| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2011 18:57
- Nahlásit
Psíček
Kropenatej? Kokout? Nepleteš se? Nebyl to spíš ten no... kastrovanej labuď?
Nebyl labuď, byl kohout. Určitě. Takovejhle
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2011 19:07
- Nahlásit
Tak přesto že jsem to tu přečetla tak mi vlastně nikdo nic moc neporadil ... EO rozhodně kupovat nebudu. Pro mě je to prostě nepřijatelná varianta ...
Kdyby jste měl někdo nějaký nápad, rozhodně za něj budu ráda ... Jelikož už opravdu nevím co s psí slečnou dělat. Předem Vám moc dík
Psíček
Co se týká tebe o rady moc nestojím jelikož což jsem od tebe četla není moc na úrovni ... neřikám že v něčem nemáš pravdu, ale tvoje rada koupit EO se mi opravdu nelíbí.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2011 20:14
- Nahlásit
Calleb
a co že přesně máš za problém? a co je to za psa a jak je starej?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2011 20:44
- Nahlásit
helps
taky to nějak nemůžu najít
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2011 20:59
- Nahlásit
helps
makrel
Ste slepý dámy
Je to na druhý stránce
Psy nějak moc netrestám, když už fakt musí něco být tak je to to kouzelné a všemi tak strašně oblíbené slovíčko KU*VA ... S důrazným "RRRR" ... Teď mám fenu která mi přijde že nemá vůbec žádný práh bolesti, s ní je to trochu těžší. Vyřvat díru do hlavy se nedaří, můžu řvát jak na lesy a fena si myslí bůh ví co. Když dojde na vytahání za kůži, to jí spíš popíchne k tomu že si s ní hraju nebo co ... byl s ní venku i brácha a ten jí teda zmlátil. Ale i tak fena měla radost a vůbec nepostřehla že dostala.
Vážně už nevím jak jí vysvětlit že takhle to nejde ... Ta psí slečně mě jaksi dostala do úzkých
Calleb
Tak na ni neřvi, šeptej
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2011 21:02
- Nahlásit
Biluška
a jó. no já nevím, já tresty nepoužívám.u mě je maximum: to se nedělá Filípku
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2011 21:06
- Nahlásit
makrel
a jó. no já nevím, já tresty nepoužívám.u mě je maximum: to se nedělá Filípku
No dyť jí říkám ať neřve, ale šeptá . U nás všichni (psi, děcka i Mášenek) vědí, že dokud ječím až se třepou okna je to relativně v pohodě. Jakmile začnu syčet a šeptat je to fakt v prdeli.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2011 21:08
- Nahlásit
já dyž mi jako hodně štvě, tak řeknu "slyšel si?" a tomu panáček rozumí... nebo teda lépe řečeno už tuší, že mi začíná lézt krkem a raději se podle toho zařidí. Ale když vidíš, že řvaní má nula efekt a dělá si z tebe akorát srandu, tak to asi moc nezabírá a měl bys opravdu radši šeptat plus podle popisu hádám, že to bude nějaká mladá bláznivá fena.... moc si toho nenapsal na to, že si žádáš o radu.
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 09:31
- Nahlásit
Biluška
OK ... zkusím to, ale nevím nevím, jelikož ona venku nevidí neslyší ... Ale uvidíme
isdpch
To není špatnej nápad, ale poraď mi jak to přerušit, pes je na louce na volno. Něco žere a tak to nejprve zkouším povelem fuuj. Nefunguje. Tak jdu směr od psa, můžu jít třeba 2km daleko a pes prostě nepřijde teda až když si to dopapá pak teprve přijde. Po příchodu jí netrestám. Už vážně nevím co s ní ....
Jinak EO opravdu kupovat nebudu, své psy netrestám tím že je zmlátim. Se staršim psem to jde úplně v pohodě, ale ona si prostě ne a ne dát říct. Teď chodíme venku na stopce a řekla bych že je to lepší. Uvidíme mno Ale každopádně děkuji všem
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 09:58
- Nahlásit
Calleb
Něco žere a tak to nejprve zkouším povelem fuuj. Nefunguje. Tak jdu směr od psa, můžu jít třeba 2km daleko a pes prostě nepřijde teda až když si to dopapá pak teprve přijde
to nebude fungovat nikdy timdle způsobem..neni blbej a ví,že na něj nemůžeš,tak co by se vzrušoval..pokud teda ted chodíš na stopce jak píšeš,máš aspon páku jak jí to přerušit.Osobně bych postupovala jinak,ale nemám kdy to psát a taky to tu už dostkrát bylo ...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 10:34
- Nahlásit
Á koukám, že zas plodná debata chybí už jen léčení raka v astrálu a tachyjóni
Nečetla jsem to teda celý, ale jen na okraj - návštěva cirkusů rozhodně nepatří mezi mé oblíbené kratochvíle již od dětství (zvířata víceméně znuděný, tedy nic moc pro podívání, klauni jsou trapní a rozhodně ne směšný, artisti ok, ale v tom šapitó je celkem zima na to, abych tam hodinu čekala na pětiminutový vystoupení artistů ) na druhou stranu zkusili jste si někdy byť jen představit jak se zastrašuje tygr se jaksi obávám, že i pokud by byl k veškerému svému vystoupení nucen, pak by to drezérovi 100% při prvním "ostrém" vystoupení pořádně nandal
Netvrdím, že ta zvířata to dělají s radostí a úsměvem jako psi IPO ale napsat, že tygr proskakuje obručí jen proto, že je zastrašován, je celkem moc
Jo a s těma slepicema, myslím, že třá inteligence slepice se do značné míry podceňuje. Jako dítě jsem měla "ochočenou" slepici Pipku, páč jsem si v té době myslela, že všechny zvířata jdou cvičit jako pes (z čehož mě jednoho dne vyvedla kočka Minda ), přistupovala jsem podobně i k ní. Pipka uměla krásný přivolání, cosi jako "chůzi u nohy" a dokonce i jakousi parodii na zůstaň Vše jen - jak píše Biluška - na žrádlo. Po letech jsem si to zkusila zopakovat s několika dalšími slepicemi a vcelku bych řekla, že to funguje, některé jsou tupější, některé chytřejší, ale něco se naučí. Na rozdíl od ovcí, který se nenaučí lautr nic, páč to jsou jedny z nejtupějších tvorů na týhle planetě. Některý jsou skoro tak blbý jako jistá populace lidí
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 10:37
- Nahlásit
Calleb
Jinak EO opravdu kupovat nebudu, své psy netrestám tím že je zmlátim.
Promiň, ale jak souvisí EO s mlácením psů
Podle toho jak to popisuješ mi přijde, že situaci příliš důsledně neřešíš a tak ti to prostě fungovat nebude, ale to je jen můj názor
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:00
- Nahlásit
Eldoguero
EO nic společného s mlácením psů nemá ... To vím ...
EO je výcviková pomůcka což mlácení opravdu nee.
Jinak co se týče důslednosti tak myslím že jí mám dost.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:04
- Nahlásit
Calleb
Aha, no tak v tom případě ok
Psíček
Zase vy pane nestydíte se už trochu
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:12
- Nahlásit
Calleb
Něco žere a tak to nejprve zkouším povelem fuuj. Nefunguje. Tak jdu směr od psa, můžu jít třeba 2km daleko a pes prostě nepřijde teda až když si to dopapá pak teprve přijde. Po příchodu jí netrestám. Už vážně nevím co s ní ....
A kdybys u ní byla blíž a to žraní jí přerušila nějakým vrhnutým předmětem? Klíče...vodítko...šutr...míček...cokoli, co máš po ruce...hodit, zkusit se trefit, nebo hodit tak, aby se pes přerušil, tím pádem se ohlídne a šup, už přivolávám....a chválim za přivolání...
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:16
- Nahlásit
Eldoguero
Jak jsem už psala. Nakonec jsme přešly na stopku. Nechtěla jsem jí jelikož jsem jí na nic jiného než stopy nepoužívala. Vždy když jsem na ní nějakého psa připla (mimo stopy) tak jsem se do ní solidně motala a absolutně to nemělo svůj plnící účel. Teď jsme se se stopkou tak nějak sžily a docela to ujde. Fenečka sice nechápe jakto že když je odemě tak daleko tak na ní můžu ... myslím že to bude jen lepší, to samí i se zdraháním za lidma, psema a jinýma rušnýma podnětama. To není sice tak hrozný, protože ke psovi přiběhne očuchá a jde zase za mnou, ale ty lidi to už je horší jelikož strašně skáče, takže i v tomhle ohledu je to pro mě ta nejlepší možná varianta vše podchytit dřív než se to stane. Jelikož je fenečce 7 a něco měsíců tak toho po ní nechci hodně. Zásadní moje důslednost padá na přivolání. A v druhé řadě na neštěkání doma ... jinak to zatím moc nehrotíme. Jako co se týče povelů umí toho hromadu, je hrozně učenlivá a jinak s ní není problém. Jen to přivolání za rušivých elementů a to žraní všeho všude. Za těch okolností je opravdu nezvladatelná. Ale zatím o beru s rezervou, ikdyž jí nic neprojde. Eldoguero, moc dík za vše ...
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:16
- Nahlásit
Eldoguero
Na rozdíl od ovcí, který se nenaučí lautr nic, páč to jsou jedny z nejtupějších tvorů na týhle planetě. Některý jsou skoro tak blbý jako jistá populace lidí
Ovec si vás paní píše na seznam. Sice neví, co s těma lidma na seznamu udělá, ale to nevadí. Hlavní je mít seznam
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:17
- Nahlásit
Gerda
To nejde jelikož na každé nějaké hození, nebo i moje přiblížení reaguje útěkem tak o 10 metrů ... abych na ní nemohla než si to sežere
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:22
- Nahlásit
Calleb
To nejde jelikož na každé nějaké hození, nebo i moje přiblížení reaguje útěkem tak o 10 metrů ... abych na ní nemohla než si to sežere
když je na stopce a konec držíš v ruce tak taky?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:26
- Nahlásit
bonc
sem nepsala ovecí, ale ovcí pani přece na vaši ovec se to vůbec nevztahuje
Seznam je důležitá věc, náš Dozák ho má taky, vím co by s těma lidma a psama, který na něm má napsaná rád udělal, ale vzhledem k tomu, že mu to více či méně úspěšně již přes 10 let zakazuju, počítám, že možná brzy na seznamu přibude i nový člen - Panička
Calleb
Tak vždycky je dobrý brát všechno s rezervou, přece ty znáš svého psa nejlíp, ty líp než kdokoliv jinej ví na co a jak reaguje, co by u něj mohlo zafungovat a co ne. Podle toho je dobrý rady selektovat. Vono i na cvičáku by výcvik měl být vedem jistou formou dialogu - výcvikář nabýdne variantu, psovod zhodnotí, event. se vyzkouší - funguje, ok pokračujeme dál. Nefunguje - dobrý, výcvikář nabýdne další možnost.
Určitý věci jsou otázkou věku. Já jen ze své zkušenosti se stafbulkou, která se nám do roka snažila užrat se k smrti všemožným hnusem a na roce (je v prosinci, takže následného jara myslím) jako, když utne. Často říkám, že až si pes některé věci srovná v hlavě, "náprava" přijde někdy jako zázrakem sama.
Psíček
Vůbec nepochybuju o tom, že tě to baví z tvých příspěvků to přímo vyzařuje
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:28
- Nahlásit
Eldoguero
Na rozdíl od ovcí, který se nenaučí lautr nic, páč to jsou jedny z nejtupějších tvorů na týhle planetě.
nooo, soused má ovci. Ovec se naučila přeskakovat ohradu (druhá ovec a dva koně zůstávají poslušně uvnitř), aby se mohla jít napást trávy. Má skvělý reflexy. Když jde kolem chlap, skočí zpátky, když jede kolem avie tak taky. Do vozovky nevstupuje, když někdo koňům přinese trávu, tak si skočí zpět, že chce taky.
Já bych hlasovala pro perličky a lidi
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:33
- Nahlásit
kachna_
perličky jsou v pořadí třetí - první jsou ovce, pak někteří lidi a pak perličky, o moc víc tupejch živočichů není
Sousedi mají ovcí hodně, plus dva koně a naprosto všechny ovce jsou maximálně tupé, skoro jako sousedka
Taky jsme měli, zkoušela jsem s několika exempláři, ale víc než "pocem" na kus tvrdýho chleba nezvládly Třá kozy jsou mnohem chytřejší
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 11:46
- Nahlásit
Calleb
x
o nejde jelikož na každé nějaké hození, nebo i moje přiblížení reaguje útěkem tak o 10 metrů ... abych na ní nemohla než si to sežere
takže nemáš
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 13:01
- Nahlásit
Psíček
To je právě zvláštní, u mně to funguje tak, že když drím konec v ruce tak ano, ale když držím v ruce začátek, tak již ne.
To je ovšem zásadní problém, kterej by se měl rešit nejlíp u psíchologa
Co máte protiva ovcím? Dyť se chovátevoupa stejně jak vony...třeba i v odpovídání na témata tady
Ano, ano, ale koukám, že některé odpovědi zas třeba vůbec nejsou stádového stylu, že
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:02
- Nahlásit
Eldoguero
Snad se nám to v makovičce srovná a bude to lepší
isdpch
Tak trochu nechápu co ti na tom přijde jak u blbých na dvorku ... EO si pořizovat nebudu ani kdybych na to šla jinak. Jinak FUJ má zažité opravdu dobře, když jí řeknu fuj na přerušení nějaké činosti nechá toho takže ho zažitý má, jen na to pojídání blevajzů to jaksi nefunguje. Proč chodím od psa? Zkusit se má všechno ne(?), radši jí budu chválit do nebe že za mnou přišla když jsem odcházela než jí nadávat že nepřišla. Jinak určitě tu ještě něco pročtu ...
makrel
Opravdu jí dost mám, ale ze začátku jsem zkoušela všechno takže i u tohoto vím že to nefunguje a když vím že to tak nejde tak to už opravdu nedělám.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:11
- Nahlásit
Calleb
Jinak FUJ má zažité opravdu dobře, když jí řeknu fuj na přerušení nějaké činosti nechá toho takže ho zažitý má, jen na to pojídání blevajzů to jaksi nefunguje
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:12
- Nahlásit
davidkova renata
Copak ? ...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 20:57
- Nahlásit
Calleb
no já nevim..když si pročtu tvoje příspěvky ,je tam celkem dost rozporů
třá ten poslední..jak může mít něco dobře zažitého a přitom to na fujbajbly nefunguje? atd...
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2011 21:17
- Nahlásit
davidkova renata
Já vím, ale je to fakt tak jak píšu. Když chci přerušit jakoukoliv její činnost která se mi nelíbí tak FUJ bohatě stačí a ona toho nechá. Jenom prostě když něco žere tak to nefunguje. Takže jako svým způsobem to zažité má, ale vlastně úplně na houby. V podstatě ví co to znamená, ale až teď s tou stopkou jí můžu vysvětlit že FUJ znamená nechat VŠEHO co dělá. Protože o si prakticky ona doteď korigovala sama (to s těma fujtajblíkama). Takže teď po této pitvě tady s Vámi všemi, vím že je to částečně i moje chyba jelikož ta stopka měla přijít už když problém nastal ...
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2011 08:34
- Nahlásit
Psíček
Tak to je super ... evidentně máš chytrého psa
|