| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 12:57
- Nahlásit
pigie
ahoj, dívej, jakého máme "znalce" u nás ve městě:
"Nemluvě o jedincích, kteří týrají velké rasy psů v městských bytech (znám člověka který má doma 2ks větší rasy), občas s nimi zajdou na hodinku na Lučinu(kde porušují co se dá - pes v chráněné oblasti, pes na soukromém pozemku, pes bez vodítka a náhubku) a myslí si jak je pejsek štěstím bez sebe"
|
janina
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 12:58
- Nahlásit
zapomenla jsem se prihlasit
|
janina
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 12:59
- Nahlásit
Nebo tohle:
"Jsou prostě rasy, které byly vyšlechtěny pro venkovní prostředí. Někteří psomilové se je snaží přešlechtit na domácí papuče (já tento proces nazývám týráním a myslím že nejsem daleko od skutečnosti). Človek, kterého jsem zmiňoval ve svém příspěvku vlastní rasu, kterou odborné zdroje řadí k "venkovním" psům. To jen píši, aby mě nekdo nemohl napadat, že o tom nic nevím."
Podotýkám, že tento "znalec" psa nemá
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:13
- Nahlásit
janina
A neni to z webu některého z politiků? Já četla na webu nějakého poslance podobný názor o týrání psů v panelákách a pak taky, že by chtěl prosadit "zbrojní pasy na psy". Ale jinak je to taky znalec (tipuju, že taky bez psa)
|
pigie
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:14
- Nahlásit
janina
No, to je vidno, ze psa nema. Inac, co to je za cloveka, dufam, ze ho nemate ako poslanca alebo take nieco.
Moj otec bol presne taky isty. Uplne. Tyranie zvierata v byte, ci maly alebo velky, patri na zahradu. Teraz zacina obracat svoje myslenie, lebo vidi, ze pes je radsej s NAMI ako vonku. A je mu uplne jedno, ze ma k dispozicii zahradu, kde ani konca nevidno... Pes bezo mna sa nevzdiali dalej ako na travnik za domom. A kedy moze, vtedy sa strci dnu, hlavne teraz v lete. Co moj otec tiez nechape, ako je mozne, ze mu nieje lepsie vonku na trave pod stromom... Pes je svorkove zviera a trpi ak je vyhosteny zo svorky, takych chudakov o akych si pisala by som tiez dala vyhostit. To su ludia, co robia na zahradach tych chudakov nesocializovanych, hryzucich psov, lebo pes patri na zahradu a nevadi, ze tam chodim tri razy do tyzdna!
Bola som pri tom, ked pocas vystavy sa prihovoril nejaky chlap mojej chovatelke, ze aj on by takeho kupil, ci ma stenata (mala, brala som si Huga asi o tyzden na to). Ze by potreboval takeho psa na zahradu, nech strazi!!! Ze by sa nemal zle, chodi tam 2x! do tyzdna!!! Ona na neho pozerala ako idiota (ktorym aj bol), a iba mu povedala, ze tyrani maju kruh tam a ukazala na tabulku s nazvom "Exit" A tiez poznam taktiez idiota, ktoreho napadol vlastny pes potom ako sa vratil z tyzdnovky, samozrejme, pes bol doma celu dobu na zahrade sam... Bol to kaukazan... Su to ludia o ktorych dobre ze neviem, kde byvaju a dostala som sa k nim iba takto raz za zivot nahodou, lebo inak by mali na krku vsetky mozne obvinenia, co sa z toho vytlct daju... K tomu tolko, ze pes potrebuje zahradu, aby bol stastny. Prd, pes potrebuje panovu blizkost. Je v pohode ak zije na zahrade, ale len ak vacsinu casu je tam pan s nim.
|
pigie
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:17
- Nahlásit
A okrem toho mam pocit, ze toto tvrdenie vymysleli ludia, ktori sa nevedeli zbavit detskych otazok, typu, mami, kedy si uz kupime psika? Tak si vymysleli tuto hovadinu, ze pes musi mat zahradu. Fakt mi to pripada ako vymysel vytvoreny pre detsku dusu.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:20
- Nahlásit
pigie
Jo jo, kočky, tenhle debílek je admin havířovského portálu a rozhovory na téma PES jsme s ním vedla někdy v únoru letos. Dovolila jsem se pochlubit, že jsem si pořídila berňáka a měli jste vidět tu snůšku kravin z jeho úst!!! Tak jsem se nas*ala, že jsem tam tři měsíce vůbec nepáchla. Ty dva příspěvky jsou čerstvé, zase se tam ozvala nějaká holka, která zjevně psům rozumí a on se do ní obul. Ty narážky v příspěvcích byly samozřejmě na mne a mé dva velké "venkovní" psy
btw. jsem ani nevěděla, že se psi dělí na venkovní a domácí rasy
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:22
- Nahlásit
Vidím že se tu někdo rozhoduje že jestli labrador ano nebo ne
Já mám dnes děsnej fofr, ani jsem to tu celé nepřečetla. O LR myslím že můžu docela dost poinformovat. Mám doma tři, pracuji s nimi, jezdím na výstavy. Na přelomu roku nebo na jaře pravděpodobně budeme mít vrh.
Kdyžtak mi napiš na Ketrin2000@seznam.cz
a já Ti příští týden odpovím vše co budeš potřebovat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:24
- Nahlásit
Teď koukám že to vypadá jako že Ti chci vnucovat štěně ode mne. To NE!
|
pigie
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:27
- Nahlásit
Fakt, to je dobre. Tak janina, si proste tyran, co uz A zjavne to ma v hlavicke popletene, to su ti tzv. kvaziznalci Ale ja som sa uz tiez dost napocuvala, aj u veterinara. Dufam, ze to nemate v byte? Ako by bolo vam, keby vas zavreli do bytu? Zaujimave ale je, ze strazcovia zakona nas zastavili, len aby mi povedali aky je pekny a poslusny. Bol bez voditka, obojku, nahubku, ale akonahle som videla nasich mestskych panov, tak som ho zavolala, dala povel k nohe a pes si vedla mna kracal a mal sest mesiacov. Takze s nimi nastastie problem nemame, lebo to by som sa rovno mohla ist obesit. Moja dalsia znama tu ma v trojizbaku 3 zlatych retrieverov, teraz sa stahuju do rodinneho domu a psom sa tiez nechce byvat na zahrade A stahuju sa len koli nim!
Ono to je cele o pochopeni, takito ludia akych sme spominali, su blbci na n-tu a neoplati sa s nimi vobec viest rec.
|
Maya
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:30
- Nahlásit
Teda koukám, že tohle můj pes ještě neví, že by byl šťastnější, kdyby byl pořád s námi doma. Asi ho budu muset přinutit, zavřít ho doma a zacpat si uši, až bude štěkat u dveří, že chce ven.
Ale vážně, jsou psi, kteří jsou dobrovolně sami na zahradě, viz třeba můj pes a myslím si, že jsou plemena, která jsou vyloženě nevhodná do bytu, viz třeba výše zmiňovaní pastevci.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:32
- Nahlásit
pigie
No právě proto už ho úplně ignoruju, nebudu se nervovat kvůli kreténovi.
Když vidím v naší zahradkářské kolonii celý rok zavřeného NO v kotci 2x1 m, tak se mi chce brečet. Tohle asi není týrání, protože pes má kotec a zahradu a je tam pořád sám!!!
|
pigie
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:34
- Nahlásit
Maya
Jasne, ze ak chce byt pes vonku, tak ma byt vonku. Ale vacsina psov volia radsej byt s panom. Nehovorim, ze to co som napisala je pravidlo!
|
janina
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:36
- Nahlásit
Maya
Pes, který je zvyklý na zahradě od mala, tak se asi nebude třepat do baráku a stejně tak pes, který je od malička zvyklý v bytě, bude radši s lidma v baráku, i když bude mít najednou k dispozici zahradu .... to je můj názor, neříkám, že správný.
|
pigie
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:37
- Nahlásit
Maya
A mimochodom, ak je vnutri teplo a vonku zima, tak nas chce ist von, vychladi sa, a zase ide dnu, to trieska do dveri az tak, ze sa bojime, ze si rozbije nos. Takze tiez nie byt s panom za kazdu cenu Vsak tak je to normalne. Podla mna nie je normalne distancovat psa, ktory chce ist za vami dnu a zase naopak, psa nechat v byte, ked chce ist dnu. Tak toto je to, co som asi povodne mala napisat
|
pigie
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:38
- Nahlásit
Ked chce ist von! Preboha, ja dnes pisem bludy.... Psa nechat v byte, ked chce ist von. Snad ste si to domysleli ;) Ja asi na dnes koncim Lebo narobim viac skody ako uzitku.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 13:41
- Nahlásit
pigie
já jsem Tě pochopila
|
Maya
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 14:15
- Nahlásit
janina, pigie
Právě že můj pes jako malý byl pořád s náma v domě (ale je fakt, že spal venku), ale co dospěl, tak se doma nudí, chvíli pobude a pak chce ven, kde se pořád něco děje a může hlídat.
Jediný problém vidím v tom, že pes v bytě si takhle vybrat nemůže, i když chce ven, tak nemůže.
A nějaké hodně osrstěné plemeno, vybavené srstí na ven, v zimě v přetopeném bytě...
Můj pes ve vytopeném domě vydrží tak půl hodiny a pak už je těsně před kolapsem.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2005 14:27
- Nahlásit
Maya
Přetopený byt nepřipadá v úvahu nejen kvůli psa.
|
Maya
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 14:42
- Nahlásit
janina
Přetopený je pro mě každý byt, kde se topí celou zimu. My v baráku topíme jen pár hodin večer a pesa tam je jen do té doby, než se začne dělat teplo, pak prchá ven.
A pes v bytě nemá kam prchat.
Samo že je zvyklý, ale s jedním kožichem musí zvládat +20 v bytě a třeba -10 venku. Nemůže se oblíkat a svlíkat jako člověk. A jestli je to plemeno, kterému víc vadí teplo, tak nemá podle mě v bytě co dělat.
|
pigie
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 14:50
- Nahlásit
Maya
No, tak ja byvam v panelaku a my nekurime vobec a ani susedia by nemuseli tolko, lebo aj tak vetrame. A pes ma sa kam ukryt. Nas sa chodi vetrat na balkon. Vzdy ked chce ide tam a vzdy ked chce, tak ide spet medzi nas. A podotykam, v lete byva dnu a v zime sa viac pobera zase von. Moj pes sa nenudi, moj pes proste spi. Rad spi, niekedy so mnou nechce ist ani von. Mam ho tahat na silu? Potom to vypada, ako by som ho zbila, lebo pes sa mi vlece v petach. Na zahrade by len vylihoval, nepresiel by sa ani makke f. Takto ho aspon trocha nutim k pohybu a je vidno, ze je to uplne iny pes ako tie chovane na zahrade, ktore su este lenivejsie, vacsie, osrstenejsie, ktore v lete su na pokraji infarktu...
|
Maya
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 14:55
- Nahlásit
Tím jsem chtěla říct, že se nedá paušalizovat že každý pes může být v bytě, jsou plemena, která jsou do bytu absolutně nevhodná.
Ale říct, že do bytu patří jen malí psi, to může jen naprostý ignorant, on třeba peruánský naháč taky není žádný drobeček, nebo třeba faraon, a na zahradě by umrzli při prvních mrazech.
|
pigie
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 14:58
- Nahlásit
Maya
Nesuhlas, nepoznam absolutne nevhodne plemeno do bytu. Vsetko sa da, len sa musis prisposobit psovi.
|
Maya
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 15:02
- Nahlásit
pigie
Jo, taky znám pár lidí, co mají psí dvířka na balkon a na balkoně psí boudu. To je úplný ideál. Ale většina psů tu možnost nemá.
Jestli jsou psi na zahradě lenivější, tak je to asi tím, že se jim nikdo nevěnuje. I když mám psa na zahradě, tak s ním taky přece musím ven, stejně jako z bytu (snad jen kromě rána, to by mě zabilo )
|
Maya
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 15:05
- Nahlásit
pigie
No, nedovedu si představit v bytě třeba komondora nebo pyrenejského horského psa a podobné typy. Jejich potřebám se v bytě nepřizpůsobíš nikdy.
|
Maya
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 15:11
- Nahlásit
A vlastně ani vlčího špice, co mám já. Žádného v bytě neznám, vím, že jsou chovatelé, kteří štěně prodají pouze k domku se zahradou. Protože jak je znám, v bytě by byl nešťastný nejen kvůli exteriéru, ale hlavně kvůli své povaze.
|
pigie
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 15:19
- Nahlásit
No neviem, mat vecne mokreho psa v byte, ktory pusta guce chlpov, slinta a potrebuje chlad tiez nie je nic moc. Ale viem, ze je spokojny, podla mna ak pes vyrasta z panom, rad sa aj on niecoho vzda. Ako nas Hugo, ked mu vo vykurenej chalupe nasich rodicov je strasne teplo (oni sa mu nechcu prisposobit, ved je moj a ani im to nezazlievam), vonku -10, cize nadhera pre toho psa, ale predsa sa rozhodne byt s nami. A tiez myslim, ze vacsina bytov ma balkon. Neviem v com su taki zvlastni komondor alebo pyrenejsky horsky pes. Zalezi len a len od majitela, ci sa tam budu citit fajn.
Suhlasim iba s tym, ze nie kazde plemeno moze byt chovane vonku. Vnutri moze byt chovany akykolvek pes pri vhodnych podmienkach. T.j. pristup do chladnejsej casti, dlhe prechadzky, intenzivny vycvik, proste cokolvek, co dane plemeno potrebuje a co ho robi stastnym.
Ked boli najvacsie horucavy, ktore aj moj pes, malo osrsteny oproti jedincom chovanym vonku tazko znasal, tak som napustila vanu a psa do nej strcila. Brucho a nohy mal v studenej vode. Podotykam bolo to v noci, kedy mestske byty su najteplejsie a vyzaruju teplo do okolia, takze ani balkon psa nezachrani.
Proste ak si niekto zaobstara psa a vie odhadnut, co bude potrebovat, co chce hodiny a hodiny rozpravy s majitelmi tych psov, tak nevidim ziaden problem u ziadneho plemena. Ale samozrejme je to moj nazor. A u kazdeho cloveka je to ine, co je ochotny obetovat. Ja si napr. nedokazem predstavit zivot s aktivnym plemenom, lebo sama som trocha leniva. Predstava, ze musim chodit na prechadzky 4 hodiny denne, miesto nasich 2.5 ma trasie. Takze ak to beries z tohto pohladu suhlasim. Nie kazde plemeno pre toho isteho cloveka je vhodne do bytu
|
pigie
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 15:20
- Nahlásit
Maya
Ja poznam Spic je spokojny, majitelka s nim chodi na dlhe prechadzky, pes je aktivny a spolu behaju. Neprechadzaju sa, ale idu psi klusom. To je tiez sposob prisposobenia sa psovi...
|
Maya
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 15:28
- Nahlásit
V čem jsou zvláštní? Jsou to pastevci a ti podle mě nepatří nejen do bytu, ale ani do města. A to kvůli své povaze. Dlouhé procházky ani výcvik je nebere a k životu potřebují hlavně prostor k hlídání. Znala jsem kavkazáka, se kterým stačilo projít párkrát stejnou trasou a začal jí považovat za svůj revír a bránit jí proti každému, kdo tam šel. Je to jeho přirozenost, ovšem ve městě by byl jak časovaná bomba.
Novofundlanďák je povahově jiný, toho do bytu klidně, pokud se člověk smíří s velikostí prostoru, který zabere.
|
Maya
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 15:31
- Nahlásit
pigie
A je to vlčí špic? (nic proti tobě, ale vím, že si je lidi pletou s menšími vlkošedými rázy)
Jestli je, tak by mě to zajímalo. Nevíš, jak se jmenuje nebo z jaké je CHS (ten pes)?
|