| Autor |
Zpráva |
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 15:03
- Nahlásit
Fajka
Dika, hele ale to jsem nejaka zmatena - jsou to pamlsky nebo krmivo?
Bubacek
No, minimalne je to snazsi se slunickem misto pliskanic, ze jo Jee, vida, to jsem ani nevedela, ze taky planujete, doufam, ze mi napises aspon na maila vic!!!
A co ta prazska CACIBovka?
|
Miju
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 15:06
- Nahlásit
Ariška
snad jo...ja taky někdy nevím, zda si třeba venku sedá, pže se jí nechce chodit nebo proto, že chce jít jinam...pak kolem ní kroužím a zkouším směry, kt by se jí mohly líbit... Chocholoušek..
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 15:06
- Nahlásit
Fifi
Kopyto i jelito pojedou
a plati to zustane doma? Ale tesim se na vsechny sim te neblazni, prispevek na PH neberem, my bereme max. nejakou dobrou domaci polifcicku
Jak to mas momentalne vlastne s astrenkou?
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 15:14
- Nahlásit
Roxana
Co se týká Prahy, přihlášení nejsme a já sama po poslední akci se na to nedám. Jedině, že bych se s někým domluvila. Pořád nad tím uvažuji, ale zatím to moc růžově nevidím. Když se něco změní tak dám určitě vědět.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 15:21
- Nahlásit
Roxana
Jak to mas momentalne vlastne s astrenkou?
No ani mi nemluv, z tydne se to protahlo na tri tydny, ale uz je doma, canana, s novyma prahama, cela skvostna a pred zimou od pana dochtora nafintena.
max. nejakou dobrou domaci polifcicku
OK. Nebo strudlicek.
A coby pamlsky zkus koupit suseny plice, to je smrad, ze by jeden pad, ale psove se muzou pretrhnout.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 15:30
- Nahlásit
Fifi
No ani mi nemluv, z tydne se to protahlo na tri tydny, ale uz je doma, canana
no tak hlavne ze tak a ze bude zas na koho se spolehnout Ja ted musim nakoupit zimaky a absolvovat anabazi s prehlasenim, uz se tesim
coby pamlsky zkus koupit suseny plice Jo, to zname, smrad nechutackej, ale dobrota velika Musim si pak jit vzdycky umyt ruce
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 16:50
- Nahlásit
holky - galeje chci aby ayrinka měla čerstvej vzdoušek a nechci jí nechat na zahradě samotnou tak tam ležim od 11 hodin na dece, už jsem 3x usnula a lez po mě slimák to bych se pos.... ted mě vystřídal petr, tak hned píšu a zase mažu vyklidit králíky, ty ted nějak zanedbávam jinak malá je super a už se mi podařilo něco sepsat, tak pokrok a už to tam snad dam,jenom ještě nějaké fotky nebudou
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 17:42
- Nahlásit
inu
a pustí ji aspoň?
ani náhodou už má pro ní boudu.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 17:46
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Ahoj, nevíš jak postupujou Kubešovi s haskounem?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 17:49
- Nahlásit
Chci se jen tak zeptat (iritoval mne jeden mejlík):
je tu někdo, kdo si také myslí, že AI nevadí být celoročně venku bez toho, aby mohla někdy v životě překročit práh domu? Nebo jinak: myslíte si, že je normální, aby někdo striktně řekl, že jeho AI prostě do toho domu v životě nevkročí a také si nepřeje, aby AI kálela někde na zahradě: obrovská zahrada?
Zpočátku jsem myslela, že to je jen takový čistotný majitel, ale podle druhého mejlíku té AI docela lituji.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 17:51
- Nahlásit
Dines
kuňa, Kubešovi? Zatím se podruhé nestavili, ale teď jsi mi dala brouka do hlavy. Asi jim večír brnknu - přeci jenom je to už týden. Ale asi je to v cajku, protože pan Kubeš by hnedka zašel, kdyby něco.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 17:55
- Nahlásit
ankaras
no jo, materska tak ode me malou poradne podrbej
Dagmar Fišerová
pustí ji aspoň?
ani náhodou už má pro ní boudu.
Ach jooo, do haje s nekterejma haj*lama
AI nevadí být celoročně venku za predpokladu, ze ma dostatecny kontakt se svymi lidmi, pece, pozornosti a vyziti, prochazek, her s paneckem atd. Pokud nekdo zastava nazor, ze jeho pes do domu v kroci jen pres jeho mrtvolu, a v pripade venceni se na pozemku taktez, pak bych takoveho zajemce poslala zpet odkud prisel a nejlepe s vidlemi v zadech ...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:01
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Tak mu pani, vzkažte, že je to podělanej vůl, kerej vůůbec neví, co má doma!
A jinak souhlas s Roxanou
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:03
- Nahlásit
k tomu mejlíku, citace: jméno majitele nesdělím ani při mučení )
1. mejlík od majitele, který jsem brala ještě tak normálka, ale cosi mi přišlo podivné ale nepřikládala jsem tomu nějak velkou váhu a dokonce jsem mu radila, jak čubinu cvičit:
v létě jsme si pořídili štěňátko plemene Akita Inu (fenka, v současné době má 4
# měsíce). Je velmi milá, rychle se naučila základní povely (i když v souladu se
# svou povahou někdy delší čas váhá jestli poslechnout J). Chováme ji volně ve
# velkém výběhu venku (hodně velká zahrada). Řeším ale problém jak ji odnaučit
# chodit do záhonků (tam chodí jen když nejsme doma. Když ji vidím tak si to
# většinou nedovolí a pokud ano, na povel "nesmíš" okamžitě odejde). Dále mě
# zajímá zda a jak se dá naučit kadit na jedno místo a ne všude kde ji to zrovna
# napadne.
no a 2. mejlík se mi prostě moc nezdá:
Dobrý den,
velmi Vám děkuji za podrobné informace a vysvětlení k mému dotazu. Rád vše vyzkouším. Jen pro upřesnění bych rád vysvětlil svou zmínku o velké zahradě: chtěl jsem tím říct, že ji nedokážu mít stále pod dozorem a že má příliš moc možností jak někde "hřešit". Nechtěl jsem ji omezovat v pohybu nějakou ohradou, ale než se vše naučí tak to asi bude nezbytné.
Co se týká socializace s lidmi a psy, chodíme s ní skoro denně na procházky(hodinu až dvě), kde je částečně na vodítku, částečně volně (jen do města s ní kvůli ruchu křižovatek a zmatku lidí nepojedu, bydlím na vesnici . Na vodítku chodí už docela slušně, netahá, naučili jsme ji i přiběhnout na píšťalku (to poslechne pokaždé). Co se týká zavolání, tak to se jí občas nechce - nedaří se nám ji pokaždé hlasem odvolat když najde nějaké příliš velké lákadlo. Ale to je prý u AI normální. Je to tak?
Co se týká přístupu do bytu, to je věc z které opravu nehodlám slevit. Ale musím říct, že se to naučila respektovat a (když pominu že občas rychle "ukradne" nějakou botu na hraní) dodržuje to. Chovatelem jsem byl ubezpečen, že má psy celoročně venku, že jsou stavění na mráz (což jsem si ověřoval i v dostupné literatuře). Faktem je, že také místo na spaní si vybrala sama. I když dost nechápu proč spí na betoně když by mohla spát na teplé podestě, ale asi jí to nevadí. Máte zkušenosti s venkovním chovem v zimě?
Ještě jednou Vám děkuji za Vaši odpověď.
zdá se mi to?, nebo majitel bere tu čubinu jako doplněk domu?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:06
- Nahlásit
a z který chovky to má?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:08
- Nahlásit
Roxana
- jsem vyřízená, ted usnula, musela jsem jí ušolíchat za hlavičkou, úplně už jsem měla nerva, vidim jak už nemůže, už nemá síly a pořád leze a pořád leze, tak ted spí, takže se jdu vysprchovat a najíst a pak bude zase vzhůru je to náročný, nestíham nic
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:09
- Nahlásit
jako chápu, že nechce mít psa v domě, naše NOčka taky v domě nebyla (pokud nevyužila nestřežené chvíle a nevpadla do kuchyně )
a ani oni nespali jinde než na betoně, kdo ví proč.
Na mě ten mail působí jako mail od člověka, kterej v životě psa neměl a moudra (jako já), bere akorát tak z knih (to by mě zajímalo odkud, v případě Ai, páč knihy jaksi nejsou a téma internet tu už bylo..)
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:10
- Nahlásit
ankaras
máte, co jste chtěla, pani
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:11
- Nahlásit
Roxana
inu
ani nevíte jakou mám radost, že máte stejné názory. Já bych fakt některé lidi také hnala, ale z profesního hlediska nemohu. Teď v sobotu tu budu mít další AI čoro moro. Nemůžu tady o tom psát, ale můžete se zeptat Jarmilky Hamplové o co jde - jsem teď mezi dvěma lisy a vycouvat nemohu - jedná se o chybně umístěnou dominantní fenkudo rodiny s dětmi, která provedla nějakou blbost v jejích nynějších 4řech měsících a jedná se o výměnu fen - výměnu za jinou z téhož vrhu. Chyba chovatele a neodhadnutí situace novým majitelem.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:12
- Nahlásit
inu
z jaký chov.st. je nevím.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:13
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
jedná se o chybně umístěnou dominantní fenkudo rodiny s dětmi, která provedla nějakou blbost v jejích nynějších 4řech měsících a jedná se o výměnu fen
Teda nevím jak vám, ale tohle mi hlava nikdy nebrala - takhle se "sousedi" zbavovali 4mesíšní fenky jack russela, protože byla " nezvladatelná, zdemolovala celej byt, a pokousala už snad všechny členy rodiny"
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:14
- Nahlásit
CHudák pí Hamplová, ta teďka neví, co dřív
Copak se dominantní fenka (takhle mladá) nedá ukočírovat?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:15
- Nahlásit
inu
no mně to vyznělo tak, že nemá ani boudu a v zimě bude bez přístřešku - to je moc i pro AI
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:15
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
no na me to pusobi, ze pan se psama asi zkusenosti moc nema a asi predpoklada klasickyho dvorkovyho cokla. ja si nemuzu pomoct, ale kdyz proste nekdo resi vychovu 4mesicniho (!) stenete takovymhle zpusobem .. Zas na druhou stranu, aspon ma snahu neco se dozvedet a treba se i neco naucit ... Uuuu no a pak mejte lidi stenata a davejte je bez obav novym majitelum, ze ...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:16
- Nahlásit
Dines
já si myslím, že na tomhle maj lví podíl právě ti majitelé. A je jedno, co je to za plemeno. By mě zajímalo, jak dlouho hodlají *čenžovat* psy, teda feny. Dokud nebudou spokojení?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:18
- Nahlásit
Roxana
proto chci toho plyše a ne tu plyše, páč řešit tyhle ichtyly - bych šla asi brzo sedět!
Fakt to nechápu.
Třeba Harukazácký odchovy jsou IMHO dost dobrý a stejně pokud se dostanou do ruky nějakýmu magorovi, tak je z toho průser jak hrom
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:18
- Nahlásit
Dines
také nechápu. Doufám, že chovatelka nepřistoupí na výměnu alespoň ne teď, protože jsem doporučila na feně pracovat alespoň 3 týdny a pak dělat závěry o vrácení či výměně a nejlepší by bylo, aby fenku vrátili a dali jí šanci najít nový domov, kde využijí její povahy a rok si počkají na jinou z jiného spojení a prověřeného spojení a také budou mít dostatek času si promyslet zda na AI vůbec mají. Jenže tady se jedná zase o penězích: šetřili na AI celej rok a to mi hlava také nebere
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 18:20
- Nahlásit
inu
JJ, já prostě nepochopim, jak může být COKOLIV ve 4 měsících agresivní - to že jim nevybitý štěně teriéra zdemoluje byt pochopím, ale že se od něj dobrovolně nechaj "napadat" a neukočírujou 2kg prcka, je podle mě už demence
|
inu
Člen |
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
šetřili na AI celej rok
To jakože si toho psa vyhlídli třeba kvůli vzhledu?
A věděj třeba, že můžou znova mít s jinou fenou ten stejnej problém?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
- Nahlásit
inu
pokud se dostanou do ruky nějakýmu magorovi, tak je z toho průser jak hrom
....příklad Čikarky
|