Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Jimmi
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 22:51
- Nahlásit

terezka79
Tak jestli máš chuť, si trochu počíst, tak napíšu asi tohle:

Pokud máš psa přirozeného aportéra, tak flyball je pro něj ideální sport.
Zjistíš to jednoduše, jestli ti pes odmalička rád nosí balonky, a celej se třese až mu zase cokoli(zdůrazňuju cokoli!) hodíš, máš na půl vyhráno. Právě si doma našla poklad zvaný "pes s tenisákem místo mozku". Zjistíš, že výchova takového psa je o 200% jednodušší, právě pro jeho neuvěřitelnou radost a nesmírnou ochotu ti věc, co hážeš, zase přinést. Má z toho potěšení. Všimni si, že není řeč o flyballu. Je to o radosti psa a tvojí. Ten pes prakticky nic jiného nechce, ani mlsky, ani nečuchá k fenkám, neloví, nezajímajího prakticky žádní psi, nic...jenom ten balon co držíš v ruce. To JE přirozenej aportér.
Co z toho dál rozvineš je na tobě. Můžeš to použít pro nácvik čehokoli, protože odměna bude ten balonek.
Já našla pro Jima flyball. Jedinou možnou věc, která baví jeho a teď i mě.
Na tenhle sport se nehodí každý pes, ale může ho dělat prakticky každej...docela dobrý ne?
Několik asi zásadních věcí. Musí to psa bavit!!! Bez toho si nahraná a sama si tenisák nosit nemůžeš. Pes nesmí tenisák kousat, nebo ho žužlat. Pes musí tenisák před tebe dobrovolně vyplivnout. Nesmí se rvát s ostatníma psama. Nesnášenlivý pes, co útočí, na flyballu nemá šanci.
No, a to ostatní se musíš naučit ty, asi jako na agi.
Jedním z nejdůležitějších momentů je naučit se psa "motivovat". Nestačí, že ti pes balonek donese, musíš ho vyhecovat aby tu báječnou věc strašně moc chtěl a letěl pro ní. A s tenisákem zase letěl k tobě. K tomu slouží ty výkřiky, o kterých nic nevíš a hned se jich děsíš, nebo si je ošklivíš. Musíš psa umět přivolat a přivoláváš ho jeho jménem, nebo čímkoli po čem vystartuje jako raketa. Naučit se nahlas jásat a chválit, poskakovat jako blázen, to je základem všeho. Je to o verbální komunikaci. TY! ho musíš povzbudit a TY ho musíš umět vyhecovat. Pokud to neumíš, tak nikdy žádnej pořádnej sport dělat nemůžeš. Musí slyšet Tvůj hlas mezi štěkotem ostatních psů. Psů co vyvádějí jenom aby se už"proboha" na tu dráhu dostali Jim je relativně klidnej a neštěkající pes. U nás doma o něm nevíš, ani na procházce v Třemošnici jsi ho neslyšela štěkat. Dokud ho neuvidíš na vlastní oči a neuslyšíš co je schopnej vydávat za řev, nikdy neuvěříš, co je za blázna bláznivýho
Flyball je 100% adrenalin...nic víc k tomu už psát nebudu.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 23:00
- Nahlásit

Gerda
pani píšu si vás na černej seznam, mezi fazole, úklit fomácnosti, fši, blechi a jiné nepříjemnosti

Atika
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:05
- Nahlásit

Ahoj, omlouvám se, že se sem vtírám , ale podle názvu fora jsou tu lidi co maj rádi kolie, tak si dovolím sem zkopírovat prosbu o pomoc ze stránek útulku v Krupce : Podědil jsem po rodičích šestiletou fenu kolie s PP, barva zlatá, kterou si nemohu nechat a hledám pro ni touto cestou novou rodinu. Fena je zvyklá na venkovní pobyt, v zimě spaní v teple. Je to dobračka, která by byla vhodná i k dětem. Čičiny nemusí. Zájemci volejte prosím na telefon 603 540 023 - Mostecko.

terezka79
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:43
- Nahlásit

Jimmi

terezka79
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:47
- Nahlásit

Jimmi
jo zní to docela jasně, a máš v tom pravdu, že musí jít v první řadě o radost psa...je mi jasný že po zlým ze sebe pes nedostane to nejlepší....někdy se zajedem podívat....třeba se nám to zalíbí a budem řvát taky...

terezka79
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 19:51 - Změnil/a: terezka79
- Nahlásit

[imgs]C:\fot
]

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 21:27
- Nahlásit

Atika

díky, až sem přijde Rendik, určo to hodí na kole v nouzi

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 21:34
- Nahlásit

terezka79
určitě se přijeď někam podívat, nejlíp k nám do Letňan
nebo na nějaký závod. Teď už je to slabší, ale budou ještě závody v Budějovicích. No a potom ty tréninky u nás. Já nevím kam to máš blízko, v Praze Komořanech trénuje držstvo The Rebels..Rebelové. Kolik je malý? Stejně si myslím, že máš ještě dost času. No ale už teď můžeš rozpoznat, jestli jí tenisák baví a co je pro něj ochotná udělat U Jima to bylo jasný od malička. Až jsem si z házení tenisáku přivodila "tenisový loket" pan doktor se jenom smál...

terezka79
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 22:07
- Nahlásit

Jimmi
rozárka je na aporty úchalák...chovatelka to rozvíjela u všech štěnat od malička.....bude to motivace jak blázen, můžu střídat balonek a pamlsky....super.
akorát vám řeknu že dneska jsem Rozárku málem roztrhla, i když za to nemohla..pěnila jsem vduchu....
pokadila celou předsín, rozšlapala to naprosto všude...měla průjem.....vytírala jsem 3x a pořád to tam smrdí...Rozárku už sem nezvládla vykoupat takže smrdí jak lejno....no humus...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:26
- Nahlásit

terezka79

no vida "úchyláček", tak toho můžeš využít v čem budeš chtít. Třeba i na agi, flyball, poslušnost...tam je to dobrý na aport.
Mě třeba Jim míček nepodá do ruky, protože ho vyplivuje cestou z pátky od boxu. Takže to zase není dobrý na poslušnost. No uvidíš sama co bude i bavit tebe

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 11:31
- Nahlásit

Jimmi
gabifi
Tak, dala sem vám dva dny na to, abyste uznaly, že dlouhovlasý gólije sou krásnější než krátkovlasý a vymazaly mě ze seznamu od blech a třídních nepřítelůch a vší. Šecko uš mě štípe, tak uš to uznejte, dyť sme lidi, se dohodnem, ne? Třá vyjmu z krátkovlasejch ty vaše...ale ostatní ne, to už by nebyla dohoda.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 14:24
- Nahlásit

Gerda
musíš doprovolně přiznat, že Kendy, Andy a Jim jsou nejkrásnější golie co si gdy vidělaa pak si můžeš běžet pro sprej

...tak se můžeš častěji mejt...to taky pomáhá

gabifi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 18:33
- Nahlásit

Jimmi
chelé, za mírné fšimné na bankovním účtu bisme ten mínusovej seznam, gde je Gerda na prvním místě, mohli stratit, ne?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 19:18
- Nahlásit

gabifi
chelé, za mírné fšimné na bankovním účtu bisme ten mínusovej seznam, gde je Gerda na prvním místě, mohli stratit, ne?
mírné všimné? hmmmmmmmmmm tak já ci milojon za dotčenou ..éé tentonoc čest? nebo přímo úújmu na zdraví...se to teď fšude píše a lidi sou z toho bochatý

gabifi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 20:09
- Nahlásit

Jimmi
tak já ci milojon za dotčenou ..éé tentonoc čest
chibí nouhau....co je to ČEST??? Nic takovího sem tady u nás nenašla. Tak napiš, gde mám chledat, poněváč já bich tu čest taki prodala...

PS: cz-pes mne přesvědčil, že záchrano-ochranáři se dohadují úplně stejně jako chovatelé. Někteří záchrano-ochranáři si na záchrano-ochraně dokonce vybudovali ego a živnost.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 21:21
- Nahlásit

gabifi
záchrano-ochranáři si na záchrano-ochraně dokonce vybudovali ego a živnost

co je to ČEST??? Nic takovího sem tady u nás nenašla.

tý vado f telce vo tom furt melou a furt se vo to souděj...bude to něco ééňo ňůůňo
mušíme to najít...a zpeněžit

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 00:16
- Nahlásit

Jimmi
bude to něco ééňo ňůůňo
gdyž to najdeš tak si vzpomen na kamarádku
já souhlasím že krátkovlasý psi sou boží a esli je Kendy něco jako Andy a Jíma tak je boží taky
Gerda
no a páč kamarádím s tebou tak tvoje dlouhovlasá golie bude vzatá na milost a na kafe a kup si sprej

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 06:43
- Nahlásit

Jimmi
gabifi
Sem tu dlouho nebyla páč to nestíhám a koukám, že se tu vede vážný národnostní spor. Tagže aby bylo jasno, nejkrásnější gólije jsou šoltyje, páč to jsou minigólije

Číslo účtu je tu - 2695698001/5500 a páč nejsem chovatel, ani psýcholok tak předem děkuji

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:06
- Nahlásit

Jimmi
gabifi
sarax
Tak děfčata, vaše reakce nejsou uspokojivé, dostaly ste další den na "vyměknutí", pak přijdou tvrdší kalibry. Fčera sem prchla dřív, abych se umyla, dyš ste řekly, že to pomáhá. Takže sem f plné zbroji a znovu řikám - okamžitě vymazat ze seznamu, nebo zviditelním to, že DLOUHOVLASÝ GÓLIJE SOU MNOHEM HESČÍ NEŽ KENDY, ANDY A JIM.
ANDY, KENDY A JIM SOU pologólijééééééééé

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:48
- Nahlásit

Gerda
ANDY, KENDY A JIM SOU pologólijééééééééé
Nemáš v příbuzenctvu nějaký kočovníky? třá s Indie? Páč tohle mi řikal naposled Dežo v tramvaji

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 09:58
- Nahlásit

Jimmi
nějaký kočovníky? třá s Indie?
Nevim, se musim zeptat, vim, že příbuzenctvo se mi smrsklo na počet 1 člen - matka - skrzevá ty smrti....Ale dyby byl Dežo bratr, měla bych spoustu sourozencůůůů a to sem si dycky přálaaaaa. To je super, jak sou pologólije dobrý k vyššímu počtu rodinnejch příslušníků, uznávám, že sou fajn Jesi je Dežo rodina, přestávám se zase mejt ))

rendik
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 12:49
- Nahlásit

Biluška
Tagže aby bylo jasno, nejkrásnější gólije jsou šoltyje, páč to jsou minigólije
Přesně tak pani, sama bych to nenapsala líp!!

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 15:05
- Nahlásit

rendik
Biluška
nejkrásnější gólije jsou šoltyje, páč to jsou minigólije
To sou eště víc pologolije neš krátkovlasý golije )))

Jimmi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 16:02
- Nahlásit

Gerda

Gerdi, ty něco šňupeš? jako víš co, jsem tvoje kamarádka a mám tebe i Marii ráda, tak ti radim dobře "nepiš tu svý názory o pologoliíích!!" fakt

Gerda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 16:46
- Nahlásit

Jimmi
Ale ne, i když...možná, kdyby po včerejším sezení s ředitelem někdo rozdrobil seruprám na prášek, šňupla bych si

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 22:10
- Nahlásit

Gerda
To sou eště víc pologolije neš krátkovlasý golije )))
Šoltyje nejsou žádný pologolije, šoltyje jsou MINIGOLIJE. Taky sou to "sepraný golije", "golije křížený s josefčíkem" , "malá Lassie" , "golije vypraný na devadesát" , "sibiřský jezevčíci" a "panijakjstetoudělalaževamtagolijenevyrostla" .
Uznej, že krátkovlasé goliji nikdo tak krásný jména nedává. A dlouhovlasé goliji už vůbec ne, to je prostě Lasí a hotovo . Z toho jasně vyplývá, že nejkrásnější gólije jsou šoltyje

Smečka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 22:12
- Nahlásit

Biluška
Vyfotila jsem ti mojí klec a ty ses na ní určitě ani nepodívala

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 22:34
- Nahlásit

Smečka
Eště ne, ale už se tam řítím

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 09:23
- Nahlásit

Biluška
Šoltyje nejsou žádný pologolije, šoltyje jsou MINIGOLIJE. Taky sou to "sepraný golije", "golije křížený s josefčíkem" , "malá Lassie" , "golije vypraný na devadesát" , "sibiřský jezevčíci" a "panijakjstetoudělalaževamtagolijenevyrostla"
Pani eště ste zapomněla, že šoltyje je "přízemní chrt", "polární liška" a "takový to severský plemeno". No a pak se nám jednou s kamarádkama povedlo nakecat skupince vožralů že šoltyje je štěně novofundlanda

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 09:28
- Nahlásit

rendik
jj, na ty sem zapoměla. Polární liška už Hesinka taky jednou byla . Ovšem novofulanďan eště ne, to musím dohnat .
Ale zato šeltie nesená domů v narkoze je "takovej krásnej plyšáček, jako živej"

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání