| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 14:55
- Nahlásit
Darenka
tak jako myslim tak nejak oboum - ono nekteri psi moc syrovy nechcou (vim, ze treba worickovi nezere nekterej pes vubec nepovareny), nemusi se ti darit mit dobre zdroje anebo jsou granule levnejsi, nez lidsky maso u reznika, je to proste vsechno se vsim, co to nakonec muze ovlivnit. Urcite je ale dobry uvazovat o tom takhle a neco si nacist
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 14:57
- Nahlásit
Darenka krmím granule i kosťomaso v jedné krmné dávce stále. Psisko roste tak, jak má. A to si myslím, že doga není nenáročné plémě na krmivo. Čím větší "popelnici" si ze štěněte v dětství uděláš (čím víc typů potravy bude znát) tím líp.
Tímhle nás vyškolil chovatel už v roce 2000, když jsme si u něj kupovali Xerxe. Od té doby se držím toho, že štěně má poznat co nejvíc druhů i typů úpravy potravy a že míchání granulí a masa nevadí. Jasně že čisté negranule jsou lepší, ale pro naše množství už mi víc vyhovuje mix.
Funguje mi to už u třetí dogy...
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 15:01
- Nahlásit
Xerxová
Jsem ráda za každý názor i za každou radu. Tak jak to píšeš by se mi to líbilo, protože by asi nebyl problém třeba při kratší dovolené krmení upravit podle možností v daném místě.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 15:04
- Nahlásit
jo a vtip největší...
Od dubna mám doma štěně. Chovatel nám zapomněl (fakt zapomněl, on už holt takový je a nebude to lepší) dodat průkaz původu, nepřivezl ho ani na evropskou výstavu, kde posuzoval. Dneska přišel krásný export pedigree. Barevný, se zlatým "razítkem". Kontrolovala jsem psisko, číslo čipu, datum narození, majitele (to je důležité, fakt tam Pepa je správně uveden)... Říkala jsem si huráááá.
Jásala jsem předčasně, není uvedena barva předků ve všech generacích... u nás povinný údaj. Už jsem mluvila s hlavním poradcem klubu (moc se mi smál, že Španělé a Portugalci jsou tím pověstní) a budeme korespondovat složitě dál. Ale i poradce se snaží a slíbil, že mu stačí e-mailové potvrzení španělského klubu a potvrzení barev pro hlavní plemennou knihu k přeregistraci mi udělá...
Fakt se picnu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 15:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Xerxová
jo, jo, s tím žrádlem máš taky pravdu. Dokud jsem se bála a psy krmila dle příruček (,,nejlepšíma" granulema) tak jediný výsledek byl, že srandili a srandili, což je mi už teď jasné, že je zdravotně poškodilo víc, než kdybych to neřešila a cpala je ovařeným jako teď. Teďka žerou k večeři vařené, k snídani trochu granulí(což je jen tak spíše na mlsku a buď si vemou nebo ne) a každý má tři vepřová žebírka - syrová. Ať teďka už sežerou cokoliv, srajdu mají opravdu velmi vyjímečně. Momentálně tu máme zase háravku, takže nežerou nic, tak jsou jen na granclích a žebrech(spíše jen těch žebrech)
Worick si něco syrového občas veme, třeba mu podstrčím krůtí chrupku, když jim vařím večeři, ale Berrynek jen ta žebra, ostatní nevařené plive.
Já se tady nechytám, s čím, jen vidím, že tu pořád řešíte nějaké marodění...fakt lazaret...a to ani není náledí, hrůza, co furt děláte?!
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 15:21
- Nahlásit
cernej caj prijedu snad s celou nohou hlavne . Tak jako paradoxne kdyz chodim tak se mi tomzda trochen lepsi. Ale sednout si na wc a vstat je teda masakr, to by se z teho jeden po*ral, no neva kdyz jsem na hajzlu ne
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 15:22
- Nahlásit
worick co delame - hrabe nam
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 15:23
- Nahlásit
denyk
konkrétně ty máš tedy co? Záda? Nohu?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 15:42
- Nahlásit
worick
konkrétně ty máš tedy co? Záda? Nohu?
Denyk HLAVU !!
uuuž tu nejsem, du bojovat s drakem...polským zákazníkem...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 16:05
- Nahlásit
worick koleno
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 16:06
- Nahlásit
Fajka ty nemas hlavu, nebo ?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 16:11
- Nahlásit
a jak dopadla dneska na kontrole paní domácí???
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 16:18
- Nahlásit
denyk
Fajka ty nemas hlavu, nebo
no já mám nervy v kýblu, kolena v hajzlu, mozek v řiti... tož co s nějakou takou dutou šlupkou
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 16:19
- Nahlásit
Xerxová
jak dopadla dneska na kontrole paní domácí???
na to jsem taky echt zvědavá...???
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 16:59
- Nahlásit
denyk
Jejda, enyky denyky maj v koleni bebiky.
Jestli sis hnula s vazama, tak ouvej, ja vyfasnula onehda berle a ortezu pevnou neohebnou od kycle az ke kotniku na mesic. Blbe sem spadla, v ten okamzik hrdinka, ze to nic neni, vecir se dely veci, v noci sem uz plakala a nespala. Boli to ja jak svine, na sadru to snad nebude, jen na ortezu, drzim ti palec!
Fajka
no já mám nervy v kýblu, kolena v hajzlu, mozek v řiti..
Ja bych se pridala s dovolenim.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:01
- Nahlásit
Fifi
Fajka
Ja bych se pridala s dovolenim.
a já mám ještě u kolen prsa
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:05
- Nahlásit
kachna_
já mám ještě u kolen prsa
že ty to musí dycky dorazit do smrtelna
já z tebe asi umřu
Fifi
Ja bych se pridala s dovolenim
že to seš ty tak můžeš
ale obávám se že do klubu ke Kachně mě nevemete bo kde nic nejni tak to nic bejt u kolen nemůže
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:17
- Nahlásit
Ste stračenyyyyyyyyy : D
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:20
- Nahlásit
kachna_
Budes predsedkyne!
Mozek v řiti, nervy v kýblu
ano, zde jsi v správném týmu!
Prsa dole, kolena v hajzlu
snad se sejdem někde v pajzlu.
Ortézy a sádry, límce,
budou k sobě velmi vstřícné.
Ja ci nakou slezinu invalidu!!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:21
- Nahlásit
Fifi
Ja ci nakou slezinu invalidu!!
jako zorganizovat a nebo voperovat?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:29
- Nahlásit
se obavam, ze kdyz kplena v hajzlu
nikdo z nas nedoleze k nejblizsimu pajzlu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:31
- Nahlásit
kachna_
jako zorganizovat a nebo voperovat?
Ty si fakt pako.
Odvazné jedince klidne odoperuju. A to prvni dle vas ostatnich, vy ste se videli vlastne nedavno.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:35
- Nahlásit
pobavili ste I muzika, sem mu to mysela precist
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:36
- Nahlásit
cernej caj
se obavam, ze kdyz kplena v hajzlu
nikdo z nas nedoleze k nejblizsimu pajzlu
Nekaz mit tu predstavu, to by byla sestava za vsechny prachy! esuska v limci, denyky s berlama v orteze, fajfka pajdava, kachna s ehm, maya se sadrou, jo a mathee budou kuchat slozite osmicku, takze bude mit rozrizlou celist, ja mam vymluveny hlasivky, takze spis chraptim, nez mluvim, zada mam v hajzlu taky furt, ty na tom ses taky docela akorat do klubu, vlk ma budika... Kdo tam ma co dal?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:36
- Nahlásit
Ja se klido slezu v pajzlu i kdybych mela po ctyrech dolezt . Fifi jses nej basnidlo . No uvidzime consi sikulove na me vymyslej ale jako dlouho nechodici nepreziju to neeee! kachna_ stracena -kacena pomoooooct!
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:38
- Nahlásit
Fifi
K te sestave asce zableseny drbajici se caj
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:55
- Nahlásit
Xerxová
Jásala jsem předčasně,
Ty jo, to by jeden nerek, co usili to stoji dostat PP na psa. Az bude nekdo tady v CR nadavat, ze plemenka vydala PP az nekdy na tretim mesici stenete, vzpomenu na vas. Snad se to v klidu doresi a budete mit uz vse v paratku.
denyk
Ja se klido slezu v pajzlu i kdybych mela po ctyrech dolezt
To je spravna Meresjevka, tak se mi to libi! Dej zitra vedet, zobni si na noc bruface a necim si to zafixuj, pripadne podloz polstarem koleno sobe.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 17:59
- Nahlásit
Holky držte mi prosím palce, něco by mi mohlo vyjít a pokud jo, bude to velký (co zatím nepovím, aby se to neleklo třeba)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 18:01
- Nahlásit
birma
Drzim!!!!!!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2015 18:02
- Nahlásit