| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 08:46
- Nahlásit
Chodka
vošouch
Tak to bych si představila spíš starýho oplzlýho dědka a ne bramborák!
Já to někdy obměňuju a dávám hodně cibule a pak to je cibulák. Dělám je většinou na lívanečníku. Kluci mají rádi právě ty maličký, můj taťka zase ty velký, ale musí být tenký a křupavý!
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:02
- Nahlásit
fšem co maroděj, už jsou po nemoci a co popotahujou
Musíte pít víc rumu!
Vcelka
Hele, těsto na palačinky je brnkačka. Ohne sranda, důležité je tam frknout nějaký alkohol. V lepších restauracích dávají drahý congac, já samosebou rum!
Corleona
Došel mi pohled!!! Koza Baštanská je bezva a chápu proč je tak oblíbená. Těš se, odpověď tě nemine!
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:06
- Nahlásit
Tak u nás je pořádná chumelenice. Brauny čumí z okna a chce jít ven.Brr.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:06
- Nahlásit
Teta
no rumíka jsem tam trochu dala
Chodka
vošouch to je dobrý, na Chodsku se toho asi řiká víc jinak co?
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:11
- Nahlásit
Teta
no když se přátelé z NL nechcou kamarádit, tak ne no
já se snažím oslovit každý svůj odchov, ale nikoho nikam nenutím....
palačinkové těsto s rumíčkem - hmmmm, vyzkouším
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:15
- Nahlásit
Fšem
Kam chodíte na ty různé názvy? Bydlíme v jedné zemi
Já holanďanka zvládám tak akorát tu češtinu základí a tady na čatu se dozvídám novinky jako kokin, vošouch, atd? Pomóóóc.
Počasí v Praze: Ráno byl sníh a pěkně to klouzalo, vč. chodníků. Já kretén si to mastím do práce v kozáčkách na vysokém podpatku, takže děsná legrace. Plížila jsem se kolem plotů jak nějaký idiot.
Jinak ZíZí má zítra běžet vytrvalostku a strejda s ním jezdí vždy na kole. Jelikož je dnes v práci (až do zítřka do rána) tak už hodil do auta kolo a mám ho ráno vyzvednout. Přemýšlím ale o tom že do auto pro jistotu přidám i moje běžky a strejdovi hokejové brusle. Si bude ráno muset vybrat na čem to objednou. Já si připravím termosku s čajem a rumem a budu fandit z auto nebo z hospody.
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:17
- Nahlásit
blažena
Taky zastávám názor se nevnucovat. Ať si trhnou nohou! Neví o jakou legraci přicházejí!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:19
- Nahlásit
ahojte,
v Brně je krásně nasněženo, doufám, že to vydrží do odpoledne!
Tady je to úplná kuchařka! Hm, to já hospodyňka včera trošku dýl ztvrdla v práci, pak šup za Giordi, takže jsem ani nestihla nic koupit, G. si krásně zaběhala po polích s dogou Agátkou a pak jsem volala Martinovi, že jaksi na večeři bude chleba s máslem, pokud nic nedoveze, tak si dovezl pizzu... tak to je naše domácnost!
ola
tý brďo, muflon! a to jsi byla schopná ho zpracovat? to já pokud to není maso, na který jsem zvyklá, tak jednak se mi ekluje, ale hned si představuju jak třeba ten chudák muflon běhal po lese... Já můžu zpracovávat tak leda drůbež a jinak nic, už musím nakupovat naporcované... no snad si někdy zvyknu... G. jsem už dokonce kupovala půl hlavy prasátka...
já mám taky furt letňáky, to bude dnes bžunda dojet na venčení, dnes jdeme s ridgebačkou...
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:20
- Nahlásit
Teta
Ale já myslela že na vytrvalostku nesmí bejt pod nulou.?Nebo se pletu?Možná mám špatné informaco
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:21
- Nahlásit
Teta
se dozvídám novinky jako kokin... to je TO kokinO! neboli koko! (bez T)
Ať to teda zmáknou tu vytrvalostku, to je fakt, že nikdo tak brzo sníh nečekal... no kdyžtak na těch běžkách to bude taky príma, může ho zapřáhnout...
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:22
- Nahlásit
Vcelka
Nádhernej! Osobně žádného bílého ještě neznám, jen z obrázku. Estránky jsem si taky pořídila, ale zatím jsou prázdné. Budu muset přes víken nastudovat návod a něco tam dát, minimálně fotky, to bude asi nejjednodušší.
Jeden známý má celý život boxery a jednoho z Dybohůrky taky měl, myslím, že se jmenoval Edip a byl to fajn kluk (Edip).
Posílám fotku Gerryho.
URL
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:23
- Nahlásit
Lola1
Nádhernej.Mi jsme měli hnědého a menšího
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:26
- Nahlásit
Musíte pít víc rumu
Teta
Při marodění doporučuju slivovici do čaje s citronem.
V lepších restauracích dávají drahý congac, já samosebou rum!
V lepší restauraci jsem delší dobu nebyla a nikdy si nedala palačinky, s tím alkohlem to neznám, je to fakt lepší?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:33
- Nahlásit
Lola1
taky pěkný pejsek a jak je starý?
Teta
teda vytrvalostku v týhle zimě? Na to by mně nikdo nedostal, aby si strejda na tom kole nerozbil čumák, do rána namrzne a je to hned.
Hele když sme u těch slov, tak mi řikáme třeba nasviť a u mýho bývalýho přítele doma řikali rožni.
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:34
- Nahlásit
Ada
No jo, ale ono v Praze dnes ráno nebylo pod nulou. Pouze tu ležel sníh. Ale v Praze to většinou nemá dlouhé trvnání. Jsem teď v centru a sníh zmizel, svítí slunce a je tak 5 nad nulou. K tomu hlásí oteplování, takže to nebude problém.
Stejně si myslím že pro toho hafana je lepší chaldnější než teplejší počasí.
Lola1
To si piš že je to lepší. Palačinky jsou nadýchanější a voňavější!
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:38
- Nahlásit
Vcelka
A co to jako má znamenat to nasviť nebo rožni? To jako že rozsvítit svělto?
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:38
- Nahlásit
Teta
To jsem ráda,že jsme to zvládly minulý týden-vytrvalostku.Tento by se mi moc nechtělo-možná v oteplovačkách a s rumem/ale to se teďko na kole nesmí /.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:39
- Nahlásit
Teta
jo rozsvítit světlo
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:40
- Nahlásit
Vcelka
u mýho bývalýho přítele doma řikali rožni...to se na Moravě normoš říká a starší generace dokonce říkají rožni i na televizi babička - rožni bednu!=zapni TV!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:42
- Nahlásit
Denisa
no dyť oni taky pocházeji od Hané na Moravě
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:53
- Nahlásit
Vcelka
Jéé, já jsem ale chytrá. Se musím pochválit.
Ti můžu poslat pár holandských slovíček a můžeš hádat co znamenají. Chceš. Můžeme udělat soutež/hádanku a můžou se přidat všeci!
Ovšem největší šanci dávám Corleoně protože umí ostravský.
Nevím jestli jsem to sem už psala, ale když jsem byla mladší a mín znalá dialektů, tak jsem jednou poslouchala Galáska v tv (v té době hrál za Ajax v NL). Říkam strejdovi že je to tedy pěkně trapný že po tak krátke době už mluví český z holandským přízvukem. Strejda mi ale vysvětlil že to tak není, že má ostravský přízvuk. Od té doby zastávám názor že Ostravaci jsou tak trochu Holanďani, haha.
Tak dáme hádanky?
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 09:58
- Nahlásit
Ada
To jsem měla právě předtím srnčí Pegginku. Byla perfektní, chodila s námi i na běžky - běžela ve stopě, někdy to vzala i závějí skrz. Ale často jsem ji "neviděla" - "kde jsi?" a ona seděla za mnou a divila se, že jsem blbka. Tak jsem chtěla trošku větší odrůdu pinče, hnědou ženskou bez PP a teď mám černého chlapa s PP. Ale je úžasnej - přirozeně chytrej a vyrovnanej. Je mu 2 1/4 roku.
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 10:02
- Nahlásit
Teta
hádanky, hádanky
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 10:03
- Nahlásit
Lola1
Tak náš boxer se mnou byl 2x na běžkách a je pěkně vyčůranej. Nejenom že běhá ve stopě za mnou ale občas si hodí přední packy na zadek mých běžek a klouže se se mnou!
Co se týče pinčů, moje máme má toho malého bez PP a je to pěknej debil. I po 3 letech nechce pochopit že když na našeho psa zavrčí že ten ho sejme, a jelikož je tak o 10x větší tak vždy vyhraje! Nevím co je na tom tak těžkého pochopit!
Ještě ke všemu se jmenuje Karel
|
Teta
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 10:11
- Nahlásit
blažena
Ah, tady se někdo nudí!
Tak pro všechny do si chtějí hrát: (nebojte, dám tam i nějaké lehké, a jelikož je to boxéří forum tak se budu držet boxéřích slov)
1) Duitse Boxer
2) Kantine
3) Rum
4) Kwijl (vyslovuje se kvéjl)
5) Staart
6) Fokken
7) Uithoudingsvermogen test (výslovnost se snad nedá popsat)
8) Pakwerk
9) Speurwerk
10) Gehoorzaamheid
Tak dámy, do toho!
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 10:12
- Nahlásit
Teta
naše sportsmenky běhaj za běžkama zásadně ve stopě, ale pak už tam žádná stopa nejni
pár skalních běžkařů mi už nevybíravými slovy nadávalo
jo a máš mailíka s dotázkem
jedu dom - skládat uhlí - achjo, to nenávidím......
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 10:14
- Nahlásit
Teta
Tak dáme hádanky?
Jo, začni, do Holanska jezdím občas služebně, ať mám tréning a můžu tam trochu machrovat.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 10:15
- Nahlásit
Teta
blažena
občas si hodí přední packy na zadek mých běžek a klouže se se mnou to je boxer vychcánek!
to G. se mi snažila běžky rozkousat, asi záviděla, že se můžu vozit a ona ne, ale já ji zotročila a teď se pěkně vozím JÁ!
už se těším jak zas letos budu zapřahat!
|
blažena
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 10:16
- Nahlásit
Teta
4 - nevim
6 - nevim
7 - že by ZCH
8 - stopa
9 - poslušnost
10 - obrana
jo a toho uhlí je 30 metráků a je pro hyeny do psince
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2006 10:16
- Nahlásit
Teta
...tak některý jsou jasný, ale jinak je to teda "španělská vesnice" pro mě...
|