Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 15:11
- Nahlásit

Moje (uznávám že najivní) představa vždycky byla a já se tak na ně vždycky dívala na veterány...že si zaslouží zaslouží "pochválit" jak pes tak majitel kterej toho psa do kruhu přivede a konktétně u krátkověkýho plemene jako doga je ho utřít stylem, no ještě žije, tak dobrý...

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 15:11
- Nahlásit

cernej caj
ten system se bude tezko menit s tema lidma, kteryma to je prolezly
určitě. Ale i proto si třeba některý posuzovatel může myslet, že nemůže dopustit "devalvaci" známky ani u veterána.
Jinak Fajko, naprosto chápu, že se nemůžeme shodnout, protože já řeším teoretickou situaci a ty praktickou

mimochodem u králíků by bylo nepřípustný i to, že jeden zadá výborný a druhý za stejných podmínek dobrý.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 15:29
- Nahlásit

Fajka
U tech psu je proste blby to ze v otazce posuzovani je rozhodci buh a i kdyz posuzuje mimo standard tak proti tomu neni odvolani
Jinak ta kozni nemoc pokud neni momentalne viditelna tak na to nemuze brat zretel rozhidci posuzuje momentalni stav a ne predpollady k chovu
Vsak ja taky vystavovala Kima po operaci a mel V a proc ne v ty dobe nekulhal a ze nechci ho s tim do chovu je na vystave irelevantni

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 15:31
- Nahlásit

Teda chci rict nechovnyho psa si muzu vystavovat jak chci kdyz mi nevadi ze je to jinak k nicemu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 15:33
- Nahlásit

mě to hodnocení zarazilo. Pamatuju výstavu, kde u dog dostala veteránka BOBa - neboť měla úžasně hrdý postoj a překrásný klus - a rozhodčí své rozhodnutí zdůvodnil neuvěřitelnou vitalitou předvedené feny. Ano - byla šedivá, silná - ale krásná. A všichni kolem věděli, že zdravá veteránka v parádní kondici je pro plemeno důležitější, než třeba lepší úhlení lopatky mladého jedince ve třídě vítězů...

Ano - i jindy u veteránů padala hodnocení jiná než výborná. Často jsem měla pocit, že je to u zvířat, která si výstavní prostředí neužívala - byla viditelně nesvá a nebo špatně se pohybující. Tam ta velmi dobrá podle mě říkala: "už ji nechte v klidu doma a netahejte ji po výstavách". Ale pokud si to desetiletá doga užívá a je spokojená - pak je podle mého vždy výborná... bez ohledu na velikost pysků, šířku hrudníku...

Klub zveřejňuje fotky všech veteránů (pokud tedy majitelé chtějí) . Protože je fajn vědět, kde se chov daří nejen po exteriérové, ale i zdravotní linii

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 15:34
- Nahlásit

Jsem si koupila delsi kabel na nabijeni tlf jednou nabijel a ted uz nabiji jen kdyz ho drzim u toho usb trochu prihnutej

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 15:37
- Nahlásit

Xerxová
Jako D mi prijde pro jakyhokoliv veterana trochu ujety kdyz uz tak VD by bylo podle me vhodnejsi prave vzhledsm k veku a kdyz je tam ten pes sam bez konkurebce

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 15:53
- Nahlásit

Xerxová
Ale pokud si to desetiletá doga užívá a je spokojená bez ohledu na velikost pysků, šířku hrudníku...

¨přesný a to můžu odpřisáhnout že přesně tu výstavu kde jsme dostali tu dobrou se předvedla Fajka nejlíp v životě, dokonce si to pobíhání v kruhu i užívala a celou dobu byla velmi pozitivně naladěná...

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 16:02
- Nahlásit

Xerxová

Xerxová - právě jsem dočetla pondělní článek - on je prostě........... no jinak, řeknu to taktně - nemá to v hlavě v pořádku je to debíííl, řeknu netaktně

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 16:04 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

hmm.....jak kdyby jsme se o tom tady nedohadovali že to jde se psama celé totálně do kopru... kamarádce dneska umřelo 3 měsiční štěně..chybělo mu kus srdce

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 16:08
- Nahlásit

Toz krev pry OK, cytologie neprukazna kvuli kontaminaci krvi. Pristi patek rano jde pod kudlu. Huuf.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 16:08
- Nahlásit

Fajka
3 měsiční štěně..chybělo mu kus srdce

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 16:12
- Nahlásit

Fifi
Toz krev pry OK, cytologie neprukazna kvuli kontaminaci krvi. Pristi patek rano jde pod kudlu. Huuf.

Jee, tak ale zatím dobrý teda? Jo?

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 16:13
- Nahlásit

PetraK
No dle krve jo, coz me na jednu stranu tesi, ze v jejim veku a prirozeny strave... Druhou cytolku udelaji tesne pred zakrokem.

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 16:32
- Nahlásit

Fifi
dle krve jo, coz me na jednu stranu tesi, ze v jejim veku a prirozeny strave... Druhou cytolku udelaji tesne pred zakrokem.

bude to dobrý bude to dobrý, vyšmiknou bouličku a pak bude zase řádit s pruhatcem a skákat přes kaluže dlouhá léta!
moc vám to přeju!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 16:40
- Nahlásit

fifi
tsk to je dobre a za tyden bude jeste lip, bez hnusska

fajka
to je naprd

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 18:01
- Nahlásit

Zdravím! My měli ráno výživnou procházku Hned zpočátku jsme potkali dementa s bobrmanama. Měl je sice na vodítku, ale z nějakýho důvodu si umanul, že půjdou tam, co my, takže jsme je měli za zadkem a furt se přibližovali. Adam se pak už pořád otáčel, nechtěl k nim bejt zadkem, ta jeho čuba řvala jak prokopnutá a kretén se mě otázal, jestli ho jako necháme projít, nebo tam budeme takhle postávat na místě. Měla jsem chuť mu dát přes hubu, protože si na to vybral místo, kde jsou dvě rovnoběžný cesty, takže nás mohl předejít bez jakýhokoliv kontaktu
A tak jsme šli jinam. Adam si honil citron, pak se cachtal, pak se seznámil s mladou boxerkou a lítali jak hovádi (Áda se jí krapet bál, ale hodně se mu líbila), pak jí ukázal, kde jsou veverky a zajíčci (její panička nebyla zrovna nadšená), potom jí viděsil svym řvanim na vodu, kdy ona furt hledala narušitele, pak jí ukázal druhej rybníček, kterej boxerka neznala a pak spolu zase lítali. Na to, že celou dobu byl Adam za neposlušnýho kreténa, kterej hledá v lesoparku vevery, jsem pak musela boxerku odlovovat já, protože byla rozjetá a k paničce vůbec nechtěla

Fajka
kamarádce dneska umřelo 3 měsiční štěně..chybělo mu kus srdce
ty bláho chudák štěník, chudák kamarádka

Fifi
myslim na vás a držíme všechno co doma máme...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 18:13
- Nahlásit

fajka jedna zvířetnice má štěníka taky s těžkou srdeční vadou... zná chovatele, ostatní sourozenci o.k. , prý to nemá dědičný základ, ale je to vývojová vada plodu... je to hrozná smůla - pracovní linie a štěnice neuběhne sto metrů... a tak trénují hlavu...

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 18:14
- Nahlásit

Fajka
pak bude zase řádit s pruhatcem
Toho radsi ani nezminuj. Von je jak Kremyluv dvorni zdravotnickej bratricek. Vopecovava ji, az sem je musela rozsadit, bo ji zdoubal a noupal fusku na noze. A kdyz by fusku nemela, tak by ji blemcal toho hnusaka.
3 měsiční štěně..chybělo mu kus srdce
To je strasny!
birma
Se adamit pekne vylital.

Ad psi starouskove, taky pro ne mam velkou slabost. Dat "dobrou" zrovna dozi starence, to je zhovadilost.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 18:24
- Nahlásit

Fifi
jojo, vypadal, že má skoro dost a já mám radost, že jsem fakt sehnala míček, co se mu líbí (ta potvora mu furt uskakuje a občas mu to i z huby samo vyskočí )a přitom po půlhodině venku nepřestal pískat a nejsou v něm dirky Doufám, že se holomkovi bude líbit nadále, páč samo taková věc nemůže bejt levná

A zítra večer vyrážíme do Středohoří, Adam má půjčenou boudičku, aby tam měl v noci klid a já mám staženou prdel z toho, jestli jsem toho na něj nenaložila moc a jestli to dá...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 18:38
- Nahlásit

Fifi není to na kosti. Jde o uříznout... tak věř tomu, že to bude dobrý. Zdravotně je v poho - tak to babka Křemylovatá dá. Musí!

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 18:47
- Nahlásit

Xerxová
tak věř tomu, že to bude dobrý.
Snazim se. Vono taky co jinyho delat. Radsi nepripoustet, ze kdyz se do neceho rizne, muze se neco rozjet atd... Ted se rube s Troldou, zerou si hlavy.

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 18:54
- Nahlásit

kachna_
Zvíře s kožní nemocí by u nás automaticky bylo vyřazeno atd.

ono to na něm ale poznat není pokud se trefí časově do období kdy je pes zarostelj tak pouze vypadá jako vylínanej, akorát že s touhle nemocí jsou jako vylínaný furt není u nich ta fáze kdy doroste podsada..naopak v tý horší periodě vypadává ta zbylá krycí srst... rozhodčí to nemá šanci poznat že je to genetickej kožní problém...že to není jen vylínaný zvíře

Maya
ale v realu se deje to co pisu a to kolikrat i mimo vystavy, holt pomluvy jsou hitem fb a sahodlouhy debaty natema jestli si ten pes tu znamku zaslouzil jsou nekonecny
tak tohle drbání a pomlouvání konkurence je bohužel už normální a běžný...to tak prostě je..o to by ale v kruhu jít snad nemělo ne? že se rozhodčí bojí ocenit zvíře který je v dobrý kondici aby ho proboha nedrbala půlka Evropy co si to vůbec dovolil...

Jako nám toho veterána z akitářů taky nikdo nepřál ale mě je to značně u prdele...raději budu mít fenku s větším uchem, kulatým okem a delšího trupu v 10ti letech zdravou a vitální...
než jedince dle nejnovějších moderních trendů, kterej neustále klempíruje a veterána nedožije... ale hlavně že má správnej tvar oka....! sice na něj skoro nevidí a má v nich zánět ale je podle posledních trendů...
ach jo

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 19:01
- Nahlásit

Xerxová
má štěníka taky s těžkou srdeční vadou... zná chovatele, ostatní sourozenci o.k. , prý to nemá dědičný základ
no tady se budou zkoumat sourozenci jak na tom jsou a uvidí se no...

pracovní linie a štěnice neuběhne sto metrů... a tak trénují hlavu...

to mě mrzí

ono se nic moc jiného dělat ani nedá, může se dožít relativně krásného věku a nebo stačí jedna větší nepatrná zátěž kterou člověk bude jen velice těžko odhadovat tady prý to bylo jen otázka času...

Fifi

Von je jak Kremyluv dvorni zdravotnickej bratricek. Vopecovava ji, az sem je musela rozsadit, bo ji zdoubal a noupal fusku na noze. A kdyz by fusku nemela, tak by ji blemcal toho hnusaka.

no jo no myslí to dobře s babuškou jen je to trošku kontraproduktivní nooo...hlavně aby byl hnusák pryč a dobře se to zhojilo...

birma
zítra večer vyrážíme do Středohoří, Adam má půjčenou boudičku, aby tam měl v noci klid a já mám staženou prdel z toho, jestli jsem toho na něj nenaložila moc a jestli to dá...

tohle si neříkej.... jdi do toho s tím, že kolik ujdete tolik ujdete a víc neřeš. Když to nepůjde tak prostě skončíte ve chvíli, aby to bylo ok pro Vás oba.... tak jsme do toho šli i my a nakonec to byl náš nejlepší výkon a jelito makal na jedničku s hvězdičkou...

birma
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 19:09
- Nahlásit

Fajka
dík za povzbuzení být jen sami dva, tak to tak neprožívám, jak musíme mít ještě týmovýho parťáka, tak se mi nechce to případně zkazit jí a asi proto to víc řešim...

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 19:16
- Nahlásit

birma
a asi proto to víc řešim...
stejně to ale dopředu nevyřešíš je to krok do neznáma a pokud je to dobrej a rozumnej parťák tak ti hlavu neutrhne i kdyby jste už nemohli a museli skončit... a mezi náma můžou si to dojít celé i bez vás... pokud jim teda nejde jen o číslo ve výsledkovce..

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 19:18
- Nahlásit

birma
A zítra večer vyrážíme do Středohoří,
Nakej velepochod?
Fajka
Co bylo to stenitko za plemeno?

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 19:21
- Nahlásit

Fifi
chod...

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 19:28
- Nahlásit

Fajka
Echich.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2016 19:37
- Nahlásit

Fifi
držím palce ať je boule brzy fuč bez následků
Fajka
to je síla teda s tím štěnětem, takhle umřela známý fena ve třech letech, zničehonic na procházce a taky nějaká vrozená vada srdce, ale myslím, že tohle je spíš o náhodě
birma
to jako že musíte jít dva s jedním psem a když jeden odpadne tak konec pro oba? to se mi zdá dost blbý

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání