Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 17:10
- Nahlásit

Roxana
jj, přesně tak tak máme nahlášená 2 štěnda další, tak mrkni na společnýho a odepiš mi na můj, budu ti psát mejly a nebudu to tady psát mně se povaha akity líbí, aspoň ayrin určo, na cizí si ve tmě poblafá, ale jak pozná, že se známe, tak přivítá, oblízne a čeká , ale viděla si jí máš jasnou představu

Roxana
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 17:13
- Nahlásit

ankaras
Ok, skouknu vecer, ted uz padim
cauko

inu
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 17:38
- Nahlásit

hehe, tak Inugoya už je registrovaná: jedna jako inugoya a druhá jako inugoya jp

Tak mám smolíka

Peta Minami
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 17:38
- Nahlásit

ankaras
Tak jsem uz asi dosahla sveho. Rekl ze pojedeme Tak huraaaa!!!

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 18:13
- Nahlásit

Peta Minami
tak paráda

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 18:26
- Nahlásit

lidi, co blázníte? všichni tady teď zakládáte chovky?

moth
# Zasláno: 2 Úno 2009 18:26 - Změnil/a: moth
- Nahlásit

Ahoj dievcata
Vidim, ze sa tu rozvinula dost pestra diskusia okolo posledneho cisla SP, okolo clankov venovanych Akitam ...
Osobne si myslim, ze kazdy ma moznost a pravo publikovat v printovych mediach o plemene / plemenach, ktorych je fanusikom, alebo chce redaktor casopisu nieco taketo sprostredkovat - osobne si taketo usilie vazim! Vzdy je to tak, ze konkretny clanok / prispevok bude mat rovnako svojich priaznivcov ako aj nepriaznivcov. Obidva clanky, resp. jeden rozhovor, vysli predovsetkym z pera redaktorky Lei Smrckove, tak ako mnohe ine predtym, ale urcite aj potom venovane roznym plemenam. Rozhovor bol robeny na dialku, ako je uvedene na konci textu a nepochybne odpovede boli urcite skratene, casto sa tak stane, ze sa zverejnia fakty vytrhnute z kontextu a nasledne suvisly text straca zmysel, bohuzial Co chem, ale napisat - ze kazda snaha o spropagovanie plemena cez printove medium, je z mojej strany vitana a cenena, i ked pochopitelne nie so vsetkym na 100% suhlasim ... podstatne je to, ze sa beznemu citatelovi dostane do objektivu aj Akita, kedze plemien je obrovske mnozstvo!

Inu
Ale podle toho článku je víc emerik než japonců. A největší prča je, že tam jmenovali i CHS, o kterých by jeden řekl, že jsou to typické AI
podla toho clanku sa narodilo urcite viac AI (1000 stenat) ako AA (230 stenat) - to je logicke, kedze AI neboli pred rokom 2000 "vdacnym" objektom pre restrikcie, zakazy a prikazy ...

jako Amana nebo Almajú (snad si to pamatuju dobře) mi přijdou jako AI chovky, ale třeba kdysi v pravěku fakt chovali ty mezitypy..
Amana (ICh. Bablis Inu Gami Sa-Li) aj Almaju (Bijin Kura Von Nobara Ken) zacinali s cistymi AA, inak to v tom case ani nemohlo byt - na medzitypy zabudni, tento nezmyselny pojem vznikol medzi ludmi po roku 2000, ked sa AA musela zacat vyhrabavat z katastrofy spred roku 2000 ...

třeba kdysi v pravěku fakt chovali ty mezitypy
!§vobec neviem, kde beres pravo na sarkasticke a ironicke poznamky, pre tieto stanice, ktore sa dlhe roky venuju chovu Akit - to by si si fakt mohla odpustit!

inu
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 19:34
- Nahlásit

moth

!§vobec neviem, kde beres pravo na sarkasticke a ironicke poznamky
že bys byla jediná, kdo má na sarkastické poznámky monopol?
Jinak to z mé strany nebylo myšleno vůbec sarkasticky, snažila jsem se v tom článku vyznat.

Pokud vím, Amana se prezentuje jako chovka AI, ale z toho článku mi vyznělo, že dřív chovali něco jinýho, tak jsem se podivila.

moth
# Zasláno: 2 Úno 2009 20:06
- Nahlásit

inu
jj som monopol

Pokud vím, Amana se prezentuje jako chovka AI, ale z toho článku mi vyznělo, že dřív chovali něco jinýho, tak jsem se podivila.
... treba vedet len citat:
... "Jak jiz bylo drive receno, odchoval na nasem uzemi prvni Akity pan Vejvoda v chovatelske stanici Veda. Behem tri let (1989 - 1992) se narodilo prvních sto akitich stenat zejmena ve stanicich: Hagar, Hachiko, Almaju, Inu Gami Sa-Li, Amana, Civaki a Jakobin."...
Keby ta zaujimala historia plemena v CZ, tak sem neprastis taky blabol, typu jedna baba povedala.
Je teda jasne, ze ide o dobu kdysi v praveku, kedy este nastastie nebol "sprisneny" standard Akity, tak preco by sa CISTE AKITY teda AA nerodili v tychto staniciach.
A mimochodom Akita bola iba JEDNA - ONE AKITA!!!

inu
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 20:17
- Nahlásit

moth
no, tak hlavně když ti nepraskne céfka..

moth
# Zasláno: 2 Úno 2009 20:20
- Nahlásit

inu
mas smolu ja som tu nikdy nenapisala, ze by mi co i len jedna cefka mohla prasknut - mam dobre nervy = vycvicene

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 20:22
- Nahlásit

inu
ty jo se docela divim tvojí reakci, docela nic moc, když se to tady katka snaží nějak tak vysvětlit buď souhlasíš a nebo si myslíš svoje, ale tohle je teda docela uhozený

Roxana
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 21:02
- Nahlásit

inu
hele inu, me asi praskne cevka brzo z tebe docela me mrzi, ze z prima czpsackyho novacka, co je hrr do akit a to nadseni se ceni, je postupem jedina spravedliva ... misto toho co bys ocenila, ze je vic nazoru, da se z toho vybrat i dost k obohaceni, smahem to strhas ironickyma postama ...

fakt jsem to nechtela hrotit, ale tvoje prispevky jsou cim dal vic jedovate a pichlave, nevim, co si o tom myslet ... no tak ti preju s tim prima pristupem good luck ...

Dania
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 21:17
- Nahlásit

inu
Tvoje reakce mi připadá jako výkřik do tmy. Možná by neuškodilo, než příště něco podobného napíšeš, se zhluboka nadechnout......

inu
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 21:19
- Nahlásit

ankaras
Roxana
jo, jo, děvčata, máte pravdu, todle svědčí o slušném přístupu, to máte recht:
!§vobec neviem, kde beres pravo na sarkasticke a ironicke poznamky, pre tieto stanice, ktore sa dlhe roky venuju chovu Akit - to by si si fakt mohla odpustit!

Už jen proto, že jsem to nikdy sarkasticky ani jinak nemyslela. Jestli se do mě chce moth vysírat s prupovídkama, ať si poslouží, ale já do sebe vysírat nenechám. Jestli s tím máte problém, stačí říct, já sem chodit nemusím.

Už proto, že tady já pro změnu už delší dobu pozoruju něco jinýho, co se mi vůbec, ale vůbec nelíbí.

Nejsem jediná spravedlivá, ale je to přesně jako s tou kauzou u Hagisů v návštěvce a je to přesně jako s tím článkem o copycats: kdo chce, může věci vypíchnout lecjak: buď urážlivě nebo přímo nebo veřejně nebo soukromě. Já to vypíchla veřejně, protože to byl účel.
To, co tady dělá za tanečky moth je ovšem jinýho kalibru. Už proto, že jsem napsala, jak ten článek vidím a co se mi nelíbí, ona mě sice neopomene opravit (proti tomu nic), ale nezapomene mě sjet jako debila, protože se cítí dotčená větou, která tak ani myšlená nebyla.

A protože je to vaše modla (sorry, dámy, ale já to tak klidně na plnou hubu napíšu, protože je to cejtit z každý podobný kauzy), tak kdo má asi pravdu...?
Tak teda pardon, že neoceňuju vysírání se do jinejch v každým příspěvku. A pro úplnost dodám ještě tohle: moth mě osobně NEZNÁ!

inu
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 21:21
- Nahlásit

Dania
na tak mile napsaný příspěvek se nic jiného napsat nedalo..

a co příjde teď? Poprava pánů na Staromáku?

Roxana
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 21:29
- Nahlásit

inu
jezis ta mas fakt dost

moth je modla v tom smeru, ze fakt toho vi o akitach z nas nejvic, takze kdyz dojde tvrdy na tvrdy, clovek, co je soudnej, uzna, ze toho zatim tolik nevi, sklapne podpatky a drzi hubu .. takze jo, v otmhle smeru to pro me modla je, jinak je clovek jako vsichni ostatni, se svejma mouchama ...

ano, mas pravdu, zacalo to clankama o copycats, me to prislo divny, bud proti nekomu neco mam, tak to resim s nim, ne ze napisu obecnej clanek na net,aby si z toho vzaly zastupy ponauceni .. a pak rikat, ze to bylo urceni jednomu konkretnimu cloveku ... dalsi tvoje clanky mi pripadaji zvlastni, nerozumim tomu, co pises a ten styl mi vadi, tak k tobe nechodim a je to .. ale to mas fuk ...

a jeste jedna poznamka na okraj - tohle forum neni o tobe, a ani o me nebo o moth .. je o akitach a muze sem prijit kdo chce a rikat co chce, pokud je to v ramci slusnosti ... a to ze, se nekteri clenove vzajemne nemusej, je zas o necem jinym ...

fakt mi pripada, ze mas odnekud prima meducinku a uzivas ji plnejma douskama ... takze jeste jednou hodne stesti ...

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2009 21:53 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

inu
já nechápu, proč tak vyšiluješ, navézt ses tam do těch chovek navezla, tak ti to moth napsala
- ve spoustě věcí s moth nesouhlasim, řekla bych, že to ví a každej má právo na svůj názor, za modlu jí určitě nepovažuju a chytit se umíme taky pěkně, ale okolo AA toho ví z nás naprosto nejvíc, toho si jsou lidi tady asi vědomí všichni proto bych asi na její příspěvek, kde se to snaží objasnit nereagovala tak, že jí praskne cévka , to mi přijde jako, když se jí vysmíváš
- a nevim na co poprava a nevím na co odchody z fóra

- že reaguješ poslední dobou pichlavě, tak se podívej sama :
že bys byla jediná, kdo má na sarkastické poznámky monopol?

Ten časák je škoda peněz To je tak, když srovnávaj dvě plemena člověkem, kterej chová jen jedno. Fakt mě prudí ten trapnej názor, že ameriky si člověk hladit může, ale japonský ne
Když je tady mnohem víc japonců, tak je taky statisticky víc debilů, kteří je můžou zmrvit.

Laida
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 07:14
- Nahlásit

Tak prrrrr, zhluboka dýchat a klid.

Když jsem tohle fórum zakládala, byla jsem nadšením bez sebe, že máme doma toho tříměsíčního šmudlika. Bylo to přenádherný chlupatý štěňulátko určitého plemene. Protože plemeno v Čechách není ještě tolik známé a má svá specifika, chtěla jsem se o rase dozvědět co nejvíce. Čím víc toho vím a učím se ze zkušeností znalejších chovatelů, tím víc rozumím své dnes dvouleté fence, která mi dělá radost každý den, když vylézám z postele a stejně tak, když do ní večer zalézám.
Doufala jsem, že všechny přispěvovatele spojuje stejná láska k těm čtyřnohým kamarádům, ať je to AA, Al, ŠI a spol. a rádi se podělí o své zkušenosti, radosti i starosti, najdou zde odpovědi na své dotazy, ... .
Zanechte prosím vzájemným sporů, popřípadě si je vyřešte osobně! Předpokládala jsem, že lidi zajímá, jesli má Cujinka štěňátka, jaké vitaminy do stravy přidávat pro lesklou srst, jak si který pejsek vedl na výstavě, jak je to s genetikou, atd. ... . Doufám, že můj předpoklad byl správný a nebudu muset v budoucnu pročítat stránky, kde se dvounozí hádají a urážejí.
Neříkám tím, že by jste neměli reagovat na něco, s čím nesouhlasíte, ale přeci se to dá ve slušnosti a bez emocí!!!!!

Všem moc díky, zakladatelka fóra, Laida.

Fajka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 08:05
- Nahlásit

Laida
Díky Laidíku.. mluvíš mě z duše ....

ankaras
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 08:26
- Nahlásit

Dobrý ráno,

Laida
já souhlasím, tady už jde asi o osobní spory , mně o tomto fóru řekl Bubáček, s tím, že tady najdu lidi od akit, kteří mi poradí, když budu chtít, nebo teda aspoň řeknou svoje zkušenosti a mně to pomohlo

Jinak, mám nahlásit, že Cujoška dnes v noci rodila kolik přesně štěňátek se narodilo ještě nevíme, protože páneček padl za vlast a zaslouží si odpočinek

Takže, ofiko se narodila dvě štěnda, co se zatím ví, jedno žíhané a jedno červené, jenom pohlaví ještě nevíme, protože Cujouška si mrňousky v noci pevně držela u sebe, takže se to dozvíme během dne.

Fotky :

inu
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 08:51
- Nahlásit

adrenalinek po ráníčku
Laido, se vomlouvám, ale za sebe ještě tohle poslední:

ankarasRoxana
Drahé dámy, napíšu to do jednoho příspěvku, takže si v tom každá laskavě najděte to svoje.

Co se mě týče, přišla jsem sem v dobrý víře, že se tu dají sehnat zkušnosti o akitách. Postupem času jsem zjistila, že se tu někteří *cejtí* bejt nad jinejma a neváhají jim to dávat horem spodem najevo (že, Roxano). Taky mi přišlo, že se tu v podstatě baví mezi sebou AA s AA a AI s AI, mezitím někde kolovali majitelé shib a Fajka, duše to nekonfliktní. Já a několik dalších jsme doufaly, že to zmizí poté, co se změní název fóra. Nezmizelo.

Ke kauze copycats naposledy opakuju toto: situace kolem AI je otřesná a je potřeba s tím něco dělat. Zaběhlá komunita si toto nedovolí ani náhodou, radši se budou pomlouvat za hrbem a paktovat po kamarádíčkách než aby preferovali nějaký obecný blaho. Ten granát jsem hodila mezi veřejnost schválně (a veřejnost celkem kladně zareagovala, ať už si o tom myslíte, co chcete), že jsem si dovolila vypíchnout jako příklad za všechny identitu, která se neštítí lhát, pomlouvat a předstírat, jak je úžasná a se všema kamarád bylo taky svým způsobem on purpose, neboť jsem byla zvědavá, jak kritiku přijme osoba, která je nevýslovně kritická k druhým. Co následovalo, to víte.
A upřímně naprosto nechápu, proč se montujete do konfliktu, kterej se vás ani netýká (že by něco o potrefenosti...?), ale to je asi nějaký mezinárodní hobby.

K moth vám řeknu jenom toto: jedinej rozdíl mezi náma dvěma jsou ty její zkušenosti, které já nemám. Ale jinak je naprosto stejně agresivní a hulvátská jako já (stačí se mrknout na úvod jejího webu, ale tohle vy kritizovat nebudete, že?). Zajímalo by mě, kde se bere to pitomé přesvědčení (žádný strachy, dámy, tohle se týká nepříklad i kreslířské komunity), že člověk, kterej má nějaký skilly (umí kreslit, ví něco o psech...), je zákonitě lepší než člověk, co potřebné vědomosti a schopnosti nemá a může se chovat jako hovado, budiž mu to prominuto, protože on zná a umí.
Ano, to je jádro pudla těchto konfliktů: moth umí, tak si může říkat, co chce. Inu neumí, tak by měla držet zobák, a poklonkovat nebo dokonce zapanáčkovat.
Nicméně, smůla. Nevím, proč bych měla chovat respekt k někomu, kdo možná něco umí, ale jinak je úplně nemožnej? Znám spoustu lidí napříč komunitama a jediný, který na mě dělaj dojem jsou lidi, co něco umí, ale nevytahujou se tím jak malý gatě. Lidi, co mají v sobě pokoru a ví, že nikdy neví všechno. Lidi, kteří se nebojí učit druhý,nic za to nevyžadujou a jsou pyšní, když je jejich žák překoná. Před takovýma lidma mileráda ohnu hřbet. Moth tu nic takovýho nepředvedla. Ani prvně, ani teď.
Kdyby byla co k čemu, napíše knížku o AA, o tom, jak to teda doopravdy je. Ale místo toho tady radši bude vést řečičky na fórech, jak urážím chovatele, respektive jejich činnost (toho jsem se nedopustila ani v copycats), bude mít prudy na to, že mě chce pí Hamplová podvýst a podobné věci.

Dále jste tu do mě ryli, že jsem se navezla svým článkem do člověka, kterýho údajně ani neznám, což je lež a Rudolfovi mi to můžou dosvědčit, protože byli u toho, když jsem toho člověka *nikdy neviděla*. Ale už vám nevadí navážka od moth do mě, i když mě na sto procent nezná? Zase dvojí metr? Krom toho nezapomenete v každý debatě toto znova a znova vytahovat, i když, jak už jsem psala, se vás celá ta věc absolutně netýká.. no nic.

Upřímně, vím, že mě nemáš ráda, Roxano. Taky mě neznáš, ale z většiny tvých příspěvků krásně vyplývá, co si o mě doopravdy myslíš. Takže tvoje vidění slušnosti je filtrovaný přes vleklou inuitidu, bylo a vždycky bude.
Víš, ankaras, co kdybys pro změnu dohledala všechny sprosťárny od moth? To bys ale musela uznat, že vůbec nějaký produkuje, že.

Lituju, že ti, co sem chodí, neměli včera odvahu napsat veřejně, co mi napsali do mailu. Jeden člověk mi poslal cca dvě věty, které byly opravdu trefné. Ale oni, narozdíl ode mě, jsou starší a už se naučili raději chodit pryč než se účastnit nějakého flamu. Je to na jednu stranu škoda, protože byste krásně viděly, že to celý není jenom o zlý inu a hodný moth.

Ale jinak máslo na hlavě mají všichni, že.

Takže se tu mějte, já se sem zase podívám, až se tu bude řešit něco jinýho než božská mothitida a smrtící inuitida - třeba štěnda od Cujoši.

PS: Fakt je mi jedno, jestli si o mě myslíte, že jsem kráva korunovaná. Protože já jistě vím akorát tohle: že o mě víte kulový.

Víc už dodávat nehodlám ani teď, ani jindy.

Roxana
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:35
- Nahlásit

ankaras
mám nahlásit, že Cujoška dnes v noci rodila
tak gratulace mamine i paneckovi

inu
no comment ..

ankaras
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:57
- Nahlásit

všicí
prosím Vás jaký máte zkušenosti s koupáním štěněte? může se štěně koupat? na jednu stranu jsem slyšela, proč by nemohlo a na druhou, třeba od veta, že to rozhodně dělat nemám, tak teď nevím

Roxana
na pánečka se čeká, ale nevíme, jestli ještě spí a nebo jeslti jenom neumí zapnout skype

Ariška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:17 - Změnil/a: Ariška
- Nahlásit

ankaras
no dřív se to nedoporučovalo,(my koupeme 3x -4x do roka). Prý se nesmí dostat voda do uší štěňatům, v téhle zimě bude dlouho schnout srst. Osobně bych počkala až se oteplí.
Je to nezbytně nutné? Jo a někdo říkal nejdéle týden před výstavou (kvůli srsti).

TAky jsem zvědavá na štěňátka.

ankaras
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:20
- Nahlásit

Ariška
na výstavu právě máme jet teď v sobotu, tak jsem myslela, že bych jí dneska zkusila vykoupat večer až dorazíme z vycházky a nechala jí spát doma......, ale nevím jestli se na to třeba nevyprdnout

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:21
- Nahlásit

ankaras
štěňata by se koupat neměla - co nejdýl to bude možný - ale vysvětluj to mýmu vodnímu psovi, kterej se pro jistotu vykoupal sám ve 2,5měsících v březnu v řece

ankaras
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:24
- Nahlásit

Dines
tak to asi nevadí ne? spíš jde o ty šampony

Roxana
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:31
- Nahlásit

ankaras
ad to koupani:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/3_506_0.html

Koupání :

Na koupání štěňat je spousta rozdílných názorů.

Já doporučuji v případě, že máte štěně v bytě a přivezete ho od chovatele, můžete jej vykoupat kvalitním šamponem pro štěňata ( DOPORUČÍM) a nechat ho řádně ( 24 hod.) proschnou v teple. Dejte pozor, aby mu voda nenatekla do oušek. Jde o to , že přeci jen je štěně cítit " štěněčinou" a toho se jinak nezbavíte.

Pokud je pes z vycházky špinavý a chcete ho vzít do bytu, osvědčilo se mi osprchování pacek a bříška.

Pokud se chystáte na výstavu, vykoupejte psa kvalitním šamponem ( s jojobovým nebo norkovým olejem), po koupání použijte kondicioner ( pro dlouhou splývavou srst) a psa vyfénujte směrem dolů ( srst by měla být splývavá a rovná).

Jinak venku v přírodě je koupání velmi prospěšné a zvlášť retrívři ho milují. Nechte vždy psa řádně proschnout a dbejte na to, aby neprostydl ( zvlášť u štěněte)

(http://www.chlupatestesti.cz/psi/poradna/mame.htm l)

Rozhodnout se musis panicko sama

Ariška
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:43 - Změnil/a: Ariška
- Nahlásit

nechat ho řádně ( 24 hod.) proschnou v teple - tak to přece nejde zvládnout

Ankaras taky koupeme na noc, ale my ji máme pořád v bytě

<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání