| Autor |
Zpráva |
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:34
- Nahlásit
Artroza
taky vám dorazila ta chocholouškovská odezva ....
Pěkný boxy co? Princip IKEA, objednáte, pošlou a doma složíte - URL
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:44
- Nahlásit
Pěkná videa - URL
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:52
- Nahlásit
Tommy Gun
fakt hezký a vůbec tu stanici ani ty lidi neznám
|
Artroza
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:07
- Nahlásit
Tommy Gun
chocholouškovská odezva jo jo, normalne jsem se zacala u toho rehtat
|
articek
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:08
- Nahlásit
Cituška
ty videa jsou fakt moc pěkný, letící malinos já můžu, byli i na CACITU ve Vrbovým
|
bubu
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:15
- Nahlásit
Lillith
Klasický příběh. Vypadá to, že chovatel Vám o nesestouplém varleti neřekl, což měl, protože je to vada. Obě varlata musí sestupovat zhruba stejně, pokud jedno v šourku je a druhé ne, je to vada.
Ve Vaší otázce jsou aspekty dva, jeden zdravotní a druhý genetický.
Zdravotní: nesestouplé varle je riskantní v tom, že v pozdějším věku může začít bujet. Protože je skryté v břiše, přijde se na to až když je značně velké, u boxera třeba jako grapefruit. Je snadné si představit, jak velký musí být řez v břiše, aby se tou operační ranou mohl vyjmout grep. Takže si ten řez představte ještě vetší, protože do břicha musí být ještě přístup rukama a nástroji. A porovnejte s velikostí řezu, když chcete vyjmout angrešt (nesestouplé varle je menší než sestouplé). Takže doporučení veterináře nesestouplé varle chirurgicky odstranit má dobrý důvod.
Že Vám veterinář dal hormonální injekce, které jste mu ob den píchala se čte jako kovbojka. To nesmí a mohl by z toho mít docela průser. Tedy - průserem není ta hormonální léčba, ale injekční aplikace hormonů laikem. Pokud byla ve Vašem případě léčba úspěšná, tak Vás má Pán Bůh rád, ne vždy se to podaří.
Aspekt genetický (chovatelský) : varle nesestoupilo přirozeně samo, takového psa není možno označit jako chovatelsky plnohodnotného. Naopak jako psa chovatelsky riskantního. Geny pro kryptorchismus mohou nést jak psi, tak i feny. Feny pochopitelně fungují jako skryté přenašečky. Z toho plyne, že kryptorchismus nebude možno nikdy zcela vymýtit - na fenách nelze poznat, jestli jsou nebo nejsou nosičkami této vady.
Teď k Vašim otázkám:
1) musel mít někdo z předků nesestouplá varlata? Mohl i nemusel. Předkyně rozhodně nemusely
2) nese Argo geny pro kryptorchismus? Může i nemusí, to by se muselo nejdříve zjistit testovacím pářením. Jinak to s jistotou zjistit nelze.
3) Mohou být i jeho sourozenci nosiči genů pro kryptorchismus? Mohou. Dále jako v odpovědi na otázku č. 2.
Poznámku závěrem - doufám, že odpovědi nebudou mít žádný vliv na Váš vztah k Argovi. Mějte ho dál ráda, on za nic nemůže.
|
bubu
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:17 - Změnil/a: bubu
- Nahlásit
Tommy Gun
si vem, že bi potkali bryárda .....
chlastáš nebo co?? ti fláknu!
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:19
- Nahlásit
articek
no vidíš, já je nějak zasklila!
hurá hurá dnes psala paní od Karibika, že byli na posledním očkování a pan doktor potvrdil, že má varlátka dole obě, že je to chlap!!!! Mám šílenou radost
Bubu
v těch sedmi týdnech bylo úplně dole jedno a těsně nad šourkem druhé, ale nebylo potřeba naštěstí žádných zásahů
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:20
- Nahlásit
Tommy Gun
takže si myslím, že se v dubnu sejdou u Vás na výstavě všechna 3 moje štěňátka
|
bubu
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:22
- Nahlásit
Cituška
v těch sedmi týdnech bylo úplně dole jedno a těsně nad šourkem druhé, ale nebylo potřeba naštěstí žádných zásahů
to je normální
|
articek
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:24
- Nahlásit
Cituška
varlátka dole obě
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:33
- Nahlásit
bubu
articek
no víte, jaký já měla nervy???
hrozný
dala bych si panáka, ale beru antibiotika,tak mám smůlu
|
articek
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:36 - Změnil/a: articek
- Nahlásit
Cituška
to chápu
bubu
kdy se zavírá kanál? 4-5 měsíc?
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:50
- Nahlásit
bubu
normalne jsem se zacala u toho rehtat - já jsem si taky zaprskal monitor - to už je nemoc.
bubu
chlastáš nebo co?? ti fláknu! - taky naděláš kvůli chlupatcovi. Bojim, bojim.
Cituška
se v dubnu sejdou u Vás na výstavě - já už říkal Jitce, že jsem zvědaf na Kájinu.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 23:01
- Nahlásit
Tommy Gun
ha ha, do Opavy.. Jsou to totiž části Ostravy (Kunčice a Kunčičky) - zkrátka překreslená tabule
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 02:05
- Nahlásit
Mrtvo?! Tak brou noc.
|
kkathy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 03:02
- Nahlásit
bubu
Pěkná a vyčerpávající odpověď
|
kkathy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 03:04
- Nahlásit
Cituška
Všechna tři štěňátka - a ty taky?
|
kkathy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 03:06
- Nahlásit
Tommy Gun
brou brou
|
bubu
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 04:25 - Změnil/a: bubu
- Nahlásit
Artíček
spíš dřív
brýtro všem a zase pápá, hezký víkend tady
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 07:40
- Nahlásit
kkathy
taky taky, budu fotit a pobíhat okolo a budu nervózní jak při první prodloužené
Dobré raníčko
pomalu se chystám na schůzi
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 08:57
- Nahlásit
bubu
Znáš emulzi (či jak to nazvat) Tetra-Delta. Používá se to na otevřené rány - stříkačka s gumovou "jehlou", kterou vsuneš do rány a zatlačíš na pístek. Nevíš, co je hlavní účinnou látkou. Je to ATB? Když si naši psi něco udělaj, začne to hnisat, podebírat se, udělá se pištěl či něco podobného hnusného a tohle na to použijeme - je to po 3-4 aplikacích fuč. Je to fakt dobrý.
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 10:15 - Změnil/a: Tommy Gun
- Nahlásit
U nás dnes první jarní kulekouší klíště. Už ty ludry vylejzaj.
ola
Si normálka představ, že sem neska mjel sen. Šli jsme na komín podél vysoké skály v nějaké polopoušti, plazili jsme se nějakou pichlavou travou, aby nás kotelníci neviděli. Ten komín stál v polopoušti u vodní elektrárny. Když už jsme prošli přes ostnatý dráty, vojáky, kteří to tam hlídali, tak jsme se plazili po nějaké skalní římse a v tom jsem zahlídnul proti nám nějakou velkou americkou káru, na který byl namontovaný radar. Posádadka auta koukala na nás - ale vzhledem k tomu, že jsme asi rychlost nepřekračovali, tak nás nechali bejt, plazit se dál. Ale když už už jsme byli pod komínem, začala k nám velkou rychlostí couvat nějaká velká americká dodávka, plná mladejch černochů vojáků, kteří byli ozbrojeni samopaly vzoru AK-47. Vyskákali ven, obestoupili nás a namířili na nás Kalachy, my dali ruce na zem a nehýbali se. Z poza volantu vystoupil asi 8-letej drsnej černoušek, řekl nám ať jsme fklidu, že nám nic neudělá, ale že mu musím dát moje hodinky zn. Victorinox a to hned troje. Začal jsem smlouvat a v tom jsem se tak nějak probudil a nevím jak to dopadlo. Tak copak to znamená? Otevři plosím snář a piš. Proč když už se mi něco zdá, tak je to vždycky nějaká zmaštěná konina - vodní elektrárna s komínem a ještě v polopoušti.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 10:50
- Nahlásit
Tommy Gun
Hele já mám obyčejnej snář, takový fantasmagorie tam teda nenajdu!
Ve snu továrnu s komíny viděti - něco velmi pracného se zdarem podnikneš.
Na poušti s karavanou se setkati - v nejtěžší zkoušce životní přátelé ti budou oporou. (starý snář bere v poušti pouze možnost setkání s karavanou - o americké káře ani zmínka!)
Viděti ve snu černocha - smutnou novinu uslyšíš. Mluviti s ním - právu z daleka obdržíš.
Viděti ve snu válečníky do boje táhnoucí - co podnikneš, se ti zdaří.
Takže až na černocha vesměs pozitivní sen!
Já byla včera na plese. Na to, že jsem si dala jen dvě griotky mě bolí hlava jako střep. V tombole jsem trapně vyhrála igelitku krabicové smetany na vaření a jako další cenu chňapky. Tý woe, co mi tím chce jako někdo naznačit?!
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 10:58
- Nahlásit
ola
Dík za mail a za výklad snu. A nemluví starý snář také o tom "samopal Kalashnikov vzor AK-47 viděti" - jako što éto znáčit?
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 11:04
- Nahlásit
ola
cha chá!!! Chňapka a krabicová smetana, dóst dobrý!!! To by mě taky "potěšilo" Já jsem většinou na plesech v tombole vyhrála prdlačky. Asi tím, že na zahrádkářském plese jsem chtěla vyhrát tu sekačku, na mysliveckém půlku jelena a na hasičském televizor. Letos jsme na žádném nebyli, plesáme mezi vrhem B a C..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 11:05
- Nahlásit
Tommy Gun
Asi budu muset koupit nějaký modernější snář, neb ten můj zná pouze "pušku"!
Viděti ve snu pušky - máš v blízkosti nepřítele!!!
Tak bacha na Kulekouše - Bradokouše!
Ad meil - poslala jsem to jednomu známému-soudci a odpověď od něho byla : "Jedna vlaštovka jaro nedělá!"
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 11:06
- Nahlásit
Tommy Gun
samopal Kalashnikov vzor AK-47 viděti" - jako što éto znáčit?
Éto znáčit balšůju prabljému, drug mój..
Nenakakal jsi nějakého karlovarčana?
|
Tommy Gun
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 11:07
- Nahlásit
ola
To je ptáček Jarabáček, tak ola. Na Bradokouše-Kulekouše si pozor dávám - je to "veselá kopa".
To my občas něco vyhrajeme - balík limonád, konferenční stolek, oběd v restauraci, pytel brambor, poukázku na PHM apod.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 11:08
- Nahlásit
corleona
Taky se nám už několikrát stalo, že Zdeněk po plese naložil na hrb dva pytle zrní a šlo se dom...
Za mlada na každém plese vyhrál balíček vařeček, kvedlaček, válečků na nudle a prkýnek. To bys viděla, jakou měl výbavu...
|