| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 17:34 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Xerxová
Ja doufam za vas, i za kulalu, ktera se smeckou psu taky potrebuje cestovat k nam... Jen me to tak napadlo, krome vsech jinych dusledku.
Jo a z Troldaka s timhle oteplenim zacaly snezit chlupy, priserne zacal linat. Na tu jeho srst podivnou si asi nikdy nezvyknu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 17:39
- Nahlásit
mám tu brigádnici. Pustila jsem nám Zuzku Navarovou a ona netuší, kdo to je. Přijdu si stará...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 18:00 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
birma
Pustila jsem nám Zuzku Navarovou a ona netuší, kdo to je. Přijdu si stará...
klid, stará bys byla, kdybys jí pustila Zagorku
edit. ale já si to říkám vždycky, když se holky odmítaj dívat na pohádku jen proto,že je černobílá
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 18:35
- Nahlásit
kachna_
taky pravda, ještě jí můžu pustit Sklepáky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 18:38
- Nahlásit
birma
máte v práci aspoň klimatizaci?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 18:52
- Nahlásit
kachna_
dva malý větráky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 18:54
- Nahlásit
birma
tak to jí Sklepáky nepouštěj, to by bylo moc
(lity lity lity teda ale)
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 19:03
- Nahlásit
Fifi já si zase nemůžu zvyknout, že mám psa i v zimě nahatýho. Na jaře stačil dvakrát přejet gumovým kartáčem - a je od té doby lesklý a málochlupý. V zimě je lesklý a jen o málo chlupatější.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 19:37
- Nahlásit
Fifi
ty jo Trolda se nezdá jakej má kožich
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 19:42
- Nahlásit
cernej caj
zajimavy je, ze maj jedno slovo pro oboji? prece jel sem praha - brno je uplne jiny nez sel sem praha - brno... bezna vec X zajimavej vykon
no však anglina to má taky tak, všude jen go
četla jsem jednou článek, jak maj anglicky mluvící učící se česky problém rozlišovat jít a jet
ono Finové maj dvě slova, ale ve smyslu nějak že jít/jet do kopce je jedno slovo a jít/jet z kopce zase druhý a tak
k noze nevím, to má asi pravdu Fifi, to jsou nějaký spešl kynologický pojmy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 19:46 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
a dnešní fotky teda, jinak samo většina je naprosto nepoužitelnejch, buď rozamazaný a nebo vyfocenej zadek
edit: ty drobky na hlavě jsou z piškotu jak se snažím jednou rukou fotit a druhou porcovat piškot
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 20:01
- Nahlásit
Maya
ty jo Trolda se nezdá jakej má kožich
On je pruhatej, kratka srst nicmene fakt s podsadou, kterou ani rtw nema. Prisernost, normalne mu muzes tahat pesiky odumrely pri hlazeni.
k noze nevím, to má asi pravdu Fifi, to jsou nějaký spešl kynologický pojmy
Jj, ja to vygooglila a obcas sleduju ruzny vyssi divci videa, jak finove na pejsky volaji.
ty drobky na hlavě jsou z piškotu jak se snažím jednou rukou fotit a druhou porcovat piškot
Uvar kureci srdicka/zaludky a nebude se nic drobit, navic ve vedru to psovi nezaskoci.
Ale jinak uaaaaaaaa, to je pupik krasnej, medvidkovitej, tututututuuuuuuuuuu! Zda se, ze Dorinek s nim uz uplne na vychazce v pohode?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 20:48
- Nahlásit
Fifi
jj, s Dorinem venku v pohodě, doma je Dorin ještě trochu občas nevrlej protože obvykle chce spát a ne se nechat otravovat, ale zrovna včera Loki utržil štípanec do zadku když se snažil přelejzt Dorinovi přes čumec, takže už si dává víc pozor a je to celkem OK taky už
tak já mám pro psy králičí maso a vnitřnosti, ale přijde mi to zbytečný teď když funguje dobře na piškot, si myslím, že tenhle kalibr nasadím až pozdějc, protože jakože teď je to ještě myšička malá, co se drží smečky sama od sebe
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 20:52
- Nahlásit
Fifi
teda to je linak a ses skvela jazykova studnice!
birma
ja bych ju taky nepoznala, proste proto, ze ju neposloucham, takze to proste s vekem nijak nesouvisi...
Maya
piskotek a dyt je skoro velkej jak dorin?
kachna
pust jim za trest rozhlasovou a budou rady, zeto v cernobilym meli s obrazem (sem slysela, ze prej deti dneska neumi poslouchat rozhlasovy pohadky, ze jak se tam nic nehejbe na oci tak neumi drzet pozornost?)
xerxova
tak snad bude dovolena bez potizi...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 20:58
- Nahlásit
cernej caj
Ona neznala jméno. A s věkem to podle mě souvisí, když jí bylo tak 8, když Zuzka zemřela..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 21:20
- Nahlásit
birma
aha ja myslela ze nepoznala podle hudby. s vekem teda trochu jo + zanrove. ja posliucham z 70% ceskou hudbu presto od navarovy neznam snad nic a neznam ani vetsinu cesky hudby, paradoxne prestoze ji uprednostnuju tak neznam moc nic z toho co obecne lidi znaj i kdyz cz neposlouchaj...
krasnej vikend!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 21:29
- Nahlásit
cernej caj
no Dorin je ještě o kousek větší
mám to přeložený stylem massa Bob, proitože neumím všechny časy a skloňování těch místních jmen
to jsou ty lidi s omrzlinama jaks dávala ten článek? to tam nějak zmiňujou
birma
co mám říkat já kdyžz to mládí na anglině písně z 80. považujou za oldies
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2016 22:06
- Nahlásit
cernej caj
pust jim za trest rozhlasovou
tak vzhledem k tomu, že u nás kromě jedné velké pohádky, když přijdou ze školy/ky jede jenom radiožurnál, tak si nemyslím, že bych je tím potrestala
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 06:17
- Nahlásit
krásnou procházku jsme měli s psíčkem - svítání v lese za řevu ptáků a courání se rosou, když ještě teplota byla rozumná...
Začnu zeširoka - rok co rok jezdí babča s dědou (tcháni, co bydlí u nás) na stále stejné místo na Usedomu. Jenže letos poprvé babča usoudila, že se autem bojí (je jí 83). Ale dovolenou potřebuje - a bez dědy nepojede. A děda zvládá jen místa, která dávno a dobře zná... No a tak místo babičky nápadu, že to zvládnou vlakem (s pěti přestupy, kufry a zmateným dědou by to byla fakt lahůdka) přišlo "nařízení" - že se nechají odvést. Minulý týden je švagrová nasadila do auta a odvezla je tam a dneska ráno před čtvrtou pro ně Pepa vyrážel.
No a když už jsem byla vzhůru (snídala jsem s ním), tak jsme s psiskem již před čtvrtou byla v lesoparku. A bylo překrásně. Teď jsme si ještě hoďku zdřímli a já se po osmé vyrazím uvařit...
Neb jen dement může jít na golfový turnaj, když nenávidí vedro a na té slunečné pláni, kde není stín, bude trávit celý den. Navíc vůbec v posledních dvou letech nehraju - většinou lítám s čoklem po lesích kolem hřiště a poslední turnaj jsem šla před deseti lety... Nighta odpoledne vypustí na zahradu moje ségra se švárou... ten se bude mít dobře... Já hůř
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 07:10
- Nahlásit
Xerxová
tak držím palce, ať se to nakonec vyvede a třeba potkáš lidi, cos už dlouho neviděla
To je tchán s tchýní? Týjo, to je tak hezký, jak o nich píšeš (i jindy) .
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 07:42
- Nahlásit
Kachna jojo to jsou tcháni. Moje rodiče "vyhrála" sestra. Jasně že je to občas děsběs - ale stále to považuji za nejlepší možné řešení - mít je "pod dozorem" a nemuset lítat třeba na druhý konec města. Naštěstí obě rodiny fungují. Takže když odjedeme s mláďaty k moři, tak za dědou s babčou se zastaví vnoučata. Totéž u našich - letos jsme si omylem se sestrou naplánovali dovolenou na stejný týden - a neteřka si posunula svoji dovču s kámošem - aby nebyli naši v baráku sami. Možná střídavě píšu o obojích důchodcích... ale pořád to jsou ti NAŠI
Na turnaji znám jen magnificenci. Ten to pořádá...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 09:24
- Nahlásit
Adam vedro snáší čím dál hůř. Že by byl starší, než jsem myslela a mohl za to věk? V noci mi přišlo, že málo spal, pořád dejchal a přecházel, zalomil to až nad ránem. Vzala jsem ho lítat do Rokytky na chvilku, to ožil a kravil s vodou, ale doma mi hned po příchodu přišel zase přehřátej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 09:30
- Nahlásit
A teď psala Katka, že Aygo má infekci horních cest dýchacích. Kluci spolu blbli tenhle i minulý čtvrtek, takže to možná u Adama není jen vedrem...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 10:29
- Nahlásit
Maya
jojo, to sou oni, jak sem ti onehdy davala cestopisy
kachna_
to je fakt, vy ste ta radiova rodina, uvykla me tuhle prekvapilo, ze teta to rikala, ze sestrenky vubec to neumeli poslouchat a dneska to obecne na tom budou asi deti hur...
Xerxová
tak to ste dobre zaridili s dedou a babi doufam, ze prijedou plny zazitku
uzijte si teda dneska turnaj, i kdyz pravda trochu slunecnej
birma
tak snad neni adamek nemocnej, drzim palce!
ja mam dneska uklizeci den, bych mela i trochu chystat a probirat veci... zitra za dedou a babi, chtela sem puvodne dneska ale v tom vedru ztravit 2x 1,5h v autobuse by snad dobrovolne jen silenec pres nejhorsi vedra odpo, a zitra snad to ochlazeni.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 11:00
- Nahlásit
cernej caj
dík
ja mam dneska uklizeci den, bych mela i trochu chystat a probirat veci...
mám na odpoledne po práci stejnej plán + přenášet vnitřnosti polic a skříní, aby to po přesunu nábytku bylo ergonomický (nebo jak se to řekne jednim slovem )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 11:26
- Nahlásit
birma
ja bych to potrebovala prave protridit, aby nam po odstraneni te skrine nezustaly veci, ktery tu budou neergonomicky v komincich po podlaze jeste 10 let tak holt zasluzna cinnost, ale v tom vedru je mozna lepsi byt doma (24mam doma, coz je jeste pouzitelny), jen kdybych si nepritapela tim 4jadrem jestli se vrhnu na diablo, teplota v mistnosti stoupne minimalne o 2stupne
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 11:45
- Nahlásit
cernej caj
ja bych to potrebovala prave protridit
já mám věci už z větší části vyřazený, ještě ty bedny krámů nafotit a někde někomu nabídnout.
v tom vedru je mozna lepsi byt doma
souhlasím, měli jsme jet na chatu, ale bolí mě koleno a to vedro k tomu... bude užitečnější doma vykazovat záslužnou činnost
jestli se vrhnu na diablo, teplota v mistnosti stoupne minimalne o 2stupne
tak si nech diablo na zimu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 13:20
- Nahlásit
birma
teda lity lity s kolenem, a to me pripomina, ze sem zapomela se optat na ty stehna? uz je to uplne klidny jak nemas ted ten zaprah chodici furt?
jo, to se mi tatinek dycky smal, ze u me v pokoji se nemusi topit, staci nahodit masinu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 13:46
- Nahlásit
cernej caj
No právě mi ve čtvrtek ráno v tom koleni nějak ruplo a blbý, bolí to podobně jako kdyžs mi to v Bukovkách tejpovala...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2016 14:04
- Nahlásit
birma
aha tak to je blby
|