Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / jaké tresty používáte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Venta
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 09:39
- Nahlásit

Psíček
Ten můj zas ví, co to znamená "k noze" a i pár jiných věcí
To ty moji vědí oba. Akorát že jeden rychle přiskočí k noze a má radost, že já mám z toho radost. No a ten druhej to sice ví taky, ale dodělá si svojí práci a pak se připlouží ke mně a velkým obloukem mě obejde a provede dost nepřesný přiřazení k noze.... Každopádně oba sou hodně chytrý a vědí, co to znamená

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 11:25
- Nahlásit

Psíček
moje trojka taky pár věcí ví, ale mívají často něco s ušima, asi blbě slyší, či co, budu jim je muset nechat propláchnout, aby mohly všechny dělat co se po nich chce..takhle koukají jedna po druhé, když po nich něco chci, jestli náhodou blbě neslyšely...aspoň to tak vypadá

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 11:32
- Nahlásit

Eninka
Selektivní hluchota se to mu říká trpí tím všichni psi nezávysle na věku, pohlaví, ročním období atd.
Častější výskyt je zaznamenám pouze u psů a fen v období říje, tzv. - hárání

Venta

Eninka
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 12:03
- Nahlásit

Eldoguero
jo, to je přesný, selektivní chluchota.... protože když zavolám že budou žužliky, že se jdem koupat do bazénu, nebo že jdem házet létající talíře (balónky), tak to slyší až na zahradu.. mají to mršky ale vychytaný, protože když najdu okousaný kvítka, poschovávaný pantofle a plno jiných překvapení, tak zase ohluchnou a moc dobře vědí, že v případě tří pejsků to nelze vypátrat a tudíž se mi ještě smějí jak se říká za zády do obličeje, asi takhle

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 12:17
- Nahlásit

Eldoguero

v období říje, tzv. - hárán

což je u nás letos prakticky furt

když už sem si vodfrkla, že to snad máme za sebou a nebudu muset bejt za megeru, tak včera jsem zjistila, že bude hárat sousedů picbůmka, co si chodí pro hošíčka k nám domů. bude zase legrace

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 12:29
- Nahlásit

PetraK
Hele, náš kdysi ovčák, co byl původně jako jedinej pes zezačátku háravky hrozně prožíval, totéž kříženec, kterýho jsme měli v bytě, strašně to prožíval a normálně poslušný a ovladatelný pes, byl najednou hluchý, jakmile nasál háravku na sídlišti.
Pozdějim, když k nám přišla čuba, ovčanda a pak další fena ... tak se psi velmi výrazně zklidnili a to nejen ti, kteří přišli už do smíšené smečky, ale i ten ovčák a kříženec, kteří byli původně sami a háravky byli jistou část roku smyslem jejich života.
Prostě soustavná přítomnost fen, který se tak ňák po různu háraj, prakticky celej rok (páč nám se nikdy holky nesjednotily), je trochu otupila a řešej je jen těch pár dní co jsou na krytí.
Momentálně se mi třá hárá argentina (cca 10 den) a zrovna se se psem a druhou čubou válej vedle sebe na gauči a nikdo nic neřeší.
Vím, že podobnou zkušenost mají i další lidi, co maj víc psů. Oni si ti psi - samci na to časem zvyknou a opravdu se naučí reagovat jen, když jsou feny v nejlepším.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 12:56
- Nahlásit

Eldoguero
Vím, že podobnou zkušenost mají i další lidi, co maj víc psů. Oni si ti psi - samci na to časem zvyknou a opravdu se naučí reagovat jen, když jsou feny v nejlepším.

gůt! Todle dneska přednesu Brtnikovi jako argument pro to, že nutně potřebuju mít hodně psůch. Esli doteď nic nezabralo, todle určo zabere.

já to vím, nebo - vím- říkají to ostatní, co mají smečku. Enemže jaksi to nejde zrealizovati v panelákovým bytě. Teda takhle je tam jedna překážka, taková menší, dvoumetrová, jmenuje se právě Brtnik

Bavila jsem se tudle s Davídkojc- že mi ho už tak trochu začíná bejt aji líto - Ešusa, aby nedošlo k mýlce - páč je z toho vyřízenej a když jsme přijeli na chalupu bylo vidět, jak je v podstatě nadšenej, že z toho vypadnul, páč je to letos nějak dlouhý,

Venta
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 13:25
- Nahlásit

Eldoguero
Selektivní hluchota se to mu říká
No já si říkala, že je to nějaká choroba a ne že by ten můj pejsek nechtěl poslechnout. Chudák trpí selektivní hluchotou, to je mi ho teda líto a už se nebudu zlobit, když se na moje povely příště zas vys...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 14:43
- Nahlásit

PetraK
tsss panelák nepanelák, třá krysaříků můžeš mít smečku i v jedna jedna
Jednou se na výstavě vedle nás bavili lidi co měli n. dogu, že ten jejich blb co nechali doma, už měsíc v kuse veje, páč nejdčív se hárala čuba sousedům, k ní se přidala ňáká vo patro níž a do toho se jim rozhárala jejich čuba, prý veje celý dny a celý noce, rozškrábal huš jedny dveře a zhubnul asi 10 kilo, páč vůbec nic nežere
A to vše v panelákovém bytě osobně nechápu, že je ještě sousedi nevystěhovali (jinak celkový počet psů - 1 dospělý pes, jeden mladík - ten vyjící a jedna chovná fena - vše německý dogy), ten starší prý už mlaďase má dost a tak po něm vobčas vyjede ... no jako ti řeknu, když jsem to tak poslouchala, tak jsem si říkala, že mi máme doma hotovou idylku
Venta
no bať pani, žádná neposlušnost, to je choroba přece

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 14:57
- Nahlásit

Eldoguero
A to vše v panelákovém bytě
tutok za rohem,naštěstí asi třetim))) maj f paneláčku 2 plus 1 3 nebo 4 husky ..i s nima prej jezděj závodit..jako ty dyš začnou korporatíívně vejt,což činěj kolem 17h ,tak jako nechápu jak to ty lidi můžou trpět???????????????? mám psy ráda,ale todle by mi jeblo teda jinak vejou samosebou aji jindy,ale todle bejvá pravidlo

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 15:05
- Nahlásit

davidkova renata
tak to je hukot teda tohle bych jako soused taky nerozdejchala teda, nehledě na to, že by mě zajímalo jak je doma chovaj, páč co vím, tak hasky na volno jsou celkem dost ničitelský bestie

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 15:07
- Nahlásit

Eldoguero
sem u nich doma nebyla))))))))))))) ale snad po tom ani netoužim,tipuju to na holobytek))))))))

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 15:18
- Nahlásit

Eldoguero

prý veje celý dny a celý noce, rozškrábal huš jedny dveře a zhubnul asi 10 kilo, páč vůbec nic nežere

eeejch, tak to zatím ZATIM u nás nejni a doufám, že se mi to podaří udržet jako setrvalý staf, jen prostě venku je hyn a doma jak tělo bez ducha.

osobně nechápu, že je ještě sousedi nevystěhovali

no přiznám se že to taky nechápu , já se snažím aby člověk psem neobtěžoval, takže třeba právě i proto je tohle jedním z důvdoů proč zatím v paneláku ten jen jeden pes.

v domku by to byla jiná, tam je i možnost oddělit, když se něco někde vyvrbí a nejde mít psy pohromadě, ale v tom paneláku je to blbý.

davidkova renata

maj f paneláčku 2 plus 1 3 nebo 4 husky ..i s nima prej jezděj závodit..jako ty dyš začnou korporatíívně vejt,což činěj kolem 17h

ty jo to je solidní bezohlednost ,

Venta
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 15:19
- Nahlásit

davidkova renata
tipuju to na holobytek
Sem měla kdysi známýho, kterej měl husky a pitbula a protože měl rád svobodu zvířat, tak je necvičil ani nevychovával, asi aby je nějak neomezoval nebo co. Měl je v 2+1 holobytě a venku je teda vodil na provazech, protože jak měli tu svobodu, tak samo ani neposlouchali.... no a dnes je z týpka musher (asi dost úspěšnej), co vozí svejch hodně ESP v malinkých klíckách v tranzitu, závodí s nima a celkově se s nima moc nesere, co se týká zacházení

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 15:20
- Nahlásit

davidkova renata
Možná měly i nábytek kdysi anebo je ještě varianta, že maj psy permanentně v bednách
Kdysi jsem byla svědkem debaty dvou takymusherů jak probírali výhody toho, když je pes prakticky krom tréninku zavřenej v bedně, že se nakonec i venčí při běhu a jinak to vydrží, když ne, má smůlu, páč mu to nikdo hned neuklidí a tak si to prej příště rozmyslí tohle mi ovšem přišlo jako dost silný kafe

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 15:23
- Nahlásit

Venta
ESP v malinkých klíckách v tranzitu, závodí s nima a celkově se s nima moc nesere, co se týká zacházení
Tak bych řekla, že málokterej musher, ale ráda bych se mýlila
PetraK
to je jasný, ono v paneláku je prostě podstatně jiná situace než v baráku a to je ještě dost velkej rozdíl mezi městem a vesnicí

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 21:13
- Nahlásit

Ahój, když už jsme u těch trestů, jaký máte názor na "vyškrcení"?

pajda222
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 21:23
- Nahlásit

artee
výborná metoda, sám ji používám, pes se při tom nebije, ale pozná, že to co prevedl teda už né

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 21:25
- Nahlásit

pajda222
A nemůžu mu tím ublížit?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 21:48 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

artee
momentálně využívám u jednoho ovčáka, který mi stále dokola vyjíždí po kočkách, když má pracovat, po několika opakováních, mu stačí hodit obojek jen těsně za uši, cvaknout na stahovák a už není třeba vůbec cukat, škrtit nic, pes ví, že nemá blbnout, páč jinak by přišlo něco nepříjemnýho
A nemůžu mu tím ublížit?
Hele podle mě je to jako se vším, ublížit mu můžeš, když u toho nebudeš přemýšlet.
Např. tento pes se mě poprvé pokusil při vyzvednutí do vzduchu pokousat, rychle, velmi rychle si to rozmyslel.
Jinak celkem dobře se mi to osvědčilo i u argetince - notorického rváče, efekt je velmi rychlý a má poměrně trvalý charakter.
Jinak u některých psů, hlavně v počátku, není možný jinak jim sebrat třá balonek z huby

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 22:05
- Nahlásit

Jinak u některých psů, hlavně v počátku, není možný jinak jim sebrat třá balonek z huby

Aha

No já mám problém se svym NO, páč mi furt něco žere na prochajdě a už nevim, co s tim mám dělat. Zkusil jsem ho vyškrtit a docela to pmohlho, ale pak jsem byl osočen, že tomu psu takhle můžou odejít mozkový bunky a pod, tak teď vůbec nevim. Moje potrestání vypadadalo něják takhle:

V klidu jsem k němu přišel a řek fuj, pes neragoval, tak jsem ho vzal za šrták a tak 15 sekunt držel ve vzduchu, s tím že jsem mu ještě jednou zopakoval slovo fuj. Při "škrcení" jsem se psem nemávala ani neškubal, jen klidně vysel.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 22:15
- Nahlásit

artee
tomu psu takhle můžou odejít mozkový bunky a pod
no jasně, že můžou, páč mozkový buňky umíraj už po 5 minutách bez kyslíku
15 sekund ho nezabije, ale možná je to zbytečně dlouho, nevím to musíš vědět sám, jestli by mu nestačilo třá 5 jinými slovy, jakmile ho znovu položíš všema čtyřma na zem a pes je znovu v klidu, neměl by automaticky ihned začít znovu dělat činnost, za kterou byl potrestán, pokud začne, zopakovat a vydržet o chviličku dýl
Mě ovčák poprvé přestal chtít sežrat kočku po třetím zopakování a týž den odpoledne už byl schopen se i trochu soustředit na balonek v přítomnosti kocoura na dvoře, například

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 22:44
- Nahlásit

Jo takhle, děkuju za objasnění. Hele a můžu "škrcení" použít třeba i když mi nepřpijde na přivolání? Já mám psa furt na stopovačce, páč nemám stoprocentní jistotu, že mi přijde když ho pustim. Tak dejme tomu, že bych to udělal takhle:

Zavolám ke mě, pes na mě kouká a nepřijde, po stopovačce si k němu dojdu a "vyškrtim". Samozdřejmě když to zkusim chvilku na to znova a on mi hned přijde, hodně ho pochválím. Může to tak být?

A potřeboval bych ho ještě odnaučit jeden zlozvik. Je mu rok a občas mu hrábne v bedně a začne do mě neuvěřitelně kousat a tahat mě za rukávy. Já to chápu, že si chce hrát a tak ho třeba zkrotim tim, že mu řeknu sedni a nechám ho chvilku čekat a pak si sním jdu hrát, (aby si nemyslel, jako že to má za odměnu za to kousání, proto ho posadím) jenomže pak třeba po 20 minutách zkončíme,( páč zase nehci, aby se mu to hraní znechutilo) jdu si sednout na lavičku a on zase začíná na mě doážet a kousat mě. Já už mám od něj na rukách pěkný modřiny a myslim, že by si tohle rozhodně neměl dovolit, takže se ptám, můžu ho "vyšrtiti" i za tohle?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 22:53
- Nahlásit

artee
U toho přilolání bych to zas tak nepřeháněla, ono to vyškrcení je poměrně silný podnět pro psa. Takže radši bych zvolila jiný způsob, když už trestat. Spíš teda, ale bych pořešila proč nepřijde, jeslti nemá dostatečně zafixovaný povel nebo je slabá motivace atd.
Ohledně toho okusování je to podobné jako s přivoláním. Psi to nemyslí zle, chápu, že člověk je pak samá modřina a není to nic příjemnýho, ale za tohle bych ho fakt netrestala.
S tím posazením a počkáním si na hru je to dobrý nápad, jen bych řekla, že 20 minut je až až. Lepší je raději zvolit kratší intervaly a třeba vícekrát než jednou a "do mrtva".
Jen mě napadá co mu ve chvíli, kdy začne otravovat nabídnout balonek, pešek ... prostě hračku. Krátce se potahat, poblbnout a udělat si kraťounkou poslušnost (třeba jen chůzi rovný úsek s jedním, dvěma obraty atd.) nic dlouhýho a zase hra.
Takhle to klidně několikrát zopakovat. Tím vlastně spojíš příjemný s užitečným a zároveň i nenásilně podpoříš přivolání, protože pes ví, že stále u sebe máte balonek ... cokoliv

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:04
- Nahlásit

No k tomu přivolání, vždycky mám u sebe pamlsek (šunku, sýr, kuře) a nebo míček (problém je, že to neni takovej blázen do míčku). No a když vidí zvěř, nebo chytne nějákou zajímavou zvířecí stopu, tak můžu mávat flákotou nad halvou a on stejně nepřijde, takže fakt už nevim. Ted mi docela pěkně reáguje na plyšáka, kterého mám na provázku, ale bojim se, aby ho to po čase neomrzelo. On si mě venku docela i hlídá, ale na zahradě když na něj zavolám, tak na mě občas jen kouká a přijde až na třetí ke mě. Nebo když s nim cvičim na hřišti, tak se to občas taky stane, že prostě jen kouká.

Jinak k tomu kousání. S těmi krtšími intervaly a cvičením je to super nápad, ale horší je, že on tohle dělá i mámě a ta je z toho uplně hotová. Takže co s tim?

pajda222
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:07
- Nahlásit

artee
u přivolání bych to nepoužívat, taky by se mohlo stát, že už k tobě nepřijde, nebo bude chodit s nechutí, spíš bych zvolil lepší motivaci, aby měl chuť přijit. Třeba já bez odměny nikdy nepřivolávám, pokud doma zapomenu pamlsky a nevezmu si ani míček, použiji klidně i třeba kapesník do kterého ho nechám kousnout, abych mohl psa po přivolání okamžitě odměnit. Jinak to hraní a kousání do rukou je normální a patří to ještě k věku. Já mám teď roční dobmanku a jsem od ní ohryzanej pořád. Vždy, když začne kousat, vytáhnu míček a minutku dvě si pocvičíme a dá pokoj a když už mi to leze hodně na nervy, řeknu ne a to už ví, že je po srandě

pajda222
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:09 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

povel ne učím chápavější psy jen zvíšením hlasu a rázným povelem ,,ne" a jakmile přerušej činost, kterou dělaj, tak hned odměnu a ty méně chápavé vyvěšením no.

artee
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:12
- Nahlásit

pajda222
No proto se tu radim, abych něco nepo... .No jo, ale ten pes prostě ví, že u sebe vždycky něco mám a prostě nepříde. Mě osobně je to u celkem jedno, že na mě takhle doráží, ale dělá to i na mámu, což je špatný.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:16
- Nahlásit

artee
Pokud ho rozptyluje zvěř, netrvala bych na klasickým přivolání, protože tím si naopak můžeš to samotný zbytečně narušit, což je škoda. Pokud nereaguje na pamlsek ani na hračkum tak mu to v tomhle případě nenuť,páč tím zcela spolehlivě psovi znechutíš cokoliv co mu budeš cpát pod nos, když to není balonkový vymaštěnec nebo extražrout
Prostě bych trvala jen na to, aby neštval, tedy, aby se zastavil, lehl na povel atd. prostě nefouknul. Píšeš, že ho máš na stopovačce, tak tohle by mělo jít celkem v pohodě. Podle mě je ideální lehnutí (daunování), je to takový poloviční odložení, psa to naučíš postupně i na dálku.
S tím kousáním myslí, ale že mamka ho asi nevyškrtí, nebo ano?
To je blbý no, ale začít musíš u sebe, kde ho sám zvládneš. Nemůžeš po něm chtít, aby se začal chovat jinak v přítomnosti osoby, na kterou si může víc dovolit, dřív, než ho zvládneš v téže situaci ty sám.¨
Takže nejdřív ho hračkou (plyšáka postupně můžeš nenápadně vyměnit za balonek, jde to, přítelův ovčák do 8 měsíců balonek pomalu nevzal do huby a dnes mu ho skoro není možný vyndat )rozblbnout a pak naopak zklidnit a trvat na chvíli klidu, za odměnu dostane balonek, chvíle hry a to stále dokola. Prodlužovat klidový intervaly.
Až bude toohle zvládat s tebou, zkus to dohromady s mamkou. Dobrý by bylo, aby pes měl opravdu dobře zafixovaný nějaký zákazový povel.
Otázkou je zda mamka bude dostatečně důsledná, aby ji pes začal brát jako autoritu.

pajda222
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 23:17
- Nahlásit

artee
tak zkus naučit ten povel ,,ne"
je to fakt dobrý, zabírá to na všechno, třeba, když vidim, že pes zahlídne něco, co ho zajímá, třeba zvěř nebo jiného psa, tak zařvu ne! a vědí, že nesměj. A když pak mamka řekne ne, tak bude vědět, že ji má nechat

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání