Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou II
<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 596 . 597 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 19:32
- Nahlásit

Fifi
taky držím palce, artemisin si dávat nezkoušela?

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 19:38
- Nahlásit

Fifi
Konec hlaseni a peknej vikend
držíme furt !!!

Metastaze zatim nikde zadny
to je dobře to je dobře!!

my dneska další záchvat... třetí...a už jsem si jistá že je to od páteře..... po masáži a uvolnění celkovým už zas běhá jako srnka...ale ty nervy essi vstane nebo ne-e...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 19:39
- Nahlásit

Fajka
chudak fajuska

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 19:53
- Nahlásit

...jen nevim jak tomu předcházet tedlecten stav minimalizovat páč je to samo záhul pro tělo i ducha...
zatím to bylo po půl roce, což není tak hrozný ale ten stav když se to stane je hodně blbej

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 19:58
- Nahlásit

Fajka
hele a nepomohla by treba taky nejaka ta dornovka nebo nejaky preventivni masaze, pokud si ji to takhle pekne uvolnila, tak nejak preventivne to uvolnovat?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:00
- Nahlásit

Fajka achjo - vždyť víš, jak ti rozumím. Znám podobné stavy od Betky - ale ta měla každý další záchvat lehčí a lehčí - až po jen chvilkový třas nohou. Přesto od té doby jsem se ji snažila mírnit v projevech šílených pohybů (marně) a měla trvale nasazené béčko (milgamu). Nakonec neodešla ani na ty šíleně křivé nohy, ani na tu neurologickou potíž... Je to rok. Ach jo...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:04
- Nahlásit

jo a rada všech vetů, co znali Betku - držet nasvalenou v co nejlepší pohybové kondici. Že ty pevné svaly a vazy a šlachy drží kostru i páteř "pohromadě".

Bohužel ale taky mi nikdo nedoporučil narkózu a velkou operaci, že ve chvíli, kdy svaly kolem zad povolí... že už ji nepostavíme...

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:05
- Nahlásit

Fajka
nebo nějaký ty vodní rehabky? béčkem se asi nic nezkazí když jí budeš dávat

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:13
- Nahlásit

Xerxová
ale ta měla každý další záchvat lehčí a lehčí
tak první byl hodně dlouhej, to sem nevěděla co s ní..druhej byl podstatně kratší to už sem věděla a byla u toho když se to stalo..ted to zas bylo dlouhý páč sem nebyla doma a než jsem dojela tak jsem ztratila tak 15 minut
takže bejt u toho hned bylo by to taky kratší...

držet nasvalenou v co nejlepší pohybové kondici. Že ty pevné svaly a vazy a šlachy drží kostru i páteř "pohromadě
to se snažíme seč jen to jde...

Bohužel ale taky mi nikdo nedoporučil narkózu a velkou operaci, že ve chvíli, kdy svaly kolem zad povolí... že už ji nepostavíme...

no vidím to taky tak a do toho bych určitě nešla...

Nakonec neodešla ani na ty šíleně křivé nohy, ani na tu neurologickou potíž
já vím ach joo...

cernej caj
nepomohla by treba taky nejaka ta dornovka nebo nejaky preventivni masaze, pokud si ji to takhle pekne uvolnila, tak nejak preventivne to uvolnovat
no vzhledem její specifický povaze, jí můžu namasírovat tak maximálně já...jinač by to nebylo o uvolnění ale spíš by z toho dostala psotník

přemejšlím čím zpevnit ty svaly na zádech jakou pohybovou aktivitou ...ale u ní stejnak nepřichází v uvahu nic jinýho než ta chůze...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:18
- Nahlásit

Fajka
to je fakt, to mi nedoslo... tak mozna aspon obcas promasirovavat jestli tam ma neco ztuhlyho...

jinak birmica je v pulce, je to sikovnaaa devcica a dneska bylo krasne a zitra bude taky

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:18
- Nahlásit

Xerxová
nasazené béčko (milgamu
a to se dá koupit normoš v lékárně a nebo pro to musím k vetoj??

nebo šel by lidskej B-komplex? ten mysleim někdo dává i jako prevenci na klíšťata...? nebo si to pletu?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:20
- Nahlásit

Fajka
v pivovarskych kvasnicich je vit. B a s klistama a prevenci mas pravdu, min pak po psech dou

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:22
- Nahlásit

cernej caj
jinak birmica je v pulce, je to sikovnaaa devcica a dneska bylo krasne a zitra bude taky

super ! šikovný jsou hlavně maj krásně tak si to určo užívaj
já jsem ráda že jsem nejela vzhledem k tomu dnešku...

tak mozna aspon obcas promasirovavat jestli tam ma neco ztuhlyho
to děláme ona to miluje...ale spíš jde o to že prostě udělá nějakej blbej pohyb tam se jí něco skřípne (páteř nebo plotýnky) a jí to srazí na kolena v křeči ...

něco jako když čék otočí hlavou píchne mu zakrkem a už tu hlavu nemůže vrátit...tak nějak si to představuju....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:25
- Nahlásit

Fajka
tak to urcite, ze si byla faje nablizku, ale je blby ze to muze vyvolat jakejkoli pohyb

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:28
- Nahlásit

Fajka Milgamu vygooglíš (možná má nějaké písmenko zdvojené)- volně v lékárně. Je to komplex béček (včetně B12) . Paní lékárnice si tenkrát dělala průzkum, na co to kupuju, že prý to hodně chtějí na roztroušenou sklerózu. Pravda - moje odpověď ji nezapadla do průzkumu...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:29
- Nahlásit

jo a Betka (na 65 kilo) brala dvě tablety denně.

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:37
- Nahlásit

Xerxová
Milgamu vygooglíš (možná má nějaké písmenko zdvojené)- volně v lékárně. Je to komplex béček (včetně B12) . Paní lékárnice si tenkrát dělala průzkum, na co to kupuju, že prý to hodně chtějí na roztroušenou sklerózu. Pravda - moje odpověď ji nezapadla do průzkumu

aha díky tak to obstarám a taky nasadíme....

jo a Betka (na 65 kilo) brala dvě tablety denně.

Fája je 38...tak to by jedna mohla stačit..nebo rači víc ?

cernej caj
ale je blby ze to muze vyvolat jakejkoli pohyb
no právě že kolikrát kraví a lítá a chodí po dvou jak Najtík a nic a pak chce jen z lehu vstát a je to..

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:40
- Nahlásit

jo a ještě mi tenkrát u Betky bylo řečeno, že ji mám nechat třeba i kravit než ji v tom násilím zadržet. Že nejhorší je náhlé škubnutí, vyosení... Takže na volno nebo na kšandách a bez "napětí". A na zahradě na volno i když kraví u plotu a ječí a skáče... Prý inteligentní pes pozná, když mu něco vysloveně vadí (ale to si tedy nejsem jistá, to Kosatce dravé nikdy nedošlo...)

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:46
- Nahlásit

Xerxová
Prý inteligentní pes pozná, když mu něco vysloveně vadí (ale to si tedy nejsem jistá, to Kosatce dravé nikdy nedošlo...)

nooo dyž ona v tomhle moc inteligentní taky nebude

jo a ještě mi tenkrát u Betky bylo řečeno, že ji mám nechat třeba i kravit než ji v tom násilím zadržet. Že nejhorší je náhlé škubnutí, vyosení... Takže na volno nebo na kšandách a bez "napětí
já jí v tomhle neomezuju jen prostě vždycky trnu páč když rozpohybuje to svoje tělo a začne lítat jak šus a na fleku měnit směry běhu tak trnu co si kde urve páč zákony fyziky jako nevoblafne...

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:48
- Nahlásit

Maya
nějaký ty vodní rehabky

to ona do vodičky jen po bříško a víc ne-eee aby se nerozpustila..to by pro ní taky byl jen čirej stres ...

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:51
- Nahlásit

Fifi

Tak držíme, nepouštíme, držte se!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 20:58
- Nahlásit

Pamatuju, jak jsem si kvůli Betce po jednom z prvních záchvatů vzala dovolenou a budovala před terasou "plůtek", aby nemohla lítat k plotu (kde řvala a skákala...) a přitom se svobodně mohla válet na sluníčku. Řezala jsem latičky, hloubila jámy, zatloukala kolíky... Zálibně jsem si prohlídla dílo - šel první pes a Beta šla skrz plůtek... Rozběhlých 65 kilo nezastavil...
Když jsem to napsala tenkrát panu doktorovi do ČEské... tak mi odepsal, že už se dlouho tak nezasmál. Že mě chápe, ale že mám nechat Betu žít. Že co se má stát se stane a ať ji nekazím "důchod". A tak jsem ji nechala - ano, často jsem šílela, když jsem viděla co dělá a tušila, co se může stát.

Vodu taky neměla ráda, plavání jako nejlepší rehabilitace nebylo možné.

Hrozně moc jsme zvažovali poslední dovolenou s Betkou - a nevím proč - nic nebylo ideální (dlouhá cesta, blbý terén pod tlapátky-bodláky a ostré šutry nebo asfalt, málo odpočinku, dlouhé stání po kotníky v moři...) její stav se neuvěřitelně zlepšil... Teplo?? Moře?? Náhoda?? Nebudu ti psát, ať to vyzkoušíte

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 21:17
- Nahlásit

Xerxová
Pamatuju, jak jsem si kvůli Betce po jednom z prvních záchvatů vzala dovolenou a budovala před terasou "plůtek", aby nemohla lítat k plotu (kde řvala a skákala...) a přitom se svobodně mohla válet na sluníčku. Řezala jsem latičky, hloubila jámy, zatloukala kolíky... Zálibně jsem si prohlídla dílo - šel první pes a Beta šla skrz plůtek... Rozběhlých 65 kilo nezastavil...
Když jsem to napsala tenkrát panu doktorovi do ČEské... tak mi odepsal, že už se dlouho tak nezasmál

tak tojá ted taky díky

Nebudu ti psát, ať to vyzkoušíte
no to by jsme fakt nedali, bo ji i čífa by z toho tepla kleplo

její stav se neuvěřitelně zlepšil... Teplo?? Moře?? Náhoda
věřim tomu že je to možný, však ozdravný pobyty pro lidi se taky dělají u moře

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 21:46
- Nahlásit

Xerxová
taky me to rozesmalo teda, sem si to predstavila

Fajka
holt uz neni mladice, ale tak supr, ze to drzite takhle na uzde jednou za pul roku, je to sice pro ni urcite moc tezky, ale zvladate to krasne a nebyt te pece, mohlo by byt i hur.

me ted dost rozesmal jeden pan, od kteryho sem si chtela neco koupit. je to stary, je to bez zaruky a dneska neco novyho a se zarukou koupim levnej, ale pan za to dal pred x rokama hodne penez tak samo na tom neprodela, ze jo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 22:36
- Nahlásit

tak sem mu poprala dobrej prodej, ze ja do toho za tu fenu jejdu a on me zacal vurazet ale me neurazil pac pravra boli hlavnevtoho kdo ji rika jak vime

ale fakt jeden by cekal, ze na odmitnuti s vysokou cenou vlovek ptoste zareaguje nejak bezne jako beru na vedomi a ne pul strankovym elaboratem

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2015 22:45
- Nahlásit

cernej caj
ty máš teda furt vtipný historky s nakupováním
Fajka
no jak to tak čtu, tak se toho asi moc dělat nedá, to béčko může být jakýkoliv, pro psy i pro lidi je stejný

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2015 05:59
- Nahlásit

kachna_
je to nefér, krmíš tak, že by se vám měla rakovina vyhejbat obloukem, tak ať s tím laskavě začne
To spis ty jeji falesky a moje otaleni nad kastraci, mela na ni jit ne pred dvema rokama, ale driv...
Strava samoze schvalena masova s vyloucenim sacharidu, jen povzdechnul, ze to dobre znam, po zkusenostech s predchozima psickama.
Xerxová
Ať ATB zaberou a operace proběhne brzy a dobře. Ať se trápíte co nejkratší čas.
Ja jsem to hlaseni mozna blbe napsala. Ono to asi nebude operovatelny ani do budoucna. Protoze kdyby se to rizlo, muze bejt fifty fifty uleva nebo rychlej konec. A v 11 letech s ni takovou ruletu podstupovat nebudu, ted jde jen o to, aby se neco otevrenyho scuclo a prestalo vadit. Vyleceni neni, jen budeme oddalovat tu tetku s kosou, dokud bude mit Ag spokojeny zivot bez trapeni. Jsme byli vlastne vsichni prekvapeni, ze nema nikde metastaze, uvidime za ten tyden, jak zaberou prasky a kontrola.

A ja timto preji vsem krasne rano, nemohla jsem po vsech tech stresech spat, je krasny koukat se smeckou po grilovacce na rozbresk slunecni. Myslim, ze koukame na Birmou na stejny svitani.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2015 06:07
- Nahlásit

Fifi ach jo - tak to opravdu je hodně blbý. Nejhorší je, že je to snad epidemie. Mám dvě psí kolegyně na studijním. Jedna měla do minulého čtvrtka smečku tří psů - už má jen dva. Staré (16let) kníračce nádor na liště prasknul (kastrovaná pradávno - jestli ti to trochu pomůže) a vzalo to velmi rychlý konec. V pondělí přišla ta druhá kolegyně - že nádor na mléčné žláze začal fence praskat a přidala se voda na plicích a stará (10) retrívka byla taky poslaána za duhu...
Hnusděsběs

Vařím kafe do termosky a jedeme na výlet. Asi kus skalního města u Oybina

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2015 06:20
- Nahlásit

Xerxová
Vařím kafe do termosky a jedeme na výlet. Asi kus skalního města u Oybina
Je velka vzacnost se tu potkat takhle po ranu. At se vylet zadari a slechtic i vy si to uzijete.

A ano, je to blby, presne jak rikas. Proto rtg, tam zatim nic, babka je bojovnice a uvidi se, zda se ji to stahne, zatahne, jestli ne a bude ji to trapit, tak... Ale vet sam rikal, ze perdelove jsou obcas zvlastni, co se zdalo na "odpis", prijde po roce s jinym problemem, pricemz diagnoza byla jasna. Nedavame si tolika sanci, ale smecka ji drzi hodne v pozoru, musi s nima, prece, drzet krok. Uvidime za tyden, ja byla vcera vetsi pesimistka nez vet.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2015 06:43
- Nahlásit

fifi
to je jrasny koukat de smeckou na zapad slunce uzijte si to a taky sem myslela na birmu ze uz urcite val dal. drzim ag palce.

xerxova
uzijte si moc, ja dneska budu mit bezpsi, hodne sem to zvazovala, sle tohle uplne neni psi vylet. a zitra taky nebude. mam blbej pocit, ze je zanedbam, kdyz nevemu zadnyho ale zas nema to oddelovani rad ani jeden a snad vecerni prochazka v polich jim to trochu vynahradi...

<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 596 . 597 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání