Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jake plemeno a kam? - hodne otazek... :-)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
MiD
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 12:59
- Nahlásit

Nikita

Musim taktez podekovat Nikite, ze mi taky dokazala odpovedet.

Ne, prochazkami do prirody nemyslim jit jen o vikendu nekam na hodinu do lesa a hned zase zpet. (Proc si to kazdy mysli?)
Protoze moje povaha je spise samotarska, nemam moc kamaradu a uchyluju se radsi do prirody, nez mezi lidi, tak tim myslim opravdu vychazky daleko vetsi, nez hodinova tura "les - hospoda".

Prochazka do mesta - vzhledem k tomu, ze neziju na nijak zvlast velkem meste, tak tu nejsou ani zminovane kavarny... Pro ty, co si toto mysli - ne, opravdu nemam zajem psa nekde uvazat a jit se bavit.

Vycvik chci alespon poslusnosti a obratnosti. Nechci psa vodit po vystavach a met z nej sampiona. Chci mit psa pro poteseni, ne pro penize a profesionalni vyuziti.
Radi taky jezdime na kole, tak myslim, ze cykloturistika by byla take mozna, ale samozrejme i jine sportovni vyuziti.

Z vasich odpovedi (ktere mi moc pomohly) se muj vyber na velke pejsky zuzil na nasledujici:

- labradorsky retrivr
- ridgeback
- bílý švýcarský ovčák (kanadsko-americký bílý ovčák)
- mozna ČsV, na ktereho se pojedu podivat osobne a "prozkoumat" ho.

Dopredu jsme si rozmysleli, ze nechceme fenku, ale psa. Toto je kazdeho vec, ale pokud by byly velke rozdily mezi fenkou a psem u vyjmenovanych plemen, rad bych je znal.

Libila se mi reakce Rendyse. Konecne nekdo, kdo se na vec diva objektivne.

Nikita
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 13:30
- Nahlásit

MiD
Ale já si to nemyslím, že jit jen o vikendu nekam na hodinu do lesa a hned zase zpet. Já se věcně ptala, abys to specifikoval. Proto jsem Tě i navedla touhle větou kontra cykloturistika. Na to první by třeba ten mops měl, na to druhé jedině v košíku na kole. Ani si nemyslím, že bys psa uvázal před hospodou a šel na tři hodiny na pivo. Ale prostě jsou takoví lidi, co si neděli představují romanticky jako procházku po městě se zastávkou v cukrárně a občas v nějakém tom krámku. A protože jsi první příspěvek napsal moc obecně, chtěla jsem jen upřesnění

Ad výcvik - myslíš tedy takovou tu základní poslušnost? Nevím, jestli máš jasno v pojmech, tak nastíním:
sportovní všestranný výcvik - obsahuje disciplíny stopa, poslušnost a obrana. Mezi sportovní a služební obranou je rozdíl v metodice a celkovém přístupu, sportovní je opravdu o sportu a lovu kousací pomůcky (rukávu).

agility - takový parkur se psem

záchranářský výcvik - specializace sutiny, plochy, stopy, voda, laviny

dogtreking - dálkové pochody kolem 100km se psem

caniscross - běh se psem (obdobou jsou pak běžky, kolo)

Tolik asi takové ty nejběžnější psí aktivity. Spíš asi specifikuj, který směr s tak nějak představuješ a jestli chceš některou aktivitu víc rozvést, ať tu netvoříme romány o všem

Ad pes nebo fena - je to opravdu na každém, co mu přirostlo víc k srdci. Já třeba jedině fenu, někdo preferuje psy, je to různé. Obecně psi bývají dominantnější, samostatnější, feny kontaktnější k psovodovi, ale takové kreativnější (nevím jak to popsat, prostě ženská)

Ta čtyři plemena, co teď jmenuješ, by na výlety byla dobrá. U ovčáka či ČsV doporučuji koupit zařízení bytu ve světlé barvě
Jsou to plemena dobře ovladatelná a spolupracující s psovodem). Když už jmenuješ labradora - jiní retrívři se Ti nelíbí? Mně se třeba moc líbí flat (jako zlatý ale v řerné barvě a lehčího sportovnějšího formátu).

MiD
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 14:28
- Nahlásit

Jo, u Mopsika je mi jasne, ze by beh u kola nezvladl. Na to ani radsi nemyslet!

Dik za objasneni pojmu.. prece jsem jen zacatecnik.

Myslim, ze bych mel asi nejvetsi zajem o "sportovni vsetranny vycvik".

a pak tu cyklistiku.

ano, mezi psem a fenou jsou jiste rozdily. proto bych se o tomto nikdy nehadal, byla by to blbost. vis co, napis mi na mail, at to tady nerozvadime, ano? diky. muzes tam rozvest ten "vsestranny sportovni vycvik".

dvoulety.milan.@seznam.cz

Nevim, jini retrivri me tak nezaujaly...

Nikita
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 14:57
- Nahlásit

MiD
Za chvíli odjíždíme pryč a do středy tu nebudu. Až se vrátím, rozvedu
Zatím Ti jen nasadím brouka, protože jestli chceš dělat opravdu sportovní všestranný výcvik, tak z těch čtyř plemen bych si moc nevybrala. Kousací labradory znám slovy dva, je to paráda, ale to jsou dva z tisíců, tedy výjimky potvrzující pravidlo. ČsV jsou na tom v průměru s obranami bledě (ve srovnání s ostatními plemeny používanými na tento sport), bílí ovčáci taky a ridgeback je z jiné planety úplně

Locco
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 19:43
- Nahlásit

MiD
Tak se musím přidat do diskuse taky
Většinu mých názorů jsem si tu už přečetl srozumitelně formulovaných, tak jen doplním, že nechápu, proč se tu už dávno nemluví o knírači ?? Plný výběr velikostí, nelíná, jeho inteligenci, osobnost a vhodnost pro výcvik těžko někdo popře ..

Myslím, že i Monika by psa zvládla, jen to odhaduju na botičky na přezouvání a zvýšenou hygienu .. to není neřešitelné. Rozhodně raději svěřím psa Monice než Rossovi

add. Sali - ona nevyjíždí, ona Tě emotivně informuje o největších úskalích, na která Tě literatura nepřipraví ... formu neřeš, obsah je to podstatné

haha
# Zasláno: 2 Čec 2005 20:07
- Nahlásit

Mid
vím že mě tady všichni asi sežerou , ale pročítám tu diskuzi a napadá mě co takhle bígl, sice napohled trošku obyčejný ale ideální zvíře jak ven tak do paneláku, odolný ,vytrvalý nenáročný, spokojený na dlouhých procházkách , třeba i u kola, a přitom i doma na gauči, je sice trochu tvrdohlavější ale pochopila jsem že ty nechceš psa pro nějaký náročný výcvik ale pouze kamaráda , a tohle plemeno se dá při troše dobrý vůle vychovat v partáka kterej s tebou bude moct chodit naprosto všude, má ideální velikost , milej výraz pohádkovýho pejska zkus se nad tím zamyslet, ale upozornuju předem že jsou strašně věrný a těžce by nesl případnou změnu pána

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 20:09
- Nahlásit

Locco
teda knírače výstavní formu jsem do města pro člověka,co rád chodí dlouze přírodou a s jakýmsi výcvikem jen koketuje,zatím ani neví co to vlastně je,jsem už navrhla... protože se domnívám,že pravá závodní sportovní kynologie plná bahna z polí,drápanců a dřiny,ochucená o instruktora co se občas chytá za hlavu a řve na nebohýho začátečnickýho psovoda na obranách kolikrát i invektivy o polenech a špatně vyřezanejch svatejch,prostě náročná aktivita žeroucí veškerý volný čas,když to má nějak vypadat,pana MiD asi nechytí....a pokud by ho i chytala,asi nechytí jeho partnerku,která zjevně v prostředí sportu se zvířaty nevyrostla, a společný zájem asi pak povede spíš k nějaké formě dog-trekku...toť čistě můj názor a netvrdím,že je správný...
Takže bych si vedle pana MiD představovala spíš ve smyslu fyzického výkonu sportovně laděnýho velkýho psa,pro kterýho každodenní pobyt na cvičáku rozhodně není náplní života,spíš než malinoise z pravé pracovní linie,který večer po tvrdý zátěži má konečně projev jen rozumně temperamentního soplečenského tvora a ráno v pět už zase nadupaně kropuží bytem,kdy se vyrazí čuchat,kousat a šílet s balonkem...

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 20:12
- Nahlásit

haha
no na tohle bych spíš viděla hladkosrstou kolii,ten elaborát o partnerství a milým výrazu pohádkovýho pejska,co je ve skutečnosti smečkovej velmi samostatnej honič,co sakra vydrží samostatně kroužit lesem hodiny a hodiny,mi na beagleho moc nesedí...ale já žejo rozumím spíš těm pinzetám a malinám...

Locco
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 20:34
- Nahlásit

Tak se musim omluvit, reagoval jsem po precteni prvni stranky prispevku a nejak prehledl dalsi dve.
Milane, porad places, ze ti lide odpovidaji na neco na co ses neptal - priznej si, ze vlastne nevis, na co se ptas. Priklad za vsechny - vybiras plemena podle vzhledu a zaroven se vztekas, ze si tu lide mysli, ze vybiras podle vzhledu. Proste na laika mas trochu moc jasno ve vsem, ne ? Ja se povazuji za mirne pouceneho laika (a psy mam odmala, ted uz smecku) ale skromnosti v naslouchani nazorum jinym mam myslim vic.

haha
# Zasláno: 2 Čec 2005 20:35
- Nahlásit

Sali
jasně je to samostatnej honič ,ale taky právě proto samostatně uvažuje , můj pes nikdy nekroužil lesem hodiny ale ani minuty držel se vždycky v takový vzdálenosti abych se mu náhodou neztratila měla jsem a mám dost psů , ale jen jeden z nich se mnou mohl chodit do práce kde nehnul od mýho stolu, jen jeden z nich byl schopnej vydržet se mnou třeba i 12 hodin jezdit autem aniž bych si ho musela všímat a když prvně viděl eskalátor v metru nastoupil na něj jako by jezdil každej den , za celejch 14 let jsme nepotřebovali nic jako je náhubek nebo vodítko, a od mala chodil prostě jenom za mnou , nikoho nekousal ale opatrně se vyhýbal cizím lidem kteří ho chtěli pohladit, a tenhle samostatnej honič pak bohužel nesamostatně umřel steskem když jsem musela na operaci do nemocnice

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 20:40
- Nahlásit

haha
prosímtě JAK umřel steskem? Ve 14 letech snad už na to spíš měl interní anamnézu....to jako upad do hluboký deprese s bludy,nežral a nepil a třetí den pošel?

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 20:42
- Nahlásit

haha
Jinak takovej emotivní popis věrnosti od prvních hodin společnýho života by dokázala podat i třeba Nikita o svý VK Aida Velká Banda....to není o plemeni,ale o extra kvalitním jedinci s fantastickým společenským projevem...

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 20:44
- Nahlásit

MiD
nemusíš čekat do středy a na maila,stačí na tomhle webu na hlavní stránku a skouknout sekci Zkušební řády.....tys tam ještě nebyl????? Vždyť tenhkle web je vedenej policejním kynologem a výcvik a metodiky se prolínají všemi hlavními tématy kromě týhle praštěný diskuse

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 20:50
- Nahlásit

haha
Kdyz nekomu radis plemeno mela by jsi radit podle "prumerneho jedince" daneho plemene nikoliv podle jednoho konkretniho psa s pomerne atipickou povahou.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 21:00
- Nahlásit

Pro Tchore:
"...pokud nema DKK 4/4..."
Mily Tchori, trochu se divim, zes pri svych zkusenostech mohl toto napsat. Ty ses nikdy nesetkal s dysplastickym psem, ktery nemel zadne problemy? Ja takovych znam spoustu, a to se jiste mezi psy pohybuji kratsi dobu a s mensi intenzitou nez Ty.
A mam to i doma, takze vim moc dobre o cem mluvim: dnes 9 a pulrocni veteranka, ktere snimek DKK byl opakovane posouzen jako 4/3. Protoze jsem se rozhodla, (navzdory mnohym veterinarum, kteri jedni radili utratit -!!!- a druzi omezit pohyb celozivotne na kratke vyvenceni) ze ji dopreji normalni psi zivot s takovym mnozstvim pohybu, kolik sama bude chtit, casem se prirozenou cestou natolik vytrenovala a osvalila, ze pak s nami po mnoho let absolvovala horske tury od Krkonos pres Vysoke Tatry az po Alpy (jeji vyskovy rekord je 3200 m n.m. na Mont Blancu), v zime jsem ji brala na bezky a NIKDY nekulhala ani nemela zadne jine problemy.
Dysplazie je chovatelsky problem - naprosto souhlasim s tim, ze takto postizeni psi jsou vyrazeni z chovu. Ale neni problem z hlediska normalniho zivota psa, pokud se s nim rozumne zachazi a ma vhodnou zivotospravu, tak jak jsem vyse naznacila-tedy ne omezovat pohyb, ale naopak. Mnoho veterinaru mi potvrdilo, ze pes si vytvori nahrazku - svaly, vazy - ktere postizeny klub "udrzi".

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 21:02
- Nahlásit

opravuji - postizeny KLOUB udrzi.

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 21:12
- Nahlásit

Ketrin
Mily Tchori, trochu se divim, zes pri svych zkusenostech mohl toto napsat. Ty ses nikdy nesetkal s dysplastickym psem, ktery nemel zadne problemy?

Jistě jsme se můj chlap i já setkali s mnoha psy,kteří měli vysoký stupeň DKK a neměli klinické obtíže....ale taky jsme se setkali s mnoha psy,kteří měli i nižší postižení a měli klinicky se projevující artrosu jak z praku.
Z chovatelsko-medicínského hlediska se uvažuje jedinec PRŮMĚRNÝ,a v průměru DKK psa časem invalisdisuje,ať se ti to líbí nebo ne. Divím se,jak zrovna TY ,kterou jsem považoval za erudovaného jedince,můžeš takhle uvažovat.
Z hlediska života dysplastického jedince je to stejně jako u lidí-artrosa z opotřebení prostě nastoupí,a je osobní záležitostí toho kterého tvora,JAK jí bude prožívat...a JAK konkrétně ho to bude invalidisovat... někdo skončí na totálce,někdo na NSAID a někdo to ucvičí a zvládne vůlí i bez medikace...
Ale uvažovat plošně,že DKK je problém pouze chovatelský,je prostě podle mě zhůvěřilost na entou a znak solidní zaslepenosti... připadá mi to jako znozectnost některých chovatelů silně postižených plemen,kteří místo aby se chytli za nos a pokusili se kompletní obnovou genofondu plemeno ozdravit,tak plácají,že to vlastně těm zvířatům nevadí,že to jsou genetické zrůdičky,že je to vlastně ani nebolí,ani neomezí, že si to zkompenzují a žijou si vesele dál.....

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 21:20 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Ketrin
Kolik takovych psu jsi videla a kolik psu bylo v peti letech neschopno pohybu? Mam doma fenu s DKK 3/3 od malicka byla ve sportovni zatezi ve ctyrech letech jsem musel skoncit se sportem neni schopna skakat, ma zkracenou akci zadnich koncetin, po delsi prochazce kulha atd. Druhy pes Dobrman s DKK 2/1 mel problem se po prochladnuti poradne zvednout. Ty pises o konkretnim jedinci ja taktez. Problem neni DKK jako takova ale artroza na ni navazujici

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 21:23
- Nahlásit

A jeste doplnim pro MiD, protoze to nikdo nezminil:
u labradora je idealni lovecky vycvik, protoze k tomu byl vyslechten. Nutit labradora kousat na rukav je pitomost-nekdo zde uvedl, ze kousaci labradory zna asi dva... tito jedinci asi nebudou prilis povahove typicti, to je proste typ vycviku, ktery je LR zcela cizi. Labrador muze byt vsim moznym, jen ne obranarem.
Protoze retrivri se hodne rozmohli a vetsina je v drzeni nemyslivcu, v soucasne dobe vetsina vudcu na loveckych zkouskach jsou ti, kteri lovecky vycvik pojali jako druh sportu-tj.nemaji lovecky listek, nestrili, nechodi na hony. Existuji ruzna sdruzeni, ktere se timto typem vycviku zabyvaji, v lete vycvikove tabory atd. Ale clovek to zvladne i sam-ja jsem zacala tim, ze jsem si koupila zkusebni rady a cvicila jsem prevazne solo, a dosahla jsem se svou fenou docela slusnych uspechu. Psy to opravdu bavi a tim padem to zacne bavit i panicka. Ja jsem puvodne nic takoveho neplanovala, ale kdyz jsem videla jak to cubu bavi a jak je sikovna, tak jsem s ni postupne absolvovala vsecky lovecke zkousky. Je to urcite lepsi, nez psa nutit do neceho, k cemu nema prirozene vlohy a tim trapit psa i sebe.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 21:32
- Nahlásit

Sali Tchor

tak jak to formulujete mate pravdu, ja jsem pouze reagovala na konkretni poznamku - je jasne, ze je nanejvys zadouci DKK vymytit, bohuzel se to nedari, nejen u LR ale pokud vim i u NO a jinych...
chtela jsem jen rict, ze i pes s tezkym stupnem DKK NEMUSI mit problemy a MUZE vest normalni plnohodnotny zivot.
Neznam zadneho LR, ktery by byl v peti letech kvuli DKK neschopen pohybu. Naopak jich znam mnoho, kteri jsou intenzivne vyuzivani napr.v myslivosti a kdyby nemeli doma ten nestastny snimek s prislusnym vyhodnocenim, tak by nikdo nepoznal, ze jim neco je. Nesouhlasim s tim, ze jsou to geneticke zrudicky.

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 21:36
- Nahlásit

Ketrin
prosímtě daný DOTAZ byl strukturovaný jakože spíš sportovní zkušební řády,proto bylo URČITÝM ODPOVÍDAJÍCÍM VÝCVIKÁŘEM zmíněno,že JINÝM ODPOVÍDAJÍCÍM navržené plemeno z skupiny retrieverů k tomu není určeno,že jsou dnes známi asi dva slušně kousající LR-jeden je Borg snad z Holštýnské stráně,se kterým zdejší přispěvatelka LUCKA nádherně boduje na IPO III soutěžích.Toť vše.Snad je to to samé,co tady píšeš asi v padetáti proklamacích...sorry ale já už dneska někde cestou potratila trpělivost

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 21:37
- Nahlásit

Ketrin
Nesouhlasim s tim, ze jsou to geneticke zrudicky.
TAK NESOUHLAS,MÁŠ NA TO PRÁVO.

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 21:40
- Nahlásit

Ketrin
a vymýtit se to nedaří z poměrně jasných a srozumitelných důvodů-stálo by to totiž totální rozpad všech chovatelských linií a začít od začátku na naprosto nepříbuzných psech,osvěžit krev jinými těsně příbuznými plemeny s maximálním zdravím a jet čistě na výkonnost a zdraví...to by ale chovatelé nespolkli,to by je stálo život.
Genetici bijou na poplach a to je vše.Dál je liniovka,dál je příbuzenská,dál je všechno při starém.

Denisa
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2005 22:37
- Nahlásit

Já se vrátím k Midově zúženému výběru, té čtyřce plemen a tomu co psala nakonec Nikita. Tahle plemena se sportovním výcvikem opravdu moc neladí, hlavně ta obrana, tam se můžete pěkně zklamat. Ale do lesa a ke kolu super. Jestli můžu poradit, tak bych si nejprve utřídila co je pro vás prioritou, jestli teda sportovní výcvik s čímž jsou hodně spojený ty obrany anebo spíš ty výlety, cykloturistika apod. Anebo to prostě necháte osudu a pokud nebudou kousat, čuchat a na poslušnost na place se vám víceméně vyprdnou, tak si z toho nebudete dělat hlavu a přesměrujete psa na jinej druh aktivity, na to co bude bavit jeho a vás. Tady to se vám ale může stát i s NO nebo jiným prac. plemenem. Asi nebudete patřit k těm co psa prodají a koupí si jiného co bude makat tak jak chtějí, předpokládám teda. Pochopila jsem to snad správně, že nechcete dělat sport. výcvik vrcholově. Tak pak je ještě plno jiných aktivit co můžete dělat jen tak pro zábavu, když by tady to nevyšlo.
Já vám můžu říct jen k plemenu rhodéský ridgeback, sice ho nevlastním, ale znám jich tak ke 20, venčíme společně, jezdíme na coursingy, na výlety. Kvůli boomu a množitelům jsou hodně rozdílných povah, rozhodně doporučuji pouze s PP! Obecně jsou více nedůvěřivější, bojácnější, jinak super magoři na lítání, běhání. co se týče sportovního výcviku, znám jednoho co dobře kouše, jinak jsem ale neslyšela, že by někdo další s RR kousal, spíš s ní dělají zkoušky ZZO, ZOP, a jinak spíše lovecký výcvik, ke kterýmu je vhodnější. Toulky přírodou s RR je ale někdy dost o ústa, mívají hodně vyvinutý lovecký pud a záleží na tom jak se s tím majitel popere.
Kdybyste stále ješt hledal nějaký vhodný rasy, tak mě napadl ještě např. belgický ovčá tervueren nebo třeba hovavart. Ti mně přijdou tak akortá jako kompromis - hodí se jak ke kolu a do přírody (a přitom nemají tak vyvinutý lovec. pudy a více se drží při psovodu než vyložení lovečáci) a hodí se i ke sportovnímu výcviku, mylsím jakože mají šanci odkousat, odstopovat, udělat nějakou tu poslušnost a nebudou tím trpět (což třeba RR by mohl)...
Myslím, že to tu nikdo zatím nenapsal, já bych se taky zamyslela nad tím, jestli to berete tak, že pes bude dělat to, co bude bavit vás a co budete chtít dělat vy anebo to berete tak, že se budete věnovat aktivitám, které budou bavit psa a hlavně na co bude mít.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2005 08:02
- Nahlásit

Denisa
jo,tervík ti za určitých specifických podmínk i může kousat a čuchat...víš,když je to vyštěpenec z malinoisů,ale pozor,těch pracovních...

znám jen pár terviků,kteří jsou schopní na cvičáku aspoň trochu nedělat ostudu,ale obecně nemohu říct,že by se s tervuerenem dalo dělat sport bez usilovného drbání hlavy JAK na něj,aby se nebál....protože to už léta nikdo na povahu nešlechtí,jen na co nejbohatší srst....

Mohu obecně zformulovat priority při výběru štěněte asi takto:
1)jedině s PP po prověřených rodičích
2)vybírat krevní linii,která se v majoritě jedinců projevuje tak,jak to očekávám od svýho budoucího přírůstku.

haha
# Zasláno: 3 Čec 2005 19:05
- Nahlásit

tchoř
nevím jestli to byl jedinec s atypickou povahou ale mohu ho srovnávat se svými 19 dalšími psy / i služebních plemen/ a je to nesrovnatelné, jedinný pes ke kterému se v něčem dá přirovnat je můj nynější mladý středoasijský ovčák který se mu povahově dost podobá, ovšem toto plemeno nemůžu doporučit někomu kdo nikdy psa neměl, jinak já mám sice dost psů ale výcvikem se nezabývám , pouze výchovou, takže mi jeho neochota k dozblbnutí opakování některých cviků vůbec nevadila a samozřajmě toto plemeno nedoporučuju někomu kdo se chce výcvikem psa zabývat mě stačí když pes pochopí co smí a nesmí .

haha
# Zasláno: 3 Čec 2005 19:08
- Nahlásit

sali
je pravda že 14 let na psa je dost ale když jsem odcházela do nemocnice byl v pohodě , přesto že zůstal ve svém domově mezi ostatními psy a s naší rodinou přestal žrát , začal být apatický , u doktora s ním byli , i ten potvrdil že jeho zdravotní stav zhoršil stesk, a po týdnu umřel

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2005 21:45
- Nahlásit

haha
takhle umírají staří lidé při nutných hospitalisacích...doma se drží nějak kompensovaní a tou změnou se doslova rozpadnou...duševně i buněčně.Proto se taky říká,že stařec jde do nemocnice umřít...

Anonymní
# Zasláno: 3 Srp 2005 15:45
- Nahlásit

Doporučila bych ti Brazilskou filu, protože s ní má zkušennosti tvá přítelkyně.
Neapolský mastin: většinou hodný= záleží na výcviku, tedy hlavně na pánovi
Československý vlčák: opravdu není lehko vycvičitelný a do bytu není vůbec vhodný!
Hasky:Novofounlanďan:Pyrenejský horský pes:do bytu jen pokud s ním budeš chodit na opravdu dlouhé procházky a najdeš mu doma nějakou zábavu, když bude sám...
Dále ti doporučuji Šiperku. Znám toto plemeno a myslím, že by ti problémy v bytě(i samotné) nedělalo. A navíc Šiperka je na děti obvykle hodná a s výcvikem nebývají problémy.

Terka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 17:23
- Nahlásit

haha
musím se tě zastat, mám dvě bíglice, naši bígla a jsou to fakt oddaní psi, kteří se těší na všechno, co můžou s lidma dělat dohromady. To že mají silný lovecký pud je pravda, ale i naše fenky jsou schopné jít do lesa bez vodítka. Lidé kteří bígla nikdy neměli, tak se při vyslovení jména tohoto plemene zděsí a řeknou "jen to ne, ten jen utíká a toulá se a je neposlušný". Mě se fena ještě nikdy nezatoulala a nemám s tímto plemenem žádný problém. A co vím, zvládl ho zatím každý kdo má od nás štěně a s kým jsem v kontaktu a nemůžou si je vynachválit. Podle mě je to ideální rodinný pes - na zahradu i do bytu, velikost střední, bez výrazných zdravotních problémů, neagresivní, nepřešlechtěný.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání