| Autor |
Zpráva |
evcado
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2005 16:50
- Nahlásit
Mohli byste mi prosím poradit, mám štěně, ratonero, jsou mu 2 měsíce a nevím, jestli ho můžu vykoupat. Má totiž kamaráda, sedmiletého voříška, se kterým stále lítají po zahradě a je proto dost špinavý. Také bych se chěla zeptat, jak často by se měl koupat, někde jsem četla, že tak třikrát do roka, ale nevím, jestli je to pravda. Moc moc díík
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2005 17:25
- Nahlásit
evcado
Koupat psa muzete kolikrat do roka chcete, ale tim myslim umyvani vodou a bez samponu. Samponem bych psa koupala opravdu tak trikrat do roka. Dvoumesicni stene bych teda jeste samponem nekoupala, maximalne jen vodou a to jeste decentne. Pokud neni jak prasatko, tak bych jeste pockala.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 24 Dub 2005 17:30
- Nahlásit
Štěně by se mělo koupat co nejméně - asi tak 1x do roku štěněte a to jen dobrým šamponem pro štěňata. Jinak by totiž mohlo mít nějaký kožní problémy ... ale všichni víme, že štěňata jsou prasátka a někdy je koupel nevyhnutelná Pokud se mi hafan nevyválel v nějaké mršině, tak jsem vždy koupala jen ve vodě bez šamponu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Dub 2005 18:19
- Nahlásit
evcado
My jsme museli koupat štěně hned jak jsme ho dovezli od chovatele protože bylo jak čuně a dost smrdělo. Koupali jsme dětským přírodním mýdlem bez chemie a po opláchnutí jsme prolili kožíšek vodou s citronovou šťávou ( to vše na doporučení našeho veterináře) a štěndo žádný problémy nemělo. Ale je fakt že koupat by se mělo tak maximálně 4x za rok.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Dub 2005 19:20
- Nahlásit
Štěně se může koupat od tří měsíců věku.Samozřejmostí je kvalitní šampon pro štěňata a dobré vysušení psa.Psi celoročně držení venku stačí vykoupat 2x ročně.Pes držený v bytě se může koupat každý měsíc.Dlouhosrstá plemena ještě častěji,jednou za 14 dní(obzvlášť když spí v posteli).V dnešní době jsou tak kvalitní šampony,že časté mytí nevadí.Svědčí o tom zkušenosti mnoha majitelů,především výstavních psů.Také záleží na plemenné příslušnosti.Jorkšíra budu koupat určitě častěji než ovčáka,i když budou oba v bytě.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2005 16:51
- Nahlásit
Tedy s tím častým koupáním bych fakt brzdila i přes všechny "špičkové" a "nedráždivé" šampony....ono se tím častým koupáním může u psů vypěstovat nejen přecitlivělost kůže ale i alergie.....Znám případ jednoho maltézáčka, se kterým jeho panička obrážela pomalu každý týden výstavy a taky ho tak často koupala.....Kůže psa byla po půl roce v tak žalostném stavu, že začaly padat i chlupy ve velkém a pejsa se fyzicky úplně složil.......
Já myslím, že pokud pes není vysloveně špinavý, smradlavý, nebo napadený parazity, že bohatě stačí to koupání 2x za rok, pokud je pes venku a max. 1 měsíčně, když je v bytě.....I když...moji známí mají velkého psa v bytě a koupou ho tak 4x do roka.....a doma mají i tak čisto (pes s nimi ovšem nespí v posteli ale má vlastním pelíšek
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Dub 2005 17:35
- Nahlásit
Evik
Já bych se toho koupání nebála.Koupu svoje čubiny každých 7-1O dní a šamponem.(knírač a jork).Pokaždé teče dost špíny a to ta malá chodí jenom po cestičkách.Deky jim peru ještě dvakrát tak častěji a přesto se na ně špína nachytá.Když jsem měla 10 jorků,koupali jsme je každých 14 dní.Vypadali dobře,žádný problém se srstí,koupání jim nevadilo a špíny z nich teklo...No byli to praví teriéři,hrabali na zahradě myší díry .Mámin špic je taky byťák a tomu stačí koupání jednou za 3 měsíce.Záleží hodně na typu srsti a jak to komu vyhovuje.U knírače se nedoporučuje časté koupání ale já s tím nemám žádné problémy.Taky pudlíci se koupou poměrně často.U toho maltézáčka to mohla majitelka přehnat s neoplachovou kosmetikou aplikovanou často a nevhodně.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 12:31
- Nahlásit
Pomoc! Můj 4-měsíční berňáček se právě bezvadně vyválel v přejetém rejskovi a "super" zavání... No aspoň, že si to užil...Co mám dělat? Myslíte, že stačí otřít vlažnou vodou a vykartáčovat? Nabo do vody mám přidat trochu mýdla(
dětského) nebo šamponu (dětského). Psí šampon zatím doma nemám, pouze pro děti...A ještě je dnes tak pěkné počasí, ale vzhledem k tomu, že přebývá venku běžně, tak snad nenastydne..Dík za pomoc
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 13:03
- Nahlásit
A proč se ptáš 3x? Tak to otři vlažnou vodou a vykartáčuj, pak si čichni, a když to nebude stačit, tak ho vykoupej tím dětským šamponem, určitě z toho neumře Pořádně ale opláchni, ať mu šampon nezůstane v srsti, jednak to škodí pokožce a jednak ho ten (podle něho) smrad bude motivovat k dalšímu válení v hnusech, aby ho přerazil.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 13:08
- Nahlásit
Noemi
užít selský rozum bude nejvhodnější, nevlastníte-li ho, omyjte psa odou, když to nebude stačit tak šamponem, jak psala aren
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 14:10
- Nahlásit
reneeska
Selský rozum vlastníme, ale štěňátko jsme ještě nikdy nevlastnili...Natož toho našeho šampióna...Tak máme neustále z něčeho hrůzu... Jestli nepřibíra moc nebo zase málo, jestli má v pohodě zuby, jestli to s tím kousáním trochu nepřehání....
A tenhle týden už máme na svědomí jednoho psa (vrozená srdeční vada...dle pitvy ), takový malý gaučák, nevydýchal honičky s naším 4x větším štěňátečkem A takový to byli kamarádi...Tak mám prostě trochu obavy...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 14:25
- Nahlásit
Noemi
nj to chápu, ale přece si ho nevezmete dom smradlavýho ... Já obavy chápu, taky si raději potvrdím svoje domněnky
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 16:36
- Nahlásit
Noemi
Jé, promiň, tak to jsem byla dost trapná s tím umřením.. to je mi líto.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 19:44
- Nahlásit
V poho, my jsme z toho byli všichni dnes strašně přepadlí, protože se v okolí moc přátelských psů nepotuluje....Pak jsme prakticky za rohem objevili tohohle raťafka, byli jsme nadšeni, že si s tím naším drobečkem (24kg) někdo ochotně hraje, jeho panička byla nadšená, že je v pohybu, protože její pejsan byl prakticky pokojový a po zimě mu zůstala nadváha a pak tohle...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 20:29
- Nahlásit
Noemi
To se jako honil a pak padl na zem? Tak to je drsné...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 22:11
- Nahlásit
To naštěstí ne...Paradoxně dostal z toho zvýšeného pohybu zácpu, u veterináře dostal projímadlo, vykadil se a pošel...Vzhedem k okolnostem došlo k pitvě a ta ukázala vrozenou srdeční vadu, takže tím, že jsme mu chtěli dopomoci pohybem ke štíhlé linii jsme ho prakticky zabili...No jak se říká "sportem k trvalé invaliditě (nebo ještě hůř)"
|
dokec
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2015 11:00
- Nahlásit
Moc pekne a prehledne rady ! je dobre, ze se nekdo deli o zkusenosti a radi ostatnim - mam noveho pejska a nez jsem zacal tady s hygienou a umyvanim, tak jsem si ho pozorne precetl a DEKUJI MOC !!! pejska umyvam timto samponem pro stenatka, je v pohode, co myslite ? www.caskrmeni.cz/eshop/psi/sampony/sampon-pro-sten e-300ml
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2015 14:14
- Nahlásit
Já svoje štěně vyšamponovala hned ve dvou měsících, kdž ji mi přinesli, protože to je dvorkový pejsek a fena je měla kdovíkde. Jinak jsem myla taky jen vodou, a to je jedno, kolikrát ji myješ, klidně každý den, jen musí pořádně proschnout (oni se suší prý hlavě běháním a tak), nicméně vysuš ho pořádně ručníkem a mělo by to být ok.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2015 16:01
- Nahlásit
zadne psi sampony nekupujte, normalne kupte nejaky normalni sampon pro kojence, je asi 50x ůevnejsi a nejspis minimalne stejne dobry, rozhodne musi splnovat narocnejsi kriteria .... myslet obcas treba ...
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2015 23:58
- Nahlásit
Já koupu svého bytového krátkosrsťáka pouze,když přijdeme z venku od bahna apod. a po každém hárání.Koupu ji jen čistou vodou.Po šamponech má lupy a ta voda bohatě stačí.Ona se moc v ničem neválí.Nevidím důvod,proč ji drhnout chemií.
|