| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 07:07
- Nahlásit
venku je tak kráááásně. A já musím do školy... Konečně nám vykvetly první stromy a maličká sakura...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 07:39
- Nahlásit
Xerxová
tak to uz mate u vas krasne nam uz aspon tyden kvete visen, snad vydrzi do 1.5
jinak usoplesk roztomilej
Fajka
jelito s tim snehem je fakt husty
a ten kostel co mas ze zacatku to je kde? fakt nadhera. Ses proste nejhustejsi slapka, co znam, 110km v kruskach je polosilenost ale muselo byt krasne.
Ja se divala na bludnou psici, jenze 8h vlakem je fakt trochu mimo na dva dny
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 07:50
- Nahlásit
Zdravíčko všem
Fifi
teprve teď to čtu.
Ag už bude dobře, rozhodnutí bylo správné. Drž se. Já vím, bolí to moc. Je mi to líto.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 08:27 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
Ses proste nejhustejsi slapka
ještěže nebydlíš v Dubí
https://youtu.be/aLDXdRNcPFE jeden ranní český klip. Zvuk se vyplatí, autorka má krásnou povelovou techniku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 08:41
- Nahlásit
kachna_
spis fajfka ma stesti ze nebydli v dubi
du na klip.
JInak - Ferinka se zacala drbat v patek dostali pipetu (frontline), nikdy driv frontline nebyl... preventivne dostanou asi posledni tabletu odblesovaci, prece jen nechcem jet doma nanovo a nevim, jestli to nemuze mit z toho frontlinu, ale jak to poznam? kdyz sem ji prohlizela, tak sem nic nenasla (ale v ty srsti...)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 08:43
- Nahlásit
kachna_
tak to je skvely
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 08:58
- Nahlásit
cernej caj
jestli to nemuze mit z toho frontlinu, ale jak to poznam
může, nepoznáš to nijak, jedině jí pořádně vykoupat, mě se Kim taky drbe po Frontline a zrovna v sobotu jsem kupovala bráchovi Advantix neb borderák se jim taky začal drbat po frontline, jako když koukneš po netu, tak frontline je tím dost proslulej, že se po něm psi drbou
kočkám jsem letos koupila prvně místo frontlinu nějakej Fipron nebo tak něco od F a je to mnohem lepší, od tý doby neměli klíště a po Frontlinu jich pár vždycky bylo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:00
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
Gůtn tág majne líbe Kindr!. Pátek byl strašlivej. Máma je zas v nemocnici, má v noze trombón . Já měla naopak koupenej lístekna vlak a musela stihnout: Dojet domů - pro klíče, k mámě - vzít věci. Do nemocnice - předat věci a chvilku tam pobejt - dojet domů - vlítnout do vany, protože jsem byla splavená jak jezy na Vltavě, popadnout věci a pak už jen utykalááá, utykaláá na vlak. Tam Koláče zdechlo a hybernovalo až do výstupní stanice /a kupodivu i včas 2x přestoupilo /, při výstupu Koláče přepadli čokle, Rumíček chtěl ponejprv Koláče sežrati, neb Koláče udělalo Woooman in blék, a šlo k Rumíčkovi přímým krokem s bojlema na gezichtu a to milého Rumenigeho velmi pozlobilo . Co tam máme dál? Jo!! Již velmi brzo přijde doba porodu. Bubi bude rodit a to minimálně tak třicet kousků, podle toho kolik porodnic a v jakých rozměrech si vyrábí . Tři nejlepší jsou: za chalupou pod hlohem - tam to vypadá velmi útulně. Pod zimozelem u altánu, tam ji nikdo neuvidí a pak tu máme to luxusní apartmá na louce u dřeva pod stříškou z eternitu, tam by mohla rodit klidně samice mamuta /Mamut promine /, jak velkou jámu si tam vyčutala. Hrozně ji irituje Rumíček, kterej u toho taky chce být a strká jí do toho čumák. Rumíček si pak taky chtěl vyčutat porodnici, ale to mu nebylo povoleno ani Bubicí, natož mnou . A v neděli ráno jsme si dali naháňku a neb procházka s názvem : Nažeň si svého zajíce. Furt jsem se marně snažila k těm ušatcům přiblížit. Vždycky když už jsme byli na dostah, tak to něco zhatitlo. Buď měr Štajn šňupák furt na zemi, tudíž vyběhnuvšího zajíce nezaregistroval , nebo - když už jsme se dopližmonili do dobrý vzdálenosti, tak si Bubi odkašlala tím svým "decentním" způsobem, co probudí i mrtvýho a tím pádem zajíce vyplašila předčasně (a hlavně, že to furt každýmu říkám, nechoďte se dvěma, nechoďte se dvěma, mějte s sebou jen jednoho, toho co co cvičíte , Bubi sice nevyžaduje pozornost a jde ukázněně hezky za mnou, ale.... jak je vidět i tak je to kontraproduktivní ) a tak jako podobně, a nebo jsem si to zkazila sama, protože jsem Štajnovi pískla čekej, on se zastavil otočil a sednu a zajíci fůůůůůůůůůůůůč zas aniž by je zaregistroval Jeden ovšem bodoval hodně - seděli jsme a on běžel na nás, přes půl pole pomalu to mašíroval k nám. Položila jsem psy, aby nevyčnívali, sama se taky zplacatila, jenže tím pádem Rumíček, jak ležel, tak ho zas neviděl páč navíc zkoumal, co to tam dělám já . Prolejzali jsme to pole jak kreténi sem a tam a já zajíce naháněla a nakonec se ale zadařilo a Rumíčkovi se naservírovali rovnou zajíci dva!! Juché, povedlo se. Strejně tak jako v sobotu večer se srnkou. A musím ho pochválit, že pokud to není přímo před čumcem, kdy teda písknout musím, tak se je jinak schopen sám od sebe otočit a valit ke mně. Kde ho čeká v takovým případku to vybílení cukrárny a on radostně hopiká jako blázen. Běloušku jsem tentokrát nepotkala. Zato jsem včera potkala depku - vůbec se mi nechtělo jet z chalupy a ze zahrady do pryč, vůbec. Musela jsem se zatknout a donutit jet dom.
Fifi
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:03
- Nahlásit
kachna_
https://youtu.be/aLDXdRNcPFE jeden ranní český klip. Zvuk se vyplatí, autorka má krásnou povelovou techniku
A pak že prý pes není otrok člověka ....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:04
- Nahlásit
PetraK
tak doufám, že maminka bude v pořádku
jinak jak to sleduju, by se ti vyplatilo poříidit vlastního zajíce, a možná i srnu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:09
- Nahlásit
zbrnd
A pak že prý pes není otrok člověka ....
neni, podle mě otrok musí bejt taky člověk.
Ale jinak nemám problém si přiznat, že zvířata mám pro uspokojení svých potřeb a naše postavení není ani náhodou rovnoprávné a není v drtivé většině případů založené na dobrovolnosti.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:09
- Nahlásit
a hele já zapomněla!! Buboštajno článek:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/jak-roste-madarsk a-vizsla-0yv-/p_zviretnik.aspx?c=A150426_130959_p_ zviretnik_kosa
Vero
ženský, používáte někdo rajče na fotky?
já , ale neporadím, protože to tam prostě jen dávám
Fajka
no nekecej!! ty ses vrátila??? gratuluju převelice děfčico, tobě i jelimanovi.
Xerxová
krásný, krásný fotky, výlet do Lužek bohapustě a hnusně závidím
Fifi
. Uvidime za par dni
tak držím palce, tobě i holkám
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:10
- Nahlásit
PetraK
má v noze trombón
trombón je blbej, ale tak pražský nemocnice jsou snad docela dobrý, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:11
- Nahlásit
Nemáte někdo zkušenosti s dlouhodobým pravidelným podáváním Rimadylu? Kim už na tom začíná bejt fakt blbě s nohama. Ptala jsem se veta a on říkal, že dá se i každý den, ale ničí to játra a ledviny, což samo vím, tak jestli někdo nemá zkušenost, že třeba jednou za xx dní je to na ty játra a ledviny lepší. Zatím mám v plánu jednou nebo dvakrát tejdně. Případnej přechod na Troxocil mi přijde jako z deště pod okap.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:11
- Nahlásit
Maya
jinak jak to sleduju, by se ti vyplatilo poříidit vlastního zajíce, a možná i srnu
no to by byl kauf!! Já tam po tom poli lítala jak blázen, fakt normoš naháňka. A byla jsem to já, kdo ty zajíce naháněl, ne čokle
kachna_
neni, podle mě otrok musí bejt taky člověk.
takovej spíš helsinskej syndrom, jak to nazval Brtnik, myslím, že to vystihl dobře
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:12
- Nahlásit
PetraK
Jak roste maďarská vižla
No buďme upřímní, neroste
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:13
- Nahlásit
kachna_
trombón je blbej
je hodně blbej?? Jak moc? Já o nemocech nic nevím. Já k tomu přistupuju tak, že to chytli ještě dole v noze, naředěj jí a půjde domů............. naivní? vůbec nemám tucha.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:13
- Nahlásit
PetraK
tak alespoń tam nějaký zajíce máte, já už zajíce neviděla ani nepamatuju, u nás je to samý prase a srna
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:18
- Nahlásit
Maya
Fipron ma v sobe fipronil, nevim jestli to neni to samy co frontline a hlavne je konzervovanej bht/bha coz by me mozna odradilo... ALe jinak teda asi ferine urcite uz to davat nebudu, pro jistotu.
s kimem to je blby a neporadil vet nejaky jiny moznosti?
PetraK
snad maminka bude brzo doma, sice v nemocnici to je blby, ze je ale aspon pod dohledem a peci
bubiii je teda husta a predstavuju si te jak nahanis zajice at muzes trenovat rumika ale je sikula.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:18
- Nahlásit
Xerxová
venku je tak kráááásně. A já musím do školy...
mám úplně shodnej problém. Zejtra už možná nikam muset nebudu, taky má chcát a bejt zima celej den...
PetraK
držím palce, ať je maminka brzo v pořádku.
A díky za pobavení - živě vidím, jak lítáš po poli, honíš zajíce a Rumidlo se vždycky ve správnou chvíli podívá jinam
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:19
- Nahlásit
PetraK
Já k tomu přistupuju tak, že to chytli ještě dole v noze, naředěj jí a půjde domů............. naivní?
no to jo, ale ty léky na ředění krve bude brát dlouho a nebo už furt a docela blbě a dlouho se vychytává dávka a taky samo pravidelný kontroly
máma měla akorát náběh na trombozu a ty léky má nafurt a trvalo tak půl roku než došli k tomu, jak to má brát
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:20
- Nahlásit
PetraK
helsinskej syndrom
. Já to beru jinak, asi jako s globálním oteplováním - to, že si nemyslím, že má člověk až takový vliv na globální oteplování, jak se občas snaží prezentovat, neznamená, že se nemám chovat co nejlépe a nejméně škodlivě k životnímu prostředí
U toho vídea má ale zbrnd pravdu. Já bych to třeba ukončila tak v půlce, pak už je vidět, že ten pes dělá něco, co až tak úplně nechce.
Ale zase bych to spíš přičítala touze pochlubit se, než standardnímu chování.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:24
- Nahlásit
cernej caj
Fipron ma v sobe fipronil, nevim jestli to neni to samy co frontline a hlavne je konzervovanej bht/bha coz by me mozna odradilo
já to nezkoumala, prostě jsem chtěla zkustit něco jiného a fakt to učinkuje líp, s frontline úplně bez klíšťat nikdy nebyly, teď už 2 tejdny ani klíště
to bht/bha mi tam ani tak nevadí, když se to nejí
na psy jsem ještě nic nedávala, ti zatím klíště neměli, dám až za tejden, jsme byli na očkování, ale očkovanej je teda jenom Dorin, Kim zase sem tam chrchle, je to prej nějaká viroza, že to teď mezi psama řádí
takže očkování má propadlý, by mě jako celkem zajímalo, co by bylo, kdyby teď někoho rafnul, by mě asi zavřeli, že mi vet nenaočkoval nemocnýho psa?
a neporadil vet nejaky jiny moznosti
no ono jiný možnosti nejsou, je to prostě artroza, dokud to měl jen v tý operovaný přední, tak to šlo, teď začíná mít v pytli jednu zadní a fakt to vypadá, že se jednou nepostaví
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:30
- Nahlásit
Maya
t a docela blbě a dlouho se vychytává dávka a taky samo pravidelný kontroly
jako vychytává ohledně funkčnosti - nebo vedlejších účinků?
díky za report
birma
Rumidlo se vždycky ve správnou chvíli podívá jinam
já už myslela, že mě fakt šlehne! a když mu to nachystám, tak zas Bubi zakrchle, vodplivne si a mám po situaci
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:34
- Nahlásit
Maya Beta byla na Trocoxilu rok a půl nonstop. Krevní testy dělané ve stádiu silného zánětu dělohy - ledviny o.k. a játra na jeden křížek...
Brala dávku každý měsíc - když bylo dobře, tak 6 týdnů max. Pak začala najednou hůř vstávat a bylo vidět, že to není ona. Tak jsme ji dopřáli "luxus" bezbolestného pohybu - neb nadopovaná byla zcela bez potíží.
PetraK trombózu lékaři (většinou) umí - pokud se ne ni přijde včas. Je celá řada léků - ano, vychytat se dávkování musí, bude mamina chodit často na krev...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:36
- Nahlásit
PetraK
jako vychytává ohledně funkčnosti - nebo vedlejších účinků?
asi obojí, máma když to měla naředěný moc, tak měla pořád modřiny a teklo jí často z nosu, když málo, tak to zase poznali na kotrole z krve, chodila na krev myslím každej tejden nebo tak nějak
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
cernej caj
nad maminka bude brzo doma, sice v nemocnici to je blby, ze je ale aspon pod dohledem a peci
blbý je hlavně to, co to s ní zas udělá
už teď jsem se "kously" doktor jí říkal, že má chodit, ale jí se nechce. To je něco na mě. no uvidíme
kachna_
U toho vídea má ale zbrnd pravdu.
sem to neviděla.
že se nemám chovat co nejlépe a nejméně škodlivě k životnímu prostředí
já to mám tak, že se snažím mít psy co nejvíce svobodný, tak jak jim v současným světě můžu svobodu poskytnou - což teda znamená, dát si práci s jejich výchovou, to je pro mě základ všeho a pak se snažím, aby žili spokojenej život, aby je bavil A děláme to, co je baví. Snažím se maximálně, co to jde respektovat to, že jsou jiný živočišný druh se svýma potřebama, jiným životním stylem a chápáním života (nebo světa, nebo jak to říct)
s tím helsinským syndromem - však ono je to dost podobný - vezmeš štěně a vytrhneš ho z jeho prostředí - uneseš ho - pak jsi na něj hodný (zpravidla), někdo ani hodný není, ale jemu nezbývá nic jiného, než s tebou ten vztah navázat a vytvořit si ho. A už tě nikdy neopustí, když to neuděláš ty.
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Maya
asi obojí, máma když to měla naředěný moc, tak měla pořád modřiny a teklo jí často z nosu, když málo, tak to zase poznali na kotrole z krve, chodila na krev myslím každej tejden nebo tak nějak
aha! dobrý, díky moc, ať vím na co se připravit. Jak dlouho byla máma v nemocnici?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:40
- Nahlásit
Xerxová
Beta byla na Trocoxilu rok a půl nonstop. Krevní testy dělané ve stádiu silného zánětu dělohy - ledviny o.k. a játra na jeden křížek
takže myslíš, že jako lepší než Rimadyl? brácha měl právě psa na T. taky dlouhodobě, ale nakonec na tom byl pes blbě a těžko říct, jestli z raka nebo z toho T.
ale ono to asi bude prašť jako uhoď
nebo možná zkusím chvíli R. a pak zase T., že by se to prostřídalo, i ty vedlejší účinky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2015 09:42
- Nahlásit
PetraKJak dlouho byla máma v nemocnici?
ona nebyla, měla je nějak náběh nebo co, což jí poznali z krve když byla na kontrole s něčím jiným, tak jí jen dali ty léky a chodila furt na ty kontroly
|