Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / jaké tresty používáte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 .
Autor Zpráva
Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:20
- Nahlásit

Souhlas s pajda222 dobře naučenej zákazovej povel by měl situaci v zásadě vyřešit.
Ovšem někdy jen do doby než pes přijde na to, že mamka nemá na to, aby ho doopravdy zvládla. Takže na tohle by nikdy neměl přijít.

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:23
- Nahlásit

to není balonkový vymaštěnec nebo extražrout

To on je žravej, ale zvíře ho v tu chvíli prostě zajímá víc, no.
Jo to co píšeš je supr nápad, prostě na to takhle zapracuju a snad to pujde. Ne mamka ho nevyškrtí přijde jí to jako drasťák, ale budu jí to muset nějak vysvětlit. Tak děkuju moc za radu.
Jo a hele, když mi rozkouše boty nebo hrabe díry na zahradě, tak to už "škrcení" použít mám?

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:25
- Nahlásit

Jo máte oba supr nápad, je fakt, že zákazovej povel pořádně vypilovanej nemáme, no. Takže to prostě napravíme a myslim, že to bude supr.

pajda222
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:25
- Nahlásit

Eldoguero
tak tak, u nás psy musej poslouchat i malého syna, mám smečku 4 psů a všichni vědí, že jsou v žebříčku hiearchie až za ním a tolerují to, a nedej bože, když to chtěl starší pes porušit, ten mladší, který se synem vyrůstal od mala do něj nastoupil a bránil. Je to magor, má ho jako své děcko, či co, když mu venku jednu šopnu třeba přes prdel, okamžitě naběhne a hlídá, jestli mu neubližuju moc.

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:27
- Nahlásit

pajda222
tak tak, u nás psy musej poslouchat i malého syna, mám smečku 4 psů a všichni vědí, že jsou v žebříčku hiearchie až za ním a tolerují to, a nedej bože, když to chtěl starší pes porušit, ten mladší, který se synem vyrůstal od mala do něj nastoupil a bránil. Je to magor, má ho jako své děcko, či co, když mu venku jednu šopnu třeba přes prdel, okamžitě naběhne a hlídá, jestli mu neubližuju moc.

To jed dobrý že to tak máš, taky by se mi to tak líbilo. =)

pajda222
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:28
- Nahlásit

artee
když ho chytíš při činu, tak ano, vyškrtit, ale pokud přijdeš a už je to rozkousané, či vyhrabané, tak netrestat, ten pes už neví, za co ho trestáš. Když psa nepotrestáš nebo nepochválíš za něco, co udělal do třech vteřin, po tom co to udělal, tak už pak neví, za co hubuješ, či chválíš.

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:30
- Nahlásit

né to neboj, tohle beru jako samozřejmost

pajda222
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:30
- Nahlásit

Všechno se dá naučit, jen je třeba důslednost a rozum.

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:32
- Nahlásit

ještě mě napadlo k tomu přivolání, oni prodávají nějáké pískací obojky, myslíte, že by mi to pomohlo?
Vim, že lidi když jim pes nepřijde používají i EO, ale to se mi moc nechce.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 00:03
- Nahlásit

artee
EO je dobrá pomůcka, ale je třeba vědět jak jí používat, pokud nemáš zkušenost, rozhodně doporučuju osobní konzultaci s někým, kdo s tím umí.¨Na druhou stranu není to všelék, který tím, že se nasadí psovi na krk nám automaticky zaručí super přívolání. Navíc si nemyslím, že by bylo nezbytně nutný EO používat. Ano, je to výcviková pomůcka, ano, je to jedna z variant. Ale bez zkušeností bych raději doporučila nejdřív zlepšit tu motivaci a celkovou fixaci na tebe - jako psovoda a taky na tu hračku nebo pamlsek

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 07:38
- Nahlásit

psíčku psíčku, ty ses zase rozepsal

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 09:44
- Nahlásit

Jo jo, já si říkala, že bez Psíčka to tu včera nebyla taková sranda

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 10:04
- Nahlásit

Psíček
jen inkognito - pššššt

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 11:48
- Nahlásit

jako artee?
taky

Mollynka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 13:20
- Nahlásit

Já podle situace zavírám na chodbu / když okusuje vysavač/...když páchá nepravosti mimo můj dosah / třeba opodál okusuje nohu od postele, nebo mi tahá prádlo z pračky / hodím kousíček od ní svazek klíčů..v těsné blízkosti už nic trestuhodného nedělá, ale když dělávala vrčela jsem na ni s vypoulenýma vočima

helps
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 17:36
- Nahlásit

No to snad není možný, kolik máme nových členů

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 19:17
- Nahlásit

Psíček
psíčků není nikdy dost

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 21:04
- Nahlásit

Psíčkůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů

helps
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 21:27
- Nahlásit

Psíček

A samý psíčky co?

No to nevím, .... to netvrdím. Předpokládám, že Psíček nevrčí na psa s vypoulenýma očima

LucieS
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 21:28
- Nahlásit

Proboha co máte s tím vyškrcováním? To bych použila fakt jen v krizových případech 5x do roka, viz Eldoguero. Ale použít to na tak primitivní povel jako je fuj je s prominutím prasárna (žraní věcí a hrabání už ani nebudu komentovat).

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání