| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 09:57
- Nahlásit
Maya
apka na jízdní řády po aktualizaci
zajímá, jaká jaká jaká?
PetraK
nicméně se všema jsem houna nacvičovala což zní strašlivě A zároveň ale, pozitivno,nepozitivno, jak jde o houno, tak umim i zařvat
ano ano, jak de vo hovno, řvu klíďo jak steklá
ale né, kecám... páč ono bu´d stačí normálka... nebo si fšimnu pozdě a to zas už nemá cenu, tak jen tiše cedím cosi mezi zuby
FIFI DRŽÍME PALCE
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
zbrnd
, myslel jsem to s váma dobře...
a to my velmi dobře víme milý pane. a ještě jednou díkec.
nicméně tříletá vakcína je am tuším stejně jen jedna
když to doma neotevřu, budu tě chodit strašit.
Emilem s dotazama
|
cernej caj
Člen |
- Nahlásit
zbrnd
jasy kamoska mi ukazovala, simulator kliklu co si muzes vybrat ruzny zvuky navic
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 09:58
- Nahlásit
zbrnd
apku
nemám apku, mám jen depku- proto mám dnes modrou sukničknu místo černé, to aby fšicí věděli, že mám tu depku , páč když nemám depku, nemám barevný voblečení, když mám depku, mám barevný voblečení. Až budu mít apku - tak nevim co budu nosit
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 09:59
- Nahlásit
PetraK
oc tomu nerozumím. ale tak je to její volba
je to divný a dle všeho to nezměníš.
hlavně že se mamina šla projít a není jí zle
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:00
- Nahlásit
Vero
ano ano, jak de vo hovno, řvu klíďo jak steklá
já sem ondynoj zařvala tak, že se mě pak Ajšadlo bála . Ale radši ať se chvilku bojí, než aby byla prasca a to proto, že si z toho může pořídit slušnej zánět - jako náměstkyně fenka co skončila následně s doživotni dietou. To by mi to houno za to nestálo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:06 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
je to divný a dle všeho to nezměníš.
jo divný to je, nerozumím tomu, ona fakt má za to, že jsme na ní všichni hnusný. A po pravdě řečeno konflikt vždy vyvolá ona- kvůli hovadině - poslední kapka pro mě byla scénka ohledně toho, že jsem nereagovala NA CHALUPĚ, kde se fakt o mobil nezajímám a všichni to dobře vědí!! na sms. Na sms, která ovšem byla o tom, že se mám podívat na nějakou fotku . Tak kvůi takovýhle hovadině, která není vůbec podstatná a na kterou jsem se prostě nemohla ani podívat, páč v tlf nemám příjem MMS. Já mám někdy pocit, že fakt má nějakou psychickou potíž, tohle není prostě možný přece udělat vyrvál jen proto, že jsem se obratem neozvala /páč navíc nebyl kredit/ . A to by bylo donekonečna. Já mám myslím svědomí čistý, pomáhala jsem jí ráda a proto, že jsem jí měla ráda. To že je tam minulej čas je pravda smutný, ale díky tomu, že jsem psychopat asociál autista , tak mě to vnitřní pnutí nedělá. Jen to prsotě nechápu. A rozčiluje mě, že mi přidělává práci s mámou na kterou je zlá a já to pak musím řešit.
hlavně že se mamina šla projít a není jí zle
jo z toho mám velkou radost i proto, že si asi uvědomila, že je to prostě z nervů a vzala za svý to co jsem jí říkala, že když si uvědomí, že to není "doopravdy" nemusí se bát, uklidní se a bude to lepší. zafungovalo to. Jsem ráda.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:09
- Nahlásit
cernej caj
dík, budu se pak muset kouknout jak se lišej ty různý L3R L4R a tak, nějakou takovou dostávaj moji
apka se jmenuje Pubtrans
zbrnd
těch tříletých je tam víc a i pro kočky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:10
- Nahlásit
PetraK
MAKOVÝ, MAKOVÝ, TY JÁ MÁM NEJDRAČI, MAKOVÝ, MAKOVÝ, TY JÁ MÁÁM RÁÁD
dneska mi chutě neuděláš, k vobědu budu mít svůj oblíbenej kuřecí stejk s broskví a to mi bohatě stačí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:11 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
áááááááááááááááá přehodný čajdo - díkuji převelice, tím pádem může mít žbdnďa klidný spaní, nebudu ho strašit po emilu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:12
- Nahlásit
Maya
makový, makový................. MÁÁÁKOVÝÝÝ
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:16
- Nahlásit
PetraK
kvůli hovadině - poslední kapka pro mě byla scénka ohledně toho, že jsem nereagovala NA CHALUPĚ, kde se fakt o mobil nezajímám a všichni to dobře vědí!! na sms. Na sms, která ovšem byla o tom, že se mám podívat na nějakou fotku
že fakt má nějakou psychickou potíž
je to dost možný...
a co přechod? nebo krize středního věku? depréze? ... ale asi už to ani neřešíš, což někdy je jediný možný řešení bohužel...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:17
- Nahlásit
PetraK
fenka co skončila následně s doživotni dietou
nestraš mě
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:17
- Nahlásit
PetraK
kvůli hovadině
jooo někteří lidé umí problém "uměle" vyvolat a to je teda na ránu, páč řešej jak se na ně někdo podíval, jakým tónem kdo co řekl a podobný chujoviny. Má prostě holka problém a kope kolem sebe.
Mně bylo kdysi vyčteno od bejvalýho, že neřeším téměř nic a to taky nebylo dobře
Všici jsme prostě blázni
Maya
oblíbenej kuřecí stejk
božinku jak může někdo dělat stejk z kuřecího to je jak upíct si rybí stehno
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:19
- Nahlásit
Jo a hlásám že mi pan kamijóňák prozradil recept na fazolovou skoropomázánku nebo vomáčku nebo co to je tak hurá,
písnu za chvíli, bo jdu za hyenou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:24
- Nahlásit
denyk
za hyenou co roztrhala divocaka?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:26
- Nahlásit
cernej caj
co roztrhala divocaka?
no, kdyby jen divočáka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:30
- Nahlásit
Vero
a co přechod? nebo krize středního věku? depréze? ... ale asi už to ani neřešíš, což někdy je jediný možný řešení bohužel...
copak to by mohlo bejt, jenže ona taková byla vždy, jen se to teď vyhrotilo.
Ani už právě neřeším, jen to - že si říkám, pokud je tam nějaká psychická potíž, že je to pak ode mne nepsravedlivý a že bych se nad to měla povznést. leč na druhou stranu, to už bych s ní fakt lítala jak holubice, omlouvala jsem jí tak 20-25 let, kdy ona vždycky vyrobila nějaký vztahový tsunami a já to rovnala do rovný hladiny. To už ti pak taky dojde trpělivost. Ona je spíš ublížená, to mi z toho tak vykukuje, a to mě už fakt po těch letech neba. Teď už jsou kluci velký, moji podporu nepotřebuje, tak si můžu dovolit říznout. Já to mám tak - když o mě někdo nestojí, nemám zapotřebí se někde vnucovat, bez ohledu na krevní pouto. Mám to tak od malička - nechcete mě? No neva, sbalim si lepenkový kufřík a jdu si svou cestou jest to i zfotodokumentováno. Byly mi tři roky . Již od útléhoí mládí razím heslo - mám svou cenu a pod tu nejdu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:34
- Nahlásit
Vero
nestraš mě
ježíš, promiň, jsem debil!!!
denyk
jak se na ně někdo podíval, jakým tónem kdo co řekl a podobný chujoviny.
tam bych i jako mohla pochopit, že bych se někoho dotkla, protože si to blbě vysvětlil, nebo já se blbě chovala. Ale kvůli okamžitýmu nereagování na debilní nedůležitou sms??????????? když ví, že to není záměr, ž eprostě mě ten mobil nezajímá klidně celej víkend, nebudu jeho otrok (a ona to má navíc podobně!! to je to ftipný), to je fakt už nemoc.
Má prostě holka problém a kope kolem sebe.
jo, kope kolem sebe, přesně.
písnu za chvíli, bo jdu za hyenou
jaká hyjéna, jakej divočák, zas nevim nic!
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:35
- Nahlásit
PetraK
Myslím, že s maminkou to dopadlo nejlíp jak mohlo. Vpadá to, že se dala do pohody
Se ségrou je to určitě složitý, ale přistoupila jsi k tomu v rámci možností s nadhledem (chápu, že než jsi k tomu dospěla, stálo to hodně úsilí).
Myslím na Fifi a Agi
doufám, že se brzy ozve s dobrýma zprávama.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:37
- Nahlásit
ještě ke vzteklině když už je tady ten seznam vakcín, tak jsem si vzpomněla, že pokud někdo chce hodně cestovat, tak by měl vědět, jestli je daná vakcína schválená pro překročení hranic do té které země. Mělo by to platit, ale jsou výjimky. Třeba Anglie (ale i Sever) mají speciální požadavky. A na stránkách jejich veterinární správy (tenkrát jsem to hodně složitě hlëdala) , je vypsáno, které typy vakcín akceptují. Tříletý nobivac je povolen - dokonce jim navadí ani ty tři roky. Na hranicích. Ale na některých výstavách známým v Anglii tříletou neuznali... že mají v propozicích jasně uvedenu každoroční vakcinaci. Tenkrát byli na mrtvici. Já jim potvrdila, že tříletá je na hranicích schůdná (Beta byla dva roky po očkování a pohoda) a taky hranicema projeli... a na výstavu je nepustili...
Takže číst číst číst... a hledat informace - pokud je jeden tak praštěn, že mu nestačí "český" píseček...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:42
- Nahlásit
PetraK
no jo, holt to člověk musí brát, že každej jsme nějakej a moc to neřešit
já to mám jak co, některý věci řeším dost a pak mě obvykle strašlivě žerou a některý věci neřeším a mezi ty patřej tyhle, protože s tím člověk nic nenadělá, tak ze začátku mě to žere a pak už na to házím flegmatickej bobek
ale tak mě jako asiciálovi jsou ostatní lidi ukradený, takže neřešit co dělaj je mi vlastní i když pravda ségra je trochu jinej levl, jak bych to dávala s bráchou netuším
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:52
- Nahlásit
PetraK
že si říkám, pokud je tam nějaká psychická potíž, že je to pak ode mne nepsravedlivý a že bych se nad to měla povznést. leč na druhou stranu, to už bych s ní fakt lítala jak holubice
ale víš co, ono by to stejně nepomohlo - ani situaci a vztahu, ani jí na ten psychoproblém... tím by se v něm akorát jen utvrzovala...
to jsou v podstatě neřešitelný věci, pokud ona nemá na to žádnej aspoň občasnej náhled ve smyslu "no jo, jsem frustrovaná, odrostlý děcka, připadám si zbytečná a odkopnutá a vyšiluju z toho, tak promiň"... když to od ní není vůbec vůbec ani trochu, tak tam se nedá nic, abys to spravila jen ty.
někdy snad pomůže jedině právě ten řez...
a někdy ani to ne. tak ještěže tě to nedrtí...
ježíš, promiň, jsem debil!!!
ale né... já v podstatě vím, jak to je nebezpečný, proto z toho kapku vyšiluju... ale zároveň toto beru i trochu jako ať se stane, co má, páč jinak by mě muselo trefit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 10:55
- Nahlásit
Maya
pravda ségra je trochu jinej levl
hele člověče překvapivě ani ne, pro mě by fakt nebýval byl problém, udělat ten řez dávno, ale uvědomovala jsem si, že je sama a v potížích. Nedělala jsem to teda proto, že se to musí, měla jsem jí ráda, to ne že ne, ale na druhou stranu by to pro mě problém nebyl. No a teď nastal už ten čas, takže vedem konverzaci dvou cizích lidí, když je nutno a já jí nevyhledávám, nekontaktuju, když nemusím. Fertig. Kdyby nebylo toho debilního dědictví, nemusely bychom se slyšet vůbec.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 11:06
- Nahlásit
Vero
ono by to stejně nepomohlo
to já vím, já ani nechci nic napravovat - ale - pokud má psychickou potíž, tak je moje chování vůči ní kapek nespravedlivý, kdyby za to nemohla.
občasnej
to nemá, páč z toho jejího posledního emilu - já nereaguju - by se jeden fakt pozvracel, co dokáže jedinec vyprodukovat. Je to zlý a zvedá se z toho žaludek, nechápu, jak to vůbec člověk může fakt napsat - přečíst si to po sobě a stát si za tím .
tak ještěže tě to nedrtí...
to naštěstí ne, spíš se mi ulevilo . Já jí fakt nepotřebuju.
ako ať se stane, co má, páč jinak by mě muselo trefit.
no přesně. určitý věci úplně ovlivnit nejdou, můj strašák torze, děsný. A má cenu toho hováda po jídle nějak mírnit? Musela bych ho svázat páskou na koberce, pak možná, ale i tak by se z toho vyzul, jako tady:
kolegyně pes - žádný jídlo, žádný nachlemtání vody a stejně jeli, tak co už.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 11:09
- Nahlásit
PetraK
a tak zase dobrý, že bydlíte každá v jiným městě, si vem, že byste byli sousedky a nebo by úplně stačila jedna vesnice jako já s bráchou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 11:10
- Nahlásit
PetraK
týranej pes, strašný fotos
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 11:14
- Nahlásit
PetraK
Musela bych ho svázat páskou na koberce, pak možná, ale i tak by se z toho vyzul, jako tady:
ťuťuťu
pokud má psychickou potíž, tak je moje chování vůči ní kapek nespravedlivý, kdyby za to nemohla.
pokud čék není v psychotické atace, kdy ho vedou hlasy a halucinace, vždycky za sebe zodpovídá, aspoń do té míry, aby mu došlo ve světlejší chvíli, že ujíždí mimo, a nějak to dal najevo, zvlášť pokud druhýho má rád. takže nespravedlivá, to nejsi.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 11:14
- Nahlásit
PetraK
no torzi podle nejnovějších poznatků moc neovlivníš, co se tak shodujou moderní výzkumy, tak je shrnuto tady
Faktory uplatňující se při vzniku GDV:
1.Faktory vnitřní:
•věk - GDV se může vyskytnout v kterémkoliv věku psa , ale častěji jsou postiženy starší věkové kategorie
•plemeno - i když bylo toto onemocnění popsáno u téměř všech plemen psů a postihuje i kočky , nejvíce postiženou kategorií jsou velká plemena psů , která se vyznačují hlubokým a úzkým hrudníkem.Riziko vzniku se zvyšuje se zvyšujícím se poměrem výšky hrudníku k jeho šířce. Tím vzniká prostor pro otočení žaludku. Mezi tyto plemena patří především německá doga, německý ovčák, velký knírač , ohaři , setři , dobrman , bernardýn, španělský mastin , neapolský mastif , brazilská fila. Ze středních a malých plemen psů jsou nejčastěji postiženými plemeny šarpej , baset ,kokršpaněl a mops.
•pohlaví – statisticky jsou psi postiženi častěji než feny
•povaha psa – jedinci nervózní a neklidní jsou postiženi častěji
•porucha motility (přirozeného pohybu žaludku)
•porucha „říhacího“ reflexu
•zvýšené uvolňování hormonu gastrinu – nadbytek hormonu gastrinu způsobuje zvyšování tlaku (tonusu) v oblasti spodního svěrače jícnu a znemožňuje odchod plynů jícnem – „říhání“, zesiluje stěnu a sliznici a zleňuje posun potravy ze žaludku do dvanáctníku.
•nadměrná „volnost“ vazů zajišťujících žaludek ve fyziologické pozici
2. Faktory vnější:
•stres při příjmu krmiva – způsobuje hltavější příjem krmení a s tím spojený příjem většího množství vzduchu . Stres může vyvolat přítomnost druhého psa, cizích lidí, krmení v neznámém nebo hlučném prostředí.
•krmení 1x denně
•nadměrná aktivita 1 hodina před a 2 hodin po nakrmení
•příjem jednotvárné stravy - podle nejnovějších informací je výhodnější občasná změna druhu granulí a podávání granulí zároveň s vlhkým krmením (domácí strava nebo konzervy)
•velikost granulí - granule o průměru menší než 5mm mohou být jedním s vyvolávajících faktorů GDV
•nadměrný příjem tekutin krátce po nakrmení
Podle většiny názorů, jsou rozhodující pro vznik GDV faktory vnitřní. Snad největší úloha je připisována hormonu gastrinu a poruchám motility (pohybu) žaludku. Faktory vnější, hrají při vzniku dilatace a torze žaludku roli minoritní, ale lze je ovlivnit správnými zoohygienickými návyky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2015 11:21
- Nahlásit
Maya
že bydlíte každá v jiným městě, si vem, že byste byli sousedky a nebo by úplně stačila jedna vesnice jako já s bráchou
ale tak ono by to šlo. hele s otcem jsem v jednom městě bydlela a když jsem řízla, tak jsem prostě řízla. I když tam to bylo pochopitelně jednodušší. Blbý by bylo, pokud bychom se musely setkávat třeba u mámy, ale já jsem fakt dostpěla do stádia cizího člověka, kdy při nutné komunikaci jsem bezemoční (trochu zvláštní u mě ) ,a le jde to kupodivu dobře. Včera jsem se tady na........la, když jsem měla vysypanou mámu, protože to všechno zůstane na mě a ona zas jako roky před tím, se starat nebude. Ale v tramvaji jsem si řekla, že to budu brát, jako kdybych byla jedináček, to bych taky měla všechny starosti na hrbu jen já. Tak pokud znova nezaútočí a máma tohle setřepe, tak to půjde.
shrnuto tady
dík , hezky vypsaný a zajímavý, jak už došlo k posunu v názoru na stereotypní, nestereotypní stravu.
|