Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / jaké tresty používáte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 21:58
- Nahlásit

pajda222
to máš dobrý, že akceptuje NE. Já podpořím níže postavenýho psa ve smečce aby se nenechal terorizovat, na kterého si dovoluje výše postavená a zároveň uplatním pozici vůdce, že bordel ve smečce nikdo dělat nebude, a funguje to taky

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 21:58
- Nahlásit

Grin

Jěště k tomu, co tu psala Helps a jiní...

Myslím, že největší chyby se psy jsem páchala, když byl Hipík v pubertě (asi trest za tu mou... ) a pak až nedávno, když k nám přibyla foxička Žofka po mámě.
Hipík je úplně jinej než Žofi, ale řekla bych, že tohle je něco, co platí snad u všech psů...

Stručně řečeno: "místo abych já zjančenýho psa stáhla do klidu a pohody, pes strhl mne do nervu a agrese..."

helps
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 22:03
- Nahlásit

Stručně řečeno: "místo abych já zjančenýho psa stáhla do klidu a pohody, pes strhl mne do nervu a agrese..."

bohužel.... taky jsem se provinila ale každej si na to asi musí přijít sám.

Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 22:19 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

helps
bohužel.... taky jsem se provinila ale každej si na to asi musí přijít sám.

jj, taky myslím, že tohle patří k těm těžko předatelným zkušenostem, ale za pokus to stojí ...

Naštěstí u Hipíka to šlo napravit a Žofka je už na tom taky mnohem líp. Ale způsobila jsem tím dost velký problémy psům i sobě... U Žofky to vygradovalo až k ostrému napadení nejslabšího člena smečky - staré Toničky.
Už asi 2 měsíce je klid - nicméně v mé nepřítomnosti Toničku a Žofku spolu už nenechávám.
A totéž bych doporučila i Grin s hravým štěndem a nemocnou krysařičkou, i když zde jde o něco jiného než u nás.

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 22:29
- Nahlásit

Psíček
a to tě klubko pochválilo, jak jsi to dobře napsal, jo, jo, nevděk světěm vládne

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 00:06
- Nahlásit

Teda ja nevim, ale nemela jsem pocit ze se tady nekoho na neco ptam, byla rec o trestech, rekla jsem ze trestam jen slovne a ve 2 pripadech, pac nevim jak jinak toho psa jinak donutit a nikoho jsem se na nic neptala. A ozve se patnact lidi co me sepsujou ze to moc resim. To ste me teda nastvali. To stekani sem resila a resim, protoze mi to vadi a kazi mi to souziti s lidma na sidlaku, pac se psa bojej. Dotazy co obcas mam sem pisu ptz se nemam kde jinde zeptat,a z odpovedi vybiram ty co mi pripadaj inteligentni a beru si z nich to, co bude vyhovovat me i psovi. Abych veci vic resila ste mi rekli taky vy, kdyz se tenkrat muzovi pes splasil. Ja sem se svym vztahem ke psovi a i jeho vztahem ke mne spokojena, a jsem spokojena i s tim, ze toho nevim moc a muzu se ucit za pochodu. Ono to taky obcas neni jednoduchy a strach, ze neco zanedbam nebo zkazim, mi pripada uplne normalni. Takze please let me off the hook.

Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 00:25
- Nahlásit

Grin

To je mi líto, že sis to takhle přebrala...

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 00:31
- Nahlásit

Tebe jsem zrovna nemyslela.. Uz jsme si o hipikovi spolu nekolikrat povidaly, vim co jsi tim myslela.. Me nadzvedlo spis to ze jsem se opravdu na nic neptala.. Jen jsem prispela do diskuze.

Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 00:37 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Grin

Tak jo . Hmmmm, chápu, i když jsem občas ochotná na sebe prásknout chyby, nevyžádaný rady snáším hodně špatně, nebo teda spíš vůbec... Dobrou

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 00:40
- Nahlásit

Tak nejak dobrou noc

Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 00:51
- Nahlásit

Psíček
Však ony mě semelou jednou za tohle ty boží mlýny

Drahý Psíčku, s tímhle už jdi fakt do hajzlu. Vyřiď si to s tím, kdo tuhle věc vypustil a nezasírej tím všechna témata. Děkuji.

Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 01:21 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Psíček
Nepotřebuji si to s nikým vyřizovat, nemám co, ale je opravdu úsměvné sledovat, jak to některé zdejší slušné kynoložky nemohou překousnout.

Co se mne týče, vyjádřila jsem se k přání semletí božími mlýny jasně už dříve. A i teď, když jsi mě naštval, furt to mám "padni komu padni".

Takže prosím je zbytečný si zde hrát na slušné lidi, jaksi v obecném povědomí internetu je jasno, jaká žumpa se zde slézá

Njn, vzhledem k tomu, že sem tak často přispíváš, mám dojem, že ti to patrně vyhovuje . No nic, asi se potřebuješ vyřádit a na to sou tu lepší páky, než já.
Škoda, že svý dobrý příspěvky pak takhle totálně zazdíš, ale to je tvůj boj...
Dobrou noc

Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 01:59
- Nahlásit

Psíček
Vyřádit je divné slovo, každej si ho může vyložit jinak

to je fakt... zas "pohádat" je čajíček takovej...

Máš pravdu, rozhodně na to jsou lepší nežli ty, v podstatě ty na to vůbec dobrá nejsi
Taky pravda, já se do toho umím pořádně položit jen "na živo"

Ty si asi myslíš, že prostě tím, že na týhle lidi budeš dělat ťuťu ňuňu, něčemu pomůžeš, ale nikoliv, není to tak.

Nedělám ňuňu ani ťuťu, ...fuj Jen to občas chápu z druhý strany a nevnímám to tak černobíle.
Ale napadlo mne, někdy bych třeba mohla zkusit: "Podívejte, zvažte to, se mnou se můžete domluvit, já jsem ta chápavá a hodná, ale za chvilku přijde pan Psíček, ten je fakt vostrej a s ničím se nepatlá. Má na svědomí několik nervových zhroucení a s princeznama se nesere".

Už ale opravdu du, dobrou

Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 02:01
- Nahlásit

Psíček
Tak jo, máš recht, je to můj, už jsem přišel na to, vo co budu bojovat. Vo Vlčáčkový srdce!

Ha! Jááááá to tušila...

makrel
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 07:24
- Nahlásit

Psíček
Stejně jako tygra v cirkuse nenaučíš proskakovat hořící obručí pomocí pozitivní motivace .....
Ne? a jak teda?

helps
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 08:04
- Nahlásit

Grin

tak to je mi líto, že to bereš takhle. příště teda budu mlčet, spíš jsem reagovala kvůli tomu aby sis nezničila vztah nějakým chytáním za krk a zbytečným okřikováním, ... ale nevěděla jsem, že by tě to mohlo urazit. každej si holt na to musí přijít sám no. beru na vědomí. byly to ovšem dobře míněné rady a ten klid je opravdu zásadní.

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 09:16
- Nahlásit

helps
on ten příspěvek o tahání za krk nebyl ode mně a já jsem na něj odepisovala, že se svym psem nic takovýho dělat nebudu, ani nemůžu protože na něj tyhle věci nefungujou a nesvědčej mu. Okřikuju ho ve 2 případech - v obou už mám vyzkoušený, že klidné slovo "ne" nebo "nech toho" neplatí, tak musím zakřičet. A dělám to tak často, jak často on dělá tyhle 2 věci. Jinak celkem všecko řešíme v klidu, problémy odbouráváme co možná nejvíc hrou a srandou. Samozřejmě se mi stalo, že jsem nejednala adekvátně situaci, ale nikdy to nebylo přes bití, škubání, tahání, řev... někdy se mi nedaří udržet stejnou intonaci hlasu, když vydávám povel, někdy mám problém dohlídnout do všech konců, když jsem třeba na procházce. Ale učim se.
A že to řešim, no hele, je to první pes, pořád mi ještě spousta otázek vyvstává, jak postupně stárne, nějaký problémy vyplouvaj na povrch (a některý jsem způsobila i já svou neznalostí a díky radám odsud jsem je i odbourala) a já se teda rači zeptám, než abych si říkala "neřeš to, hlavně to neřeš" a nedělala vůbec nic. Ovšem je řešit a řešit. Posedle se po něčem pídit a hryzat si nehty že můj pes je debil a nikdy se to nenaučí je jedna věc. Ale normálně se zeptat a zkusit si z toho vzít to, co mi vyhovuje aniž bych si rvala žíly když to fungovat nebude, to je věc druhá. Nerozumim tomu co vás vede k tomu, že zrovna já jsem případ číslo jedna.

helps
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 09:51
- Nahlásit

Grin

Ale ty si to bereš hrozně osobně podle mě. Já jsem prostě reagovala na to, co psala slečna/paní o chytání za krk. Tak jsem se trošku rozepsala, co mi připadá lepší než jí navrhovaná "metoda". Já nejsem vševěd a chyby samozřejmě taky dělám. Hlavně těch pět měsíců zpět jsem taky byla úplně jinde, holt k tomu každej musí nějak dojít, i ten pes bude jinej až dospěje. Mi je jasný, že na mimino občas nic neplatí. Já sem se navztekala kolikrát až dost, když mi ujely nervy, teď toho třeba lituju. Nikdo neříká, že seš případ číslo jedna. Tím že to nemáš řešit sem teda já osobně nemyslela, že to nemáš řešit vůbec, ale řešit to tak nějak v klidu a racionálně a taky s vědomím, že je to mimino, takže více či méně má nárok na nějaký úlety. Aby ses třeba tolik netrápila taky tím, co si myslí ostatní lidi. (i když vím, že je to poměrně těžky na takovým sídlišti) Já sem si prošla v podstatě taky takovýma obdobíma, kdy jsem byla a) naštvaná b) nervózní c) zoufalá ..... atd. a pak mě jednou probrala paní na sídlišti - páč pes mi zdrhnul za jejíma psama (navíc jsem byla 2x tak naštvaná protože jednou už mi takhle za jejíma psama psisko šlo a vona mi povídá ať si ho vemu, že její pes se nevyvenčí, když je nějakej jinej okolo.... tak jsem věděla, že jí to vadí) a já jsem pro něj naštvaně doběhla, čapla ho za postroj, cukla s ním a povídám mu "co to bylo?" - no zkrátka jsem pěnila a ženská odcházela a nevím jesi se mi to zdálo nebo to opravdu řekla ale zaslechla sem "No to je na ránu". Ačkoliv sem teda svýho psa podle mýho nijak netýrala, tak to bylo jako facka a namísto psa jsem začala řešit sebe. Nebóójte končí to happy endem - pes je dneska šťastnější, já vyrovnanější ..a žili spolu šťastně až do smrti ....

helps
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 10:09
- Nahlásit

Psíček

Klikrem!

No ale nedělejte si srandu pane. Když můžou klikrem vytrénovat kosatku či slepici, tak proč né tygříka že
Ale praxe bejvá spíš spojovaná s tima elektrickejma obuškama bohužel.

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 10:21
- Nahlásit

helps
asi máš pravdu, trošku osobně si to beru Ale myslím, že i já jsem se možná vyjádřila nejasně, třeba v tom foru o štěkání na cizí.
Takže to uvedu na pravou míru: Náhoudou Gríňa je podle mě na svůj věk úplně úžasnej, a vždycky byl, je to podle mě jedinečný štěně. Proti ostatním štěňatům má veeelkej náskok v povelech ale i v tom jak si dokáže o věci říct. a je na něj fakt spoleh, "pracuje" rád a vesele, no a když se mu nechce tak až na 3 povely který musí i když nechce (ke mně, fuj a sedni) tak nemusí nic dělat.
Sere mě teda to štěkání, hlavně kvůli těm debilům tady na sídláku páč pak furt mám jenom konflikty, ale neřešim ho řevem nebo tak, máme teď "tenysák" kterej ho baví a tak jakmile vidím že by mohl štěkat, tenisákuju s nim a poveluju a prostě blbnu jak říkala tuším Petra K. Když už štěká, tak jdu na opačnou stranu, říkám vesele Gríňp, hele co mám, koukeeeej.. a zase tahám tenisák, hračku, dobrotu a když mi věnuje pozornost tak vymejšlim psí kusy aby mi ji věnoval dál... Mrzelo mě že se nemá k lidem, protože o to víc se ho bojej, když viděj že s nima nechce nic mít nebo hůř když na něj promluvěj a on štěká, ale nikdy jsem ho k ničemu nechtěla nutit, prostě jsem si myslela že to je záležitost důvěry a až pochopí, že se lidí nemusí bát, tak se jim nebude tak stranit, ale je to spíš povahou, bělouši obecně jsou takoví "sví", no, a tam jsem udělala chybu, že jsem ho k tomu kontaktu přemlouvala když o něj nestál. Což jsem díky tomu že jsem se zeptala pak pochopila..
no hele hlavně že jsme se nakonec dorozuměly, já jsem to od tebe brala ne jako radu ale spíš jako buzeraci, a chápu, že jsi to tak nemyslela.

helps
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 11:22 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Psíček

Btw někdo naučil klikrem něco slepici? Kvokat, hrabat nebo snášet vajíčka?

nj, jeden takovej pán a jeho žena mají s těma slepicema úspěch - učí lidi jak správně trénovat, protože slepici nemůžou ořvávat nebo nějak fyzicky korigovat atd. Ale nechci zacházet do detailů, protože sama jsem to úplně nestudovala.
Jináč s tím tygrem máš pravdu asi, ale nemyslím si, že psi (či jiná) zvířata by byla degenerátama jen proto, že se naučí spolupracovat s člověkem za nějakou tu odměnu. Voni stejně už tím, že žijou v zajetí, tak se dá říct, že jsou degenerovaný, takže to bych už neřešila.
Ale jinak o tom žádná, že tygry a podobně v cirkusech učejí většinou násilně, zastrašováním atd.

Grin
Néé opakuji vzala jsi to příliš osobně. Mě se jednalo hlavně o to, že se tu zas začali prosazovat takový divný rady, tak jsem to jen komentovala v rámci toho... a nevím proč myslíš že bych tě chtěla buzerovat? Komu by to prospělo? Přece jen je to diskuzní fórum no, tak jsem si dovolila sdílet můj pohled na věc.

PS: Někdo to nazval "Training Chickens Makes for Better Dog Trainers!" čili trénování kuřat vás udělá lepším trenérem psů. - volně přeloženo. A dává to celkem smysl v tom, že prostě s kuřetem se jinak než po dobrém nedomluvíš a musíš na něj v klidu, takže....

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 12:00
- Nahlásit

Psíček
Nebudeš tomu věřit, ale moje máti měla slepice (celý hejno, asi deset) co měli přivolání. Slušný. Normálně je pouštěla na pole za barákem, pak si vždycky stoupla k vrátkám a volala "pipi,pipi,pípáci" a slípky se řítili jak bombardéry. Dosáhla toho jednoduše na žrádlo

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 12:33
- Nahlásit

Psíček
Nevím co je to RC auto, ale si hnusnej, bych v životě neměla ani jednoho psa

helps
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 12:37
- Nahlásit

Biluška

to by neměl asi nikdo )

makrel
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 12:52
- Nahlásit

Psíček
Tak jistě, že jsem si dělal srandu, fšak slečna treska taky ne? já a sranda?

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 13:03
- Nahlásit

Psíček
, jestli takhle vodvolala slípky třeba vod háravý feny případně od zvěře?
Tak od háravý feny celkem v pohodě.Ale od fešnýho kohouta vůbec Pomohlo až když jsme si koupili vlastního . Ale ten zase neměl odvolání od sousedových slípek

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 13:27
- Nahlásit

Psíček
Tak to byl asik nějakej nezvladatelnej agresivní kouhout ne?
Ze začátku ani ne, ale jak se dostal do puberty tak jo

Že vy jste ho dali do útulku vy nelidy co?
Ne prosím, my sme ho snědli

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 14:42
- Nahlásit

http://www.youtube.com/watch?v=QacnqdH30A4&feature =related

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 15:07
- Nahlásit

Psíček
Takže to svědčí o tom, že se nepletu, kdyby jste měli chovatelskýho kokouta, nesnědli byste ho, protože by moh bejt agresivní potom.
Nebyl chovatelskej, byl kropenatej a proto sme ho snědli

helps
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 17:44 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Baysha

docela mi uráží a se.e že voni mají líp vycvičenou slepici než já psa

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání