| Autor |
Zpráva |
Meta
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 11:57
- Nahlásit
Ale když někdo ztratí klíče, to je mu pes, co je umí vystopovat setsakra dobrej...
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 15:25
- Nahlásit
To musi umet i pes, ktery dela obedience...
Treba v zemi puvodu naseho plemene uspusobili rad obedience z ruznych zemi tak, aby byl prakticky pro vsechny.
Z poslustnostnich cviku tam najdete prohlidku jako na vystave nebo u veterinare (na nizsich stupnich pes psa smi pridrzovat, ve vyssich musi stat nekolik kroku od psa), chuzi u nohy ve stizenych podminkach (skupinky osob, jini psi, tleskajici lide), privolani (s predsednutim nebo za pochodu k noze, dle stupne), privolani se zalehnutim na vyznacenem miste, vysilani k predmetum psovoda (batoh apod.), odlozeni (obtiznost dle stupne), prekazky, aport, odmitacka zradla - pes jde u nohy a na dosah ma zradlo, na povel si ho nesmi vsimat.
Z pachovych praci si muzete vybrat:
a) vyhledani ztraceneho predmetu - psovod jde se psem, ztrati predmet a po cca 30 krocich vysila psa predmet najit, pes musi predmet prinest.
b) vyhledani predmetu s pachem psovoda v prostoru 12x12 yardu, predmet umistuje pomocnik, psovod nevi, kde predmet je.
Pro ty, ktere to zajima, rad naleznete zde:
http://www.s153233629.websitehome.co.uk/bcc/htmls/ activities/working_tests.html
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 16:08 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
Dneska jsem našla na jiném fóru odkaz na nejspíš první české stránky o obedience. Zatím tam toho moc není, ale vypadá to, že pokud se najde dost nadšenců, bude založen v ČR klub věnující se tomuto sportu
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 21:50 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit
Obedience je ti v praxi uzitecne tak, ze mas poslusneho psa, ktereho umis na miste zastavit/zalehnout i z rychleho behu, stejne tak, jak je ti uzitecna poslusnost z narodaku ci ipa.
No jasně, důležitá je ta poslušnost - ta je užitečná tak nebo tak. Ten zbytek děláme, abysme to tomu psu zpestřili, nikdo nepočítá, že nás pes bude chránit nebo hledat ztracené osoby, právě proto se tomu říká sportovní kynologie.
Meta
Pokud toho psa naučíš, aby ti hledal předměty, tak to dokáže kterýkoliv pes.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 21:53
- Nahlásit
Barunka
jeeee, to by bolo pre nas. Aj ked drvivu vacsinu zvlada. Akurat predmet vyhlada len ten, ktory vezme do papule, kovove veci prehliada a tvari sa, ze ani neexistuju. Ale v hladani rukavic je skvely
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 22:54
- Nahlásit
pigie
No v GB to smeji skladat i psi jinych plemen, ale myslim, ze musi byt clenem klubu Beardetek a ze se jim to pak neuznava, proste si jen zasoutezi. V Nemecku si ted nechali vyskolit rozhodci, takze mozna se nam povede dojet si tyhle nase specialni zkousky slozit tam.
Lucie a Gar
Jsem jen chtela vysvetlit, jak to myslim
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 14:06
- Nahlásit
Barunka
No, podla mna toto je vhodne pre akehokolvek psa a velmi sa mi ten napad paci.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 14:43
- Nahlásit
Chápu to dobře, podle toho řádu na mezinárodní soutěže pes musí být registrován v plemenné knize uznané FCI?
Takže to není ani zdaleka pro každého psa? Jen pro výstaváky?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 16:17
- Nahlásit
No dyť to řikám furt, že je to jen pro "výstaváky" , a mě nikdo neposlouchá
Ale tím nemyslím, že je to něco špatného, to ne. Jen jsme to vypustila z hlavy, když jsem to zjistila. Ale vypadá to opravdu zajímavě
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 17:06
- Nahlásit
Meta
Venuše
Ja jsem to pochopila tak, ze toto pravidlo plati jen pro nejvyssi stupen zkousky a pravidla pro nizsi stupne si dela kazdy stat sam.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 17:31
- Nahlásit
Barunka
Ja jsem to pochopila tak, ze toto pravidlo plati jen pro nejvyssi stupen zkousky a pravidla pro nizsi stupne si dela kazdy stat sam.
Tak jsem to taky pochopila...
Já se teda nechystám cvičit obedince nějak závodně, jen tak "pro srandu" pár cviků doma. Líbí se mi to nadšení a sledování psovoda a pořád nevim, jak v tom mém hafanovi vzbudit přesvědčení, že jsem ten nejlepší človek na světě,skoro psí bůh...Povýšila jsem sice z toho, kdo otavuje povely na zásobárnu a nosiče piškotů, párků a jiných dobrot, ale tam se to zastavilo...
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 20:09
- Nahlásit
Tak zkus klikr nebo nejakou motivacni hracku (podle toho, co ma rad - nejakeho vzacneho plysaka, ktereho nedostane jindy, nez kdyz cvici, pretahovaci hracku, talir, nebo neco, co se da pamlskama naplnit).
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 20:18
- Nahlásit
Dvojka v Polsku http://www.youtube.com/watch?v=SPfIRCF05hg&mode=re lated&search=
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 20:36
- Nahlásit
Barunka
Aj ja chceeeeeem. Boli vyborni. Na tych sa veru nechytame My by sme sli s hlavou zvesenou dolu a v tempe 2x pomalsom a cviky vykonavali 6x pomalsie
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 07:45
- Nahlásit
Barunka
Nejhezčí na tom videu je, jak ten pes nadšeně skáče, jakmile vidí, že docvičili...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 08:50
- Nahlásit
Meta
Já teda nevím, ale mně pes nadšeně skáče i když doběhnem nějakou sekvenci na treninku v agi, protože ji konečně můžu pořádně pochválit, tak má prostě radost... Ale rozhodně to neznamená, že agi běhá "za trest" (i když se mnou to možná trochu za trest je )
Tohle rejpnutí jsem fakt nepochopila
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 10:30
- Nahlásit
Eimy
Ježišmarjá, proč rejpnutí, mě se to FAKT líbilo. Asi je to tím, že mám velkého klidného psa, co cvičí, abych měla radost já...Takové nadšení projevit neumí.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 19:09
- Nahlásit
Barunka
Klikr mám, ale jsem úplně nemožná a věčně ho zapomínám ...Teď se mi ale docela daří ho motivovat na pamlsky, přišla jsem totiž na zásadní chybu, kterou jsem dělala. A to že jsem ruku s pamlskem strkala psovi před čumák, takže jsem ho vůbec nenutila mě sledovat, koukat mi do obličeje,ale tupě zírat na ruku,kterou měl před čumákem ať chtěl nebo ne. Teď sáhnu do kapsy, ukážu mu pamlsek a ruku s pamlskem si dám buď k obličeji nabo na prsa a pes na mě ochotně kouká a krásně vnímá povely !
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 20:41
- Nahlásit
Pro zaregistrování klubu OBEDIENCE je potřeba několik dobrých duší, které jsou ochotny stát se členy nového klubu a poskytnout základní osobní informace. K založení je potřeba minimálně 20 lidí rozmístěných různě po republice. Na stránkách http://www.obedience.ic.cz/ je již ke stažení přihláška, stanovy klubu a aktuální seznam členů.
Členský poplatek pro letošní rok je stanoven na Kč 200,-.
Na jaře by klub rád uspořádal seminář, který povede paní Anna Schönenberger http://www.hundesport-as.ch a následně další akce.
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 21:16
- Nahlásit
Mě obedience mooc nadchla, ale mrzí mě, že takovéto zkoušky se v ČR ještě nepořádají, jinak bychom to asi zkusili
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 21:22
- Nahlásit
Chápu to dobře, podle toho řádu na mezinárodní soutěže pes musí být registrován v plemenné knize uznané FCI?
Takže to není ani zdaleka pro každého psa? Jen pro výstaváky?
Taková malinká připomínečka: pes registrovaný u FCI může být klidně perfektní obranář a stopař, navíc takový pes nemusí být jedinkrát na výstavě. Asi u tebe ale převládá ten slavný názor:
"Pes s PP? Ale ono je to takový moc vznešený, přešlechtěný, líný a musí se s ním jezdit na výstavy..."
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 21:47
- Nahlásit
zatím neoficiální informace (propozice ještě nejsou) - v létě možná bude u Prahy týdenní tábor obedience
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 21:58
- Nahlásit
Arguskaaa
jinymi slovy to ale zatim proste neni pro vorechy, at uz jsou vyborni v cemkoliv...
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 22:42
- Nahlásit
www.obedience.ic.cz
Jestli chcete obedience v Čechách, je to jen na vás...
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 07:59
- Nahlásit
Arguskaaa
Vedle jak ta jedle. Já mám pesa s PP pracovně vedeného. Spíš mě zaráží ta "diskriminace" psů bez.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 14:12
- Nahlásit
rendik
v létě možná bude u Prahy týdenní tábor obedience
jééé, tak to bych měla docela zájem! jestli teda berou i naprosté amatéry a začátečníky
|
želva
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 14:21
- Nahlásit
takže voříšek to dělat nemůže?
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 15:28
- Nahlásit
Nejspis se nemuze ucastnit MS a ME, tak jako v jinych sportech, zbytek asi zalezi na tom, jaky zkusebni rad si CR vytvori.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 16:59
- Nahlásit
Barunka
poslala jsem email a uvidím co mi odepíšou
|
želva
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 17:11
- Nahlásit
Barunka
takže můžu to dělat s voříškem, jenom nemůžu závodit v ''trojkách'', což nám nevadí
|