| Autor |
Zpráva |
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:20
- Nahlásit
inu
to teda jo ale vůbec nelituju, ted si jdu dát vanu, předala jsem štafetu našim a nastupuju až v noci
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:21
- Nahlásit
inu
proto chci toho plyše a ne tu plyše
hele to mas snad jedno, ne? kdyz se tvuj pejsan povede, uchovnis ho, vyberou si ho zajemci, nakryje fenu, budou mimina ... vcem je rozdil? no jiste ze ten vztah maji chovatele k vlastnim odhcovanejm mrnousum jinej, nicmene je to spis efekt "co oci nevidi, to srdce neboli", aspon ja si to myslim.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:22
- Nahlásit
Dines
baže! Kdybychom Mikóša neusměrňovali, tak dneska hážem 30kilovými vovčounovi žrádlo voknem
Škoda, že není nějakej řidičák na psa, že by se musely dělat zkoušky ze soudnosti..
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:23
- Nahlásit
inu
vědí - nevědí, chovatelka tu druhou chválí že je o dost lepší povahy ale není tak hezká na výstavy. Proš jim nedala tuhle feňulku hned nazačátku? Chovatelka mi tvrdí, že majitelce řekla, že fena je dominantní a majitelka mi tvrdí, že ne, že až za měsíc když vznikl první problém.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:25
- Nahlásit
zatím ahojky, musím do terénu, večer se vrátím zatím čauky
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:26
- Nahlásit
Roxana
rozdíl tam podle mě je, páč když pipláš vrh vlastnoručně, nebo o něm víš jen třeba přes webovky, tak je tam jaksi jiný pouto. Představa, že mi ta modrá žíhaná skončí v kotci na řetězu a ten červenej, co tak roztomile vrtěl ocáskem je dneska mlácenej, je děsná.
Zatímco když máš krycího psa, tak je to jaksi víc anonymní, ta štěňata mají tvář a jméno, ale nevíš o nich skoro nic nebo ne tak moc.
Samo, že by mi to nebylo jedno ani tak, ale přítel by mě s vrhem psů asi vykopl z domu, páč bych se je bála udat, aby neskončila zle :-D
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:26
- Nahlásit
inu
Tak tak - ze soudnosti - já teda nebyla soudná ani trochu, když jsem si pořídila dva psi, ale ukočírovala jsem jak nejlépe jsem uměla a jsou oba pohodoví, hodný, a přííítulný (ale ani jeden nejsou akita )
Náhodou kdybyste někdo věděl o někom kdo by chtěl dvouletého voříška....?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:28
- Nahlásit
inu
páč když pipláš vrh vlastnoručně, nebo o něm víš jen třeba přes webovky, tak je tam jaksi jiný pouto
no tomu ja rikam co oci nevidi, to srdce neboli
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:30
- Nahlásit
Dines
páč jsi je chtěla kočírovat. Bohužel nevím
Roxana
no tomu ja rikam co oci nevidi, to srdce neboli
já myslím, že když Tě srdce nebolí, tak je Ti to jedno
A mě by to jedno nebylo, jen si fakt myslím, že by ten vztah nebyl tak.. hlubokej, jako když máš štěnda osm týdnů doma
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:30
- Nahlásit
inu
věř mi, že až to uvidíš tak ti to bude jedno, jestli je to pejsek, fenka, plyšový a nebo holý, vim to z vlastní zkušenosti sobotní
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:34
- Nahlásit
inu
a taky se řiká, kdo moc vybírá, přebere ale já mam ayrin vymodlenou pořád nemůžu uvěřit, že už jí mam, tu kuličko, na kterou jsem pořád koukala na fotkách
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:51
- Nahlásit
inu
Zatímco když máš krycího psa, tak je to jaksi víc anonymní, ta štěňata mají tvář a jméno, ale nevíš o nich skoro nic nebo ne tak moc.
Ale to je zase jen o tom, jak si to nastavis. Takze kryci pes = mene zodpovednosti za potomky, ktere ze chteneho spojeni vznikly? Nevim, asi to mam jinak.
Roxana
hele to mas snad jedno, ne? kdyz se tvuj pejsan povede, uchovnis ho, vyberou si ho zajemci, nakryje fenu, budou mimina ... vcem je rozdil?
Asi tak nejak...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 19:49
- Nahlásit
už jsem se polepšila a napsala první článek, ted jdu na druhý
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:11
- Nahlásit
inu
Copak se dominantní fenka (takhle mladá) nedá ukočírovat?
no dá ale stojí strašně nervů času a práce a hlavně musí člověk CHTíT!!!
Mezi náma na tomhle mají velkej podíl i chovatelé , kteří daj jakýkoli štěně komukoliv kdo složí peníze aniž by přemýšleli zda na to dotyčný má nebo nemá a co by se mohlo stát
Dines
JJ, já prostě nepochopim, jak může být COKOLIV ve 4 měsících agresivní může prostě může a obzvlášť u akit
Dagmar Fišerová
NO toho blba co psal ty maily a má akitu jako doplněk domu je sprominutím hovádko bez mozku a bez srdce... a mám takovej dojem že akitka je adeptka na čikarku číslo 2
Roxana
Já to mám jako pamlsky ale je možný to použí prý jako krmivo
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:16
- Nahlásit
Fajka
Dines
JJ, já prostě nepochopim, jak může být COKOLIV ve 4 měsících agresivní může prostě může a obzvlášť u akit
Tak to se omlouvám, s akitami osobní zkušenost nemám, plemeno neznám - ačkoliv stejně mi to přijde divný - si nedokážu představit ve 4 měsících ani agresivního medvěda, lva, tygra, vlka...prostě nic - dyk sou to miminka
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:19
- Nahlásit
Dines
Tak to se omlouvám, s akitami osobní zkušenost nemám, plemeno neznám - ačkoliv stejně mi to přijde divný - si nedokážu představit ve 4 měsících ani agresivního medvěda, lva, tygra, vlka...prostě nic - dyk sou to miminka
no jo sou to miminka jenže mě tohle ani néé 4 měsíční miminko tak vystartovala na cizí paní co si jí chtěla jen pohladit až mě ztuhla krev v žilách (a nejen mě ale všem co to viděli) a od té chvíle bylo jasný že budou starosti a velký... pak to pokračovalo nezvladatelnejma záchvatama zuřivost, atp...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:23
- Nahlásit
Fajka
Týýýjo, no, jsem jen a jen ráda, že jsem si pořídila to co jsem si pořídila
Krásnýho, hodnýho, milýho obrpudlíka, kterej nekouše, ale hltá
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:25
- Nahlásit
Dines
ale já vím i o nezvladatelným pudlíkovi ale ten měl tu smůlu že ho páníci totálně rozmazlili a neměl žádnou autoritu nad sebou a byl to taky průser
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:26
- Nahlásit
Fajka
Teda nevim, ale nejtěžší pudlík kterýho znám váží cca 33kg A to se myslím zvládnout dá
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:29
- Nahlásit
Dines
no vidíš a tohle byl ten malej (já se v nich tak nevyznám ale mini to nebyl to vím) .. a dopadlo to samozřejmě špatně pro psa majitelům bych nakopala ještě dneska když si na to vzpomenu
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:32
- Nahlásit
Fajka
Si nedokážu představit, jak se z pudla může stát tyran - nedokážu - mazlíci, fixovaná na pána, ovladatelný a učenlivý, a ten muj si nechá líbit všechno i od dětí....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:34
- Nahlásit
Dines
no může stačí asi když k tomu ´má jen drobátko sklony a majitelé to podpoří tím že nenastaví mantinely a u prvního zavrčení se stáhnou
Tyhle dopadli tak že když se šli v noci vyčůrat tak je nepustil zpátky do postele a byl z něj vlkodlak tak rači spali na zemi... pak mu ustupovali tak dlouho až se jim znechutil a to byla konečná
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:36
- Nahlásit
Fajka
Tyjo, to je brutus jako.... Ale jako s tou postelí - Denny byl jako mimi hrozně "vyčůranej" a skoro pokaždý se mu nepozorovaně povedlo zabrat polštář i s peřinou (naštěstí nebyl takovej problém sedmikilový štěňátko odklidit )
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:40
- Nahlásit
Dines
no, ja pudlu nervaku a hysteriku znam par, myslim, ze v poslednim PPC to kdosi nazval "chodnikovej pudl", a myslim, ze o vaze to taky uplne neni - Fajcina cuba ma 35 (?) kilo, ale nechtela bych, aby me visela na krku (jezis, ne ze bych si myslela, ze o to Fajkysek stoji )
Fifi
Njn, pani, esli mi si nerozumime
Fajka
Jo tak, tak mozna nekdy zkusime Kdy mate vlasnte tu bonitaci?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:41
- Nahlásit
Dines
Ale jako s tou postelí - Denny byl jako mimi hrozně "vyčůranej" a skoro pokaždý se mu nepozorovaně povedlo zabrat polštář i s peřinou ale jo to asi zkouší každý štěndo ale nikdo normální to nenechá přerůst v to že ve 3 ráno láká psa 2 hodiny z postele na šunčičku (podotýkám bezúspěšně) aby si mohl jít lehnout do svého a nemusel spát na zemi
hele já mám problémovou feňuly ale když na ní zahromuju tak se mi doma klidí z cesty a seká latinu.. venku je to drobet horší ale jak říkam byla problémová od malička..
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:42
- Nahlásit
Roxana
Jo tak, tak mozna nekdy zkusime Fajkýšek to má jako lahůdku, moc krásně to voní, že bych si dala i jááááá
Kdy mate vlasnte tu bonitaci
8.11. v Bolce
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:44
- Nahlásit
Fajka
osmyho? to je za chvili to je v ramci klubovky nebo tak neco? Budu drzet palce! Pak se urco musis pochlubit v ty Praze
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:47
- Nahlásit
Roxana
jo to je
je to v rámci výstavy nějakech plemen co nejsou uznaný FCI či co ... no jooo Praha bude, už se těším a po Praze už budem s Fajkýšem užívat zimní prázdniny a dáme maximálně nějaký vejletík, jinač budem lenošit v teple domova
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 21:00
- Nahlásit
all
Ad krycí pes: upřímně: nedokážu si představit, jak může majitel krycího psa kecat majiteli chovný feny do udávání štěňat.. vy jo?
Krycí pes neznamená míň zodpovědnosti za vzniklé potomky (pokud nekryju jak hovado hlava nehlava, jen aby to sypalo), ale štěňata jsou jaksi pořád v majetku CHS, která má fenu.
*Hej, Franto, týdle babce štěně nedávej, ta ho nezvládne* *Jasně, Pepo, tos uhod a přijdu o dvacet táců, ne?*
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 21:02
- Nahlásit
Fajka
o chtění je asi všechno.. a vono je jednodušší říct: tudle nechci, ta je pokažená, dejte mi ňákou lepší, nejlíp žampijóna, co sám poslouchá, na záchod si dojde, aj po sobě spláchne..
ankaras
Paní, plyše bude asi taky vymodlený, zrovna teď s pí chovatelkou trochu nervíme, jestli to vyjde.
|