| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 12:32
- Nahlásit
PetraK
vypadá jako velmi šikovná opravdu velmi šikovná květena - se těším!
jo jo je já na ně přecházím od afrikánů páč ty jsem poslední roky pěstovala jen proto aby měly slimáci co žrát asi..
a toho dle se vloni nikdo ani nedotkl
cernej cajPetraK
klapne
musí!
když se mi ta modlitbička tak povidla
nooo tak to asi abych je jezdila pravidelně na apaluchu přebarvovat..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 12:33
- Nahlásit
Fajka
a jakze se to jmenuje?
ja bych taky rada nesmrtelnou kytku
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 12:37
- Nahlásit
cernej caj
hledík
http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/hlediky-nenar ocne-letnicky-k-pestovani
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 12:38
- Nahlásit
Fajka
dik
ja letos zkusila fialky ale nejak my posly
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 12:42
- Nahlásit
Fajka
nooo tak to asi abych je jezdila pravidelně na apaluchu přebarvovat..
Jo! a vezmi s sebou Fajfčičku, Rumíček bude potěšen (Fajfčička asi méně, ale to se upraví, tím jsem si jistá )
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 12:51
- Nahlásit
cernej caj
letos zkusila fialky ale nejak my posly
tak tady u těch je napsaný že přemokření jim škodí tak ž e žádná pravidelná není nutná
PetraK
Jo! a vezmi s sebou Fajfčičku, Rumíček bude potěšen (Fajfčička asi méně, ale to se upraví, tím jsem si jistá
jako vona čím je starší tím víc praštěná takže by z něj jistě byl hyn a šla by si s ním třá zaplovat...bo včera jsme byli u rybníčka a ona sama dobrovolně vlezla až tam kde nestačila a plovala...otázka je zda chtěla a nebo již je tak senilní že zapoměla že je to hluboký
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 13:34
- Nahlásit
Fajka
..otázka je zda chtěla a nebo již je tak senilní že zapoměla že je to hluboký
mají evidentně s Bubrdlí hodně společného
Ta prej tuhle taky naznala, že půjde hlouběji než obvykle chodívá a regulérně si zaplovala. A ! Bez toho, že by se topila proto, že musí třepat ušima, který potkaly vodu .
ale mohli by běhat s Rumíčkem kolem buxusu a honit vodičku. To je jeho oblíbená zábava
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 13:58
- Nahlásit
PetraKFajka
asi na stary kolena to chcou vyzkouset
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 14:05
- Nahlásit
Fajka
český výrobce a maj zrovna slevu 23 % na vše
škoda, že podle tabulky velikostí, počítá jen s češkama vysokýma 168 cm. Tepláky si u nich tedy zjevně nekoupím...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 14:07
- Nahlásit
PetraK
mají evidentně s Bubrdlí hodně společného
babskou senilitu
mohli by běhat s Rumíčkem kolem buxusu a honit vodičku. To je jeho oblíbená zábava
no tak to jako zase ale prrr...to vona jako pobíhat nikde jak trupka nebude....Rumajs ať si pobíhá a von mu bude zatim tak maximálně držet tu hadici v hubě
cernej caj
asi na stary kolena to chcou vyzkouset
no hezký ale že já z toho mám trojma jim je fučík..sem myslela už že za ní do tý studený vody budu muset vlíst
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 14:09 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
birma
škoda, že podle tabulky velikostí, počítá jen s češkama vysokýma 168 cm
no jooo to jsou 2v1 páč to co je pro někoho dlouhá nohavice jsou pro druhýho tříštvrťáky nebo kraťasy noo
ale já to sem dávala spíš krz to spodní prádlo co jste tu onehdá řešili...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 14:10
- Nahlásit
Fajka
asi nechce abys mela nudu
birma
zkus mrknout na atex, sice nevim jak to maj ale pripadne sijou i na miru a urcite maj siroky rozpeti, a cenove taky to neni tak zly
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 14:34
- Nahlásit
Fajka
Rumajs ať si pobíhá a von mu bude zatim tak maximálně držet tu hadici v hubě
no ale to by byl nadšen!! To by mu vyhovovalo!! Páč pánčička odmítá stát hodinu jak debil a plýtvat u toho vodou! Fajfce by evidentně nevadilo stát jako debil (Fajfčička promine ) a plýtvat u toho vodou. A von by mohl běhat dokolečka a běhat do kolečka a běhat dokolečka a běhat do kolečka a skákat do vodičky a skákat do vodičky........ a bejt za debila....
že za ní do tý studený vody budu muset vlíst
pačemů?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 15:01
- Nahlásit
tak jsem zase vytvořila chudákovi psovi potíž... Je měkota děsná a já to víííím - a stejně se nedokážu změnit a předělat se. Chodíme do lesíka. Dříve tam byl provoz na lesní silničce minimální. Pak někdo odstranil značku zákaz vjezdu a přestříkal dodatkovou ceduli. Závora se nezavírá. A provoz narůstá a narůstá. Navíc je tam v lese "zemník" a občas tam jezdí velké Tatrovky plné kamení a hlíny, případně dřevaři s těžkou technikou.
Silnička je nepřehledná a úzká. Ustoupit z ní není kam - nahoru kamenitá velestráň, dolů kamenitá velestráň.Tudíž psisko hlídám a v případě dopravy poutám a stěhujeme se do příkopu. A pokud nám těsně kolem hlavy drncá spousta velekol od těžkého náklaďáku s přívěsem, tak to psík nerad... A klepe se a couvá. A já se bojím, že se vyvlíkne a tak hystericky houknu ať se ani nehne... (a on se nehne, neb zcepení)
No a v posledních dnech je tam provoz jak na Václaváku, už i houbaři jezdí až do lesa a já ten asi 500 metrů dlouhý úsek nespustím psa z očí. A on se dneska rozhodl, že je silnička nebezpečná (neb tam panička ječí, ať se ani nehne), že po ní nepůjde a že jak partyzán bude plazit tak 10 metrů nad ní ve strmé stráni... Neb tam je bezpečno (auta nehoní a tak to je zhruba vzdálenost, kde bývám zcela klidná)
Kdy6 jsme zahnuli na lesní pěšinku - psisko chytil amok radosti a lítal a lítal a lítal... Cestou zpátky jsme šli potokem - sice děsně blbá cesta pro nás, ale psisko nadšené. K auto to pak měl na vodítku jen pár kroků...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 15:14
- Nahlásit
Xerxová
psisko chytil amok radosti a lítal a lítal a lítal... C
ano! byl radosten že přežil, chudera malý!!!
bych nehoukala, normálně bych mu řekla, ať sedí a čumí a chvíli bych tam s ním pobyla, pohovořila, posvačila a pak odešla.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 15:28
- Nahlásit
já chápu že ty bys v klidu poseděla... ale stojím-li JÁ v příkopě, vedle hlavy mi drnčí kola od plně naložené Tatrovky s přívěsem a za ní jede druhá a psisko se začíná "vyvlíkat" (a já ho fyzicky jak známo udržet nemůžu), tak hystericky houknu... a on poslechne. Já vím, že je to špatně... od začátku tvrdím, že tuhle měkotu mám za trest, neb se s ním nedokážu pořádně dohodnout. Tedy většinou se dohodneme... ale někdy to holt zaskřípe...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 15:35
- Nahlásit
Xerxová
ale jo, jasně, že v tý dný situaci pokud je takhle vyšponovaná, toho moc udělat nejde. Spíš jsem myslela tak jako v rámci výchovný, že bych tam s ním zašla cíleně a zvykala. Aby příště nevyšiloval.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 15:49
- Nahlásit
zná tuhle cestu od malinkata... je to naše standardní lesní procházkovka (tak 4x týdně). Ale jak narůstá počet aut (do loňska výjimka - potkali jsme tam tak jedno týdně), tak vzrůstá počet "omezení" normálního vycházkového rytmu (a já houknu "stůj" a vybíhám si ho lapit - a on to vyhodnocuje jako NEBEZPEČNÉ místo, neb panička k němu i popoběhne...) A dneska to dotáhnul do dokonalosti (on už několik výprav je tam "neklidný" - a já myslela, že je to tím, že čenichá spoustu pachů lidí, kteří tam mimo hubní sezónu nechodí) - prostě po té silnici nepůjde... a má to vyřešené.
Chytrý chlapec... jen mě tím trochu vykolejil
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 15:53
- Nahlásit
ještě dodám - že mě vůbec nedošlo, že je něco špatně - protože jede auto, já houknu, on počká, já ho připnu - sestoupíme do příkopu a hned ho zase pustím. A u normálních aut (těch je většina) u něj žádný stres vidět není (jen u těch velkých náklaďáků a lesáckých traktorů - to se bojím i já ) Až zpětně si uvědomuju, že už delší dobu "dává signály" - často běží lesíkem nad nepřehlednou zatáčkou (a my si říkali, jakou má radost z volnosti... tam fakt žádný člověk neleze, tak jsem ho nechávala - ať si horolezčí a zatáčku nadbíhá strání...)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 15:56
- Nahlásit
Xerxová
on to vyhodnocuje jako NEBEZPEČNÉ místo,
trouba "malej".
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 15:58
- Nahlásit
Xerxová
(jen u těch velkých náklaďáků a lesáckých traktorů - to se bojím i já ) Až zpětně si uvědomuju, že už delší dobu
no jasně, právě proto jsem zmínila to co jsem psala, prostě to natrénvoat, aby se mu to ochodilo. Protože, když se to stane někdy jindy, někde jinde, kde s tím nebudeš počítat, tak ho to poplaší taky a může být potíž. To jen tak, takový zamyšlení, dělám chytrou, pardon
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 16:10
- Nahlásit
PetraK myslím, že když ho nepřekvapily ani houkající velelodě v přístavech, vlaky, tramvaje, veleprovoz v centrech autový i davový, drožky s klusáky všude kolem, církevní slavnosti s bubeníky (to bylo v Pamploně a utýct jsem chtěla já - on se tvářil, že ty hlučný davy jsou tam kvůli němu)... v civilizaci (a tedy na vodítku) on problém nemá (maximálně se na nás víc nalepí). To, že se bojí té těžké techniky v bezprostřední blízkosti - to se mu nedivím, ale uhnout víc nelze - ale zase, zvládá to velmi dobře, opakovaně) On si spíš neumí srovnat v hlavě ten zlom z klidové zóny, kde mohl volně lítat... Prostě já jsem tam teď nervózní a jemu to vadí...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 16:33
- Nahlásit
Xerxová
jo jasně, tak sama víš nejlípějc, jak to máte. to byl enem nápad.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 17:01
- Nahlásit
Fajka
Prádlo jsem teď nakoupila v Triole. Ten obchod miluju, protože maj do K, což ani nepotřebuju a ještě maj naprosto úžasný střihy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 17:29
- Nahlásit
birma
Mně ta Triola nesedí, což mě mrzí. Uspěla jsem u Astratexu (a nadoma se zapošitou sportovní).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 17:49
- Nahlásit
birma
v triole meli jedinej dobrej strih a to ve spesl edici, ktera neni ani bezne dostupna
ale dobre, ze aspon neco...
kachna_
ja posledne vyzkousela asi 20 podprsenek nez sem nasla tu jednu, co sedela a navic byla fakt bozi (jednu sem tu ukazovala a mam jeste jednu ) ale fakt ses dobra, zes to z toho astratexu trefila, ja na 30 vyzkousenych koupim 1 dobrou, takze tu z trioly sem si koupila jeste jednu, ted mam 4! paradne sedici podprdy, coz je bozi pac nemusim uz nosit ty zaposity, je dobre, ze se to zacina dost s pradlem zlepsovat
Xerxová
holt kazdej to ma jinak a tak snad se to trochu jeste spravi, ze si zvykne na ty prechody
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 18:26
- Nahlásit
cernej caj
já minule zkusila 5, všechny mi sedly a odešla jsem se dvěma nejlepšíma (1, 2)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 18:30
- Nahlásit
birma
holt nemuzem mit vsechno, tobe sedi podprdy a vsechny dlouhy kalhoty mas pod kolena
uz se balim do rumunska, zitra nebudu doma a ve ctvrtek budu vyrabet tycinky asi
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 18:32
- Nahlásit
cernej caj
tobe sedi podprdy a vsechny dlouhy kalhoty mas pod kolena
uz se balim do rumunska
čirá závist! Teď tu mám super brigádnici a ta zas jede v pátek do Černý Hory. Tak tý závidim taky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2016 18:47
- Nahlásit
birma
"jenom" 4 dny, to nebude zas tak moc k zavideni ;) ale tesim se a pak na vandr pod rakovnik
|