| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2018 22:28
- Nahlásit
kachna_
na anglinu je skvělá apka Xeropan, slovíčka, pak poslech a test z porozumění textu + nějaký hry atd. sleduje to pokroky a odemkne další levely až když splníš ty předchozí a tak, akorát kdyby to chtěl člověk využívat fakt naplno a hodně, tak by si asi musel dokupovat, ale jde to používat i zadara
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2018 22:33
- Nahlásit
kachna_
a pak langmaster má online kurz angliny zdarma, ten jsem chvíli zkoušela, je super, hodně na gramatiku, testy s doplňováním slovíček, časů a tak
dá se to koupit i na cd, alespoň teda šlo před pár lety
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 06:34
- Nahlásit
ta obří technopárty je od nás dost vzdálená (a přes kopeček) - přesto dunění večer bylo zřejmé. A asi to byl důvod, proč Night stál mezi dveřmni a váhal, zda jít na zahradu. A to sirény a odstřely v blízkém lomu neřeší a zvuky fotbalových zápasů (taky dobře na doslech) taky nee. Prostě nový vjem...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 08:59
- Nahlásit
ráno jen krátká se vstávajícím slůněm v bukových lesích - po včerejšku máme relax
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 13:00 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
díky
Fifi
já vím, že muvit, mluvit, mluvit, bavit se přes skype. Vím, že je to výborný způsob, ale pro mě je děsivá (nepříjemná) už ta představa, že mi někdo zavolá a promluví na mě englicky. Vůbec si nedokážu představit, jak bych se dokázala namotivovat k tomu, abych tohle dokázala pravidelně podstupovat.
Díky moc za snahu a ochotu poradit.
hledám to, co popisuje Maya, to mě baví,
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 13:02
- Nahlásit
Udělala jsem fazolovej guláš a musim se pochválit, je výýýýbornej
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 14:22
- Nahlásit
kachna když já fazole nemusím. Vůbec nemusím. A štve mě to - jako bílkovina jsou dokonalé.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 18:49
- Nahlásit
kachna
mnaaqm.musel byt super ja fazole rad
Xerxova
krasny fotky, jqko vzdycky
Fifi
ta prostredni s klacikem je bozi, se mi libi nejvic. Je dobre, ze ruzenka je to, cos povahove chtela a ze se klube, u stenatka prece jen to neni az tak spolehlivy s tou povahou.
Vandr byl super, vcera bylo vedro, dneska bylo ultra vedro, ale bylo to paradni ale krz prijezd cca v 19h domu zvladnu jen vykoupat a udelat oned na zitra a fotky urco nee...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 20:04
- Nahlásit
čaj to je dobře, že se výlet povedl. Měla jsi půjčeného Vašíka a nebo Bíglíka na raketový pohon ??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 20:07
- Nahlásit
Xerxová
vasik mi byl pujcen, at si to prubnu, ale jako zrovna stavkoval a petra mela kolegialne oba psy na volno
Jinak du spat, dva dny po cca 5h spanku uz sou na me dost poznat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 20:57
- Nahlásit
jedno dnešní foto, kocourovi bude asi za měsíc 18 let, chybí ještě dvě kočky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 21:00
- Nahlásit
a vyčesaný Loki v letním kožichu, musím říct, že se vyčesává fakt mnohem líp než špic, i když tý podsady má snad i víc
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 21:14
- Nahlásit
maya hezké fotky smečky i Lokina. Night jak je v zimě naháč, tak ani moc nelíná
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2018 22:14
- Nahlásit
Xerxová
z Lokina byly dva kýble chlupů, to asi z dogy nevyčešeš za celý život ale ta podsada je tak měkoučká, v tom by se člověk pak i rochnil
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 06:36
- Nahlásit
na Zvířetníku je první díl naší Sicílie. Kdyby si někdo chtěl zacestovat s mamutem...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 09:06
- Nahlásit
xerxova
diky pujdu cestovat
Maya
kocoyr drsnak a loki krasavec
ted se prej v oristich 14 dnech ve celkym bude splichat repka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 12:08
- Nahlásit
huuuuz prisel preplatek z dani dneska udelam velkj nakup a zitra valenka domaci s uklidem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 12:29
- Nahlásit
čaj tak se přeplatek neztratil - můžeš nakupovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 13:09
- Nahlásit
Jj, muzu jet na dovolenou
a i na to jidlo zbude Budeme mit v sobotu "carodky" a kupujem pak hromady veci pro ostatni na pohosteni a to ty penize muzej ultra rychle kdyz nas byva i 12
HODNE premyslim si koupit dobrou vandro podprdu - neco z preplatku muzu obetovat tak se asi zajedu mrknout do mesra.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 13:50
- Nahlásit
my budeme mít ohýnek dneska - právě jdu naložit kotlety do oleje a koření a cibule a česneku...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 14:04
- Nahlásit
xerxova
jak se da kotleta udelat ba ohni? v alobalu?
ja budu muset navizit hlavne dzusy a mineralky slazeny nejak vidu z vodovodu ne kazdej pije
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 14:20
- Nahlásit
čaj napusť vodu do sleněného džbánu a nakrájej na kolečka citrón (nebo i na plátky jahody). Je to levnější a zdravější
Máme přes ohniště rošt - takže nad žhavé uhlíky na mřížku položím kotletu (naložená v oleji s kořením), po chvilce otočím... lze i kuře, krůta, ryba...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 14:33
- Nahlásit
Xerxova
ahaaa rosticek
jenze vodu s citronem nekteri jedinci nepiji, a ja chci aby u nas meli fajn odpoledne, aby meli pohodu s ponerancovym hello protoze to k tomu patri... Jinak citron je klasika do vody
ja budu rada kdyz najdu ty zrezly pruty
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 19:13
- Nahlásit
kachna_
fazolovej guláš a musim se pochválit, je výýýýbornej
A to je dobrej napad na zejtra!
Vím, že je to výborný způsob, ale pro mě je děsivá (nepříjemná) už ta představa, že mi někdo zavolá a promluví na mě englicky.
Tak kazdej jsme jinej. Fajny, ze Maya poradila to spravny, jen je pak treba tu pasivni znalost prevest do aktivni.
cernej caj
Jinak du spat, dva dny po cca 5h spanku uz sou na me dost poznat
Jsem asi fakt uz starsi model, 5 hod spanku a byla bych zombie, natoz dva dny za sebou. Ale super, ze sis to uzila.
Maya
a vyčesaný Loki v letním kožichu, musím říct, že se vyčesává fakt mnohem líp než špic, i když tý podsady má snad i víc
To je stramak! Foto psu s kockama me fascinovat u kohokoliv neprestane...
Xerxová
takže nad žhavé uhlíky na mřížku položím kotletu (naložená v oleji s kořením), po chvilce otočím... lze i kuře, krůta, ryba...
Booze, ja se tak tesim na dovolenou, to zase budou prasarny na grilu!!!
Jo litejte nizko dneska, docela to fouka!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 19:38
- Nahlásit
Fifi
delas mi udesny chute!
a uzijte si vsichni teda to litani, ja se drzim teda pri zemi jen ve viru ventilatoru z komplu
no jako rano sem nemohla do prace vstavat a po obede to bylo peklicko male soukrome na zitra to snad dospim
uzijte si vsichni mooooc zitrejsi volno, ja makam na fotkach
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 19:41
- Nahlásit
fouká fouká, ale není to tak strašný jak říkali, v Praze prej zakázali ohně
Fifi
tak on zrovna tenhle kocour má atrozu a sotva chodí, takže Lokiho zfackoval hned jako štěně a má od něj pokoj, ostatní dvě kočky zdrhaj, tak ty občas prožene
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 19:48
- Nahlásit
Maya
No tady teda zase ficelo nechutne, ted se to zklidnilo.
ak on zrovna tenhle kocour má atrozu a sotva chodí, takže Lokiho zfackoval hned jako štěně a má od něj pokoj, ostatní dvě kočky zdrhaj, tak ty občas prožene
I tak, neumim si predstavit, ze by nakej koc nafackoval malymu perdelovi ci rtw... Btw, brachovo spicka zije spokojene taky asi se trema kockama a jsou s ni moc spokojeni, to je uz taky doba, cos mi ten vrh doporucila.
cernej caj
delas mi udesny chute!
Sama sobe je delam! Uaaaaaaaa!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 20:05
- Nahlásit
Fifi
tak to je super, že je brácha spokojenej, jako ale to už je fakt doba, strašně to letí, špic s kočkama je v pohdoě snad každej, tak perdel a rtw, to je jinej level
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 20:06
- Nahlásit
kotletky byly v y n i k a j í c í a k nim suchá topinka... a bílé víno studené... spálila jsem spoustu drobných větviček, co se během roku ostříhaly na stromech a keřích - takže i úklid nastal. Foukalo přiměřeně, ohniště máme dost kryté - takže se pálit dalo.
Psisko otrávené - prý málo akční činnost sedět a povídat a popíjet
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2018 20:08 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
jinak kočky nemáme - a přesto všechny naše dogy kočky tolerovaly a pokud se s nějakou potkají - vrtichvostí... V sobotu v Jizerkách jsme potkali kunu - a Night se zastavil, počkal až přeběhne a až když zmizela... pokračoval v chůzi (byl navolno)
ještě doplním - že je to v souladu se standardem, prostě lovci nejsou (většinou)
|