barva. Mírně krátký, nepatrně zdvižený.
Čenich: Krátký, při pohledu ze strany rovný, široký u nasazení, směrem ke špičce se zužuje.
Pysky: Suché a dobře přiléhající.
Tváře: Přiměřeně vyvinuté, velice suché.
Čelisti, zuby: Nůžkový nebo klešťový skus. Předkus nebo podkus, stejně jako jakákoliv jiná anomálie musí být přísně penalizována.
Oči: Velké, kulatého tvaru, velice výrazné, nevystouplé, úplně tmavé. Světlé oči jsou přípustné, ale nežádoucí.
Uši: Velké, vztyčené, široce rozvinuté, široké v nasazení, postupně se zužující směrem k lehce zaokrouhleným špičkám. V klidu jsou nakloněny do strany v úhlu 45°.

Krk: Horní linie lehce prohnutá.
Délka: Střední
Tvar: silnější u psa než u feny.
Kůže: Bez laloku. U dlouhosrsté variety je vysoce žádoucí límec/krejzlík s delší srstí.

Trup: Kompaktní a dobře stavěný.
Horní profilová linie: Rovná.
Kohoutek: Jen málo zřetelný.
Hřbet: Krátký a pevný.
Bedra: Silně svalnatá.
Záď: Široká a silná; téměř plochá nebo s mírným sklonem.

Hrudník: Hrudní koš je široký a hluboký, žebra dobře klenutá. Při pohledu zepředu prostorný, ale ne přehnaně. Při pohledu ze strany sahá k loktům. Není sudovitý.

Ocas: Vysoko nasazený, vzhledově plochý, mírně dlouhý; u kořene široký, postupně se zužující ke špičce. Způsob nesení je charakteristický znak plemene: v pohybu je nesen buď vysoko v oblouku nebo v půlkruhu se špičkou směřující k bederní oblasti, což propůjčuje tělu vyváženost, ocas by neměl být nesen mezi zadními končetinami ani stočen pod hřbetní linií. Osrstění ocasu závisí na varietě a je v souladu se srstí těla. U dlouhosrsté variety tvoří třásně. V klidu ocas visí a je zakončen mírným háčkem.

Končetiny:
Hrudní končetiny:
Přední nohy rovné a dostatečné délky, při pohledu zepředu tvoří rovnou linii s loktem. Při pohledu ze strany stojí svisle.
Ramena: Suchá a mírně osvalená. Úhlení mezi lopatkou a ramenní kostí je přiměřené.
Lokty: Pevné a těsně přiléhající k tělu, což zaručuje volný pohyb.
Záprstí: Mírně šikmé, silné a pohyblivé.
Pánevní končetiny:
Zadní nohy jsou dobře osvalené s dlouhými kostmi, které směřují svisle a jsou vzájemně rovnoběžné s dobrým úhlením v kyčelním kloubu, koleni a hleznu. Úhlení je v souladu s úhlením hrudních končetin.
Hlezna: Krátká s dobře vyvinutými Achillovými šlachami; při pohledu zezadu jsou rovná, svisle postavená a přiměřeně od sebe.

Tlapky: Velmi malé a oválné s dobře postavenými, ale nerozvětvenými prsty (ani zaječí, ani kočičí). Drápky jsou zvlášť zřetelně klenuté a mírně dlouhé. Polštářky jsou dobře vyvinuté a velice pružné. Paspárky musí být odstraněny, což se netýká zemí, kde je to protizákonné.

Chůze, pohyb: Krok je dlouhý a pružný, energický a aktivní s dobrým vykročením hrudních končetin a nakročením pánevním. Při pohledu zezadu se zadní nohy mají pohybovat téměř paralelně, takže stopy pánevních končetin zapadají do stop hrudních končetin. Se zvyšující se rychlostí vykazují končetiny tendenci sbíhat se ve směru těžiště (single track). Pohyb zůstává volný a pružný bez viditelné námahy, s hlavou zdviženou a pevným hřbetem.

Kůže: Hladká a pružná po celém těle.

Srst:
Toto plemeno se vyskytuje ve dvou varietách
Krátkosrstá: Srst je krátká, přiléhá po celém těle. Jestliže má podsadu, je srst o něco delší. Řídké osrstění na hrdle a na břiše je povoleno. Srst je mírně delší na krku a ocase, krátká v obličeji a uších. Je lesklá a měkká. Jedinci bez srsti nejsou tolerováni.
Dlouhosrstá: Srst má být jemná a hedvábná, rovná nebo lehce vlnitá. Žádoucí je nepříliš hustá podsada. Srst je delší, tvoří třásně na uších, krku, na zadní straně hrudních a pánevních končetin, na tlapkách a na ocase. Psi s dlouhou, načechranou srstí nebudou akceptováni.

Barva: Přípustné jsou všechny barvy ve všech možných odstínech a kombinacích.

Váha: Ideální váha je mezi 1,5 až 3 kg. Psi s váhou mezi 500 g až 1,5 kg jsou akceptováni. Jedinci těžší než 3 kg jsou diskvalifikováni.

Vady:
Jakákoli odchylka od výše uvedených bodů by měla být považována za vadu. Závažnost vady se posuzuje v poměru ke stupni odchylky.
- chybějící zuby
- zdvojené zuby (přetrvávání prvních zubů)
- deformované čelisti
- špičaté uši
- krátký krk
- dlouhé tělo
- kapří nebo prohnutý hřbet (lordóza či kyfóza)
- spáditá záď
- úzký hrudník, plochý hrudní koš
- ocas nesprávně nasazený, stočený či krátký
- krátké končetiny
- vybočené lokty
- příliš úzký postoj

Vážné vady:
- úzká lebka
- malé oči, vpadlé nebo vystouplé
- dlouhý čenich
- předkus či podkus
- luxace čéšky

Vylučující vady:
- agresivní nebo příliš plachý
- jelení typ (pes s atypickou nebo příliš stylizovanou stavbou těla: jemná hlava, dlouhý krk, štíhlé tělo, dlouhé končetiny)
- psi s velkou fontanelou
- klopené či krátké ucho
- extrémně dlouhý trup
- chybějící ocas
- u dlouhosrsté variety: psi s velmi dlouhou, jemnou a načechranou srstí
- u krátkosrsté variety: holé místo (alopecie)
- váha přes 3 kg

Každý pes vykazující tělesné abnormality nebo abnormality v chování by měl být diskvalifikován.
Pozn.: Psi musí mít dvě zjevně normální varlata plně sestouplá v šourku.

ještě ti pošlu odkaz na stránky abys viděla jak Čivava vypadá, kdyby se Elišce někdo smál, abys ho pořádně setřela

Jimmi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 15:47 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

Jimmi

stránky čivavek

http://www.rosinala.cz/

http://web.quick.cz/chihuahua/

Gerda
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 16:01
- Nahlásit

rendik
já chci bejt bohatááá
Já chci bejt taky stráááášně bohatáááááááááááááá

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 18:34 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

StaHi
pani, já se rozhodla, že budu dělat do těch bezcelerů, tak mi neštvěte s ňákim druhým dílem!
all
eště chci postavit mavzoleum pro Lenina bez PP, můžeme ho společně ukazovat za mastné fstupné...nějaké akcije a podíli sou pořád na burze. Brzké zbohatnutí zaručeno

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 18:36
- Nahlásit

GDO MÁ ČIVAVI?

rendik
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 19:15 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

Gerda
Koukni na gabifi, zdá se, že má velký plány, asi chce bejt bohatší než my...

gabifi
Se tu čílíš kvůli bezceleru (přitom tady něgdo vysvětloval, že na trhu je místa dost a netřeba se čílit ) a přehlídneš, že čivavu tady má brezen2008, někde u Davídkový je dokonce i fotka...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 19:21
- Nahlásit

gabifi
http://img1.rajce.idnes.cz/d1/1/1081/1081446_1111f ae913f1a54ff7b5c18b80680005/images/P8290667.JPG

no je to kříženka čivavy a něčeho

rendik
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 19:42
- Nahlásit

brezen2008
no je to kříženka čivavy a něčeho
Každopádně je kráásnááá... odkud že jí to máš?

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 19:51
- Nahlásit

rendik
Mám úžasné euroňůfs o naší úžasné kamarádce. Posílám sovu

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 20:12
- Nahlásit

rendik
azyl Rita

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 20:13
- Nahlásit

rendik
šmarjá, jak si mám u Davítkový v 50 tisících příspěfcích fšimnout tak malího pejska

brezen2008
je to ňuňánek
nejni náhodou s Rity?

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 20:14
- Nahlásit

brezen2008
je z Rity ....bylas rychlejší

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2008 20:24
- Nahlásit

gabifi
no je to ona,k jediné jsem tam za tu dobu vlezla a hned mě dostala,jako né barvou nebo tak,ale já zas něco měla hned na srdci,že ona to potřebuje,pak jsem jí doma ořvala říkala jsem si že né,ale nějak mě to furt hlodalo ,no a na snu zvířat jsme se dali do řeči a paní řekla,že si jí musím odchytit sama,jinak klidně,no asi od 11 už jsem věděla že v uterý pro ní jedu

rendik
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 09:06
- Nahlásit

Biluška
Sova se vrací

brezen2008
azyl Rita
Šeltiák tam asi pořád je co?

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:22
- Nahlásit

rendik
Koukni na gabifi, zdá se, že má velký plány, asi chce bejt bohatší než my...
Ale to se jí musí zarazit, to bysme třá pak mohly mít málo....brrr strašná přectava. Budeme ke každé gabifijové knize prodávat balení seruprámu!

brezen2008
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:26
- Nahlásit

rendik
heled,já ho tam neviděla,ale je fakt že tam za 1 - bylo skoro tma a pak já skoro furt byla už dole u elišky

rendik
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:39
- Nahlásit

Gerda
Budeme ke každé gabifijové knize prodávat balení seruprámu!
Teda, ty seš geniální!!

brezen2008
heled,já ho tam neviděla
zájemců na něj bylo dost, ale po tom, co psala Biluška se mi nechce věřit, že by ho někomu dali...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:19
- Nahlásit

rendik
ale neboj,asi za 14 tam jedu se znovu podívat,tak se ti podívám ....

gabifi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 13:23
- Nahlásit

brezen2008
budu držet v úterý palce Třeba se jako čivava jenom tváří a ve skutčnosti je to SAO, pozor na to!!!

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 13:24
- Nahlásit

gabifi
Třeba se jako čivava jenom tváří a ve skutčnosti je to SAO
)))))))))) pani, vy ste blpka ))))))))))))))))

gabifi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 13:28
- Nahlásit

Gerda
pani, vy ste blpka
to si vyprošuju, nejsem blpka ale trupka a to je sakra rozdíl

Jimmi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 14:33
- Nahlásit

gabifi
to si vyprošuju, nejsem blpka ale trupka a to je sakra rozdíl

to souhlasim, páč na blpku se nedá hrát

gabifi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 14:41
- Nahlásit

Jimmi
vedle je to zase samej člen Český akademije vjet

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 15:12
- Nahlásit

gabifi
nejsem blpka ale trupka
v tom případě sme kopali vedle, ta kouzelná trupka v biluščině zdi ste vy!!!!!!!!!!!!! Jupííí! A kdo našel poklat? A kdo našel poklat? Rendik, kde je Rendik, máme záklat na firmu na orgány, zatočíme s gabifi a je to

terezka79
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 15:15
- Nahlásit

takovej pěknej příspěvek sem měla napsanej a já si spletu heslo ((((
jen chci říct že nechápu co je tajnýho na ceně štěnat....jednou za to ty prachy chtějí tak si za tím mají stát. Mně ta cena nepřijde neadekvátní, každej má nárok říct si cenu jakou chce...Hned se někteří chytli že se o tom přece nemá mluvit....
přijde mi to jako pokrytectví...humus..
a dneska sem si dovolila zase něco nadhodit a hned sem strašně srandovní....jediná Pavla odpoví v pohodě a bez povyšování.......

Nevím kde maj dámy problém

rendik
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 18:54
- Nahlásit

Gerda
Rendik, kde je Rendik, máme záklat na firmu na orgány, zatočíme s gabifi a je to
Tady sem! Hele tak mě napadá - co jí eště nechat psát ty její bezcelery a zatočit s ní teprv až bude bohatáááá a sebrat jí ty prachy?

brezen2008
ale neboj,asi za 14 tam jedu se znovu podívat,tak se ti podívám ...
Díky, to budš hodná

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 19:02
- Nahlásit

rendik
co jí eště nechat psát ty její bezcelery a zatočit s ní teprv až bude bohatáááá a sebrat jí ty prachy?
Je vidět, že seš rodilej vobchodník, to se mi moc líbí, musíme točit vopatrně, abysme jí nevytrhli od biluše ze zdi, mohla by mít zase ve sklepje bazééééén .-) Kde budem shánět náhradní díly? A když sme v golijích - nebudem nabízet i vopravu psůch? Taky budou po vánocích přežraný....

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání