| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2016 23:09
- Nahlásit
Xerxová
jsem schvalne vytahla svoji starou knihu Vsecky druhy psů, o dogach je tam hodne, dokonce i o tom jak Nemce rozzlobilo, že Anglicani zakazali kupirovani dog, jo uz tenkrát před vic než 100 lety ale o délce srsti nic
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 09:14
- Nahlásit
xerxova
krasna proxhajda a teda dle me najtik trosku vetsi pejsek je, ale tak nepatrne
maya
snad teda bude podobny dobroty luxovat dal, nechce mi ted naskocit fb
birma maya
a to je fotka z telefenu, bylo to paradni, uplne krasne a azuto a vratila sem se do dovci na slovensku... bily karpaty, karpatsky louky, vyhledy, zapad a vychod slunce... fucelo hodne ale v noci, takze sme se ttochu budila zimou.
nakonec cca 2x 13, ferinka supr, slapala krasne, ted chrape. worickek je bozi meda, byl podrbkan opet.
birma
tak to ste pekne zacvicili, mate odboura o to jak si psala, zes mu u nw neco zkazila?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 09:14
- Nahlásit
maya
vidim stojaci usi!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 09:23
- Nahlásit
jo a novy boty sou tvrdy jak broky...sirka ok, mela sem v nich roztahovak narvanej 3 dny, ta trocha co povolila asi dobry, o malicccih nevim, ale slapky mam totalne oslapany a posledni 2km sem myslela, ze nedojdu... coz pri ty vzdalenosti je spatny... do rumunska tudiz nemam boty
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 11:59
- Nahlásit
cernejcaj
vlozky by to nevyresily?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 13:32
- Nahlásit
Maya
no doufam, ze jo... ale problem je v tom, ze s vetsinou vlozek, kdyz sou trochu mekci, tak sou tlustci a nevejdu se zas s nima do tech bot
co loki? a co dorinek?
feri chrape jak mrtvola, vokoun je nevydrban, u nas doma spokojenost
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 14:20
- Nahlásit
krásně bylo v Lužkách - kamzíka jsme viděli, laň jsme potkali... jinak jsme šli Zlatý vrch, Pustý zámek a rozhlednu na Studenci.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 14:58
- Nahlásit
Xerxová
dost zivo teda, tesim se na fotky
moje z velke javoriny
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 15:25
- Nahlásit
čajkrásné fotky. Počasí jste měli vysloveně fotograficky spolupracující. Špicce to sluší, vypadá spokojeně, když může zase výletit.
My ušli asi 15 km (jednou jsme sešli z trasy - nestává se nám to často - ale naučnou stezku kolem Studence značili snad v pravěku a od té doby nee... Stoupání něco přes pětset, hlavně ten Studenec nechat až na konec nebyl nejlepší nápad. A stará dlážděná čedičová cesta od vrcholu úžasně smekala, neb byla mokrá.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 15:29
- Nahlásit
xerxova
taky sme dneska sesli z cesty, od rozcestniku sme vyrazili po zelene a najednou sme na hranicni modre
tak mokry sutry, to musi byt lahudka, najtik byl asi na 4 v pohode... nahon na vsechny psi 4 se proste hodi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 15:30
- Nahlásit
xerxova
taky sme dneska sesli z cesty, od rozcestniku sme vyrazili po zelene a najednou sme na hranicni modre
tak mokry sutry, to musi byt lahudka, najtik byl asi na 4 v pohode... nahon na vsechny psi 4 se proste hodi
na te jedne fotce ma takovej prinasranej vyraz, nechapu, jak se mi to povedlo zachytit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 19:28
- Nahlásit
buřina a průtrž, zrovna jsem chtěla napsat, že doufám, že se Loki neprobudí a probudil se
s Dorinem jakžtakž v pohodě, venku lepší, doma dneska už taky lepší, protože Loki ujistli, že dlažba na chodbě chladí a opustil Dorinovo oblíbený místo u gauče
a taky už začíná chápat Dorinovo rázný vysvětlování, že na něj nemá skákat
takže teď momentálně Dorin dělá že spí a Loki skáče metr od něj a štěká, ale už si nedovolí skákat na něj, což je jedině dobře, za pár měsíců by jinak udělal z Dorina placku
dneska tu byl brácha s borderákem a teda popravdě nevím, co to znamená, ale nechat ho tak v podstatě furt by měl čenich na Lokiho zádech a strašně mu je poslintal, že jsem ho pak musela umejt
teď vyměnil Dorina za velkýho bílýho psa od čaje a štěká na něj
ale že by štěkal u plotu jako špicové odmalinka, to ne
ráno zase nežral, ale večer jo, tak asi si myslí, že je velkej a bude žrát jednou denně nebo nevím
konec hlásání
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 19:33
- Nahlásit
Maya
chudak dorinek, mel vetrelce na svym fleku a dobry, ze z nej teda nebude placka, jak budou lokimu pribyvat kila
sem myslela, ze ten pes uz nezije
dobry, ze aspon trochu zere, neni to teplem a novym prostredim?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 19:48
- Nahlásit
maya našla jsem překlad standardu dogy z roku 1897 - srst: velmi krátká a hustá, hladce přiléhající, na spodní straně ocasu nemá být zřetelně delší
Ehmmm - tak zvíře, které nechce snídat bych znala... ale co dostává každé ráno vývar s vařeným kuřátkem (kachničkou, krůtou) na granule, tak je ochoten svoji nežravost přehodnotit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 20:04
- Nahlásit
Rrumstajn, asi mi praskne hlava - kolem cerno a pruh bourek, o kus dal musi bejt asi peknej srumec zase.
Maya
Pipik malej, a davat mu vickrat denne, pres den jen svacinky by nezabralo? Pruhy dostavaly po prijezdu - to mu bylo cca 10 tydnu zhruba 4x denne, vetsi davku rano a vecer a pres den jen takovy decentky do zobaku ci do misky typu trochu podmasli/kefiru s necim apod. Ale treba je Lokisovi jen hic, no to sem ti asi pred letem a tropama moc nepomohla. Je to stekanatko, potrebuje hodne papat, aby melo hodne energie na rust a zniceni panicky.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 20:05
- Nahlásit
Xerxová
A nemuze ta fotka byt jen nejaka odchylka od standardu? I u rte se obcas vyskytne "dlouhosrstak"...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 20:30
- Nahlásit
Fifi nesetkala jsem se - ale může to být jakýkoli velký kříženec...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 20:32
- Nahlásit
Padám na hubu. Ale nábytek je přestěhován, tak už "jjenom" přestěhovat věci v něm, aby byly tam, kde je potřebuju. A dneska krátká návštěva PesFestu. Adam byl dooooost vzornej
cernej caj
Krásný fotky. Závidim.
Maya
Však on se rozjí určitě kde jsou fotky?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 20:47
- Nahlásit
Xerxová
Krásný fotky! Závid8ím!
Já jen prachh v plicích
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 20:50
- Nahlásit
Xerxová
Tyjo, sem ani nevedela, ze jsou u nas i kamzici. A Najtoun se pekne dodelava - nebo se pletu a fotky zkreslujou? Prijde mi, ze mu dorusta predhrudi a hrudni, kejty ma velmi solidni, proste krasec lesk jak blesk.
birma
. Ale nábytek je přestěhován, tak už "jjenom" přestěhovat věci v něm, aby byly tam, kde je potřebuju.
Dobre ty! Pak bude krasa se placnout na pohodlnou postel a kochat se dobre odvedenou praci. Jsem vas nejak docetla - a zitra mas v planu co za zk?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 20:53
- Nahlásit
Fifi
Zítra nosework - nature Z. Měla bych si pročíst zkušebák a nachystat věci, ale nemám sílu vůbec na nic...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 20:54
- Nahlásit
Fifi vybírám fotky, kde vypadá slušně Hrudník měl vyvinutý, nasvalený byl taky dobře (on má chudáček na dogu moc pohybu - to často slýchám) už od mlada. Ale přeci jen něco nabral, a zcela dospěl - tak je takový dodělaný. Ale jinak je to mimochodný matlák se spáditým pozadím a šišatými zády... Hezky se nese výjimečně
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 21:07
- Nahlásit
Xerxová
Hrudník měl vyvinutý, nasvalený byl taky dobře (on má chudáček na dogu moc pohybu - to často slýchám) už od mlada.
To jo, to je jak u rtw, ale jde tam proste o nejaky takovy to "dodelani", to se tezko popisuje, ale ja ho vidim.
Ale jinak je to mimochodný matlák se spáditým pozadím a šišatými zády..
Ty ses ale teda!
birma
Měla bych si pročíst zkušebák
Hod to Adamitovi na pelech, at si to v noci prostuduje on.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 21:09
- Nahlásit
Kamzík vzorně spolupracoval - počkal, až Pepa přehodí objektivy
Tak to je ale mega rozdil, skorem na kopytka bylo i zaostreno! A uzasny, jak mas prehled o vsem moznym vzdycky ve kraji, kde courate.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 21:12
- Nahlásit
Fifi prd přehled - Zlatý vrch jsem chtěla vidět už dlouho - na "varhanech" u Kamenického Śenova jsem byla mnohokrát a největší čedičový lom (nejdelší sloupce - 30 metrů) jsem neviděla. A o těch kamzících psali i na Studenci - četla jsem to dneska - tak to ještě v hlavě udržím
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2016 21:20
- Nahlásit
Fifi
Já to mám jenom online do zítřejšího večera času dost
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2016 09:12
- Nahlásit
Xerxová
nádhera, a ta skála to je supr, sem nikdy ještě naživo neviděla...
a kamzik teda vzornej
birma
budu muset taky koupit krabice na vystehovani bordelu ze skrini, presun skrini a stehovani zpatky... jen skoda, ze se jedne musime vzdat... porad nemam, kam ty veci dam
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2016 09:19
- Nahlásit
cernej caj
mrkni na ikeí dimpa tašky. Máme je na sezonní nebo "nedorostlé" věci a jsou boží.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2016 09:38
- Nahlásit
kachna_
dik za tip
a za postel vyhral bambus, mozna i na zed, u ktere psi budou spat... a kdyz se novej model (kterej jeste neni) osvedci, tak bude skrin na miru... (ale musime koupit koupelnovou skrinku a listy na podlahu jeste, takze vubec nevim, jak budem stihat, ale stehovat pokoj bez tech list se mi moc nechce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2016 10:11
- Nahlásit
Maya
takže teď momentálně Dorin dělá že spí a Loki skáče metr od něj a štěká, ale už si nedovolí skákat na něj, což je jedině dobře, za pár měsíců by jinak udělal z Dorina placku
jééééééééééééééééééé!! Ťuťuuuu, roztomilouš steklej jeden!!
Rumouš taky dělal včera na Bubi steklýho - no... a bum, uďála mu dírku do kožichu
teď vyměnil Dorina za velkýho bílýho psa od čaje a štěká na něj
debííl malej urputnej!!
Fifi
Tyjo, sem ani nevedela, ze jsou u nas i kamzici
jsou, však nésme placatí - ale se přiznám, že zrovna v malejch horách jako jsou Lužky bych je nečekala
Xerxová
krásný fotky, Lužky nádherný
kamzíky do Lužek dovezl z Alp hrabě Kinský na počátku dvacátého století.
a díky za info, jak se zrovna tam dostali.
|