Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 17:13
- Nahlásit

gabifi
Pokud jde o povahu, jsou to ideální rodinní psi - lehce se cvičí, takže je zvládne i začátečník.
Jsou taky živější, než dlouhosrsté kolie a tím možná o něco málo náročnější na výchovu než dlouhosrsté
Ahoj koliáři, obracím se na vás s dotazem ohledně vhodnosti kolie pro mě, jakožto začátečníka. Zvažuju do budoucna druhého psa. Nijak to nespěchá, zatím vybírám nejvhodnější plemeno mezi ovčáky, jiného než ovčáckého nechci. Mám tři kandidáty: velškorgu cardigan, dlouhosrstou kolii (lassie) a NO. Vše v čubím provedení. Psa chci snadno cvičitelného, aby byl schopen zkousnout semo tamo chybky ve výchově, parťáka a kámoše, se kterým bychom se kromě dlouhých výletů zabavili cvičením poslušnosti, nic speciálního, prostě bežný všestranný výcvik, eventuálně pasení (na to se teprve jedu podívat v září do Podkosti), chtěla bych psa, co není extrémně temperamentní, teda upřímně, já sem línej člověk a běhat se psem, nebo nedejbože jezdit na kole fakt nebudu. Teď mám vořecha, šestiletou fenku, zřejmě je šmrnclá s borderou, ale je úžasně líná. Moc jí baví cvičení, chystáme se na podzim na ZOP a ZZO. Kolie mě teď opět nadchly na výstavě v Krčském lese, takže proto dál zjišťuji od majitelů, nakolik je kolie vhodná pro líného člověka. Líná u mě znamená, že se nebudu pohybovat nijak rychleji než je chůze, co se týče délky procházek, to je OK, víkendy trávíme vesměs mimo Prahu, nebo minimálně mimo domov. myslim, že po zkušenosti s mou současnou čubicou jsem snad aspoň schopna vysvětlit psu v základu, co od něj chci, zhruba mám představu, na co psa chci a právě vybírám z těchto tří kandidátů. Až se rozhodnu, začnu pátrat po chovkách a volit nejvhodnější čas na štěndo. Co byste mi poradili? Co jep ro vás u kolií plus a co naopak mínus?

gabifi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 19:01
- Nahlásit

terezka79
nemám fotku, ale gdyš na tom budeš trvat, slepím si uši a vyfotím se

Gerda
na žádný mínus u kolie si nemůžu vzpomenout
Co srst? Nebude ti vadit? Já mám šeltii a dlousosrtou kolii bych asi těžko skousla, právě kvůli srsti. Několik týdnů v roce musí šelti po každé větší vycházce do vany na osprchování podvozku. Je mi ho docela líto.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2008 21:08
- Nahlásit

gabifi

Gerda bohužel zná moje dva cvoky z procházek, takže nabízet jí kraťandu asi nebudu pořád na ně řve, že jí Marii moc proháněj a chudák Marie i chvilkama běží . Jediná KK vhodná pro Gerdu, je pouze o třech nebo méně nožičkách a taky bych si dovolila tipnout, že Gerdě se líbí ta dlouhá srst, co se potom musí tak nádherně vyčesávat.....
Povahu mají vesměs všichni chovatelé na stránkách a ta je u dlouhých i krátkých taková no asi....aristokratická

Gerda

ehmm, tak já bych ti Gerdi doporučila stránky Krásný louky, protože mají oboje, krátký i dlouhý a Míša je supr chovatelka. Jinak dlouhosrstka je opravdu asi pro tebe nejvhodnější i když mě osobně se líbí i welškordíci, mají úžasnej kukuč a jsou to opravdový osobnosti a nějaký divoký sport, jako je třeba rychlá chůze, by jim asi nevyhovovala

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 07:16
- Nahlásit

Jimmi
jo táááák, Gerda je milovník česání. Tak to je jiná.
Naši klucí když vidí hřeben, tak mi hned dají najevo, že ho mám schovat, jinak že si najdou úplně jinou bytnou

Gerda
mně se líbí NO, kolie i velškorgiové. Ale protože jsem zadaná, na ty NO a velškorgi už asi nedojde (nejsem zrovna nejčerstvější). Všechny fenečky dlouhosrstých kolií co znám, jsou taková něžná, konstantně dobře naladěná sluníčka.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 08:29
- Nahlásit

gabifi
Čau paní, tak jsem se hned po ránu rozsvítila vzteky. Včera jsme dlouho do noci řešili toho modrého šelťáka z Rity. Protelefonovala jsem hodinu s paní Svobodovou, která říkala, že tam posílala zájemce někdy v létě. Harigelovi jim psa nedali a nakecali jim ty kydy o cukrovce. Paní H. předevčírem řekla, že mě by toho psa dala. Mášenek to odkýval, že ho můžu přivézt, že jedenáct, nebo dvanáct psů už je celkem jedno. Pak jsem to ještě řešila s máti - kdyby se šelťák nesnesl s Armanem, že by šel k ní. Nebo kdyby nebyl agilitní, protože dalšího neagilitního psa už prostě nechci. Mám plný barák čoklidů a nemám s čím běhat Máti je nadšená, poněvadž nám stejně furt krade Hesinku, takže by měla konečně svoji šeltici. Teď jsem volala Harigelům, že teda toho psa vezmem. Zvedl mi to pán a docela hnusně mě odpálkoval, že mi psa nedá, že si ho zamiloval takže si ho nechá. Tak takovéhle útulky mi fakt můžou políbit....

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 08:51
- Nahlásit

Biluška
Zapomělas jak ji vyhodili z práce, protože smrdí a odrazuje zákazníky? Ta se koupe akorát tak na svý narozeniny a na Vánoce.
Tahle informace se kě mě nikdy nedonesla ...

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:00
- Nahlásit

rendik
Tahle informace se kě mě nikdy nedonesla
Fakt ne? No ona dělala v jedné továrně na vrátnici. Krom jiného měla jednat se zákazníky, potencionálními žadateli o práci a pod. Nasměrovat je do správných dveří a tak .
Její šéf jí několikrát naznačil, že existuje něco jako deodoranty, mýdla a podobné věci a že se to kupuje v drogerii . Nezabralo to . Tak ji vyhodil a na rovinu jí přitom řekl, že smrdí a že by se měla občas osprchovat. A že když má košili tři dny pokecanou od oběda taky to není to pravé ořechové

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:10
- Nahlásit

Biluška
Tak to je teda síla .To jí bude ten psí salón nebo co to provozuje dlouho prosperovat...

Hele takže ten šeltiák se teda z Rity nedostane jo?

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:36
- Nahlásit

Biluška
Teď jsem volala Harigelům, že teda toho psa vezmem. Zvedl mi to pán a docela hnusně mě odpálkoval, že mi psa nedá, že si ho zamiloval takže si ho nechá. Tak takovéhle útulky mi fakt můžou políbit....

Ok, tímto sbernu pouštím z hlavy. Že tam uvízla šeltie mne pěkně se*e, to z hlavy pustit nedokážu. Holky jim tam teď navezou seno, slámu, pelechy, krmení atd. atd. a majitelé sběrny usoudí, že je zrovna ten pravý čas "zachránit" dalších 20 čoklů.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:40
- Nahlásit

gabifi
Že tam uvízla šeltie mne pěkně se*e, to z hlavy pustit nedokážu.
Zkusím ještě odpoledne brnknout té Harigelové. Co jsem si tak stačila všimnout tak manžílek tam nemá moc právo do něčeho kecat , ale moc růžově to nevidím .

Holky jim tam teď navezou seno, slámu, pelechy, krmení atd. atd. a majitelé sběrny usoudí, že je zrovna ten pravý čas "zachránit" dalších 20 čoklů.
Do prčic co dělám špatně, že mi nikdo nenaváží boudy, krmení a léky?

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:43
- Nahlásit

Biluška
Do prčic co dělám špatně, že mi nikdo nenaváží boudy, krmení a léky?

přihlaš se do dramatického kroužku a okamžitě začni fňukat nad těžkým životem.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:46
- Nahlásit

gabifi
a okamžitě začni fňukat nad těžkým životem. )
Fňuk, fňuk, fňůůůůůůůůůůůůůk, já jsem taková chudinka ubohá, fňuk.
Asi takhle?

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:48
- Nahlásit

Biluška
Fňuk, fňuk, fňůůůůůůůůůůůůůk, já jsem taková chudinka ubohá, fňuk
výborně pani, přesně tak. Eště bych přidala nějaké smrk smrk, aby bylo jasný, že ti to teče taky z nosu

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:50
- Nahlásit

Biluška
a nezapomeň k tomu fňukání nenápadně zveřejnit číslo svýho účtu, aby ses nenamáhala zbytečně

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 09:56
- Nahlásit

gabifi
a nezapomeň k tomu fňukání nenápadně zveřejnit číslo svýho účtu, aby ses nenamáhala zbytečně
A jo vidíš, na to bych zapoměla Hned jdu přepracovat stránky, účet musí být velkým, červeným písmem a blikat Su úplně blbá A ještě k tomu jsem chudinka. Fňuk, fňuk, smrk

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:01
- Nahlásit

Biluška
Hned jdu přepracovat stránky, účet musí být velkým, červeným písmem a blikat
pani, vidím, že nejste úplně ztracenej případ. Nezapomeňte na nějakou dojemnou hudbičku, něco o sirotcích a pod.

terezka79
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:05
- Nahlásit

téééda to je téma holky on tu má někdo svůj útulek? máte odkaz?

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:06
- Nahlásit

gabifi
něco o sirotcích a pod.
Jistě, my jsme všichni doma sirotci. Já jsem sirotek, Mášenek je sirotek a obě děti jsou taky sirotci. Ještě k tomu mentálně postižení (to mi uvěří každý kdo je viděl ) . Náš syn hraje v Mrazíkovi toho "ubohého, hluchého, slepého, chromého, slitujte se dobří lidé, aaaaaaa, vlkodlááááááák " žebráčka.
Všichni pejskové jsou opuštění, týraní, zubožení a nemocní. Na fenkách se pochopitelně množilo, strašlivě moc. A taky potřebujem novou střechu na baráku. Estli o mě něgdo napíše něco ošklivého tak upozorňuju, že to odnesou moji psi

Jo a taky potřebujem plot, nedaroval by nám někdo matroš? A kdy si uděláte brigošku, abyste nám ho přijeli postavit?

Půjde to takhle paní? Není tam těch sirotků nějak moc?

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:08
- Nahlásit

terezka79

Já mám útulek, copak to nevidíš? Sme všichni sirotci, aj psi sou sirotci a sme úplně chudí. Pošleš nám plot? Nebo aspoň boudu? Seno nechci, mám ho plnou zahradu
Taky by mohl někdo poslat teplý oběd harantům, se mi nechce vařit

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:08
- Nahlásit

Biluška
Já myslim, že dobrý pani, akorát si tu sbírku ještě musíte ňák dojemně pojmenovat (jméno chovatelský stanice asi nebude to pravý)...

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:12
- Nahlásit

terezka79
jestli tě někdo štve, pošli ho k Bilušce na návštěvu. Má trvalý nedostatek krmení.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:14
- Nahlásit

rendik
akorát si tu sbírku ještě musíte ňák dojemně pojmenovat (jméno chovatelský stanice asi nebude to pravý)...
Myslíš? Ani když napíšu, že sme chudá chovatelská stanice?
A co kdybysme teda byli třá Mikroazyl u Bilušky?
Nebo ne, budem Mikroazyl u chromé Bilušky, aby se hned vědělo, že sme potřební

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:17
- Nahlásit

Biluška
Mikroazyl u chromé Bilušky
nevím, nevím, to by psí síkolok mohl začít řešit kopirajt

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:18
- Nahlásit

Biluška
Chudá chovatelská stanice, to nikoho nedojme, chovatelský stanice sou přeco bohatý, protože prodávají ty štěňata s PP, který stojí dvakrát tolik co ty bez PP...To nevíte?
Ale Mikroazyl u chromé Bilušky,to je něco jinýho, to se ti možná složej i na dřevěnou nohu

Gerda
Člen
- Nahlásit

gabifi
Jimmi
Holky mě neva, že by běhal ten pes, to ať klidně běhá..ale nesmí to chtít po mě....Vyhovoval by mi pes, co se mi fakt parádně přizpůsobí - Marie taky byla ze začátku běhavá, než zjistila, že je lepší sedět na lavičce, eventálně si schválně lehnout do cesty hrajícím si psům, aby jim pak mohla vynadat, že po ní šlapou
Je pravda, že šílenci jimmiovi jsou už asi trošku hoooodně aktivní, ale pokud by je v tom jimmi nepodporovala ), mohli by to být i relativní lenoši...Srst mi u psa nevadí, jsem zvyklá po špinavých procházkách prát i Mařku. Ona mi taky líná po celém bytě, byt místo luxování depiluji. S tím problém nemám, česání mi taky neva, Mařka ho má strašně ráda a moc se na něj těší. Takže na úpravu srsti by prostor, čas i chuť byly.
Jimmi - co se korgijů týká, to bys, holka, koukala, to sou normálně magoři, jak ti tvoji, mají srdíčko, sou to "drsňáci", velice aktivní pejsci, na těch krátkejch nožkách mastěj pekelnou rychlostí ))) A vůbec, hned na Krásnou louku kouknu a asi se tam zajedu i juknout Díky moc!
Jo a jinak ovčáka vybírám kvůli tomu, že je právě k výchově a výcviku "nejjednodušší", že je přímo vyšlechtěn ke spolupráci s člověkem, že je s ním snadnější pořízení a domluva než s jinými psy, zdají se mi všestrannější, není potřeba na ně nijak tlačit, rychle chápou. A fenku proto, že bývají ještě jemnější než psi, že mi víc vyhovují (hárání mi neva), víc se vážou k člověku, jsou poddajnější. Prostě chci na výchovu nadnějšího psa, co rád a ochotně spolupracuje a bude se mnou podnikat to, co se mi zrovna bude chtít (procházky, gaučing, cvičák, výlety...)

terezka79
Člen
- Nahlásit

Biluškajá sma nebohá bych potřebovala sponzora...potřebujeme příspěvek na barák 6+1 s garáží, taky potřebujeme bazén s protiproudem, a taky chceme koupit nový kotec....bléééé....sice nejsem sirotek, ale rozhodně sem tejraný dííítě...

gabifi
Člen
- Nahlásit

rendik
Co Fpr1? Byla nějaká sranda?

rendik
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:27
- Nahlásit

gabifi
No, sranda byla...Máš tam dva předměty, ale nesmí bejt ze stejnýho materiálu, Florí je zvyklá na koberce, takže druhej materiál - dřevo, měla na cvičný stopě jen dvakrát a zalehávala ho dost mizerně.Takže sem se bála, že mi nenajde ten jeden předmět, což je 10 bodů, plus mizerný lomy, to už nen moc vtipný...První úsek dobrý, pak lom (pravej úhel),ten Florí udělala celkem v pohodě, nebyl úplně čistej, ale přešla ho asi jen o 10 centimetrů a hned se napojila na další úsek stopy. V dalším úseku bylo to dřevo, zalehla ho úplně krásně, tak si řikám že super, to je dobrý, tu druhou půlku stopy už dáme.Na konci druhýho úseku byl další lom, zase pravej.Tam se ztratila úplně, přešla ho snad o metr, zastavila se a koukala stylem "pomoc, já tu stopu nemam, dělej něco".Nemohla sem dělat nic jinýho než stát na druhym konci desetimetrový stopovačky a opakovat povel "hledej,stopa". Florí se vrátila na ten lom, tam s lehla a tvářila se že končí, tak sem jí zase zopakovala povel, zvedla se, udělala na lomu kolečko, popošla po stopě kousek zpátky jako za mnou a zase s lehla, na další povel se zvedla a jako zázrakem narazila na třetí úsek stopy a došly sme až do konce...Rozhodčí nám nadělil 86 bodů ze 100 s tim, že ten druhej lom byl fakt na hraně.Kdyby si ještě jednou lehla, tak nás jistojistě vyhodil...

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:28
- Nahlásit

gabifi
Mikroazyl u chromé Bilušky
nevím, nevím, to by psí síkolok mohl začít řešit kopirajt

No dobře, budu tedy Miniazyl u chromé Bilušky, to už nemůže nikdo nic říct

rendik
se ti možná složej i na dřevěnou nohu
Nooo, taky dobrý, dřevo na zimu se taky potřebuje, ale rači ať pošlou prachy

Gerda
Kup si šeltku. Do města je skladnější než Gólja. Když dobře vybereš tak natrefíš lenošku. Zdaleka ne všechny jsou lítací. Přizpůsobivé jsou dokonale. Ale velké Gólje jsou podstatně klidnější. Alespoň co jsem měla možnost poznat.

terezka79
ale rozhodně sem tejraný dííítě...
Vidíš, na to bych zapoměla. Tak změna, všichni u nás doma jsme TÝRANÍ SIROTCI

Takže abych to shrnula. Potřebujeme:
plot - materiál i dobrovolníky na stavbu
peníze - furt a hodně
pračku - páč se mi moje rozbila a už půl roku peru u máti
peníze - furt a hodně
vysavač - viz pračka
peníze - furt ahodně
nový počítač - tenhle už je v komatu
peníze - furt a hodně
novou boudu pro Gozérku - si tu svoji napůl sežrala
peníze - furt a hodně
dřevo na zimu - asi tak 30 kubíků + dobrovolníky na jeho řezání
peníze - furt a hodně
Krmení - taky furt a hodně

No uznejte, že sme úplně potřební a navalte prachy

terezka79
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2008 10:33
- Nahlásit

Biluška vo to dřevo sis měla říct...my měli kalamitu v lese, řádila nám tam nějaká Ema, a nechali jsme lesákům za směšný peníze 13 kubíků borovic......nějake se nám to nechtělo skladovat na zahradě když nás čeká stavba.....

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání