| Autor |
Zpráva |
Ada
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:03
- Nahlásit
blažena
Už zase jídlo.
Já mám právě v troubě americké brambory s anglickou slaninou.Nějak jsem dnes nevařila.A to jsem měla naplánovaného lososa.Tak aspon mamce něca dělám.Nakonec to posypu tvrdým sýrem a je to.Nic složitého se mi nechce dělat.
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:07
- Nahlásit
articek
ty jsi měla dotaz ohledně kamínků v moči...
ne na diagnostických papírcích se nepoznají, tam poznáš zvýšenou bílkovinu, glukozu,přítomnost krve v moči, taky pH
moči a další věci - je to vlastě takový zhuštěný rozbor moči chemicky (ale jen hrubě orientačně), kamínky spolehlivě poznáš pod mikroskopem
ale než se kamínky utvoří tak to nějakou dobu trvá a už to signalizuje ten špatný chemický rozbor moči - zjednodušeně řečeno to co je v té moči z chemických látek navíc a nepatří tam - tak se může začít "krystalizovat" do těch kamínků....
myslím že preventivní podávání Uropetu nejni vůbec špatná věc.....
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:14
- Nahlásit
Ada
myslím že kupírování ocasů je v naší zemi problém který není jasně stanoven
ano podle standardu plemene vytvořeném a aktualizovaném v zemi původu by se asi neměli kupírovat uši ani ocasy
ale u nás je kupírování uší zákonem zakázáno - to je fakt, který se mi sice nelíbí, ale jsem povinna ho repektovat, ohledně ocásků žádné takové nařízení nevyšlo a myslím že ani nejde udělat se zpětnou platností
já bych ráda kupírovala ocásky co nejdéle to jen půjde
moc by mne zajímal názor Corleony i Artrozy,
ale pochopitelně i ostatních
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:17 - Změnil/a: Ada
- Nahlásit
blažena
Ze spětnou platností to snad ne.Tam se mluvilo o štěnicích co se narodí.Taky by mě zajímal názor Corleony a Artrozy.On asi co člověk to názor
Mě se stejně nejvíc líbí komplet ořezaní boxíci.U uši i ocas.Ale co nadělám.Zákon je zákon.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:18
- Nahlásit
blažena
děkuji za info
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:20
- Nahlásit
articek
A jak je?Už netrávíš dny na záchodě nebo s hlavou v kýblu.?
|
articek
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:23
- Nahlásit
Ada
zpětně asi ne, ale od data změny bych se bála, někde jsem to četla, snad na německém boxerklubu, ale nějak mě netrklo, že by se nás to taky týkalo. Asi bych se o to měla začít zajímat, ale až po zítřejším sonu
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:25
- Nahlásit
blažena
zkuste lozit cca 4 hodiny po krámech v lodičkách na vysokém podpatku
Bývaly časy, kdy jsem měla ve skříni několik slušivých kostýmků, sukýnky, několikero párů lodiček na podpadku a v podstatě jsem v nich trávila celý pracovní týden. A vůbec bych si nedovedla představit vyjít na veřejnost v jiném oděvu... jenže pak mě nějak začaly živit ty naše svině, takže jsem přesedlala na pohodlné gore-texové boty, šusťáky a hezké mikiny či trika.
A teď stačí, abych musela na koncert apod. a po hodině v lodičkách trpím jako zvíře....
|
articek
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:25
- Nahlásit
Ada
Je mi fajn, dneska jsem byla i pilná, udělala jsem těsta a odmrazila všechno co se dalo. Včera jsem byla na vyšetření a bavila jsem svým ultrazvukem půlku porodnice
|
articek
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:26
- Nahlásit
blažena
není nad tenisky
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:28
- Nahlásit
articek
Tak to je super
Mě to taky zaskočilo když o tom mluvil.Štěnatům už necháme dlouhé.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:28
- Nahlásit
Tohle snad bylo u RTW udělali standart s ocasem a bylo to vyřešené. Teď kdo ořeže ocas nedostane PP.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:30
- Nahlásit
articek
O RTW tam taky mluvil vté souvislosti s ocasama.A pak nám říkal i o placatkach.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:43
- Nahlásit
Ada
Ach jo, že by měl tentokrát pravdu?
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:48
- Nahlásit
tak teda jak jako???
jestli se na mne příští rok usměje chovatelské štěstí a
podaří se mi s Chagy vyrobit ňáký mimiňáky - jsem chtěla ještě kupírovat ocásky
plís nějaký ofiko názor, su zmatená jak lesní včela
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:49
- Nahlásit
Jejda jejda, co já? Chtěla jsem ocásky kupírovat, ale teď jsem z toho jelen, dá se zjistit, jak to opravdu je? Abych neudělala nějakou botu.
Možná se děsím zbytečně, ta žlutá koule sedí pod linkou, slintá po žrádle a rodit asi nikdy nebude, nechá si je pro sebe navždycky
|
articek
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:50
- Nahlásit
Cituška
A zpočítali ti je na sonu?
|
articek
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:51
- Nahlásit
blažena
No ona nám to Artroza s Corleonou vysvětlí, ale když je potřebujem, tak nikdo nikde
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:55
- Nahlásit
tak Cituška nám to zjistí,
co takhle požádat o ofiko vyjádření ústředního poradce chovu,
nebo přímo předsedu našeho dobrovolného spolku????
no ale malá R.Artrozová už je taky celá přírodní, tož já nevím ale asi brzy přestanem kupírovat všicí
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:58
- Nahlásit
articek
Viděl jasně 4, plus mínus jedno, víc jich tam asi není, ale ono to bude do toho paneláku stačit
Nemáš zkušenosti s měřením teploty? Od rána má pod 37, teď 36.5 stupňů, ale předtím jsem neměřila, tak nevím
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:59
- Nahlásit
Teda takovej rozruch.Ale to nám prostě bylo řečeno.Že se nám může stát že je vyřadí s chovu bo nejsou standartní.
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 18:00
- Nahlásit
Cituška
hele a co si s ní místo večeře zopakovat vytrvalostní zkoušku - taková přírodní indukce porodu
prádelní koš si uvaž vzadu na nosič, po cestě je posbíráš u bude....
ne já vím dělám si blbou srandu, ale z toho čekání na porod jsem taky vždycky na nervy...
a měříš jí teplotu, mě se tohle docela osvědčilo, jakmile jí spadne
pod 37°C, měla by cca do 12hod porodit
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 18:00
- Nahlásit
blažena
no, vy mě ukamenujete, ale mě se boxeři líbí i s ocasem i s ušima, mrzí mě, že Cituška ocásek nemá
prosím, nechte mě na fóru, je to jen takový můj malinký osobní názor
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 18:03
- Nahlásit
Cituška
Normální teplota psa je 37-39 stupňů, já obvykle naměřím okolo 38. Asi 12 hodin před porodem teplota výrazně poklesne - až o 1 stupeň, jenže to vyžaduje pravidelné měření dvakrát denně už pár dní před termínem, jinak to není směrodatné. Mně se tato metoda osvědčila, když už to u těch našich pažravců nepoznám podle toho, že odmítají jídlo.
Ale 36.5 je fakt málo, to už by se mohlo něco blížit, řekla bych.
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 18:03
- Nahlásit
Cituška
no to je přenos myšlenek na dálku!!!!
supr jakmile má pod 37 °C fakt už je porod blízko
já cca od 61. dne březosti měřím teplotu pravidelně 3x denně
a fakt jsem s tím velmi spokojená
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 18:05 - Změnil/a: Ada
- Nahlásit
blažena
Jo jo.Fatty rodila když jí teplota klesla na 36.Ještě tu noc rodila.2 štěnata rodila od desíti od večera do pěti do rána.Holka na mě čekala až přijedu ze zkoušek ve škole a pak začla.Když jsem jí chtěla nechat v klidu samotnou tak zamnou přišla a dívala se na mě dokud jsem za ní nešla.Tak jsem u ní musela celou dobu bejt.
A to jsem ani nešla na rozlučkovej ples.Navíc nervní u zkoušek ještě v kvůli Fatty bo měla rodit.Tak hned po zkouškách jsem letěla domů a rodila do 5 do rána čubinu.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 18:05
- Nahlásit
Cituška
mrzí mě, že Cituška ocásek nemá
No to mi snad ani neříkej... já to chápu u lidí, kteří nikdy placatku neměli, že neví, jak má vypadat, ale ty????
|
Cituška
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 18:05
- Nahlásit
blažena
já jí už dneska prodloužila a zvětšila porci vycházek, jen ten koš jsem neměla zatím sebou
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 18:07
- Nahlásit
Cituška
Koš s sebou doporučuju, Standova Daisy takhle běhala po zahradě a trousila to tam - macecha. Tak Staník chodil a sbíral nadílku
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 18:07
- Nahlásit
Markét
báječně se shodujeme , asi na těch teplotách fakt něco bude
|