| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 07:15
- Nahlásit
Fajka
tak hlavne, abyste nikam nemuseli
Xerxová
on to jednou zvladne
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 07:26
- Nahlásit
Xerxová
chudák Najtík - nucená dietka
Říkala jsem si, že tam budete mít asi veselo a náročno hned po ránu.
Fajka
Co dopoledne člověk odklidil měl už odpoledne celé zpátky. Nic co by jsme už nezažili x-krát, ale pravda za těch pár posledních let co to tu nebylo člověk odvykne...
a já řeším takové prkotiny jako jestli omést sníh z auta teď nebo počkat v průběhu dne....
Ale i u nás padá - mokrý sníh a už ho tu máme skoro 10 cm - což je v našich podmínkách úžasný. Konečně si připadáme jako v zimě
cernej caj
Držím palce, aby to klaplo s prací.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 08:26
- Nahlásit
Darenka
to je blby se snachou tsk jedine ze by meli brzo druhy pak tyhle veci obvykle ty prvomatky prehodnoti
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 08:29
- Nahlásit
kachna_
tajny zivot psu mozna zkusim a pak se uvidi. Mam ted ctiva od jezucha hromadu, stingla budu cist veky vzhledem k velikosti a neprenositelnosti
Darenka
diky
my sme rano meli poprasek a uz je to pryc. V nedeli ty beskydy budou masakr
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 08:42 - Změnil/a: Darenka
- Nahlásit
Maya
to je blby se snachou tsk jedine ze by meli brzo druhy pak tyhle veci obvykle ty prvomatky prehodnoti
no, tím si nejsem tak jistá
Syn je normální a když za námi přijel v létě na zahradu s malým sám nebo se potkáme sami u babi, je úplně v pohodě. Nechá Adélu, aby si malýho okoukala, olízla
cernej caj
zjisti, ze nemusi prat zaclony kazdej tejden a luxovat kazdej den
záclony sice peru jen 4x do roka, ale každý den buď vytíráme nebo luxujeme.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 08:42
- Nahlásit
u nas do rana zase napadlo takze mame uz tskovejch 30 cm tak doufam ze to vydrzi do vikendu bych si udelala nejaky snehovy fotky
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 08:46
- Nahlásit
Maya
jste na tom se sněhem líp než u nás. My tak 10 cm a ještě je to dost mokrý. Ale má přituhovat, tak snad nějakou chvíli snížek vydrží
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 08:47
- Nahlásit
Darenka
no svagrova s prvnim vyvadela tak nejak podobne na nej se nesmelo pomalu ani dejchnout
jediny co ji zustalo po dalsich detech je paranoia s jidlem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 08:51
- Nahlásit
Darenka
no kamaradka to ma podobne... pri problemech s nohou jim makala na baraku, michala beton, zalivala zaklady, vencila jim psy... ted maj dite a je nechtena ona... autobus ji jezdi jednou za dve hodiny a snacha ji klidne po 30ti minutove navsteve rekne, ze je unavena a ze at de uz pryc a u nich neni ani hospoda, takze treba ted v tech mrazech po operaci kolene stoji hodinu a pul na zastavce, nez ji to jede do brna...
pritom driv, kdyz staveli,tak tam byla kazdej vikend a vubec to jako problem nevypadalo...
a po narozeni ditete najednou obrat o 180...
u tebe je o to horsi, ze sami meli darenku, kterou odstavili a pritom by jeden rekl, ze miminko v psi rodine je to nej
to ses jinak dobra s tim uklidem, ja luxuju a vytiram sporadicky
Maya
jako ze kdyz si das na navsteve chlebicky tak umrou hlady?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 09:15
- Nahlásit
cernejcaj
jakoze kdyz si někdo a obzvlaste dite da chlebicek tak okamzite umre na otravu jidlem
takze deti v podstate skoro nic nesmej jist
ale uz je to taky trochu lepsi
problem proste je ze dnesni matky diky vymozenostem maji spoustu volneho casu a jak s nima mlatej hormony tak holt nektery vymeslej kraviny zamereny na dite
s druhym ditetem ubyde volneho casu a tudit u vetsiny i kravin
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 09:30
- Nahlásit
Maya
tvl, jakoze na navsteve kdyz si daji nebo i doma jim to zakazuje?
no treba u segry nemam vubec pocit, ze by resila kraviny ale vic stihala na castecnej uvazek delat (kvuli hypo, co podedili) spis, nez se dvema
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 10:01 - Změnil/a: Darenka
- Nahlásit
Maya
je paranoia s jidlem
Mladá kupuje příkrmy. Když jsem se nabídla, že malýmu navařím, podmínka byla, že všechno bude bio. To, že nikdo nemá jistotu že v navařenejch příkrmech je všechno opravu jen to nejlepší, to není argument.
Oběhla jsem 3x město kolem dokola a bio zeleninu neobjevila.
Nakonec jsem uvařila normálně koupené a prezentovala jako domácí výpěstky bez chemie od známých. Jsem skrytá podvodnice .
Tak vzhledem k tomu, že u mladých se nevaří a dle mého názoru úklid vypadá taky jinak, tak by opět veškerá pozornost byla upřená na další dítě. Asi by se nic podstatného nezměnilo.¨
Odstavení od psů bylo prvotně avizováno do 6 měsíců, teď prý do 2 let - pan doktor prý to tak doporučil......
Ale já už to ani nechci řešit. Zkouším být nad věcí. Malej je moc fajn a užijeme si ho pořádně jen když ho máme sami pro sebe
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 10:09
- Nahlásit
Darenka
ale tak to je fakt uz docela paranoia tez...
jo, lepsi si uzivat cas, kterej mate, nez se stresovat vecma, ktery nemuzes nijak zmenit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 10:15
- Nahlásit
Darenka
Martínkovi je 2a1/4
Maya
Ono je to taky ale o tom, že postupně zjišťuješ, co je důležitý a co ne.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 10:31
- Nahlásit
kachna_
To už je kus chlapa
A Kačenka chodí do 2. třídy nebo jsem mimoň?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 10:49
- Nahlásit
Darenka
už je kus chlapa
jj, štěká a aportuje už jako velkej pes. Ještě tak, kdyby mluvil
A Kačenka chodí do 2. třídy
Lucinka chodí do druhý, Kačenka je ještě ve školce
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 10:49
- Nahlásit
Darenka
ono s tim nic nenadelas je to jejich dite jen ho holt clovek lituje
ze to nejakej doktor rekl bych se ani nedivila
kachna
tak dulezity nedulezity veci resi normalni matky jako ty
tyhle extremni pripady resi fakt kraviny
cernejcaj
nesmi na navsteve ani doma proste nikdy by je to mohlo zabit ne?
nojo kdyz je pak vidim jak jedi suchou rejzi v lepsim pripade s uvarenym masem tak je mi jich lito ale co nadelam
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 11:24
- Nahlásit
Maya
aha tak proc to pripravuje a vari tak, aby to nesmely? to je fakt na palici...
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 11:28
- Nahlásit
kachna_
Já věděla, že jsem trubka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 11:49
- Nahlásit
chumelenice jak blazen ted, doufam, ze to prestane nez pudu dom
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 12:02
- Nahlásit
cernejcaj
ona to nevari to jsem snad nepsala
tady azuro to mate u vas asi tu nasi nocni vsnici.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 12:28
- Nahlásit
Maya
no ale tak jako myslim to tak, ze kdyz jim zakazuje jidlo i u nich doma, tak proc nepripravuje takovy, ktery by mohli
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 12:40
- Nahlásit
cernejcaj
ale ona ho pripravuje jen holt jinak nez vetsina lidi vsak jsem psala ze jedi treba suchou rejzi s ovarenym masem protoze prece peceny maso je fuj tuky jsou fuj a pod proste ty jidla jsou nepozivatelny ale ty deti uz jsou zvykly i kdyz ted teda uz maj normalni jidlo ve skole ale ze zacatku treba po prazdninach vzdycky z toho maj chvili zazivaci problemy
starsi synovec je holt takovy podvyziveny vyzle protoze ten je zvyklej poslouchat
mladsi uz se to naucil obchazet a obstarat si pozadovane sam
jako jsou uz vetsi tak to jde, ale v ty dobe kdy jim bylo koem 2-3 roku kdy jsou naprosto odkazany na to co dostańou to nemelli jednoduchy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 12:42
- Nahlásit
cernejcaj
teda jako chci rict ze neni dobry precpavat deti sladkym tucnym a tak ale to je zase opacnej extrem si myslim ze deti by meli mit vseho s mirou treba o tech tucich jsem cetla ze jsou nutny na rozvoj mozku ale to temhle lidem proste nevysvetlis
stejne jako Darenka s tim psem snase
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 12:46
- Nahlásit
Maya
no tos psala ale zes psala ze i u nich doma jim to jidlo zakazuje tak sem cekala ze 100% jidla co budou mit doma bude pro ni akceptovatelny tem detem
tak ono nekdy posahany rodice neni uplne vyhodny
jo, tuky sou stoprocentne nutny ve strave prijimat, rozpoustej se v nich vitaminy, sou nejlepsi zdrojem energie a tak... takze bez tuku chudaci deti
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 13:32
- Nahlásit
cernejcaj
u nich doma to nemaj, u nas jo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 13:48
- Nahlásit
chci prsten s tlapickama a se sobikem
http://www.taigakoru.fi/category/66/lapin-luonto
a lapinku
http://www.taigakoru.fi/product/536/lapinkoira-hal ti-koru-riipus
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 14:09
- Nahlásit
Maya
ahaa tak tos me zmatla.
ty sou pekny, s tlapickama se libi i me. a lapinka je suprova
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 14:13
- Nahlásit
tak jsem si vzpomněla na Čajdu. Dorazila jsem domů brzy (mám od sedmi ráno dost odučeno a hlavně velký "domácí úkol"), vzala psisko a protože svítilo slůňo - tak vyrazila směr lesopark. Pominu to, že se slunko schovalo a začalo hustě sněžit, že dohlednost rázem byla nulová... ale tedy chůze ve sněhu (a to ho je pod kolena) nicmoc. Kde je šlápnuto, tam je to hrbolaté, kde nešlápnuto, jde se snad i líp, ale tahání nohou je náročné. Ale mělo to výhodu - psisko mohlo lítat na volno i na delší vzdálenost - neb nikde nikdo
No a vůbec mě nepřekvapilo, že když to teď datluju a voda z tajícího sněhu z vlasů mi kape do klávesnice... že se rozsvítilo slůňo naplno...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2017 14:19
- Nahlásit
Xerxová
jo je mi jasny, ze to bude makacka ale kolega tvrva na tom,ze sme backory a moc se bojime, takze kdo vi
aspon se poradne vylital
|