Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 08:19
- Nahlásit

gabifi

no nevím jak s tím placením, možná navrhnu výměnný obchod, já dám dvě andulky, které mi svým ranním projevem dost pijou krev

Madabiš
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 12:01
- Nahlásit

Jimmi
tAK už ses dočkala teda to je letos nějak přepejskováno - hlavně popadni jen jednoho

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 12:43
- Nahlásit

Jimmi
nevím jak štěně po Noeli, ale český štěně brzy za ty dvě anduly s přehledem vyčendžuješ

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 13:01
- Nahlásit

Madabiš
gabifi

popadnu jenom jedno, protože mám taky jenom jedny nervy

co se mně týče, byla bych v krytí všeho možného zdrženlivější

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 13:02
- Nahlásit

gabifi

hezká jazyková vsuvka na foru nauč mě větu:
"...koukejte slevit, to štěně má hroznou babičku!"

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 14:02
- Nahlásit

Jimmi

Go and cut the price, the puppy's grandma is terrible!
.....můžeme to psát do návštěvních knih společně s úpřimnou gratulací k narození štěňátek

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 15:34
- Nahlásit

gabifi

....hlavně abychom se neupsaly na deepest sympathy

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 16:06
- Nahlásit

Jimmi
Gratulace k úmrtí vašeho starého pejska a úpřimnou soustrast k narození štěňátek......tomu bych už ani neříkala fópá ale společenská katastrofa

Talinda
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 16:11
- Nahlásit

Původně jsem si myslela, že si toto fórum pročtu celé, ale když jsem zjistila, že počet stránek je 115, tak jsem se rozhodla zeptat rovnou (promiňte, že vám vstupuju do diskuse). Jak je na tom kraťanda a flyball? Nemáte popř. nějaké fotky? Předem dík

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 16:36
- Nahlásit

Talinda

Milá Talindo, asi jsem jediná, které se můžeš zeptat, protože nevím o nikom z celé republiky, kdo by se psem dělal flyball kromě mého Jima.
Co chceš vědět?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 16:38
- Nahlásit

gabifi

nevím proč by to nešlo, je to typicky česká angličtina...nebuď hnidopich

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 17:04
- Nahlásit

Jimmi
ukecalas mne. Odteď všude píšu místo gratulace "deepest sympathy on your puppies"....aspoň nebude nuda

Talinda
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 17:14
- Nahlásit

Jimmi
Hlavně, jestli je to baví Ona si ji totiž bude pořizovat kámoška, tak zjišťujem info a ona je zapálená strašně do flyballu a chtěla by ho dělat, tak jestli se to dá skloubit KK a flyball. Jo a nevíš prosím kolik stojí? Finance jsou omezené, tak aby rodiče příliš nenadávali

Jimmi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 17:41
- Nahlásit

Talinda
Baví nebaví, je důležitý, aby pes měl místo mozku tenisák...
Jestliže nerad nosí balonek, může přesedlat na agility.
Taky záleží na tom, kde bydlí a jak bude mít fly dostupný.
Finance jsou asi různý podle toho, kde si jak cvičák za to bere peníze.
Napiš konkrétně, o jaký město jde a kdy bude štěndo mít.
Pokud ho odmala na aportek bude lákat , může se na fly přijít podívat a sama uvidí, jestli to psa baví.
Bez určitého talentu a chuti nosit míček, je celé snažení nanic.
Jestli je kámoška do flyballu zapálená tak rozhodně ví o čem píšu.
Hele a co za štěndo bude mít? sem strašně zvědavá!!!!!!!!

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 18:45 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Talinda
jsou kraťandy, které opravdu mají místo mozku míček a pak jsou taky kraťandy, které sice míček na povel přinesou, ale žádná radost a ani rychlost v tom není. Zájem o míček se dědí, a tak pokud je kámoška zapálená flyballistka, bude muset ověřit lásku k míčku u obou rodičů štěňátka
Cena KK se pohybuje kolem 15 tisíc, ale protože je štěňat habakuk, možná bude klesat.

Talinda
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 20:51
- Nahlásit

Jimmi
Bydlí na Vsetíně, takže tady se není moc jak dostat na fly, ale právě kupují barák, tak prozatím základy flyballu bude trénovat na zahredě a pak jestli ji to bude bavit, tak nějam dojíždět. Štěně bude někdy na jaře až se nastěhují. A jak myslíš to za co ho bude mít?
gabifi
Díky za radu

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 09:48
- Nahlásit

Talinda
A jak myslíš to za co ho bude mít? no, jestli by nám neprozradila z jaké chovatelské stanice štěndo bude? nebo už má vybráno z těch co se narodili?
Jinak jsem asi nepochopila na jakou cenu se ptáš, já myslela, že na cenu tréninku flyballu.
Ale gabifi napsala cenu KK.
V Praze je celoroční trénink zatím za 1000,- plus klubový příspěvek. Tréninky jsou jednou týdně na hodinu, ale zatím se mi nestalo, že by to bylo jenom 60 minut. Pokaždý je to víc.
Kamarádka má na zahradě shoot? nebo box? tedy ta se má, to je jako mít na zahradě překážky na agi. To musí být super. Tak jí držím palečky ať si dobře vybere.

gabifi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 10:29
- Nahlásit

Jimmi

Pro představu jak se bílé znaky zatáhnou přikládám fotku Kendyho těsně po narození

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 10:41
- Nahlásit

gabifi

hmmm to je tedy zajímavý

no každopádně jsem jako chtivý kupec na začátku výprodeje - v kapse uškudlený prachy, ruce se klepou v noci nejspíš slintám na polštář a v očích fanatický světlo

gabifi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 10:48
- Nahlásit

Jimmi
tiše závidím
ale doma bych tě teď pochopitelně mít nechtěla

Docela zajímavá situace. Když jsem chtěla krátkou já, v celý republice jsem nenašla ani štěněcí chlup. Teď jich bude za rok kolem 60 a já mám zaracha

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:18
- Nahlásit

gabifi

no a to je na tom to nejhorší...si vybrat
není štěně, není výběr, není nerva

gabifi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:39
- Nahlásit

Jimmi
tenkrát jsem si vybrala v Německu vom Ihlpol. Nakonec jsem dostala částečného vom Ihlpola i v Čechách, v pohodičce u Míši. Tomuhle se říká osud
Můj jediný požadavek byl, aby štěně mělo předpoklad projít bonitací a aby to nebyl týpek
a) kam mne postavíš, tam mne najdeš
b) míček? fuj, co to je
c) posadila jsi mne na startu? tak tos mne holka dost znechutila, já běhat určitě nebudu
Povedlo se, na žádnou z výšeuvedených nemocí Kendyk netrpí

Talinda
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:54
- Nahlásit

Jimmi
To se neví. Barák zatím kupují a prozatimní majitelé jim furt dělají problémy (takže až bude barák má slíbeno od taťky přinejmenším postavit shoot zbytek se bude řešit později) a chovka se rozhoduje. Zatím se jí líbí Nirreterrit ale moc jich ještě nezná. Jinak ale o KK pořád trochu pochybuje ohledně té citlivé povahy. Jak to s ní doopravdy je? Zatím byly z dispozici jenom materiály z knížky a tam toho moc není. Je opravdu tak citlivá? Hodí se pro začátečníky? A vyšla by s její asi 7-mi letou sestrou která ještě pořádně neví, jak se k velkým psům chovat?

gabifi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 13:27
- Nahlásit

Talinda
Přehled štěňátek dostupných v ČR a taky odkazy na české chovky a české psy jsou tady: URL

Kolie se pro začátečníky hodí určitě a k dětem je to jeden z nejlepších psů. Citlivá je v tom, že na kopance ani na nadávky neslyší, lepší je to s ní vyzkoušet po dobrém.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 13:35
- Nahlásit

Talinda
Když jsem si pořizovala Jímu, bylo mým slečnám 13 a 11, teď jsou o dva a půl roku starší a věř mi, že lepšího psa jsem si nemohla vybrat.
Hodný, ovladatelný, chytrý, sportovně založený...a citlivý. Podle mě třeba citlivost psa je i v tom, že když ho učíš , nemusíš na něj nijak hrubě tlačit, stačí kousek piškotu a přívětivý tón.
Taky není zbrklý při braní věcí z ruky, jsem docela překvapená, kolik psů ti hrubě chňapne po mlsku, kolikrát tě i kousnou samou chtivostí.
Kolie je v tomhle hodně noblesní pes.
Když kolii nařežeš, bude si to pamatovat a bude se tě bát, jakákoli další spolupráce je potom na hovno, všechno bude dělat jenom protože si to vynutíš.

Madabiš
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 13:47
- Nahlásit

Talinda
Mám rok a půl starýho prcka v pohodě si se psem hraje a když se to Bíďovi už nelíbi tak prostě jen odejde

Jimmi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 13:50
- Nahlásit

gabifi

já to svoje požadavky zredukovala na: máte volného pejska?

Talinda
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 19:33
- Nahlásit

Jimmi
Mám vyřídit tyhle otázky: Jakou má povahu, jak často trénuje, jak je inteligentní tzn. za jak dlouho co pochopí, jestli se snáší s ostatními psy, jestli má rád lidi a kolik potřebuje denně pohybu se svým pánem.. to je asi zatím vše. A jak vám ten flyball jde? Nejsou někde na internetu vaše fotky?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 12:56
- Nahlásit

Talinda

fotky zatím nejsou, mám kamarádku co nás fotila, budu jí muset asi strčit nějaký úplatek
jde nám to dobře
trénujeme 1x týdně - zatím

to ostatní je tak široké téma, že by si měla udělat trošičku obrázek sama z toho co se třeba dočte na stránkách chovatelských stanic nebo ze standardu

a jestli jsi myslela konkrétně Jima, tak jsem ho trochu popsala viz příspěvek 9.10.13:35

gabifi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 14:13
- Nahlásit

pomoooooc, co mám dělat? Únava se mnou mlátí a ještě zdaleka nemám hotovo!

právě jste si přečetli nepsí vsuvku

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání