| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 10:40
- Nahlásit
birma
no jsem se koukla na ten odkaz a mě to teda přijde dost ujetý dělat z chůze naboso vědu jak jaderná elektrárna
mě to fakt přijde, že dneska se lidi buď nuděj a dělaj vědu z každýho prdu, aby se měli čím zabejvat a nebo jsou už tak zdegenerovaný, že potřebujou návod i na to jak dejchat
jako nepopírám, že ujít naboso xx km je něco jinýho než si chodit po zahradě, ale popravdě, ani v těhle botech to není naboso, je to jen takový hraní si na chození naboso, ale fotit chůzi ve stylu Já jdu naboso, zááázrak!!! mě spíš odrazuje
ech, fakt nesnáším tyhle patenty na rozum naprosto banálních věcí
jinak samo nic proti tomu nebo těm botám, ale ta prezentace je děsná
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 10:49
- Nahlásit
cernej caj
nebylo by mozna koupeni obycejnejch tenisek levnejsi a ucelove dost podobny? (myslim jako na barefoot)
to asi bylo, kdybys vybrala klasický cvičky, který by měli dost širokej střih, zas ty klasický barefooty maj i moc hezký designy na městský boty a to asik teniskou nenahradíš.
Fajka
šlo se fakt 10 kiláků takovýhle a ještě větší šotolině a cesta vedle mezi klečí a nešlo jít bokem..to si jako fakt nedovedu představit... asi bych je prodřela dřív než ty fusky
chůze po kamínkách je v tom příjemná. Tyhle maj podrážku místama až 4 mm, to si předpokládám na botách tolik neubrousila
je fakt že já naboso chodim docela dost..
já právě ne - jednou jsem si (a to ne při bosý chůzi) zapíchla do paty asi 1,5 cm dlouhou a dost širokou dřevěnou třísku a od tý doby mám hrůzu, že bych v terénu na něco takovýho mohla dupnout. A Honza to loni moc nepodpořil, když přijel na tábor skoro nechodivej, protože si při bosym běhu zapíchnul do nohy klacek...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 10:54
- Nahlásit
Maya
mě to teda přijde dost ujetý dělat z chůze naboso vědu jak jaderná elektrárna
Tak všechno chce s rozumem, že jo. Zas chápu, že to musej o něco opřít, pokud maj argumentovat lidem, který jsou celej život přesvědčovaný, že čim silnější podrážka, větší podpora klenby, pevnější bota... tim zdravější.
Viděla jsem na to pár fotek, třeba jak si měřil ortoped vývoj svejch plochejch nohou po přechodu na barefooty a to mě dost přesvědčilo. Navíc doufám, že mi to pomůže se zádama...
fotit chůzi ve stylu Já jdu naboso, zááázrak!!! mě spíš odrazuje
to naprosto chápu
jak píšu, já bych chodila ráda na boso, ale mám velikej strach, že si něco zabodnu, takže bosoboty jsou ideální volba.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 10:55
- Nahlásit
Fajka
tak pravda, pokud nelikvidujes fusky za 350 ob trek tak je to asi snesitelny.
si myslim, ze ale vysoka klenba nesouvisi nijak s tim,ze se ti muze propadat a i vysoka se prave propadat muze, ze jo... sice treba furt bude dost vysoka ale treba propadlejsi. Ja ale jen obecne spekuluju, ze noseni takovych bot muze byt zdravotne prinosem i pri obcasnym noseni proste - ze nemusi byt nutny v nich chodit vsude ale ze si asi i muzes vybrat teren a ze to prospesny asi bude i tak.
Maya
podle me je rozdil v tom, ze nemas tolik tlumeni v pate takze nechodis pres patu (coz dneska dost lidi a hlavne s podpatkama nebo vytlumenejma bezeckejma dela) ale nevytlumena pata te nuti chodit pro telo prirozeneji - jako kdyz boty nemas. ALe malokdo by sel naboso treba do pekarny nebo na prochazku, ze jo - uz ze strachu pred strepy, kaminky a tak. Takze jo - delaj z toho hlavne byznys ale nevidim zas nic spatnyho na tom tu bezpecnou alternativu chuze naboso zajemcum nabidnout
birma
slo mi spis asi o funkcnost nez design - jinak jasny, no, design bude zas asi jinde.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:02
- Nahlásit
cernej caj
no já chodím naboso docela dost bych řekla a nepozoruju žádnej rozdíl když jdu naboso a nebo v botech, pravda nenosím boty s podpadkama ani nějaký vytuněný boty
a jinak myslím, že mnohem zdravější je jít se jednou začas projít hodinku na louku naboso než nosit občas tahle boty, pokud teda nemáš nějakou fobii jako birma, ale zase ta louka je zadarmo, tak kdo by to doporučoval, žejo
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:04
- Nahlásit
cernej caj
Ja ale jen obecne spekuluju, ze noseni takovych bot muze byt zdravotne prinosem i pri obcasnym noseni proste
no to asi joo ale pro mě je přirozenější a já to vnímám tak že rači si poběhám naboso ... tam kde vim že si nic píchnout nemůžu....
jednak naprosto nesnášim nic mezi prstama a myslím si že by se mě v tědle botách dělali puchejře všude v meziprstí a druhák si myslím že cena v poměru k životnosti tý boty bude asi strašnááá...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:08
- Nahlásit
birma
chůze po kamínkách je v tom příjemná. T
jako zrovna ted jsem četla report z Krušek kde si holka nadávala že si vzala boty s moc tenkou podrážkou a že na těch šutrech a šotolinách to bylo boží utrpení... a už na 25 kilákách měla nohy zrasovaný jako jindy na stovce... tak nevim no...já bych se toho bála
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:19
- Nahlásit
Fajka
cena v poměru k životnosti tý boty bude asi strašnááá...
uvidíme. Mě přijde cena v poměru k životnosti strašná asi u všech trekovek co jsem kdy měla
jsem četla report z Krušek kde si holka nadávala že si vzala boty s moc tenkou podrážkou a že na těch šutrech a šotolinách to bylo boží utrpení... a už na 25 kilákách měla nohy zrasovaný jako jindy na stovce...
já taky nevim, ozkoušim a uvidim
rozhodně všichni doporučujou s tim začínat pozvolna a pomalu, aby si nohy zvykly, naposilovaly se ty správný partie, změnil se styl chůze, aby si člověk ty nohy právě nezrasoval. Mám dost kamarádek, co maj 5F i klasický barefooty na běhání nebo běžný nošení a všichni jsou nadšení. Fakt jsem od nich ještě nečetla jedinou negativní věc, tak uvidím.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:30
- Nahlásit
birma
no řekla bych, že těma zrasovanejma nohama nejsou myšlený svaly a podobný partie, ale šutrama zničený šlapky nohou, což natrénuješ jedině chozením naboso po šutrech až tak, že se ti tam udělají mozoly a pak ti šutry nevaděj
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:31
- Nahlásit
Maya
jediny, co mam v okoli ja je asfalt, tuna opadanyho bahna z poli z kol traktoru a zadna louka... to bych fakt asi taky sla v tech botach nez naboso
Fajka
jasny, ze jo - to ja nerozporuju ze chozeni naboso primo neni lepsi, kdyz mas moznosti... ale ne vzdy mas, no.
Ja bych teda petiprstaky taky nechtela, ale zas nemusi byt spatny v tom chodit
že na těch šutrech a šotolinách to bylo boží utrpení
mozna zalezi, jak je kdo zvyklej... v julkach je sutr na sutru prolozenej suti a borec tam tri dny skakal v petiprstackych sandalech jako lanka... a my tam vsichni v kotnikacich
asi zalezi jak je kdo zvyklej krz nohu.
birma
jj tesim se na nejaky rezence z delsiho testovani
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:37
- Nahlásit
teda venku leje, doufám, že to přejde než půjdu z práce, tohle by nedal ani deštník
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:37
- Nahlásit
Tak já jsem zvědavá na report z praxe...
Z chození na boso mám taky fobii, já si píchnu do nohy jediný žihadlo v okolí na louce, jedinýho ježka na písečný pláži a tak dál, takže jsem si to vyloženě zakázala Ale u Baltu jsem nachodila naboso v písku tak 20 km denně a bylo to super a fakt to pomohlo i na záda.
jenže si myslím, že to, co je zdravý na přirozeným terénu s přirozeným tělem, se může stát naopak nezdravý, když si dá čék na záda krosnu 10 kg a šlape asfaltem a sutí - to je nepřirozený asi samo o sobě už a od toho jsou ty udělátka na oporu klenby, aby se to dorovnalo... by mi tvrdil selskej rozum...
ale kdo ví...
ono ale asi mělo smysl, že lidi v dávnověku si vynalezli něco jako boty... když mohli nadále tak zdravě chodit štreky bosí... ?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:38
- Nahlásit
Maya
řekla bych, že těma zrasovanejma nohama nejsou myšlený svaly a podobný partie, ale šutrama zničený šlapky nohou, což natrénuješ jedině chozením naboso po šutrech až tak, že se ti tam udělají mozoly a pak ti šutry nevaděj
asi jak u koho, mě obecně tvrdej povrch vadí víc na klouby a svaly než na šlapky. A i ty šlapky si musej v takovejch šlupičkách zvyknout, že nejsou jak v bavlnce
cernej caj
ja nerozporuju ze chozeni naboso primo neni lepsi, kdyz mas moznosti... ale ne vzdy mas, no.
přesně, taky nepůjdu do pražský špíny a psích hoven bez bot a to i kdyby tu nebyl jedinej střep a klacek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:39
- Nahlásit
cernej caj
co vy jste to za kraj, když nemáte nejen lesy, ale ani louky
tak jasně, že ne každý má možnost, ale obecně myslím, že většina lidí tu možnost občas naboso někde kus jít
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:43
- Nahlásit
Vero
když si dá čék na záda krosnu 10 kg a šlape asfaltem a sutí - to je nepřirozený asi samo o sobě už a od toho jsou ty udělátka na oporu klenby, aby se to dorovnalo... by mi tvrdil selskej rozum...
ale kdo ví...
taky myslim, ze ten tvrdej povrch je zlo na vsechno a tak zas mekka bota proste ulevi kloubum, zadum...
birma
ja ani do vesnicky "spiny"
Maya
my sme kraj poli proste urodna cernozem, to se musi vyuzivat do mrte ze u vas nic neroste tak mate stromy a louky vam sice zavidim, ale asi ne vsude de mit leharo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:43
- Nahlásit
birma
no ale jezdíš často na výlety, co ti brání někde v příhodným terénu zout boty a jít chvíli bosa, podle mě nic, dělám to taky, vyráchám si nohy v rybníce se psem a pak jdu kus po polňačce bosa s botama v ruce, teda pomíjím tu tvojí fobii z chůze naboso, ale tu většina lidí nemá, spíš si myslím, že je to nenapadle a ono taky to pííícháá žejo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:46
- Nahlásit
Vero
čék na záda krosnu 10 kg a šlape asfaltem a sutí - to je nepřirozený asi samo o sobě už a od toho jsou ty udělátka na oporu klenby, aby se to dorovnalo...
hele třá ty pětiprsťáky nějakou oporu klenby taky maj, ale fakt si myslim, že ta se začala do bot dávat až v době, kdy lidi měli potíže z tvrdý a nepoddajný podrážky, jako taková záplata na problém
ono ale asi mělo smysl, že lidi v dávnověku si vynalezli něco jako boty... když mohli nadále tak zdravě chodit štreky bosí... ?
já bych bosa dlouhý štreky nechodila krz ukopnutý palce a podobný radostě hlavně.
já mám ráda různý survival pořady a v jednom z nich je maník (aspoň v některejch dílech), kterej chodí úplně bos ve všech terénech - v džungli, mangrovech, na poušti, v horách... a je to vždycky komický sledovat, jak on to jde bos a vedle něj tam někdo v těžkejch nepružnejch kanadách a je vidět, kdo má v terénu lepší rovnováhu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:48
- Nahlásit
Maya
co ti brání někde v příhodným terénu zout boty a jít chvíli bosa
třeba vědomí, že když si ukopnu palec, tak s tou bolavou nohou půjdu ještě 20 a víc kilometrů
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:50
- Nahlásit
birma
tak zas naboso X tezky kanady sou fakt bila a cerna, zajimalo by me treba v lehkejch bezeckejch botech jakej by tam byl ten rozdil - at mas i ty odstiny sedi
Maya
me by zas prislo nechutny chodit bosa a mit vsechen bordel na noze a pak to strkat do ponozky a do boty, kdy ti pak i mala neviditelna vetvicka mezi prsty nebo na slapce udela velky bebiiii
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:51
- Nahlásit
birma
třeba vědomí, že když si ukopnu palec, tak s tou bolavou nohou půjdu ještě 20 a víc kilometrů
jak říkám, fobie
a jako že si třeba zvrtneš kotník se nebojíš? podle mě ta pravděpodobnost je asi tak stejná
já nevím, to mě nikdy nenapadlo takhle uvažovat a to už je co říct, že to nenapadne mě katastrofistu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:54
- Nahlásit
Maya
treba skotnikem si myslim, ze kdo ma blby kotniky, zvrkne si je i v botaskach a kdo je ma OK tak bude taky ok... ja uz skocila do takovejch der kdy sem v jednu chvili cejtila ze noha neni uplne optimalne nebo sem i pri doslapu zarvala bolesti a ono par kilaku a odezni to samo, pripadne staci par poskoku a jak se to uklidni tak o nicem nevim...
a sou lidi, co si zvrtnou kotnik i pri chuzi ze schodu v botaskach proste...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:57
- Nahlásit
cernej caj
ponožky vypereš, boty vyklepeš, nohy si votřeš rukama abys tam neměla smítka, jako nechávám i děti chodit naboso na trávě a srandovní to je poprvý jak ječej, že je to píchá a druhej den už lítaj a ani nevěděj že nemaj boty
a jako ta fobie ze smítka prachu na těle, to je asi fakt doména městskejch dětí neb co? ve svým okolí se s tím vůbec nesetkávám, že by tohle někdo nějak řešil
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:58
- Nahlásit
cernej caj
zas naboso X tezky kanady sou fakt bila a cerna, zajimalo by me treba v lehkejch bezeckejch botech jakej by tam byl ten rozdil
jasně, to nevim. Jen tohle byl jeden z momentů, co mě přesvědčil, že to v minimalistickejch botách jít musí, když to někdo dává i bosky
Maya
jako že si třeba zvrtneš kotník se nebojíš?
ne, protože kotník jsem si pochroumala jen jednou přesně jak píše čajda - při chůzi ze schodů - tak nějak jsem tu nohu prošlápla nártem dolů, jinak nikdy nic.. Zato ukopnutejch palců mám za sebou fakt dost...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 11:59
- Nahlásit
cernej caj
no a pak máš lidi jako já, co maj kotníky normální a zvrtnou si ho jednou v životě blbou náhodou a jako nikde není řečeno, že se ti to nemůže stát někde kde se ti to vůbec nehodí stejně jako ten nakopnutej palec co psala birma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 12:01
- Nahlásit
birma
tak já si spíš ukopnu malíček, ale mě se to stává akorát doma, venku a naboso se mi nikdy nic takového nestalo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 12:04
- Nahlásit
Maya
ta fobie ze smítka prachu na těle, to je asi fakt doména městskejch dětí neb co? ve svým okolí se s tím vůbec nesetkávám, že by tohle někdo nějak řešil
třeba mě je smítko jedno, ale Honza, co nemohl měsíc pořádně chodit, mi jasně ukázal, že pokud budu chtít na dlouhý vejšlapy po okolí nebo běhat v terénu, tak bosky to nebude. Trávník na zahradě nebo louka za barákem je něco jinýho, ale já nějak moc na rozdíl od dětí po zahradě nepobíhám (ani teď žádnou nemám), když můžu, tak samozřejmě po ní bosa trajdám, ale že bych po ní nachodila desítky km se říct nedá
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 12:05
- Nahlásit
Maya
nikde není řečeno, že se ti to nemůže stát někde kde se ti to vůbec nehodí stejně jako ten nakopnutej palec co psala birma
jasně, taky si tam můžu zlomit ruku, třísknout se do hlavy a bůhvíco ještě. Jen zrovna ukopnutej palec nebo velká tříska je u mě častější, tak s tím spíš kalkuluju
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2015 12:14
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Jen probíhám, tak aby jste neřekly, že nejsem slušně vychovaná a nezdravím
Fifi
Nepajda, vubec, jen si krvacela. Ted uz je vyznamna s facem na hnate.
Koukám, že destrukce pokračují Tak alespoň přijde na jiné myšlenky, i když ten zvolený způsob není úplně nejlepší ...
Ja nak propasla Clo, tak dodatecne gratuluju. A musela sem si clo opravit na Clo, protoze kdyby clo, to by nebylo k cemu gratulovat asi.
tak máš pravdu clo bych nechtěla, ale Clo jako Clokáně bych nevyměnila... je to pošuk, který dokáže totálně odrovnat všechny svým tupým výrazem a občasným chováním typu ma-goooooor ... gratulace vyřízena, děkujeme- pyšně se nesoucí Clo narazila do stolu, vyběhl z pod něj probuzený Brut, zaštěkal, vylekal Al, spustila řev, přidala se Clo, která ale vůbec netušila, proč štěká .... JJ, není nad to mít doma partu "HIC"
Vero
taktéž děkujeme za přání
cernej caj
a co na poli rodinnem, de to aspon trochu
na poli rodinném to jde k soudu, jinak já hlídám pořád a jsem totál mrtvolka .... Ale co, pro mě je nejdůležitější, že prcek je fit a dělá lumpárny ... jo a mám na něj kšíry s vodítkem
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
už ste vobutý? Máte ulomený palce??
Já už sem zblázněná. Máma si moc dlouho neužije, že jde z nemocnice, ubezdušim ji dřív, než z ní vyleze.
|
denyk
Člen |
- Nahlásit
Maya u nas taky krasne leje jsem cestou z rehabky uplne durch. Ani ta krasna zimni bunda mi nepomohla :-D
|