| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:41
- Nahlásit
pawLINka
ty voe ten čokl neni vůbec agresivní! jak by moch! je mu půl roku!!! chlap je idiot,koupil si pracáka,krmí ho 3krát denně vařeným a do pytle s granclema může celej den! má 36kg a je tlustej jak prase..ven moc nechoděj bo von neposlouchá..viz..dou a chlap řekne. Danečku! pes se votočí,nic dál neni,tak zas de..chlap zas Danečku! pes se votočí,zas nic tak zas de dál. a chlap... vídíte??? žaneta: co mám vidět?? chlap ... no jak neposlouchá..dyk nepřišel! a tak dál...a taky na něj skáče dyš příde zý práce a umaže mu montérty!!takže tak
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:42
- Nahlásit
stetisek123
Tý jo, ale záleží na situaci, ne? Nemůžeš automaticky předpokládat, že ten pes zná ten povel a taky, že tě automaticky sežere. Právě pokud po něm budeš tvrdě vyžadovat to, co nezná a dejme tomu ho nutit k tomu, aby to vykonal, přestože to nezná, tak se spíš do té agresivity obrátí ať už ze strachu nebo že ho prostě nasereš než když ho nejprve ten povel v klidu naučíš.
Jako já pro facku u psa nejdu daleko, ale pokud mám nového psa, který nezná povely, nezná mě a neznám ani já jeho, tak bych tak radikální nebyla...
Jiná situace je třá debilní Tomáš, který v době kdy jsme byli oba v pubertě mě v takové situaci pokousal několikrát. Přestože znal povel, tak prostě dělal vše pro to, aby z gauče nemusel... Klidně mě i pokousal. No a nakonec jsem na to musela právě taky úplně jinak než ho bít. Na něj to totiž neplatí, bo agresi oplácí ještě mnohem větší agresí...
Ale jak jsem psala - Jessina to zkusila u nás jednou jedinkrát, proletěla se a na celý život je klid...
Takže asi tak. Snad jsem aspoň trochu srozumitelná.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:43
- Nahlásit
Taka bych to shrnula, pokud bych si někdy pořídila dospělýho psa a on s něčím nesouhlasila ohnal by se, můžu ucuknout? A
pak ho donutit to, co chci udělat já
S tím piškotem, není to ústupek? Chci psa sundat z gauče, on zavrčí. Já dojdu pro piškůtek a přivolám ho a příště už mu to nedovolím? Asi je spíš myšlený předejít tomu zavrčení a odvolat ho rovnou s piškotem? Jenže z toho nějak nevyplyne, že na ten gauč nesmí..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:44
- Nahlásit
stetisek123
co je to za plémě?
vrčák šedovlkej..ta vlkošedá fena žanety je jeho máma
silou věci řešit je dobrá věc,účinná,ale ne dycky je to vhodný,to se nedá takhle napsat kdy jo a kdy ne,někdy to nadělá dost velký škody bo dyš sejmeš čokla co ztratil důvěru v lidi a vrčí ze strachu vo život,páč má špatný zkušenosti,logicky to posereš
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:44
- Nahlásit
stetisek123
My máme chalupu na půl cesty mezi Jindřicháčem a Dačicema
no neke?, a kde?, tak se taky něgdy ukaž ne?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:45
- Nahlásit
davidkova renata
Jessa taky vůbec agresivní nebyla. Bylo jí 5 měsíců. Jenom byla nevycválaná a navíc se bývalého majitele bála, tak když bil, tak ho prostě pokousala.
taky na něj skáče dyš příde zý práce a umaže mu montérty!!takže tak
Jsem pro, aby se udělala ta kolekce plyšákůch a takovým lidem je budeme dávat sponzorským darem.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:46
- Nahlásit
stetisek123
Ty to nechápeš - já bych šla NEJPRVE PRO PIŠKOT A AŽ PAK BYCH PO NĚM CHTĚLA, ABYCH ŠEL Z GAUČE!!!!! Nikdy bych nechtěla po psovi něco, čemu nerozumí a co neumí. Tudíž mu nedám příležitost, aby vrčel!
|
Pumpa
Člen |
- Nahlásit
Jebloň
Na to nepotřebuju Jindřichův Hradec.
i Ty opilče! já asik, že tu máme to rumiště skoro nepiju. Neleze mi to, jak cejtim špiritus zvedá se mi kufr. Sem tam nějaký dobrý víno, ale to je fše....
|
stetisek123
Člen |
- Nahlásit
pawLINka
agresi oplácí ještě mnohem větší agresí
jo toho se bojím, ne jednoho kousnutí,ale nějakýho žracího rvavýho útoku
Prostě asi nejsem adept pro adopci dospělýho psa, no
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:47 - Změnil/a: Jebloň
- Nahlásit
stetisek123
Hele,tak třeba u nás psi na gauč směli a smějí,ale jen když je tam pozvu,ale Ted třeba v počátku vůbec neznal češtinu,na gauči v rohu měl pocit bezpečí a bál se všeho i schodů,nebo když něco doma spadlo na zem....tam to prostě chtělo jít pomaličku a trpělivě,jinak bych toho psa zlomila nadobro.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:47
- Nahlásit
stetisek123
můžu ucuknout
ne
pak ho donutit to, co chci udělat já
jo
tím piškotem, není to ústupek
to se taky nedá tak jednoznačně říct.Pokud je pamlsková metoda udělaná dobře,je to vynikající věc,funkčí,pozitivní,spolehlivá.Pokud je udělaná blbě,máš psa co příde akorát dyš na něj máváš buřtem,jinak se na tebe vysere
něco jinýho je když máš štěně od mala a něco jinýho cizí pes bůhvíodkud,tam prostěb musíš improvizovat podle momentální situace...jak ,to ti tady nikdo nemůže přesně říct bo to nejde
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:48
- Nahlásit
stetisek123Jenže z toho nějak nevyplyne, že na ten gauč nesmí.
Ale až ho ten povel naučíš, tak ho po něm můžeš chtít.
Já to neumím asi vysvětlit ale, tak půjdu radši spát, bo mi nikdo nerozumí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:49
- Nahlásit
pawLINka
Bylo jí 5 měsíců
tak to si lepší )))) ty voe lidi sou neskutečný dementi!
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:50
- Nahlásit
stetisek123
jo toho se bojím, ne jednoho kousnutí,ale nějakýho žracího rvavýho útoku
Tak pani,ale třá u tohodle mi pawLINka
celkem vosvětlila jak se věci maj a kupodivu nekolik ůkonů u níchž mě pakůn sežrat sme vodbourali aniž bych se sním musela utkat na život a nas smrt (bo si nésu isté kdo by vyhrál)
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:51
- Nahlásit
pawLINka
tak půjdu radši spát, bo mi nikdo nerozumí.
to bych musela spát věčně
už jsem odeslala objednávku na kníračí kalendáře
|
davidkova renata
Člen |
- Nahlásit
pawLINka
bo mi nikdo nerozumí.
já ti rozumim ale setkala sem se s mnoha lidmi co mi též nerozuměj díky bohu za psy..ty rozuměj dycky ,je to s nima podstatně jednodušší
Co Tomáš, Ptal se po mě?????????
|
stetisek123
Člen |
- Nahlásit
Pumpa
nějakej Heřmaneč (u Studený, Strmilova)
davidkova renata
hm, asi to fakt není pro mě, nevím, jak bych se zachovala, jestli bych mu rozumněla Ale možná nad tím jen blbě přemýšlím a ve skutečnosti bych to řešila instinktivně správně. Fakt nevím a těžko si brát takhle psa jako pokusnýho králíka.
pawLINka
No, však sem tuhle možnost popsala jako pravděpodobnější. Ale co když se ožene v situaci, která není pod povelem, třeba když mu potřebuješ vzít misku se žrádlem?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:52
- Nahlásit
stetisek123jo toho se bojím, ne jednoho kousnutí,ale nějakýho žracího rvavýho útoku
No tak právě proto nebudu ani já oplácet agresi agresí, ni?
Dám psovi jasně a dostatečně najevo, že TOHLE TEDA NE! a vůbec se s ním nemažu. Prostě mu nedám šanci.
Já jsem se naučila třá debilního Toma v jeho výpadcích mysli (chová se agresivně, pokouše kohokoliv a jakkoliv), že ho potrestám a hned vzápětí třá přivolám a udělám několik cviků, za který ho můžu pochválit. Prostě to tak nějak vyrovnám a převedu psa na jinou činnost, při které ho chválím.
Ale já nejsem žádnej kynekolok taky.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:54
- Nahlásit
stetisek123
no jo, to je kousek od naší chaloupky drnový a proč se jako něgdy nezastavíš, můžeš mi to nějak rozumně vysvětlit?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:55
- Nahlásit
Pakunobecny
jak ti to osvětlila?
pawLINka
já ti taky rozumím, já možná vypadám jako blbec,ale chvílema i chápu. Jen jsem proste plná strachu jak reagovat na cizího psa a chutí nějakému pomoc u mě doma
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:55
- Nahlásit
stetisek123
Ale možná nad tím jen blbě přemýšlím a ve skutečnosti bych to řešila instinktivně správně.
to si přesně myslim už delší dobu..nepřídeš mi vypatlaná totiž,máme dost shodný názory třá na traverzu )) a tví psi mi nepřijdou vystreslý nebo cokoli jinýho..řekla bych že traverzou vládneš tedy dobře..
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:56
- Nahlásit
stetisek123třeba když mu potřebuješ vzít misku se žrádlem?
To je další věc, kterou bych prostě neudělala u nového psa např... Prostě ne.
Ale třá Delinu jsem učila tak, že jsem jí zpočátku dávala do misky jen půlku dávky a postupně jsem jí tam po hrstech přidávala. Aby se právě nikdy nebála, že jí misku vezmu. Pak jsem jí nechala třá tu půlku sežrat, přivolala jsem jí k sobě, vzala misku do ruky, přidala jí tam žádlo a zase jsem jí to nechala sežrat. Prostě chápe, že já jí to žrádlo nikdy nevemu a tudíž mě nechá lízt jí klidně až do prdele.
Tomáš zase umí odvolání od misky. Není to ideální věc, ale u něj je to nutnost, bo by mě byl schopný u krmení klidně naopak sežrat...
Ale prostě bych zase nedala psovi šanci, aby zavrčel...
davidkova renata
Co Tomáš, Ptal se po mě?????????
Asi tě zklamu.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:57
- Nahlásit
stetisek123
když nebude znát povely, tak si ho k sobě nalákám třeba na ten piškot nebo něco co má rád, není to ústupek, je to výměna za něco
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:58
- Nahlásit
pawLINka
Asi tě zklamu.
to je šmejt!!!
du bulit do polštáře ((((
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:59
- Nahlásit
Pumpa
páč nevim, kde máš drnovou chaloupku
pawLINka
achá! A to je důležitý! Takže vymažeš negativní emoce tím, že najdeš důvod, za co ho pochválit?
A teĎ teda ještě jedna modelová situace. Jdete k vetovi, víš, že by ho mohl rafnout, chystáš se mu teda nandat košík,ale on už to poznal a cejtí, že jde do tuhýho a pude k vetovi. Takže je vystresovanej, náhubek nechce, když máš ruce u jeho huby, začne se ohánět zubama, couvat. Dáš povel ke mně a sedni, ale košík stále nechce. Jak to uděláš?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:59
- Nahlásit
stetisek123já možná vypadám jako blbec
Ježiš, to ne! Já jsem jen nasraná, že takový věci neumím vysvětlovat. Ale ono se to vysvětluje těžko takhle, pač se to dá pochopit různě pak...
Naopak jsi dobrý čék, pač aspoň bádáš a zkoumáš své možnosti. A takoví lidé na to právě většinou mají a dají i dospělýho psa levou zadní, bo si nechají poradit kdyžtak.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 20:01
- Nahlásit
pawLINka
takže ty se prostě situacím, při kterej by mohlo dojít ke konfliktu vědomě vyhýbáš, nebo lépe řečeno, předcházíš jim? To mi totiž už radila venta. Jen se furt bojím, že nastane situace, kdy se prostě musí jednat hned bez přípravy a rychle, takže to nepude nějak obejít
|
Grin
Člen |
- Nahlásit
pawLINka
stetisek123
já bych šla NEJPRVE PRO PIŠKOT A AŽ PAK BYCH PO NĚM CHTĚLA, ABYCH ŠEL Z GAUČE!!!!!
jj takhle bych to udělala taky.
Zjímavý témátko...
hale třá ten mámy vořech z outulku co teď umřel, tak ten byl přesně to co popisuješ - prostě vrčel, cenil a pak i kousnul, když na to přišlo. Natvrdo.
Způsoby jak s nim jednat byly dva (já jsem praktikovala oba podle situace a nálady, máma ani jeden. Já jsem jedinej čék v rodině, kterýho ten pes NIGDY nepokousal)
1) po dobrým, pes (neznaje jakýkoli povel) byl přivolán jménem, poplásáním na stehna - tudíš seskočil z gauče a nebo byl přivolán tak, že těsně přede mnou byl jeho košík. Za to následovala odměna.
Samo to bylo bez vrčení, protože poroč by vrčel.
2) pes už zavrčel protože šáhlas mu na nohu bo tak - a na to jsi musela reagovat. Já jsem věšinou ořecha chytla za krk a prostě jsem udělala co jsem potřebovala (třeba mu právě ustříhla ten dráp), nebo zavrčel jen tak (stalo se jen jednou) a proplachtil se po pokoji.
Já sama jsem ale taky dospělýho psa nechtěla, taky jsem se bála že to nezvládnu. Bojim se doteď, protože si nejsem jistá v kramflecích. Proto bych si ho nepořídila, páč když se toho bojíš je to na houby. To tě strašně omezí v tom, co dokážeš.
|
Jebloň
Člen |
- Nahlásit
pawLINka
Já jsem jen nasraná, že takový věci neumím vysvětlovat.
to nebuď,já to neumím taky,proto se v radících vláknech skoro nezapojuju....prostě to neumím.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 20:03
- Nahlásit
stetisek123achá! A to je důležitý! Takže vymažeš negativní emoce tím, že najdeš důvod, za co ho pochválit?
Jóóó - TO JE PŘESNĚ TO ONO, co jsem se tady snažila v milion větách říct.
Ad modelová situace - naučím toho psa nejprve na koš a spojím mu ho s příjemnou situací - krmení plus procházka. Až bude umět tohle, tak nebude mít problém mít koš u toho veta. Taky bych ho nejprve naučila manipulaci - nechat se ošahávat apod. Pak zvládneme i toho veta.
A pokud by se jednalo o vyjímečnou situaci s úpa novým psem, tak bych ho nechala prostě vyšetřit a psa bych se na nic neptala. Ovšem tohle bych udělala fakt jen vyjímečně! Jinak bych na tom všem postupně pracovala. Jako todle celý je o důvěře.
|