Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 936 . 937 . 938 . 939 . 940 . 941 . 942 . 943 . 944 . 945 . 946 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Lilith
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:01 - Změnil/a: Lilith
- Nahlásit

Teda ne na to nakrývání ale na štěnátka

Lilith
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:03 - Změnil/a: Lilith
- Nahlásit

.

Cituška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:06
- Nahlásit

kkathy
Ada

taky tuhle otázku řeším, ale asi bude záležet na situaci, pokud nakreju podle nejlepšího svědomí a vědomí a vrh se povede, vezmu si klidně od City, ale musí mě to štěně oslovit. Na druhou stranu člověka láká cizí krev....
jinak obecně se říká, že se matka s dcerou snáší vždy lépe než 2cizí feny, ale já s tím zkušenost nemám

Lilith
skoro u každého krycího psa a chovné feny se z nějakého spojení třeba jen jednou za život narodí krypťák, sleduje se to, a pokud se to u některého psa opakuje u více fen, prostě se s ním tolik nekryje. Ale taky nemám zkušenost, ale myslím, že by to chtělo zjistit, jak jsou na tom sourozenci tvého pejska a případně další příbuzní, třeba zjistíš, se to nevyskytuje vůbec nebo naopak často

Teta
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:25
- Nahlásit

Lilith
Nejlépe ti poradí Bubu, Artroza, Blažena anebo Corleona.

Zatím toto z:
http://www.wolfdog.org/ces/articles/999.html?POSTN UKESID=b0df752566c59ac3463f8051a9766e8c

Je známo, že obě uvedené vady (kryptorchismus, monorchismus) jsou dědičné. Např MVDr. Jan Koller uvádí, že se jedná záležitost recesivní a polyvalentní, což v praxi znamená, že se uplatňuje více genů, že nepříjemnou vlohu musí získat pes od obou rodičů a že z hlediska genetického je to záležitost velmi složitá. Leckoho asi překvapí, že nositelem čistě samčího problému je i matka fena. Když se v plemeni objeví kryptorchid, dochází občas ke sporům mezi chovatelem a nabyvatelem štěněte. Problémem se zabývají také chovatelské kluby, protože je zajímá z hlediska vedení chovu. Neméně důležitý ale je dopad, který nesestouplé varle může mít pro samotného psa. Ten, kdo má takto postiženého jedince by na to měl, pokud se vyskytnou zdravotní problémy, upozornit ošetřujícího veterináře. Organismus psa je jako jemný hodinový strojek. Každé skřípající kolečko se může projevit. Zvláště to platí v oblasti zvýšené či snížené hladiny různých hormonů a ten, kdo zdravotní problém řeší, by měl vědět, že podobné nebezpečí hrozí. U určitého procenta psů s nesestouplým varletem dochází ve vyšším věku k velmi nepříjemné komplikaci. Varle se začne zvětšovat, působí v dutině břišní jako nežádoucí těleso a ojedinělé nejsou ani případy, kdy se celá záležitost zvrhne v zhoubné bujení. Proto řada veterinářů doporučuje skryté varle vyjmout v době, kdy ještě nedělá problémy. Pokud se na to, že varle nesestupuje správným způsobem nebo je zatahováno zpět, přijde včas, je možné se pokusit problém ovlivnit léky, někdo doporučuje i různé masáže. Z hlediska zdraví psa to může být určité řešení. Každý, kdo má podobně ovlivňovaného psa, by se ale měl na celou záležitost dívat z hlediska celého chovu, nikoliv jen z hlediska daného jedince. Měl by prostě být schopen říci : "Můj pes by bez ovlivnění léky nebyl v oblasti reprodukce v pořádku a proto nemůže být využíván v chovu.". I v tomto případě, stejně jako v celém chovu psů, nesmírně záleží na osobnosti majitele psa a na jeho seriózním přístupu.

kkathy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:28
- Nahlásit

Lilith
Naše nakrývání je ještě dalekooo v nedohlednu...tak nejdřív na podzim 2008. Na to nepospícháme.Ikdyž jestli se pak sklidní , tak už aby to bylo.

kkathy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:37
- Nahlásit

Cituška
láká cizí krev - No právě ! Ale třeba se nám taky vrh povede, ikdyž to bude za dlouho, ale to ještě chvíli vydržim, stejně se musim teď pořádně věnovat zkrocení Agáty /výcviku/ tak bych štěníka asi nezvládala, tak jak bych měla.
A navíc, jak řikáš, podle nejlepšího vědomí a svědomí, takže bych třeba pak mohla být na toho štěníka ještě víc pyšná

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:51
- Nahlásit

...tak už fakt blbnu - vliv dys-hokny+boxfóra dělá své... v KFC jsem si četla místo Colonelova nabídka Corleonova nabídka...

achjo, krmivo pro Giorďasku - jsem zas zmatena, jsem na začátku... neb teda ty kukuřice, obilniny a moučky mě nenadchly ani u žádných z vyhlídnutých těch nej nej krmiv...
Giordinko, co budeš hamat?!

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 14:52
- Nahlásit

kkathy
já jednou snad budu mít potomka z Giordi krve!

kkathy
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 15:06
- Nahlásit

Denisa
My krmíme teď NutraGoldem Holistic od firmy Diamond Pet, je to Superpremiový a jediný co Agí snáší, ale nevim, jestli maj něco pro nastávající maminky teda.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 15:13
- Nahlásit

Denisa
já jednou snad budu mít potomka z Giordi krve!
Jednou? Takže je možný že už letos budeš mít dalšího člena rodiny? A nebo by jsi jí chtěla nakrýt vícekrát?

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 15:42
- Nahlásit

kkathy
jo, znám, ale taky nic moc... se na to asi vyprdnu, nějaký grancle vybrat musím a budu ji krmit hodně masem, aby se mi z těch kukuřic a obilovin nezačala přeměňovat v hospodářské zvířátko!
Vcelka
nevím, vše je předčasný, ale plány jsou takový, že buď se zblázním a vezmu si už teď štěně, pokud se G. zadaří, anebo si po štěněti od Giordiny vezmu štěně...chápeš kdyby mě nestrašila ta "moje" dvojčata , tak je to vše jednodušší... vícekrát nakrýt - to by záleželo jak by snášela ten první porod a jak by to dopadlo... ale spíš asi nee... cha cha, ale to je fakt hóóódně předčasný plánování!

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 15:44
- Nahlásit

Vcelka
a co Blejdík, už má nakoupeny hračky a pelíšek a obojčíček a mističku a tááák?
jo, M. byl včera z motovýstavy uchvácen, akorát Ducati stánek byl prej trapnej, tak si aspoň dovezl Ducati bundičku, málem v ní šel i spát...

Cituška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 16:39
- Nahlásit

Teta

moc hezkej a poučnej článek, je to z nějakého časopisu?
Člověk se o těchto věcech málo dozví

Teta
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 17:41 - Změnil/a: Teta
- Nahlásit

Cituška
Našla jsem to na internetu, odkaz jsem dávala k tomu. Je to jen kousek celého článku. Ale, co člověk/chovatel/vet, to názor. Musím ale za sebe říct, že s tím závěrem souhlasím.

Tommy Gun
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 18:16
- Nahlásit

Ada, Cituška
Ad urvaný paspárek - uštípli jsme zbytek, zastavili jsme krvácení a nechalo to dýchat - bez obvazování (stejně by to nemělo cenu). Nijak to nepociťoval - nekulhal a nechal si to ošetřit - asi ho to nebolelo nebo fakt nevím.

Denisa
Fotka koloucha s motorkou by nebyla?
jak je to s přihlašováním na zkoušky v tom květnu - já myslel, že ted nekdy máte krejt?

Ada
Dej pak echo esli proběhly nějaké změny, co se u vás plánuje a tak.

Lilith
Mám 14 měsíčního boxera. - za to by si zasloužil utratit.

Cituška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 18:27
- Nahlásit

Teta

jasně, já taky, je to jinak věčný koloběh, ale je otázka, kolik je skutečně seriozních chovatelů

Tommy Gun
tak to je náhodou hrdina

trénink dnešní humorné poslušnosti již na stránkách
humorné proto, že jsem si všechno nachystala, makety postavila, překážky natahala, aport na stojánek přinesla a pak zjistila, že se čuba poblila a to kvalitně celý kotec a je jí blbě. Tak jsem kotec uklidila, nafotila dobrmánky při tréninku a se zvadlou Citou udělala cca 3 cviky a zabalila to
Ale ke žrádlu se žene, tak snad to nebude nic vážnýho...
(možná alergie na poslušnost )

Tommy Gun
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 18:46
- Nahlásit

Cituška
alergie na poslušnost -

Vcelka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 19:43
- Nahlásit

Denisa
jo tvý obavy chápu, dvojčata a dva psi to by byl asi trochu mazec, já po pravdě s toho mám taky trochu strach že kdyby se nám aspoň to jedno zadařilo aby to pak se dvěma psiskama nebyl nějaký chaoz a blázinec, no ale snad než to bude tak už budou moudřejší i Blade, tak snad nebudou vyvádět takový kravinky a pudou nějak zvládnout. Nějak si moc neumim představit že jdu po silnici s kočárem a ty dva mám na vodítku vedle sebe. To by museli chodit fakt způsobně a ne tahat jako Viky občas táhne.
Pro Blejdíka zatim nic nakoupeno nemám, tak nějak vše máme a co nebude dokoupim až bude doma, akorát bych chtěla koupit to dvoj vodítko a granulky pro něj objednám koncem měsíce a asi i nějakou tu hračku. Pelíšek jsme teď Víťovi sehnali větší, tak pro začátek by tam mohli být spolu, on stejně leží tak všude možně že se přesouvá tam kde zrovna jsme, takže to zatim taky postačí. To časem vychytáme co je potřeba změnit a přizpůsobit dvěma psům.

bubu
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 19:46
- Nahlásit

Denisa
se na to asi vyprdnu, nějaký grancle vybrat musím a budu ji krmit hodně masem, aby se mi z těch kukuřic a obilovin nezačala přeměňovat v hospodářské zvířátko
houbeles, uvažuj logicky, co by šelma velikosti psa ulovila:srnu, zajíce, jakousi drůbež nebo pernatou, myši, a podobně. zdechlinu jenom takovou, jakou by v přírodě přirozeně našla. Takže uloví např. tu srnu a začne žrát. Protože není vyčůraný člověk, tak nesežere jenom masisko, ale i vnitřnosti včetně obsahu, tedy i s tím co žere srna-rostlinnou složku. sežere i kůži, chrupavky, prostě vyvážená strava. totéž zajíc a tak podobně. Rozhodně však neuloví krávu (hovězí) a nebo prase, leda zdechlého divočáka a z toho taky nevyřízne jenom kýtu.

Ada
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:01 - Změnil/a: Ada
- Nahlásit

Tommy Gun
JAsně že dám

Ti kreténi na nově jsou opravdu kreténi.Dvě argentíny napadaj psy a oni daj na konci reportáže místo argentíny bílého boxoše.Kreténi natvrdlí.

corleona
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:37
- Nahlásit

Tak dneska tady byla návštěva z Prahe a "okolí" A zdaleka si nadali vše, na co měli nárok!! Holt slušní lidi..

Na polském fóru byl včera aktuálně dobrý vtip k MDŽ:
Podřízený přináší svému šéfovi v den svátku žen kytku.
A šéf, sice potěšen, ale říká. "Ale já přeci nejsem žena.."
"No to ne, ale za to jste pěkná kurva!"

Tommy Gun
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:38
- Nahlásit

Ada
To jsou ti argent. zabijáci bývalé ÚPCH BK ČR - dr. Petříkové. Schválně si to pusťte a těch dvou čubách si to stopněte a uvidíte, že jsou to ony - zabijačky. Ignoranti natvrdlí z TV zNova.
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=09.03.2007&238m= p&238p=TNOVINY&238v=51027

corleona
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:47
- Nahlásit

Tommy Gun
vrazi!!!!!

Markét
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:49
- Nahlásit

Tommy Gun
Jaks Dixinku a Etnu tak rychle identifikoval?

Tommy Gun
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 20:54 - Změnil/a: Tommy Gun
- Nahlásit

Markét
Tohle zlato-bílý duo jsem identifikoval už v tom sekundovým záběru v TéFau zHovna.

To nám vyprávěla dr. Petříková, jak se jí honily v Pze čuby v parku a bílá přiběhla celá od krve od hlavy k patě. Tak jí prohlížela, co se jí kde stalo no a nakonec zjistila, že si zlaťanda fikla polštářek na pacce a jak po sobě čuby skákaly, tak zlatá bílou ušpinila komplet od krve. Tak prý vzala 2 papírové kapesníky a začala bělobu čistit z červené do bíla. Nicméně se jí to podařilo na tej běluše akorát rozmazat, tak pak prej domu vedla běluchu od hlavy k patě od krve - si dokážete představit, co si asi lidi pomysleli.

corleona
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:00
- Nahlásit

Tommy Gun
he, he, ty taky na všecko skočíš! Normálně potkaly retrívra!

Cituška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:04
- Nahlásit

corleona

dobrej vtip, ten dám dál
retrívra

Tommy Gun
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:17
- Nahlásit

corleona
si vem, že bi potkali bryárda .....

Cituška
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:19
- Nahlásit

Tommy Gun
corleona
mnohem hůř - erdela - oba mám zabijáčky

Artroza
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:19
- Nahlásit

corleona
fakt si nedali vsechno???

<< 1 ... 936 . 937 . 938 . 939 . 940 . 941 . 942 . 943 . 944 . 945 . 946 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání